Анастасија Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 E da mi je tvog mozga da se malo odmorim “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 7, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 E da mi je tvog mozga da se malo odmorim A zar ti radis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 7, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2012 Ma, jock ja se samo zabavljam “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 Evolucija, embriologija i teorija Velikog praska "laži su koje su došle pravo iz ponora pakla" da bi se ljudi ubedili da im nije potreban spasilac, izjavio je republikanac Pol Braun, koji je član Odbora za nauku, svemir i tehnologiju Predstavničkog doma Kongresa SAD. Još samo kad bi dotični znao da je katolički sveštenik (i naučnik, naravno - ovaj čika) tvorac ideje o Velikom prasku....al' dobro, što bismo se opterećivali sitnicama A sto se tice gorenja nemoj da se brines kriticno je samo dok ne izgori koza a posle ne osecas nista. Može jedno tehničko pitanje? Kakvu kožu ćeš imati posle smrti sa kojom ćeš goreti u magmi/vatri/sumporu/whatever? Ovu istu od sada sa sve receptorima za bol? Ili neku novu? Ili...? https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 8, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 Braun se opet kandidovao za člana Predstavničkog doma Kongresa SAD, a na izborima 6. novembra u svom okrugu neće imati protivnika iz redova Demokratske stranke. http://www.blic.rs/V...u-lazi-iz-pakla Nažalost tamo ima takvih okruga u kojima Republikanci ili Demokrate mogu da kandidaju i treniranog majmuna... Аурор, Justin Waters, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 8, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 8, 2012 Ako ce Carstvo nebesko biti puno umbecila kao sto su ovi republikanci, bice mi cast da odem u Pakao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 amin brate!!! Član Odbora za nauku Kongresa: Evolucija i Veliki prasak su laži iz pakla Beta | 06. 10. 2012. - 23:44h | Foto: AP | Komentara: 151 Evolucija, embriologija i teorija Velikog praska "laži su koje su došle pravo iz ponora pakla" da bi se ljudi ubedili da im nije potreban spasilac, izjavio je republikanac Pol Braun, koji je član Odbora za nauku, svemir i tehnologiju Predstavničkog doma Kongresa SAD. Braun, koji je po zanimanju lekar, rekao je to u govoru na skupu u jednoj baptističkoj crkvi krajem prošlog meseca. - Božja reč je istina. Shvatio sam to. Sve stvari koje sam učio o evoluciji i embrologiji i teoriji Velikog praska, sve su to laži koje su došle pravo iz ponora pakla. I to su laži kako bi mene i sve ljude sprečile da razumemo da nam je potreban spasilac - rekao je on. Braun je rekao da veruje da je Zemlja stara oko 9.000 godina i da je napravljena za šest dana. Njegova portparolka je rekla da je snimljen dok je nezvanično razgovarao s članovima crkvene grupe o svojim verskim ubeđenjima. Agencija AP navodi, međutim, da je skup reklamiran, dok je video snimak objavljen na sajtu crkve. Braun se opet kandidovao za člana Predstavničkog doma Kongresa SAD, a na izborima 6. novembra u svom okrugu neće imati protivnika iz redova Demokratske stranke. http://www.blic.rs/V...u-lazi-iz-pakla Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 11, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2012 Ma čim čuješ taj akcenat... Još je i young Earth kreacionista. :o Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Shisha ovce sve u shesnaes! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Božja reč je istina. Shvatio sam to. Sve stvari koje sam učio o evoluciji i embrologiji i teoriji Velikog praska, sve su to laži koje su došle pravo iz ponora pakla. I to su laži kako bi mene i sve ljude sprečile da razumemo da nam je potreban spasilac - rekao je on. Свашта. Била или не тачна ТЕ, или било шта у науци, то не ме не може одвојити од Бога. Чак, могу да будем у научној заблуди (рецимо, да будем убеђен у исправност ТЕ, а да се она некада ипак покаже као нетачна), а да то уопште не утиче на моје спасење. И ту је проблем са овим секташима. Они спасење схватају као положен испит, теорију пред Богом. Док не схвате да је суштина свега сједињење са Богом, догађај Свете Литургије, да је то спасње човека и света од смрти, дотле ћемо имати овакве небулозе - "науку из пакла" и сличне секташке будалаштине. У реду, критикујте ТЕ. Али, чини те то као научник, научном методом. Немојте Библијом гађати биологију. Не окрећите творевину против Творца, што би рекао Свети Григорије Богослов. Јанко, Ignjatije, LazarG and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Где је проблем: човек од мајмуна, мајмун од рептила, рептил од гмизавца, гмизавац.......до амебе. А амеба од земље (и воде, наравно). Па онда је и тако човек од земље. Да ли ће ту неко да види где је улога Бога -као покретача, уобличитеља, усмеритеља, пасивног посматрача или активног учесника- или ће да га својевољно избаци-од воље му по слободи. Библија и не каже друго него да је човек-од земље. Са овим ће сви, укључујући и атеисте, верујем да се сложе. Ах, да, проблем је у 6 дана пута 24 сата. Па шта да се ради са буквалистима, не знам ко је штоповао време Богу прва 3-4 дана, пошто је сунце створио тек 4. дана. А код нас на планети Земљи нпр. на половима дан и ноћ протекну за тричаву годиницу... Исидора Симанић, Milan Nikolic and NinaD је реаговао/ла на ово 3 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Свашта. Била или не тачна ТЕ, или било шта у науци, то не ме не може одвојити од Бога. Чак, могу да будем у научној заблуди (рецимо, да будем убеђен у исправност ТЕ, а да се она некада ипак покаже као нетачна), а да то уопште не утиче на моје спасење. И ту је проблем са овим секташима. Они спасење схватају као положен испит, теорију пред Богом. Док не схвате да је суштина свега сједињење са Богом, догађај Свете Литургије, да је то спасње човека и света од смрти, дотле ћемо имати овакве небулозе - "науку из пакла" и сличне секташке будалаштине. У реду, критикујте ТЕ. Али, чини те то као научник, научном методом. Немојте Библијом гађати биологију. Не окрећите творевину против Творца, што би рекао Свети Григорије Богослов. Da ali meni nikako nije jasno sta je Bog radio dok su selektivni pritisci pritiskali a mutacije mutirale, tacnije kakva je onda njegovauloga u stvaranju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Da ali meni nikako nije jasno sta je Bog radio dok su selektivni pritisci pritiskali a mutacije mutirale, tacnije kakva je onda njegova uloga u stvaranju? Pa valjda se njegova uloga sastoji u tome što je (po vernicima) stvorio univerzum u kojem organizmi mogu da mutiraju, deca nemaju identične gene kao roditelji, i selektivni pritisci deluju na populacije - tj. stvorio je dinamičan univerzum u kojem se život razvija... za razliku od nekakvog univerzuma u kojem se organizmi kloniraju i ostaju baš onakvi kakvi su bili kada su prvi put stvoreni... Александар Милојков, Justin Waters, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 Da ali meni nikako nije jasno sta je Bog radio dok su selektivni pritisci pritiskali a mutacije mutirale, tacnije kakva je onda njegova uloga u stvaranju? Да је довео у биће оно што апсолутно није постојало. И Свети Василије Велики говори да је Бог све створио у "семеним начелима". Јанко, Justin Waters and Исидора Симанић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 12, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2012 @@grigorije22, Не знам зашто толико тражиш одговор у природи која је доживела грехопад. Ако толико верујеш у Писмо, онда знај да је грехопад део те приповести. Зато је креационизам тако бесмислен из хришћанског аспекта. Дакле, ми сада имамо природу кроз коју не можемо доћи до ,,првобитног стања'', односно до механизма правог библијског стварања. Замислите новчић на коме је са једне стране креационизам а са друге еволуционизам у својим екстремним облицима. И једна и друга страна говори о творевини као о првобитном стварању - као када бисмо хтели описати како је Бог створио сатану какав је сада. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука