о.Небојша Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ала сте ви мени смијешни sHa_sarcasticlol Ја би се могао вама стално смијати, мислим и на ЖРУ, а и на Светосавље. Расправе ко има бољу и јачу теологију., ко треба да грије столиц. И ко ће доћи на чији форум, да буде меч на домаћем терену. Као у оним хонгконшким филмовима : Мој кунг-фу је бољи од твога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @@о.Небојша, Драги Оцо, па није баш то тако... Није баш ствар само где ће ко доћи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 То су људи који стално говоре о љубави а ње нигде немају. Чудно али и ја сам ово приметио... Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ала сте ви мени смијешни sHa_sarcasticlol Ја би се могао вама стално смијати, мислим и на ЖРУ, а и на Светосавље. Расправе ко има бољу и јачу теологију., ко треба да грије столиц. И ко ће доћи на чији форум, да буде меч на домаћем терену. Као у оним хонгконшким филмовима : Мој кунг-фу је бољи од твога Ne, najsmešniji su takvi popovi kao što si ti koji ne vide nikakav problem u Crkvi ... Sve im je super i kul, a teologija ima dodje kao nešto potpuno suvišno i nepotrebno u Crkvi. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @@Фарисеј, Отац Небојша сигурно није овако мислио... можеш слободно да спустиш лопту. Отац Небојша је одговарао када су сви остали ћутали. Фарисеј је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ала сте ви мени смијешни sHa_sarcasticlol Ја би се могао вама стално смијати, мислим и на ЖРУ, а и на Светосавље. Расправе ко има бољу и јачу теологију., ко треба да грије столиц. И ко ће доћи на чији форум, да буде меч на домаћем терену. Као у оним хонгконшким филмовима : Мој кунг-фу је бољи од твога Кад смо били клинци, ми смо у мом крају имали израз - "Замка за слонове". Тиме смо дефинисали све оне 'замке' које сви виде осим слонова, и свима су смешне а слонови ... у њих упадају. whackado Често на православним форумима које посећујем (а сигуран сам да је то присутно и на осталим форумима) има тога да читаоци, и то они који се осећају п(р)озванима да реагују, седају на столицу и суде туђим речима, реченицама, порукама а 'следствено' и мислима и намерама. А најбољи начин 'просуђивања' (други назив за пресуђивање, који користимо да 'ескивирамо' Господњу заповест) јесте - упоређивање. Упоредимо онога кога (више) волимо са 'оним другим', и ... И онда када се определимо за једног човека, онда нападамо оног другог.... И падамо. Напад је у овом времену 'демократије' лишен безобразлука (Богу хвала!) али је обогаћен цинизмом и сарказмом. Обогаћен или обогаљен? Елем, оче Небојша, слажем се са тобом. Свиђа ми се твој кунг-фу! :ph34r: Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Мудро збориш Томо 301 Ево баш овде један пали ватру, а други (можда иста особа) као смирује http://www1.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/134/16357348/hajka-na-svetosavljeorg.html?5 animal030 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Овакве дебате треба избегавати или крајње поједноставити. Ићи у танка цревца јесте доливање уља на ватру. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ево колико је то крајње једноставно, све оно што сам говорио. Расколници из МПЦ се све време позивају управо на овај текст који је о. Љубо написао. Наравно, НИГДЕ ни словцем се не помиње Архиепископ Јован, као да га нема. Такође, то их не спречава да вређају Владику Иринеја бачког и Патријарха Иринеја. Мој је, изгледа, проблем што сам на време уочио овај проблем и сада морам да будем спреман да ће сајт ЖРУ да се провлачи по разним сајтовима по нету где ће о нама да се говори на ружан начин. Но, нека их... ако. Уместо да се баве Поукама, боље би било да нуде одговоре.. Иначе, свака част Влади Ђуровском који је јасно рекао расколницима где је њихов проблем. Само је ствар ДА ЛИ ЖЕЛЕ да то увиде. Проблем је што они све схватају као атак на њихову земљу, Цркву... наравно да не! немају Македонци већих пријатеља и браће од Срба. Ми смо једна крв, један народ, једна вера и зато је ово тужно и претужно што раде. Ствар је још сложенија када се схвати да су многи који долазе на Светосавље доста расколнички расположени, то је јасно свима одавно. Али шта ћемо... када чачнеш у нешто тако мораш да будеш спреман на пљувачину. Ево, и приватним порукама је почео наново да ми се обраћа господин Родољуб Лазић, покушавајући опет и опет да своја површна виђења постави као мерило у Цркви, док му Светосавље.орг даје простора за то. Погледајте шта ради и шта чини текст проте Љубе: https://www.facebook...&type=1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Узрок свих црквених проблема је непознавање улоге Православља. Због тога се православна вера своди на идеологију. Нема сумње да ће Црква имати великих проблема са расколима. Зато треба аргументацију свести искључиво на теологију. Уколико саговорник не жели такав дијалог онда нема сврхе даље полемисати. Црква има сопствену свест која се од сваког тражи. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ја поставих видео предавање Аце Милојкова на почетку ове теме "Црква и парацрква" Milan Nikolic and Walter је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ето, то су теме за разговор. Само у њима можемо наћи решење сваког проблема и мир у Цркви. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 Ti šatro popovi iz Makedonije su uglavnom završili studije na BF? Što ih ovi naši upisuju? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 @@Milan Nikolic, Управо, зато сам и поставио као противтежу тексту о. Љубе који је, по мени, веома проблематичан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2012 То је добро. Јер нема сврхе препуцавати се. Без теологије овде нема ни разговора. Само треба указати на оно што Милојков у предавању говори. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука