Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Samo da kažem, ne mora da bude tačno, ne stojim iza ovoga. Ali negde sam čuo, pročitao da ni reč devica (kako god da se kaže na bebrejskom) ne mora striktno da znači devica već i žena i još par sinonima postoje. Opet kažem ovo nije proverena invormacija samo sam načuo. Тачно. У Старом Зевету (који је цитиран у Новом), пророк Исаија користи реч "алма", што се може превести са "млада жена" (може бити и девојка и жена). Грчи превод Старог Завета (Септуагинта) ту именицу преводи са "партхенос" што значи "девојка". Но, Септуагинту нису стварали хришћани већ Јевреји, за своје потребе у Александрији где је живела велика јеврејска популација која је заборавила матерњи језик и говорила грчки. Управо су они "алма" превели са "партхенос", вероватно сматрајући да се под "младом женом" подразумева "девојка". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Na forumu AS je postojalo pravilo da ne možeš da ignorišeš sagovornike, odnosno da tvoja komunikacija ne može da funkcioniše tako što postaviš tezu, dobiješ odgovor i samo pređeš preko toga postavljanjem nove netačne teze... i tako u beskonačnost... dešavalo se i da admini zloupotrebe to pravilo da banuju nekog čija argumentacija im se ne dopada... ali je to fantastično pravilo za ovakve trolove... Justin Waters, Александар Милојков, Анастасија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Није дозвољено рећи да Мојсије ништа није написао. Такав приступ је не само површан него и уноси озбиљне проблеме. Мојсије јесте говорио. Текстови који се приписују Мојсију настају касније, много касније. Пре тога је усмено Предање. Људи, то је наука, а не рекла-казала. Не причам вам намапамет. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 dešavalo se i da admini zloupotrebe to pravilo da banuju nekog čija argumentacija im se ne dopada... ali je to fantastično pravilo za ovakve trolove... Хришћанске секте су по својој природи троловање. Шта ћеш... Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Да нагласим, Символ наше вере је (и) вера у Духа Светога који је говорио кроз пророке. Наше Предање говори да је Мојсије конкретна личност - која говори -, тако да морамо пазити да не релативизујемо један од кључних догмата. Није дозвољено рећи да Мојсије ништа није написао. Такав приступ је не само површан него и уноси озбиљне проблеме. Символ вјере управо и наводи да је Дух говорио кроз пророке, а не и писао кроз пророке. Књиге Старог Завјета представљају записане говоре Пророка, а не само ауторско дјело пророка. Исти је случај са Јеванђељима, Јеванђеља није писао Христос, већ хришћани послије Њега. Не мислиш ваљда да је Илија, пустињак био, писао књигу наименовану на њега? Или да је Јов док је сједио на ђубришту у гнојним ранама, писао своје дијалоге? Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Само кажем, опасно је имати такав приступ због релативизације. По мени, може неко и да докаже да је целокупно Писмо написано 1054.г., али то неће бити доказ да ,,аутори'' Писма нису аутентични. Цела икономија Свете Тројице одише чудесним дешавањима и не може се то унети у дефиницује ,,науке''. Опет кажем, површан приступ томе може само довести до опасности. Са друге стране, мислим да нама понестаје тврда вера у општи живот светих - који су представљени Господу. Као да од свуда избија такво зрачење сумње у живо деловање светих, па се верује у њихово стање нирване све до васкрсења, што умногоме изопачује цело Предање. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Теорија еволуције је једноставно нетачна и то у свакој појединости, Navedi onda bar neku netačnu pojedinost. Eto, samo jednu, onu za koju najlaše možeš da dokažeš da je netačna... ključni dokaz protiv evolucije... nemoj da napišeš sto stvari, nego jednu, temeljno i dobro obrazloženu... а креационисти, са опроштењем онима који то не знају, су доктори природних наука, познати микробиолози, генетичари, молекуларни биолози, биохемичари итд.... Među naučnicima ih ima u procentu koji je jednocifren. Među naučnicima koji se bave genetikom, biologijom, geologijom i slično ih ima u promilima. A ovo sve samo ako reč "naučnik" posmatramo u najširem smislu, kao nekog ko ima odgovarajuću diplomu. Pošto se kreacionisti i ne bave naučnim radom (osim u oblastima koje sa TE i geologijom nemaju nikakve veze) pošto je to nemoguće. Oni su "naučnici" isto koliko je i Duci Simonović danas profesionalni košarkaš. Pišu o nauci (mahom pogrešno) ali se ne bave naučnim radom. Kada si čuo da je neki kreacionista nešto otkrio? I ne zaboravi još nešto: Većina kreacionista na svetu nisu hrišćani... već muslimani i hindusi. Većina hrišćana nisu kreacionisti... najveće hrišćanske zajednice nemaju nikakav problem sa naukom. који у својим делима у сваком сегменту растурају ТЕ у парампарчад. Ако хоћете пример тога, погледајте на http://creation6days...tm��многобројне документарне филмове о томе, а има и доста књига које се могу читати онлине. Naučne teorije se rasturaju u paramparčad u naučnim radovima. To naučnici rade od kad postoji nauka. A film i knjigu može svaka budala da snimi/napiše. Evo ti par naslova, sa sve autorima: Krah Evolucije (dr. Dvejn Giš, doktor biohemije) Darvinova crna kutija (dr. Majkl Bihi, doktor biohemije) Mala misterija stvaranja (Dr. Robert Džentri, doktor fizike) Ikone evolucije (dr Džonatan Vels, biolog sa dva doktorata stečenim na Jejlu i univerz. Kalifornija) Najveće čudo prirode (dr Stiven Ostin, doktor geologije) Poreklo i sudbina zemljinog magnetnog polja (dr. Tomas Barns, fizičar) Evolucija ili stvaranje (10 nemačkih doktora naka) Ovo je samo deo knjiga koje ja imam u svojoj biblioteci i to na srpskom jeziku. Loše je potcenjivati ono što se nezna, samo zbog svog mišljenja koje je skrojeno na osnovu predrasuda.... E ali vidiš, meni su kreacionisti bili interesantni... te sam baš svakog od navedenih čitao... ako ne neku od knjiga, onda bar tekstove ili slušao govore... i baš svi oni pričaju potpuno netačne stvari a neki od njih i potpune besmislice... Tako da... slobodan si da izneseš bilo koju tezu koju zastupaju i potrudiću se da ti objasnim gde greše... samo jednu po jednu, molim te... i da ne ideš dalje dok tu jednu ne razrešimo... Znači, da li veruješ da je Bog stvorio živa bića po svojim vrstama (koje u skladu sa njihovim genetskim potencijalom imaju genetsku varijabilnost, što se vidi u mogućnosti prirodnog ili veštačkog stvaranja novih pasmina, rasa; mislim na životinje), Eto još jedne hiljadite prilike da pitam kreacionistu za definiciju te kreacionističke vrste, za neki objektivan kriterijum po kojem razlikujemo jednu takvu "vrstu" od druge... i da po hiljaditi put budem uskraćen za odgovor. GeniusAtWork and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Само кажем, опасно је имати такав приступ због релативизације. По мени, може неко и да докаже да је целокупно Писмо написано 1054.г., али то неће бити доказ да ,,аутори'' Писма нису аутентични. Цела икономија Свете Тројице одише чудесним дешавањима и не може се то унети у дефиницује ,,науке''. Опет кажеш, површан приступ томе може само довести до опасности. Са друге стране, мислим да нама понестаје тврда вера у општи живот светих - који су представљени Господу. Као да од свуда избија такво зрачење сумње у живо деловање светих, па се верује у њихово стање нирване све до васкрсења, што умногоме изопачује цело Предање. Сва писана дјела у старини настала су из усменог предања. Не треба се завравати па преносити наше искуство лаке доступности да се текст напише на древно искуство. У старини уопште није било лако писати књиге. Нарочито не неке дугачке. То је био посао, и то велики посао и не за свакога. У старини постојало је замимање посебно, само онај ко преписује књиге. Али не само то, поента је нагласити да свака вјера па и јудео-хришћанска настаје најприје на усменом предању, она пролази кроз опит, живи се и потврђује се кроз искуство вјерујућих. Писана дјела настају као посљедица тих искустава. У старини је усмено предање било јако важно, а памтила се читава дјела и оно што су пророци и патријарси учили и говорили. Уосталом има наука која се бави проучавањем старости књига Светог Писма и најстарији текст светог Писма ставља се најраније у 900 години пре Христа, неких 400 година наокн Мојсијевог живота. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Na forumu AS je postojalo pravilo da ne možeš da ignorišeš sagovornike, odnosno da tvoja komunikacija ne može da funkcioniše tako što postaviš tezu, dobiješ odgovor i samo pređeš preko toga postavljanjem nove netačne teze... i tako u beskonačnost... dešavalo se i da admini zloupotrebe to pravilo da banuju nekog čija argumentacija im se ne dopada... ali je to fantastično pravilo za ovakve trolove... Ne bih se složio. Onog Ivandera sa Šestodneva smo tolerisali čitave 4 strane dok je bulaznio i propagirao kreacionističke budalaštine. Ja sam ga opomenuo, ali Ekmedžiću je prvo popustilo strpljenje, pa ga je banovao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Ako ce Carstvo nebesko biti puno umbecila kao sto su ovi republikanci, bice mi cast da odem u Pakao. smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif znatiželjan је реаговао/ла на ово 1 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 "Ивандер са Шестоднева"...Сунеце т пољубим, како то опасно звучи. 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 "Ивандер са Шестоднева"...Сунеце т пољубим, како то опасно звучи. 0102_laugh Ivan Nincic njegov otac je molekularni biolog i pomaze mu u raspravi tako da moze da se igra sa ateistima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 14, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 njegov otac je molekularni biolog I ti njega verovatno smatraš naučnikom? Kao što si pre rekao da ima puno naučnika koji veruju u 6 dana i ostale gluposti. Jesam li u pravu da li je on naučnik? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 14, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 Od kada to CPS ima fakultet za biologiju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 14, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 14, 2012 I ti njega verovatno smatraš naučnikom? Kao što si pre rekao da ima puno naučnika koji veruju u 6 dana i ostale gluposti. Jesam li u pravu da li je on naučnik? Sta imam ja da smatram ili ne otac mu se bavi naukom i to je to uopste mi nije jasno tvoje pitanje? Kao što si pre rekao da ima puno naučnika koji veruju u 6 dana i ostale glupost I ovo mi preciziraj kakve gluposti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука