Jump to content

"Evolucija i Veliki prasak su lazi iz pakla"

grigorije22

Препоручена порука

Opet evolucija ne govori o nastanku već o razvoju života

Ima dokaza da može da se desi da živo nastane iz neživog. Pre 60 godina su uradili eksperiment gde su napravili uslove iz vremena nastanka prvog života, pustili el struju i stvorili su većinu jedinjenja neophodnih za nastanak života, da li je tako bilo ili ne ne znamo ali može da se desi.

A zar i u Bibliji ne piše da je čovek nastao od prašine????

Подели на овим сајтовима

Ili verujemo Biblijskoj objavi o stvaranju, tj izveštaju samog TVORCA, ili odbacujemo taj izveštaj i verujemo bezbožnim osmisliteljima TE kojima ne pada na pamet da daju slavu Bogu, i neprestano se bore protiv bogopoznanja.

Zapravo ta "dilema" glasi:

Ili ću da verujem svojoj interpretaciji izveštaja koji je o tvorcu napisalo nekoliko ljudi pre mnogo hiljada godina, a sa kojom interpretacijom se većina hrišćana ne slaže ili ću da verujem ljudima koji se profesionalno bave izučavanjem činjenica o univerzumu....

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

E ne mogu više da gledam ovo, brate da li je on svestan šta priča i da li siti znatiželjni svestan šta ovaj čovek lupa???

Prvi susret sa Hovindom i kreacionistima? :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

reći ću ti da li trolujem kada mi objasniš šta to znači..do pre neki dan nikada u životu nisam čuo tu reč, nego od tebe prvog..pa mi objasni..a ja ću ti rado reći

E sad sam siguran da troluješ zar ne?? Trioluješ li???

Ako odgovor bude odričan verovatno ću popiti ban posle mog odgovora na tvoj odričan odgovor.

Подели на овим сајтовима

100 razloga zašto TE predstavlja GLUPOST: Ukoliko hoćete da čujete drugačije mišljenje, poslušajte ovo predavanje. Znam da će neki reći: to su kreacionisti, glupaci, neobrazovani...To naravno neće reći ponizni ljudi koji su svesne i sopstvene ograničenosti..ali nadmeni, osioni i oholi sigurno hoće..pa neka se sami prepoznaju.

A vidi sta sve imas ovde http://www.youtube.com/user/IDquest/videos?view=1

Подели на овим сајтовима

Туга Божија до каквих лудила се може доћи. Када неко изгради веру на таквим темељима од песка, рушење такве вере је заиста страшно.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Oni koji se ''profesionalno'' bave istraživanjem polaze sa evolucionističkih i ateističkih pretpostavki...(neki ovako neki onako), tako da su im i zaključci isto takvi... jedan od napoznatijih svetskih ateista dr Antony Flew, vrsni polemičar i višedecenijski protivnik teizma kao i zastupnik TE, pred kraj života je poverovao u Tvorca i napisao knjigu o tome kako je celog života bio u zabludi...

http://www.youtube.com/watch?v=X1e4FUhfHiU&feature=related

Zapravo ta "dilema" glasi:

Ili ću da verujem svojoj interpretaciji izveštaja koji je o tvorcu napisalo nekoliko ljudi pre mnogo hiljada godina, a sa kojom interpretacijom se većina hrišćana ne slaže ili ću da verujem ljudima koji se profesionalno bave izučavanjem činjenica o univerzumu....

Подели на овим сајтовима

Имамо и ми православни један пример ''доктора'' теологије, који се при крају живота предомислио и постао сам себи истина.

Постоји једна велика слабост код људи која се зове заборав. Ако човек своју веру и своја убеђења изгради на сувом знању, то здање ће се пре или касније урушити.

Тада настаје једно свепогубно лудило. Чувајте се тога.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

i ja sam nekada verovao u kreacionizam, dok nisam saznao da je sve prevara...duboko sam se razocarao....a branio sam ga jos vise nego grigorije, sve dok nisam saznao istinu...moras otvoriti oci grigorije, nemoj ici zanosom i sve uzimaj sa rezervom, kreacionisticka prica mi sad uopste nema smisla, i nema ni jedan, ponavljam ni jedan dokaz....

Подели на овим сајтовима

dr Antony Flew, vrsni polemičar i višedecenijski protivnik teizma kao i zastupnik TE, pred kraj života je poverovao u Tvorca i napisao knjigu o tome kako je celog života bio u zabludi...

Кад схватиш да ТЕ не негира Творца и да је сасвим ирелевантна за питање постојања Творца, онда можемо да разговарамо. Овако нема смисла. ОК, нећу те више смарати.

Подели на овим сајтовима

i ja sam nekada verovao u kreacionizam, dok nisam saznao da je sve prevara...duboko sam se razocarao....a branio sam ga jos vise nego grigorije, sve dok nisam saznao istinu...moras otvoriti oci grigorije, nemoj ici zanosom i sve uzimaj sa rezervom, kreacionisticka prica mi sad uopste nema smisla, i nema ni jedan, ponavljam ni jedan dokaz....

Ja i uzimam sve sa rezervom a stvaranje to je bolji izraz od kreacionizma prihvatam iz prostog razloga jer se bolje uklapa u Sveto pismo od TE. Svako moze da veruje u sta hoce ali za mene je sa logickog i intelektualnog aspekta besmisleno da verujem da je postojao neki proto majmuno covek koji evolira milionima godina, i onda se pojavi Bog iznenada i udahne mu dah zivotni i on postane covek. Mislim to mi izgleda kao neki los holivudski film.
Подели на овим сајтовима

Геоцентризам, креационизам и еволуфилетизам су веома сличне појаве. Све оне покушавају да одреде и објасне научне механизме библијског стварања.

Питање како је настао првостворени човек и како је настала првобитна творевина, за православну Цркву не може бити питање емпиријских наука. Те науке не могу да одреде и објасне ствари из библијског стварања јер постоји научна граница за то.

Научни теоријски концепт и модел библијског стварања није могућ. Било који аспекат за овакву дилему у науци није изводљив.

Православни хришћани морају да буду послушни одлукама Православних Сабора - тако да не смеју стати ни на страну геоцентризма, ни креационизма ни (библијског) еволуционизма (видети под 9, Порука поглавара Православних Цркава). Ако желимо да се бавимо космологијом или биологијом, те струке не смемо користити за потврђивање библијских и теолошких становишта.

Оно што се дешава и поред свих упозорења у православној Цркви - како у теолошким круговима тако и на интернет форумима - да се поједини сврставају уз одређени научни концепт зарад потврђивања теолошког и библијског становишта (нека се сада препознају браћа са којима полемишем), ствара за Цркву додатне изазове и потребу да се на то реагује.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...