Jump to content

"Evolucija i Veliki prasak su lazi iz pakla"

grigorije22

Препоручена порука

Odlično mi je. Imam potpuno poverenje u biblijski izveštaj kao potpuno tačan i nadahnut nepogrešivim Bogom. Ista stvar kao i sa Jonom i morskom nemani i boravkom 3 dana u njenoj utrobi, ili sa Samsonom i njegovom nadljudskom snagom, ili spaljivanjem Sodoma i Gomora i svih ostalih biblijskoh čuda tj Božijih natprirodnih intervencija. Veruj mi, ne sumnjam ni u jedno jedino slovo iz Božije reči. A ako nešto i ne razumem, to ne znači da je biblija u krivu, nego da sam ja u krivu...i da ću razumeti kasnije...

Теби је баш лепо... :)

Подели на овим сајтовима

Naravno, to u prvom slučaju znači da je Bog privremeno zaustavio zemljinu rotaciju, a u drugom da ju je zaustavio i zarotirao u suprotnom smeru, vrativši je putanjom odajle je došla, a potom je ponovo zaustavio i vratio u normalnu rotaciju. To je sasvim jasno, iako to možda nije bilo poznato drevnom piscu, koji je samo opisao šta se dogodilo...

Две су ту ствари.

Да је земља стала на секунду, читава би се урушила због огромне инерције која би је још избацила са трајекторије око сунца. Сличан ефекат је када аутобус закочи нагло и ти кренеш падати. Земља се обрће брзином од 1000 км на сат, тако да стајање земље или убрзање изазавало би катаклизму коју нико не би преживио.

Друга ствар, да је стварно било тако Бог је својом силом задржао катастрофу, нигдје у историји није забиљиежен такав један спектакуларан догађај, имајући у виду да су мимо Јевреја многи народи околни били добри астрономи и посматранје неба и догађаја на небу било је дио и религијског култа, и такво нешто не би промакло ни Вавилноцима ни Египћанима ни Хиндусима ни Грцима ни Кинезима, и то би постало у свим митовима свијета једно од централних култних мјеста. Ништа од тога не постоји.

Међутим индикативно ми је да мислиш да је Бог зауставио земљу. Зашто не мислиш како буквално пише, да је помјерао сунце?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A šta objašnjava Teorija Evolucije? Biologija objašnjava prirodne procese, kao i hemija, biohemija itd...a šta bi mogla da objašnjava teorija evolucije?

Научна теорија није синоним за претпоставку. Теорија еволуције не објашњава постанак живог света. Не знаш основне ствари, а ипак износиш тврдње да нешто није тачно.

Подели на овим сајтовима

Ljudi, evolucija nije dokazana činjenica već pretpostavka o nastanku života. Biologija je nauka, a evolucija je TEORIJA tj pretpostavka...tj samo tumačenje tj način kojim se pokušava objasniti postanak živog sveta. Ovde se ne radi o sukobu nauke i religije, već sukobu izmedju biblijskog izveštaja o stvaranju (tj istorijskih činjenica zapisanih objavom Tvorca) i naučne teorije koja je zasnovana na odbacivanju Tvorca i inteligentnog dizajna.

Ne! Teorija je daleko vise i od cinjenice i od pretpsotavke. Teorija je pretpostavka koja je potrdnjena cinjenicama. Teorija evolucije seuopste ne bavi nastanskom zivota. Dakle jos jednom jer ovo tesko ulazi u glave ljudima, teorija evolucije se uopste ne bavi time kako je zivot nastao nego kako se formirani (kako god) zivot razvija i kako nastaju tolike raznolikosti medju vrstama. Nijedna teorija ne moze, ni u pokusaju, da odbaci tvorca zato sto je u nauci i filozofiji jos pre 800 godina napravljen ostar jaz izmedju metafizickog i metodloskog naturalizma. Nauka se na bavi sa time sta postoji a sta ne nego kako se ponasanju fenomeni za koje svi znamo. Klikni na link u mom potpisu i dobro ga procitaj, par puta ako treba.

