Jump to content

Својина

Оцени ову тему

Marjanovic

Препоручена порука

Koja je fora više sa tobom i sa zemljom? greengrin

Niko ne polaže pravo na tuđe, nasledio ga on ili ne, bila to nepravda ili ne, obrađivao ga on ili ne.

Svako ima pravo da sa onim što je njegovo radi šta god on hoće i da mu niko ne govori šta on treba da radi sa tim.

A drzava ima pravo da razrezuje poreze u interesu zajednice i da stiti interese zajednice .

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Sve dok plaćaš reket (porez) za nešto to nešto nije apsolutno tvoje i može ti biti oduzeto pod odredjenim uslovima.

Управо тако. У преводу то значи да смо ми данас и даље нечији робови, само не у потпуности, већ 30-50%.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо тако. У преводу то значи да смо ми данас и даље нечији робови, само не у потпуности, већ 30-50%.

Upravo tako. Mi smo robovi države. Čim za nešto što je moje moram nekome da plaćam inače mi sledi neka sankcija, to znači da to nije apsolutno moje.

Drugo je pitanje opravdanost takvog ponašanja zarad opšteg napretka, sigurnosti...., ali je činjenica da sve ono što je oporezovano nije apsolutno naše i može nam biti oduzeto.

Подели на овим сајтовима

Drugo je pitanje opravdanost takvog ponašanja zarad opšteg napretka, sigurnosti...., ali je činjenica da sve ono što je oporezovano nije apsolutno naše i može nam biti oduzeto.

То је за мене прво питање. Такво уређење није оправдано прво зато што није морално, а затим и што је неефикасно. Општем напретку и сигурности пуно би више допринело да се имовинска права поштују 100%.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Upravo tako. Mi smo robovi države. Čim za nešto što je moje moram nekome da plaćam inače mi sledi neka sankcija, to znači da to nije apsolutno moje.

A sta je to "apsolutno" tvoje i da ti ne moze biti oduzeto? I zivot ti mozebiti oduzet. Samo dusa je tvoja i nista vise. Sve ostalo je tastina.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

A sta je to "apsolutno" tvoje i da ti ne moze biti oduzeto? I zivot ti mozebiti oduzet. Samo dusa je tvoja i nista vise. Sve ostalo je tastina.

Ako je moja kuća apsolutno moja ja za njeno posedovanje i korišćenja ne bih trebao da nikome plaćam ništa i niko ne bi mogao da mi je oduzme niti otudji na bilo koji način ( ako je stečena na legalan način i ako nije pod neku hipoteku i sl. ).

Što se tiče oduzimanja života, smrtna kazna je kod nas ukinuta. A za " sve je taština " pitaj mudrog Solomona ;)

Подели на овим сајтовима

Ako je moja kuća apsolutno moja ja za njeno posedovanje i korišćenja ne bih trebao da nikome plaćam ništa i niko ne bi mogao da mi je oduzme niti otudji na bilo koji način ( ako je stečena na legalan način i ako nije pod neku hipoteku i sl. ).

Kuca je tvoja ali put do kuce , koji koristis, nije tvoj. Te ga placas kroz porez.

Подели на овим сајтовима

То је за мене прво питање. Такво уређење није оправдано прво зато што није морално, а затим и што је неефикасно. Општем напретку и сигурности пуно би више допринело да се имовинска права поштују 100%.

Na šta konkretno misliš ? Jer na to da ne postoji porez na imovinu već samo na profit ?

Подели на овим сајтовима

Na šta konkretno misliš ? Jer na to da ne postoji porez na imovinu već samo na profit ?

Тако нешто, бар за почетак. Ово што си написао је добра илустрација - да ти за оно што поседујеш нико не наплаћује било какву "ренту", нити да те ограничава како да га користиш.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Nisi, kroz taj porez si platio put koji koristi firma koja je proizvela taj materijal ...;)

Ma jok more. Taj put što koristi firma je platila baš ta firma kroz porez na promet. Ja koristim onaj drugi put koji sam platio kroz porez na materijal za gradnju kuće :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...