Jump to content

Залеђени таласи на Антарктику – још један доказ библијског Потопа

Препоручена порука

Quote Сећам се скамењених дрвета, стабала, која смо видели на Митилини. Има их старих и петнаест милиона година. На мене су оставила врло велики утисак! И ово је молитва - да гледаш окамењене фосилне остатке и славиш величину Божију!

То ништа не говори о еволуцији. И старац Порфирије и старац Пајсије говоре о томе да то колико је земља стара и сл. нас не треба да занима и да то препустимо Богу ( теорије да је земља стара 10.000 година нису православне )

На многим местима многи савремени светитељи, међу којима је и блажени Серафим Роуз, говоре против еволуције и дарвинизма. Прилагођавање и промена постоји, еволуција у смислу преласка из нижих у више облике живота усле процеса који су се случајно десили током милиона година НЕ. Све је створио Господ одједном.[quote name=Aquilius

Cratus' timestamp='1354300675' post='755694] Ne pricaj kojesta. NIGDE ne pise kako je stvoren covek samo pise da ga je Bog stovrio a detalja potrebnih za "kako" pitanje uopste nema. Nema sanse na osnovu Bilbijskog teskta a iskljucis da je Bog pomocu evolucije stvorio coveka  

У Светоме Писму јасно стоји да је човек створен од земље а не тако што је Господ дунуо у мајмуна. Да је Бог тако створио човека тако би и писало али није. Све што пише у Светоме писму се потврђује у природи: од стварања  света, до потопа, преко Изабраног народа па све до Христа и кроз Цркву Његову до данас. Није чудо што еволуционисти покушавају да оспоре све главне догмате: од стварања човека, преко потопа, преласка кроз Црвено Море па до Васкрсења Христовог . 

Написао сам одмах на почетку да ми  није чудно што у то верују атеисти , јер тако објашњавају свет и себе, али ми је чудно да у то верују хришћани јер је све у савременом дарвинизму антихришћанско. То је као и комунизам који је хришћанство окренуто наопачке, хришћанство  без Бога.

Подели на овим сајтовима

То ништа не говори о еволуцији. И старац Порфирије и старац Пајсије говоре о томе да то колико је земља стара и сл. нас не треба да занима и да то препустимо Богу ( теорије да је земља стара 10.000 година нису православне )

Uf uf kako si ti pametan. Ali govore o tome da su fosili stari vise miliona godina a to potvrduje evoluciju. To jest ne moze da protivreci evolucije.

На многим местима многи савремени светитељи, међу којима је и блажени Серафим Роуз, говоре против еволуције и дарвинизма. Прилагођавање и промена постоји, еволуција у смислу преласка из нижих у више облике живота усле процеса који су се случајно десили током милиона година НЕ. Све је створио Господ одједном.  

Ozbiljna biologija i taksonomija uopste ne barataju ovakvim recima koje mogu da znace i svasta a i nista. Izvoli preformulisi preciznije kakvi to prelazi nisu moguci jer to visi-nizi ama bas nista ne znaci.

Dokle nameravas da ponavljas neistinu da je Serafim Rouz svetitelj?

У Светоме Писму јасно стоји да је човек створен од земље а не тако што је Господ дунуо у мајмуна.

To je odgovor na pitanje od cega a ne kako.

Да је Бог тако створио човека тако би и писало али није.

Uopste ne pise kako. Nego pravashodno za sta, cime se bavi i celo pismo i predanje. Ne kako nego za sta. Za obozenje.

Све што пише у Светоме писму се потврђује у природи:

Ma sta kazes. Verovatno i geocentrizam i drvo sa koga se vidi citav sveti i tako redom.

од стварања  

света, до потопа, преко Изабраног народа па све до Христа и кроз Цркву Његову до данас.

Poptop uopste nije nikakav dogmat. 

Није чудо што еволуционисти покушавају да оспоре све главне догмате: од стварања човека, преко потопа, преласка кроз Црвено Море па до Васкрсења Христовог . 

"Evolucionisti" se uopste ne bave sa bilo cime od ovoga sto si nabrojao.

Написао сам одмах на почетку да ми  није чудно што у то верују атеисти , јер тако објашњавају свет и себе, али ми је чудно да у то верују хришћани јер је све у савременом дарвинизму антихришћанско. То је као и комунизам који је хришћанство окренуто наопачке, хришћанство  без Бога.

A mene cudi sto hriscani koji izuzetno slabo poznaju teologiju toliko usrdno "brane" istu od necega sto ni u ludilu ne moze

da bude antirhiscansko u bilo kakvom smislu.

Подели на овим сајтовима

Прилагођавање и промена постоји, еволуција у смислу преласка из нижих у више облике живота усле процеса који су се случајно десили током милиона година НЕ. Све је створио Господ одједном.

Имам само једну примедбу. Зашто сматрате да је наш космос исти онакав каквог га је Бог створио?

Ваљда постоји нека разлика између стања пре и после пада. Као што не можемо, на пример, рећи да је ђаво исти као на почетку стварања.

Дакле, и креационисти и еволуционисти - који се баве Библијом - заборављају да је творевина (садашња) другачија од првобитног стања. А управо то Библија конкретно сведочи.

Ово што данас видимо у творевини, једноставно није истоветно ономе што је било у почетку. Библија сама показује да је првобитна творевина била у много чему другачија - на пример, прво су постојале биљке, па тек после је створено сунце.

Зато се ништа не може поистоветити између библијског стварања и садашње творевине. Постоји само вера да је та творевина била другачија у почетку.

Баш због тог занемаривања разлике између творевине пре и после пада, креационисти и еволуционисти који тумаче Библију, страшно се надопуњују и хране својим међусобним идејама. Сви они штете науци - тј. злоупотребљавају је -, а о православљу опет да не причам.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...