Подели на овим сајтовима

Odlično mi je. Imam potpuno poverenje u biblijski izveštaj kao potpuno tačan i nadahnut nepogrešivim Bogom. Ista stvar kao i sa Jonom i morskom nemani i boravkom 3 dana u njenoj utrobi, ili sa Samsonom i njegovom nadljudskom snagom, ili spaljivanjem Sodoma i Gomora i svih ostalih biblijskoh čuda tj Božijih natprirodnih intervencija. Veruj mi, ne sumnjam ni u jedno jedino slovo iz Božije reči. A ako nešto i ne razumem, to ne znači da je biblija u krivu, nego da sam ja u krivu...i da ću razumeti kasnije...

Није крива Библија, већ твој приступ њој. Погрешно је читаш.

Подели на овим сајтовима

Znači biblijski izveštaj nije tačan zato što ga ne potvrdjuju vavilonjani i hindusi? ja verujem Svetom pismu, a vi uopšte ne morate...to je valjda vaša teologija. Moja se svodi samo na jedno: Verovati Bogu i ne sumnjati u Božiju objavu...

Две су ту ствари.

Да је земља стала на секунду, читава би се урушила због огромне инерције која би је још избацила са трајекторије око сунца. Сличан ефекат је када аутобус закочи нагло и ти кренеш падати. Земља се обрће брзином од 1000 км на сат, тако да стајање земље или убрзање изазавало би катаклизму коју нико не би преживио.

Друга ствар, да је стварно било тако Бог је својом силом задржао катастрофу, нигдје у историји није забиљиежен такав један спектакуларан догађај, имајући у виду да су мимо Јевреја многи народи околни били добри астрономи и посматранје неба и догађаја на небу било је дио и религијског култа, и такво нешто не би промакло ни Вавилноцима ни Египћанима ни Хиндусима ни Грцима ни Кинезима, и то би постало у свим митовима свијета једно од централних култних мјеста. Ништа од тога не постоји.

Међутим индикативно ми је да мислиш да је Бог зауставио земљу. Зашто не мислиш како буквално пише, да је помјерао сунце?

Подели на овим сајтовима

A šta objašnjava Teorija Evolucije? Biologija objašnjava prirodne procese, kao i hemija, biohemija itd...a šta bi mogla da objašnjava teorija evolucije?

Објашњава развој живота, а не његов постанак.

Подели на овим сајтовима

Zasto onda ne verujes da se Sunce rotira oko Zemlje i da je xtog datuma u proslosti bilo zaustalvjeno nego verujes da je Zemlja zaustavljhena na rotaciji oko svoje ose? To su brajko moje dve potpuno razlciite stvari.

Подели на овим сајтовима

Znači biblijski izveštaj nije tačan zato što ga ne potvrdjuju vavilonjani i hindusi? ja verujem Svetom pismu, a vi uopšte ne morate...to je valjda vaša teologija. Moja se svodi samo na jedno: Verovati Bogu i ne sumnjati u Božiju objavu...

Зашто онда негираш Цркву?

Подели на овим сајтовима

Ljudi, evolucija nije dokazana činjenica već pretpostavka o nastanku života. Biologija je nauka, a evolucija je TEORIJA tj pretpostavka...tj samo tumačenje tj način kojim se pokušava objasniti postanak živog sveta. Ovde se ne radi o sukobu nauke i religije, već sukobu izmedju biblijskog izveštaja o stvaranju (tj istorijskih činjenica zapisanih objavom Tvorca) i naučne teorije koja je zasnovana na odbacivanju Tvorca i inteligentnog dizajna.

Prvo evolucija ne govori o nastanku već o razvoju života.

Drugo terija i pretpostavka nije isto koji put više moram to da pričam, i ne mogu opet da objašnjavam

Подели на овим сајтовима

Па какве везе има да ли је неко Вавилоњанин или Хиндус, ако присуствује неком астрономском догађају? Ако се помјерање сунца уназад и стајање сунца да дан буде дужи, стварно догодило, то би околни народи, понављам који су обожавали небеска тијела, запазили и сачували у предању, и чак шта више то би био одличан доказ онога што пише у библији изван саме Библије, не би био одличан него необорив доказ.

Међутим нема тога ни за јоту, јер се није ни догодило.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...