Јанко Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Само да се јавим не знам коме за помињање мене и Игњатија у истом контексту: Ја никад не качим овакве ствари, а питам кад не знам. Питао сам Аквилија и Јустинијана и добио одговор. Нешто лоше у томе? "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Само да се јавим не знам коме за помињање мене и Игњатија у истом контексту: Ја никад не качим овакве ствари, а питам кад не знам Ne znam ni ja u kom kontekstu i mene navode. Ja jesam ranije bio kreacionista bikvalistickog protestantskog tipa. Lepo sam napisao na ovoj temi : Ja nisam kreacionista ( u opsteprihvacenom smislu ) i nijedno naucno otkrice ne moze da poljulja moju veru. . Ovakve teme su mogucnost da se upravo otkrije istina ili obmana. Jedan zna za ovo, drugi zna da je otkriveno nesto drugo.... i tako se vidi sta je istina a sta prevara, https://www.pouke.org/forum/topic/22634-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%92%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D1%83-%E2%80%93-%D1%98%D0%BE%D1%88-%D1%98%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7/page-2#entry755051 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Да ниси и причу о потопу смјестио у свој примодријални свијет? Hahahaha.. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 У томе и јесте ствар. Прво, потпуно је небитно ко је какав човек. Нека сам ја тешка рђа, то неће ни за микрометар променити чињеницу где ја стојим, а где стоје креационисти, ма колико ти покушавао да пребациш дискусију на тај ниво. Могу и они и ти са њима да изигравају неко смирење и преподобност до века, то неће променити сурову искреност научног метода, који је једино релевантан на оваквим темама. Све друго је чисто и стопроцентно спиновање. Друго, нико њима не руши теорију, јер теорију и немају. Имају само гомилу небулоза, као што су ове из твог текста са ”лепим сликама”. Али коме ја пишем... Из тебе предрасуде говоре кад о мени говориш. Искрено заиста креационизам сматрам глупошћу. Ако ово што сад рекох није довољно јасно, онда и да ти цртам ти се не би ослободио својих предрасуда о мени и то је оно што ја управо указујем кад говорим о твојим ставовима, џаба ти ту сва прича о науци кад си субјективан и пун предрасуда. Имаш дечију логику, а она је отприлике ова: "Жељко је националиста, дакле он је мало пглу, самим тим ако постави тему у којој неки лик креациониста нешто нариче он је то урадио не стога што су му лепе слике или што воле да се зеза по форумима, него зато што и сам верује у те креационистичке приче, уосталом зар један националиста са неког сељачког видовдана може да схвати шта је то научна теорија..." и све тако и томе слично. И опет кажем апсолутно ме не занима та прича. Покушало је више њих што попова што научника да ме увуче у ту причу о некаквој потреби разјашњења креационизма или еволуционизма, али ја сам само стекао утисак да су и једни и други напорни као секташи. Јер нисам се превише удубљивао у те приче , видео сам нелогичности у расправама и код једних и код других , но не сматрам да је та њихова прича уопште битна за православље или за религију. Ко уопште може знати шта је било на почетку времена ? Бог једино који је све створио. А како је створио , мени је сасвим свеједно. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Имаш дечију логику, а она је отприлике ова: "Жељко је националиста, дакле он је мало пглу, самим тим ако постави тему у којој неки лик креациониста нешто нариче он је то урадио не стога што су му лепе слике или што воле да се зеза по форумима, него зато што и сам верује у те креационистичке приче, уосталом зар један националиста са неког сељачког видовдана може да схвати шта је то научна теорија..." и све тако и томе слично. Pravo u centar. 138999 facenew22222222 коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 И опет кажем апсолутно ме не занима та прича. Покушало је више њих што попова што научника да ме увуче у ту причу о некаквој потреби разјашњења креационизма или еволуционизма, али ја сам само стекао утисак да су и једни и други напорни као секташи. Јер нисам се превише удубљивао у те приче , видео сам нелогичности у расправама и код једних и код других , но не сматрам да је та њихова прича уопште битна за православље или за религију. Ко уопште може знати шта је било на почетку времена ? Бог једино који је све створио. А како је створио , мени је сасвим свеједно. Не бих рекао да ту има неких неконзистентности код обе стране. Углавном стање је такво да креационисти не раде ништа у домену науке, осим што покушавају науку, и своје углавном (не)знање о науци искористити искључиво у једну сврху, а то је да дискредитују теорију еволуције. Они ништа не раде на осталим пољима науке, да јој тиме дају конкретан допринос, па да уз свој рад дођу до неки закључака да еволуција стварно није добра теорија. Због тога креационисти углавном имају секташки менталитет. Тако рецимо сви до једнога који ће подржати артемија, јесу креационисти. Није и обратно сви скоји су креационисти, да ће подржати Артемија рецимо, али јасан је тај дух креационизма који је јако привлачан за оне који се секташе што под старе што под младе дане. Тако да то јесте питање увијек отворено за дискусију и расправу. Ово питање свакако није нешто кључно око кога треба безусловно и под неком присилом ломити копља и стално се препирати. Нарочито не хришћанска вјера не зависи од тога како је свијет настао и јесу ли људи уникати или продукт еволуције, чији процеси прожимају евидентно, читав космос до најситнијих детаља. sqny је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Као што рекох, коме ја пишем... