Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Loše je što si poslušala razum, jer Sveto pismo kaže: ''Uzdaj se u Gospoda svijem srcem svojim, a na svoj razum ne oslanjaj se. Na svijem putevima svojim imaj ga na umu, i on će upravljati staze tvoje'' (Priče Solomonove 3: 5-6). Класично секташко кидање реченица из контекста. Секташка цитатологија, трице и кучине. Не треба нам разум, а Соломон молио Бога да га обдари мудрошћу. Његова књига се назва Премудрости Соломонове. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 U zavisnosti od konteksta...Stvaranje nije opisano da bi ga se tumačilo ni shvatilo u prenosnom značenju, a ukoliko se npr. radi o Hristovim pričama, gde on govori o sebi kao o ''vratima za ovce'' i sl. sigurno da ga ne treba smatrati pravim vratima kroz koje ulaze prave ovce... Ok, znaci poucne price su alegorijske a ono sto pisac Pisma pise kao hronologiju to se zaista tako bukvalno desilo?! Znaci li to da ti zaista verujes da se Sunce okrece oko Zemlje? I ako ne kada se odigrala rokada? Justin Waters and Анастасија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 ja sam u Božidara Adžije bio pre nekih 10 godina i to da kupim neke sličice sa biblijskim stihovima..tako da neznam kakve su propovedi... Исте као и тамо где ти одлазиш. Адвентисти не мисле - они само штанцају сажвакане флоскуле својих вођа. Плићак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
znatiželjan Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Tako ti razumeš bibliju i prihvataš biblijske savete...to nisam rekao ja nego Gospod preko Solomona, da se bojiš Gospoda..i ne oslanjaš na svoj prevarni razum..ali tvoj je izbor što želiš da ne ispitaš da li si u pravu...to je sasvim prirodno za subjektivne ljude koji nisu radi da istražuju istinu.. Dobro je rekao Dositej Obradović: Svako se tudjem sujeverju ismejava, a svoje poštuje i za svetinju drži.... Uglavnom ja više neću ovde da gubim vreme.... Neka je slavljen Gospod Bog stvoritelj koji je stvorio svet za 6 dana...Aliluja... @@znatiželjan, Ma nemoj, znači razum koji mi je Bog takođe usadio treba da odbacim i da budem blentava masa koja će nekritički da prihvata sve što čuje? Neće moći To upravo sekte i traže, nekritičko razmišljanje i prihvatanje svega što se religijski servira.Pravoslavlje je mnogo više , mnogo šire i mnogo dublje od toga. Ne pada mi napamet da čitam kreacionističku literaturu i da samu sebe zatupljujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Tako ti razumeš bibliju i prihvataš biblijske savete...to nisam rekao ja nego Gospod preko Solomona, da se bojiš Gospoda..i ne oslanjaš na svoj prevarni razum..ali tvoj je izbor što želiš da ne ispitaš da li si u pravu...to je sasvim prirodno za subjektivne ljude koji nisu radi da istražuju istinu.. Dobro je rekao Dositej Obradović: Svako se tudjem sujeverju ismejava, a svoje poštuje i za svetinju drži.... Uglavnom ja više neću ovde da gubim vreme.... Neka je slavljen Gospod Bog stvoritelj koji je stvorio svet za 6 dana...Aliluja... Da li znaš da postoji još 30-ak jevanđelja nastalih iz perioda kad i ova četiri, zašto ne uzmeš i njih da shvataš bukvalno imaš jedno čak i po Judi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Često, veoma često se odlazi u tešku zabludu kada se Sveto Pismo tumači mimo Crkve.Svako ima pravo da bude šta god mu volja,ali kad neko dođe da prosipa pamet a sve pod okriljem " pravoslavlja" to me mnogo jedi, jer lično tumačenje pisma mimo crkve nije pravoslavlje. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Tako ti razumeš bibliju i prihvataš biblijske savete...to nisam rekao ja nego Gospod preko Solomona, da se bojiš Gospoda..i ne oslanjaš na svoj prevarni razum..ali tvoj je izbor što želiš da ne ispitaš da li si u pravu...to je sasvim prirodno za subjektivne ljude koji nisu radi da istražuju istinu.. Dobro je rekao Dositej Obradović: Svako se tudjem sujeverju ismejava, a svoje poštuje i za svetinju drži.... Uglavnom ja više neću ovde da gubim vreme.... Neka je slavljen Gospod Bog stvoritelj koji je stvorio svet za 6 dana...Aliluja... Bibliju razumem onako kako je pravoslavna crkva, teolozi i oci tumače, a ne neko ko je tumači po svom ličnom afinitetu.Pametnom dosta. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Контрадикторан си, Знатижељац: da se bojiš Gospoda..i ne oslanjaš na svoj prevarni razum како ћу онда да: to je sasvim prirodno za subjektivne ljude koji nisu radi da istražuju istinu.. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Da li znaš da postoji još 30-ak jevanđelja nastalih iz perioda kad i ova četiri, zašto ne uzmeš i njih da shvataš bukvalno imaš jedno čak i po Judi. Moram da reagujem ovo je laz ne postoji 30 jevandjelja i pogotovo nisu nasatala kada i kanonska 4. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Poreklo i sudbina zemljinog magnetnog polja (dr. Tomas Barns, fizičar) Barnsova knjiga se zasniva na pogrešnoj pretpostavci da električna struja unutar Zemlje generiše magnetno polje, pa onda on tvrdi da, ako magnetno polje vremenom slabi, u dalekoj prošlosti (tj. pre nekoliko stotina miliona ili milijardi godina) je moralo da bude toliko jako da bi struja potrebna za njegovo stvaranje bukvalno istopila Zemlju. I onda on zaključuje da Zemlja nikako ne može da bude toliko stara koliko nauka tvrdi, jerbo bi već davno bila istopljena zbog užasno jake struje. Caka je u tome što je ustanovljeno da magnetno polje Zemlje ne stvara nikakva električna struja u unutrašnjosti, već kretanje magme u unutrašnjosti Zemlje. Čak je i precizno izmereno da je promena intenziteta magnetnog polja direktno povezana sa intenzitetom kretanja tokova magme u unutrašnjosti Zemlje. Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Moram da reagujem ovo je laz ne postoji 30 jevandjelja i pogotovo nisu nasatala kada i kanonska 4. Нема 30 јеванђеља, али има 30 так апокрифних текстова, што јеванђеља што посланица, што апокалипси...и јесу настала отприлике у исто вријеме кад и синпотичка крај првог и почетак другог вијека. Немој мислити да су синоптичка Јеванђеља писали апостоли и то баш у вријеме Христа, да су још ишли за њим и записивали шта је говорио.... Анастасија and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Moram da reagujem ovo je laz ne postoji 30 jevandjelja i pogotovo nisu nasatala kada i kanonska 4. Ко то каже? Па сам јеванђелиста каже "многи су писали". Не знам колико их је било у првом веку, али канонска јеванђеља сигурно нису једини списи који тада настају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 13, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Ко то каже? Па сам јеванђелиста каже "многи су писали". Не знам колико их је било у првом веку, али канонска јеванђеља сигурно нису једини списи који тада настају. Kanonska jevadjelja nastaju sva u 1 veku ukljucujuci i poslednje jevandjelje po Jovanu. A od ovih kvazi jevandjelja po Tomi, Mariji Magdaleni i Judi nijedno niije nastalo u 1. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 http://sr.wikipedia.org/wiki/Jevan%C4%91elje_po_Judi Ima čak i ovo čuo sam odavno za ovo jevađelje i tada ga još nisu preveli, planiram ovih dana da pronađem ako ima nešto o ovome da vidim o čemu se tu radi. Inače ima još dosta tekstova koji govore o životu i "radu" Isusa koja potiču iz istog perioda. Ne pričam o istinitosti teksta, ali morate priznati da je itrigantan pogotovo ovaj po Judi. I samo još nešto znam da će neko reći kako znaju da je istina da je nastalo u isto vreme. Ja ću onda da kažem da na osnovu radioaktivnog raspada. Onda će taj pomenuti teorije zavere. Molim vas poštedite me toga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 13, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 13, 2012 Kanonska jevadjelja nastaju sva u 1 veku ukljucujuci i poslednje jevandjelje po Jovanu. A od ovih kvazi jevandjelja po Tomi, Mariji Magdaleni i Judi nijedno niije nastalo u 1. Добро, али нису то једина квазијеванђеља. Рекох ти, сам јеванђелиста сведочи да су многи писали. Ко зна каквих је још "јеванђеља" у првом веку било, а за која и не знамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука