Jump to content

Својина

Оцени ову тему

Marjanovic

Препоручена порука

Који хорор човече... а народ (овце) блеје о неким маргиналним ретардизмима типа геј парада, геополитика, "велике" приче, теорије завере...
Подели на овим сајтовима

Све те друге вредности постоје само као статистички податак и само су дескриптивне. Проблем настаје када неко на основу таквих "мртвих" података доноси одлуке које утичу на тржиште, јер "права", "жива" цена има на тржишту веома важну улогу преноса сигнала. То је генерално проблем савремене "макроекономије".

Што се тиче наших генијалаца, ту ме заиста више ништа не чуди... Мада сваког дана превазилазе моја најгора очекивања.

Imaj milosti Zvonko sa ovim linkovima, valja nam zaspati veceras... Ovo me podseti na ono vreme kad su zagovarali poreze na neozenjene/neudate u cilju "podizanja nataliteta u Srbiji". Kako su krenuli, uskoro cemo se vratiti na one ruske kolhoze i solhoze iz '46-e ili bese '50-e...

Подели на овим сајтовима

Znamo mi šta je tržišna cena i to nije problem, ali poenta je da se ona ne treba ni uzimati jer princip takve "kupovine" nije adekvatan.

;)

Zavisi za sta. Kada je u pitanju gore pomenuti porez, po meni on ne bi trebao ni da postoji. S druge strane, korisno je iz vise razloga da postoji neki orjentir u smislu trzisne cene jer pomaze u donosenju odluka kod alokacije kapitala. Npr. ako donosis odluku gde da ulozis novac, korisno ti je da znas kako se kretala trzisna cena zlata u prethodnom periodu, a kako nekretnina. Ne kazem da se ovim treba rukovoditi, ali ja bih svakako to uzela kao jedanu od informacija na osnovu kojih bi donela odluku da li da kupim kucu ili zlato...

Подели на овим сајтовима

U okviru poreske reforme, dodao je on, biće uvedeno i oporezivanje nekorišćenog poljoprivrednog i gradskog zemljišta.

Sjajna stvar. Neko nasledi zemlju, ne iskopa ni jedan asov. Dzabe je dobio zemlju, nista ne placa za nju, lezi i onda je proda jednoga dana jer je to toboze njegova "svojina". Rebnuti porez da, ne da je prodaju vec poklanjaju onima koji hoce da je obradjuju.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Zavisi za sta. Kada je u pitanju gore pomenuti porez, po meni on ne bi trebao ni da postoji. S druge strane, korisno je iz vise razloga da postoji neki orjentir u smislu trzisne cene jer pomaze u donosenju odluka kod alokacije kapitala. Npr. ako donosis odluku gde da ulozis novac, korisno ti je da znas kako se kretala trzisna cena zlata u prethodnom periodu, a kako nekretnina. Ne kazem da se ovim treba rukovoditi, ali ja bih svakako to uzela kao jedanu od informacija na osnovu kojih bi donela odluku da li da kupim kucu ili zlato...

I to je informacija koju sud uzima u obzir kad ti neko uništi stvar...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

А шта тебе брига да ли он обрађује своју земљу или не?

Meni treba hrana koje ta zemlja daje. Za prezivljavanje. A njemu ako treba zemlja da je gleda moze da dobije teleskop i parcelu na Mesecu pa neka gleda "svojinu" po ceo dan ..

Подели на овим сајтовима

Ма статистика није спорна. Наравно да је корисно имати такве информације. Проблем настаје када неко те информације користи на погрешан начин. На пример, да некоме "надокнади" нешто што му је одузето силом.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А шта тебе брига да ли он обрађује своју земљу или не?

Kao i kod drugih poreza na imovinu... računa se sa tim da se na takav način efikasnije koriste ograničeni resursi, jer ti se manje isplati da imaš neobrađenu njivu, prazan stan, automobil u garazi, itd... (nemam stav o efikasnosti pomenute ideje)... šta libertarijanci kažu na to?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Meni treba hrana koje ta zemlja daje. Za prezivljavanje. A njemu ako treba zemlja da je gleda moze da dobije teleskop i parcelu na Mesecu pa neka gleda "svojinu" po ceo dan ..

Ако ти треба, онда ћеш бити спреман да платиш. Ако си спреман да платиш, онда ће се њему исплатити да производи храну.

Ако човек има њиву и не производи храну значи да му се то не исплати. Вероватно зато што већ има довољно хране на тржишту или зато што му "неко" отежава да ефикасно производи.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Kao i kod drugih poreza na imovinu... računa se sa tim da se na takav način efikasnije koriste ograničeni resursi, jer ti se manje isplati da imaš neobrađenu njivu, prazan stan, automobil u garazi, itd... (nemam stav o efikasnosti pomenute ideje)... šta libertarijanci kažu na to?

Што се економске ефикасности тиче - да такви порези стварају неравнотежу у употреби ресурса.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако ти треба, онда ћеш бити спреман да платиш. Ако си спреман да платиш, онда ће се њему исплатити да производи храну.

Ако човек има њиву и не производи храну значи да му се то не исплати. Вероватно зато што већ има довољно хране на тржишту или зато што му "неко" отежава да ефикасно производи.

Pitaj onu decu po Africi sta kaze trziste i ima li dovoljno hrane ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...