Grizzly Adams Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Па ето, питање је сад колико је ПДВ, колике су марже... Мислим, ако ти имаш слободу да седнеш у ауто и одеш у суседну земљу да купиш шта хоћеш, шта те брига колики је ПДВ и колике су марже? Али немаш... А то нико и не доводи у питање. Подразумева се да је тако и крај. Нећемо ваљда да "шверцујемо" и бавимо се "сивом економијом". Таман бизнис. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 А најгоре је од свега што наши људи ништа не разумеју. Сви ће одмах да ударе на капитализам, похлепне трговце и слично (ово о западу као кривцу не бих ни да коментаришем). Ништа не помаже ако им кажем да сам у капиталистичкој Америци (са ништа мање похлепним трговцима) не само виђао багателну беби опрему (врхунског квалитета), него сам се чак и луксузирао за мале паре (јер увек постоји начин да нешто нађеш јефтиније, чак и ако ниси пун пара). И онда се појаве политичари који демагогишу о регулисању цена беби опреме и сви ко волови крену да гласају за њих. gringrin gringrin gringrin gringrin gringrin gringrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Мени су неке ствари постале много јасније. Схватам да у нашем трговинском систему главну реч воде људи попут наркодилера. Једноставно, то морају бити људи који не презају уништавати друге људе. А трагедија је потпуна што људима оптерећују одгајање деце. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Мени су неке ствари постале много јасније. Схватам да у нашем трговинском систему главну реч воде људи попут наркодилера. Једноставно, то морају бити људи који не презају уништавати друге људе. А трагедија је потпуна што људима оптерећују одгајање деце. Проблем је у једној реченици описао Саша Радуловић: Naš ekonomski sistem je jedna čudna mešavina partijsko-državnog kapitalizma prožetog socijalnom politikom i na monopolima zasnovanog privatnog sektora. Ти наркодилеролики трговци опстају само зато јер немају конкуренцију. А немају је зато што политичари (и то буквално сви, без обзира којој идеологији шатро припадали) не желе да створе услове за њу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 22, 2012 Пријави Подели Написано Август 22, 2012 Наравно да не желе конкуренцију. Тиме би изгубили свој део. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Да ли се поводом тога нешто мења уласком у ЕУ? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 23, 2012 Пријави Подели Написано Август 23, 2012 Да ли се поводом тога нешто мења уласком у ЕУ? Европска унија је такође изузетно биркратизована, али на један друи начин. Ипак, у поређењу са нама, они су оличење економске слободе (до душе, не баш све земље и не баш у свим апспектима). А ако ништа друго, бар би границе биле потпуно отворене. Скокнеш до Сегедина и купиш шта ти треба или наручиш преко интернета, без да те неки неписмени мајмун малтретира на граници. Могуће је да би захтеви ЕУ приморали наше лопурде да мало доведу економију у ред, али нисам сигуран, не знам детаље о томе. Ја сам генерално против овакве ЕУ каква је сада, али када поредим Србију и тренутну ЕУ, немам дилеме које је зло мање. Да живим у Швајцарској, био бих жестоко против ЕУ, али у овом логору тешко да је то паметна стратегија. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=t6FvA5l9KfE Milan Popovic urednik i voditelj emisije "Zadnja kuca Srbije" vec trecu godinu obilazi sela po Srbiji. Isprva je obilazio pogranicna sela na sve citiri strane : od krajnjeg zapada zemlje do krajnjeg istoka; od severa do juga. Slika je bila ista svuda: pusta sela, oronule kuce, mahom staracka domacinstva.Tuzno i zalosno. Svako od domacina je pricao da su mu deca otisla u grad da tamo stvaraju dom. Medjutim, prosle nedelje pocelo je emitovanje novih epizoda u kojima Milan obilazi sela pored velikih gradova. Situacija u tim selima nije nista bolja. Voditelj obilazi seoske skole u potrazi za decom. U skolama nailazi na jako mali broj osnovaca. Sa druge strane opet mnogo staraca. Demograf koji pomaze voditelju porucuje da otvorimo oci jer cemo za 20- 30 godina nestati kao narod . Trebalo bi cudo da se dogodi pa da se stopa nataliteta utrostruci! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ma, evo ja ću da se žrtvujem. Ako mi žena dozvoli, živjeću kao starozavjetni patrijarh Sve za dobro otadžbine PS Tema je više nego ozbiljna, a ne preostaje nam ništa sem da se sprdamo, jer ako se ovako nastavi stvarno ćemo stati svi pod jednu šljivu. Јадранка-Дервента and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 jer ako se ovako nastavi stvarno ćemo stati svi pod jednu šljivu. "У том случају сви остали би стали под један маслачак, и то без да се гурају..." . Зосима је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Тако ти је то кад се земаљска Србија одсече од небеске. Што би рекао патријарх Павле, боље да нас нестане него да брукамо предке. Pantera је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Salu na stranu treba da placemo. Tek je pocetak i tema treba da zazivi . Sa druge strane nalazim paradoks. Afirmisu se "tekovine"novog doba. Nije mi jasno kako se siptari radjaju sHa_sarcasticlol . Pricala mi majka sledece: Albanci jurnuli na dedu i deda sve nas pokupi pa pravac Timocka krna. Silazimo mi sa voza i kako smo petoro sve jedno drugom do glave; ljudi nas broje,vrte glavom i pitaju babu: "Je li zeno jel im isti otac?" .mislise. .mislise. .mislise. . A i mi smo srbi od glave do pete . Kako ? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Основни демографски показатељи становништва 2001 2011 Основни демографски показатељи становништва [методолошко објашњење] РЕПУБЛИКА СРБИЈА Број живорођених на 1000 становника 10,6 9,0 Број умрлих на 1000 становника 13,2 14,2 Природни прираштај на 1000 становника -2,7 -5,2 Број закључених бракова на 1000 становника 5,5 4,9 Број разведених бракова на 1000 становника 1,0 1,1 Број умрле одојчади на 1000 живорођених 10,2 6,3 Број разведених бракова на 1000 закључених 189,2 230,4 Стоупа укупног фертилитета 1,6 1,4 Број живорођених ван брака (на 1000 живорођених) 204,2 239,5 Просечна старост мајке при рођењу све деце 26,7 28,7 Просечна старост мајке при рођењу првог детета 25,1 27,5 Просечна старост умрлог лица - мушко 67,8 71,0 Просечна старост умрлог лица - женско 72,9 76,1 Просечна старост младожење при закључењу брака 31,5 33,0 Просечна старост невесте при закључењу брака 27,6 29,5 Просечна старост младожење при закључењу првог брака 28,5 30,5 Просечна старост невесте при закључењу првог брака 25,1 27,4 Очекивано трајање живота мушкараца 69,6 71,6 Очекивано трајање живота жена 74,8 76,8 Извор података: Републички завод за статистику Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 То су само последице, узроци су у лошем материјалном стању. Драгана Милошевић and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 18, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2012 Ovo sam preuzela sa sajta Republickog zavoda za statistiku/demografski pokazatelji. Prva brojka se odnosi na 2001. a druga na 2011. godinu. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука