Jump to content

"Evolucija i Veliki prasak su lazi iz pakla"

grigorije22

Препоручена порука

Pa ima..pošto se radi o pukoj TEORIJI tj naučnim pretpostavkama a ne o naučnim činjenicama... Teistička evolucija je ona teorija koju zastupaju ljudi koji veruju u Božije postojanje i Boga kao uzrok evolucije, a ateistička je čisto materijalistička, koja negira Božije postojanje...kako to neznaš?

Нема никакве теистичке или атеистичке еволуције, као што нема теистичке гравитације, и као што нема теистичке индукције.

Подели на овим сајтовима

6 dana ili 6 ciklusa koji se ustvari ne podudaraju sa danima?

Сам библијски текст не дозвољава да се "дани" (јеврејски "јом" који може да значи и етапу, циклус, период) тумаче као "24 часа". Јер, по библијском тексту Сунце настаје тек четвртог "јома" (дана). Ако нема Сунца, како онда можемо говорити о данима у смислу етапе од 24 сата? Дан је реалитавн појам за који је потребна Земља која ротира и Сунце. Боблија броји дане (јом) и пре настанка Сунца. Дакле, није реч о 24-орочасовним етапама.

Књига постања, извештај о ставрању, како показује савремена библијска наука, у дијалогу је са вавилонским космолошким митовима (Енума елиш). Нећу Знатижељцу да кажем да Мојсије није написао Петокњижје, да се не би онесвестио. :)

Подели на овим сајтовима

Pa ima..pošto se radi o pukoj TEORIJI tj naučnim pretpostavkama a ne o naučnim činjenicama.

Знатижељац, не брукај се више, молим те. Јеси ли ти ишао у средњу шкилу? Знаш ли шта је научна теорија, а шта чињеница?

Подели на овим сајтовима

И ја сам веровао да еволуција не сме да буде истинита. Међутим, током истраживања и уз сагласност са теолошким принципима, прихватио сам еволуцију као своје порекло.

Без обзира што еволуцију сматрам чињеницом - потпуно стварном као што Сунце сија - задржао сам веровање да су Адам и Ева првостворени и прародитељи и узрочници свих људи. Није једноставно разумети то објашњење јер превазилази интуитивна искуства.

Оно што бих могао да препоручим знатижељним хришћанима, то је да се ухвате у коштац са савременим научним достигнућима на пољу - пре свега - физике. Већ смо ушли у ново доба космологије где је квантна механика суштински елемент уз помоћ које можемо доћи до неслућених закључака.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Сам библијски текст не дозвољава да се "дани" (јеврејски "јом" који може да значи и етапу, циклус, период) тумаче као "24 часа". Јер, по библијском тексту Сунце настаје тек четвртог "јома" (дана). Ако нема Сунца, како онда можемо говорити о данима у смислу етапе од 24 сата? Дан је реалитавн појам за који је потребна Земља која ротира и Сунце. Боблија броји дане (јом) и пре настанка Сунца. Дакле, није реч о 24-орочасовним етапама.

To sam ja hteo da napišem samo sam čekao odgovora na pitanje da li troluje.

Подели на овим сајтовима

Pa ima..pošto se radi o pukoj TEORIJI tj naučnim pretpostavkama a ne o naučnim činjenicama

Teorija u nauci, prvo to moraš da nuačiš:

Šta je to naučna teorija?

Mada se reč "teorija" u svakodnevnom govoru koristi da označi neku ideju koja može ali ne mora da bude realna, ona u nauci znači nešto sasvim drugačije. U nauci, teorija je najviša, najvažnija i centralna stvar: model na osnovu koga nauka interpretira i skuplja podatke. Teorija je mnogo značajnija stvar nego "zakoni" - recimo, teorija gravitacije je opšta shema, u kojoj je zakon gravitacije samo jedan matematički izraz. Slično važi i za sve druge teorije - teoriju relativiteta, teoriju kvantne mehanike, teoriju tektonskog pomeranja kontinenata, itd.

http://www.teorijaevolucije.com/uvod_u_evoluciju.html

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Pa ima..pošto se radi o pukoj TEORIJI tj naučnim pretpostavkama a ne o naučnim činjenicama... Teistička evolucija je ona teorija koju zastupaju ljudi koji veruju u Božije postojanje i Boga kao uzrok evolucije, a ateistička je čisto materijalistička, koja negira Božije postojanje...kako to neznaš?

Reč 'teorija' u nauci NE ZNAČI pretpostavka, nagađanje, ideja (kao u svakodnevnom govoru), nego označava DOKAZANI naučni model, sa opsegom predviđanja i potkrepljen ukazima.

Ono na šta ti misliš se u nauci naziva hipotezom.

Подели на овим сајтовима

Mnogi najistaknutiji evolucionistički naučnici su se tokom XX veka pokazali kao veliki falsifikatori, pogotovo oni koji su se bavili falsifikovanjem iskopina i montiranjem i obradjivanjem skeleta majmuna da bi ih podmetali za prelazne karike izmedju majmuna i ljudi tj zajedničke pretke i sl. Za te ''pronalaske'' su bili hvaljeni i dobijali silne nagrade, da bi se posle 20-tak godina utvrdjivalo da se radi o falsifikatima... pretpostavljam da neznate za te podatke...a toga ima tušta i tma.. To što ti Aleksandre veruješ da oni rade kako treba, to je već sasvim nešto drugo, a ja imam literaturu sa bibliografijom mnogih podmetanja i falsifikata koji su još i danas u udžbenicima u školama...

Ја не верујем у ТЕ. Она се учи. Верујем да озбиљни људи, научници, раде свој посао како треба. У науци мени су научници ауторитет. И нико други. Поп није ауторитет у науци, осим ако и сам није научник.

То сам икс пута објашњавао и не желим више да понављам. Прочешљај теме на којима си и сам учествовао ових дана, пажљиво читај па ћеш наћи мој одговор.

Подели на овим сајтовима

Знаш ли шта је научна теорија, а шта чињеница?

Ustvari to su dve slične stvari. Međutim u šargonu se reč teorija izjednačava sa hipotezom, što nije. Teorija je ustvari dokazana hipoteza, opšte prihvaćena, tačna ili skoro moguća. Ukoliko ima veliki broj pristalica u naučnim krugovima takođe će je zvati teorija iako nije ispravan naziv. Na primer M teorija, ustvari nije teorija već hipoteza, ali pošto je najlogičnije i matematički najpoželjnije rešenje dodali su naziv teorija iako ustvari nije dokazana

Подели на овим сајтовима

Da, samo što su te pretpostavke proglašene teorijom tj dokazanim činjenicama..a u stvari to nisu..znam ja veoma dobro šta govorim...

Reč 'teorija' u nauci NE ZNAČI pretpostavka, nagađanje, ideja (kao u svakodnevnom govoru), nego označava DOKAZANI naučni model, sa opsegom predviđanja i potkrepljen ukazima.

Ono na šta ti misliš se u nauci naziva hipotezom.

Подели на овим сајтовима

Mnogi najistaknutiji evolucionistički naučnici su se tokom XX veka pokazali kao veliki falsifikatori, pogotovo oni koji su se bavili falsifikovanjem iskopina i montiranjem i obradjivanjem skeleta majmuna da bi ih podmetali za prelazne karike izmedju majmuna i ljudi tj zajedničke pretke i sl. Za te ''pronalaske'' su bili hvaljeni i dobijali silne nagrade, da bi se posle 20-tak godina utvrdjivalo da se radi o falsifikatima... pretpostavljam da neznate za te podatke...a toga ima tušta i tma.. To što ti Aleksandre veruješ da oni rade kako treba, to je već sasvim nešto drugo, a ja imam literaturu sa bibliografijom mnogih podmetanja i falsifikata koji su još i danas u udžbenicima u školama...

Na primer.....

Daj i nam da se i mi obrazujemo.

Подели на овим сајтовима

Научна теорија почива на њиченицама. Она повезује ЧИЊЕНИЦЕ у склоп који функционише, који даје резултате. Зато, није право питање да ли је нека научна теорија тачна, већ да ли функционише или не (тиме се и одређује њена тачност). ТЕ функционише. На њој "раде" многе гране биологије, медецине.

Подели на овим сајтовима

Da, samo što su te pretpostavke proglašene teorijom tj dokazanim činjenicama..a u stvari to nisu..znam ja veoma dobro šta govorim..

:D

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...