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 30, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 О како сте бездушни џаба вам сва памет... Пајко and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Мени још увек није јасно јасно да има људи који сматрају да су хришћани а да верују у дарвинизам и еволуцију? То је као врачаре које и имају пуну кућу икона и бају над њима. Ништа нема заједничко Христос са велијаром или светлост са тамом. Дарвинистичко учење је од ,,покварењака,,. Многи савремени светитељи попут старца Порфирија, старца Пајсија, оца Серафима Роуза су писали и говорили о томе. И они су говорили не од мудрости овога света већ од дара Духа Светога. Духом Свети су и старац Порфирије и старац Пајсије видели како је Бог створио човека и природу, видели су кроз време и простор, будуће и прошле догађаје, јасно као пред собом. Ко год је залуђен лажју дарвинизма би требао то да исповеди своме духовнику и да се покаје пред Господом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Бог једино који је све створио. А како је створио , мени је сасвим свеједно. Амин. Ignjatije and Богдановић Тамара је реаговао/ла на ово 2 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Дарвинистичко учење је од ,,покварењака,,. https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Многи савремени светитељи попут старца Порфирија, старца Пајсија, оца Серафима Роуза су писали и говорили о томе. Sigurno su govorili i pisali ex cathedra ... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Библијски еволуционисти и протестантски креационисти су заједно супротстављени науци. Само ови први изгледају паметнији, као што је често раскошнија једна страна исте медаље. Џаба је говорити и једнима и другима о модерним теоријама и концептима науке. Свако од њих има ,,идеолошку'' везаност за своја убеђења. Међутим, долази време када наука говори своје без обзира на то да ли је слушамо. Треба се суочити и упознати са тим сазнањима - из области квантне космологије, теорије струна, тј. М-теорије, итд. Еволуција - коју наука објашњава - јесте непобитна чињеница. Али ствар је у томе да оно што смо до сада сматрали почетком творевине (тј. Велики прасак), није апсолутни (библијски) почетак. Последица теолошког тумачења, везана за стварање, је у томе да наука ни у каквом својству не може да говори о библијском стварању. Модерна наука то одлично зна и зато се она практично и не бави ,,апсолутним'' почетком. Модерна наука се бави само могућностима услед сазнања да наш Велики прасак није ,,апсолутни'' почетак - да постоји циклични универзум или мултиверзуми. Међутим, овога пута наука има суштинске препреке за експериментална открића. Дакле, ми овде треба да се ослободимо од свеза идеолошких концепата библијског стварања. Нико то не може ни описати ни објаснити - једино што наука потврђује, то је да првобитни почетак није био у стандардном Великом праску. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Partibrejkers Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Еволуција - коју наука објашњава - јесте непобитна чињеница Сваки озбиљан научник данас са дебелом резервом прилази еволуцији. Откуд вам идеја да је то непобитна чињеница? Да је чињеница звала би се Закон еволуције а не теорија? А знамо из физике да и многе ствари које су деловале доказиве и као закон су се временом показале као погрешне. У природи постоји прилагођавање али еволуција не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 30, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 30, 2012 Сваки озбиљан научник данас са дебелом резервом прилази еволуцији. Откуд вам идеја да је то непобитна чињеница? Да је чињеница звала би се Закон еволуције а не теорија? А знамо из физике да и многе ствари које су деловале доказиве и као закон су се временом показале као погрешне. У природи постоји прилагођавање али еволуција не. Ајде бре који озбиљни научници негирају еволуцију? Која су имена, с обзиром да помињеш озбиљне научнике, ваљда ће се наћи мјеста и да поменеш које име. Наравно само молим на наводи никога ко је креациониста, јер они нису озбиљни научници. Даље толико је тога речено о теорији у науци, која је другачији појам од теорије у свакодневном изговору, научите се и томе већ једном. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука