Гости Guest Написано Октобар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 E, ovo je već kretenizam. Ne mogu da zabrane normalne termine, pa da imaju Staljina na vlasti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 E, ovo je već kretenizam. Ne mogu da zabrane normalne termine, pa da imaju Staljina na vlasti. Видиш да се дешава.... По научно фантастичном сценарију ово води до укидања породице и фарме за узгајање људи... Шта ће им Стаљин када имају ђавола...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Зар слично није било и у калифорнијским школама пре пар година? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Видиш да се дешава.... По научно фантастичном сценарију ово води до укидања породице и фарме за узгајање људи... Шта ће им Стаљин када имају ђавола...? Pa ne dešava se već citiraš ljude koji lupetaju... što se vidi i iz samog citata i tupavih formulacija: "Онтарио је забранио термине "мајка, отац, супруг, супруга, удовац и удовица" из свих закона и уредби." Zabranio termine iz zakona???? Termini se zabranjuju zakonom a ono što je pisac hteo da kaže je "zamenio jedan termin u zakonu drugim terminom"... (samo to onda ne zvuči tako teatralno) Nije niko ništa zabranio nego se u pojedinim ispravama i zakonima koriste izrazi koji obuhvataju više različitih termina. Klasična zamena teza. "Svi moraju da imaju jednaka prava" nije suprotno od "heteroseksualci moraju da imaju veća prava do homoseksualaca", već je to normalna sredina između dve krajnosti 1. da heteroseksualci imaju veća prava i 2. da homoseksualci imaju veća prava Problem je što, ma koliko razni homofobi trubili o tome i lupetali... ovu drugu krajnost niko ne zastupa. Formular u kojem piše "roditelj1" i "roditelj2" tebe ne sprečava da upišeš u njega svoju majku i oca... samo omogućava i tebi i nekom drugom ko ima istopolne roditelje da upišu na taj formular ono što treba. sqny је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 Pa ne dešava se već citiraš ljude koji lupetaju... što se vidi i iz samog citata i tupavih formulacija: "Онтарио је забранио термине "мајка, отац, супруг, супруга, удовац и удовица" из свих закона и уредби." Zabranio termine iz zakona???? Termini se zabranjuju zakonom a ono što je pisac hteo da kaže je "zamenio jedan termin u zakonu drugim terminom"... (samo to onda ne zvuči tako teatralno) Nije niko ništa zabranio nego se u pojedinim ispravama i zakonima koriste izrazi koji obuhvataju više različitih termina. Klasična zamena teza. "Svi moraju da imaju jednaka prava" nije suprotno od "heteroseksualci moraju da imaju veća prava do homoseksualaca", već je to normalna sredina između dve krajnosti 1. da heteroseksualci imaju veća prava i 2. da homoseksualci imaju veća prava Problem je što, ma koliko razni homofobi trubili o tome i lupetali... ovu drugu krajnost niko ne zastupa. Formular u kojem piše "roditelj1" i "roditelj2" tebe ne sprečava da upišeš u njega svoju majku i oca... samo omogućava i tebi i nekom drugom ko ima istopolne roditelje da upišu na taj formular ono što treba. A sta da upise musliman ili mormon koji ima jednog tatu i sesnaest mama? Zasto bi zajednica sa vise od dva coveka bile diskriminisane? Diskriminaciju onih koji nisu u braku da i ne pominjem... Ja ne znam ko je gori, da li ti pederi ili ovi sto ih mrze (termin homofob je besmislica, ne znam nikoga ko se plasi pedera), i jedni i drugi hoce da ogranicavaju, da uvode drzavnu batinu gde joj nije mesto, nema nikog normalnog da predlozi deetatizaciju braka... zuti car је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 ... nema nikog normalnog da predlozi deetatizaciju braka... Ja sam isto za tu opciju, ali to nece da gladamo... pa jako dugo u najmanju ruku. A politika mora da ima stepen pragmatizma da bi bila korisna, inace je mlacenje prazne slame. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 3, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2012 A sta da upise musliman ili mormon koji ima jednog tatu i sesnaest mama? Zasto bi zajednica sa vise od dva coveka bile diskriminisane? Diskriminaciju onih koji nisu u braku da i ne pominjem... Ja ne znam ko je gori, da li ti pederi ili ovi sto ih mrze (termin homofob je besmislica, ne znam nikoga ko se plasi pedera), i jedni i drugi hoce da ogranicavaju, da uvode drzavnu batinu gde joj nije mesto, nema nikog normalnog da predlozi deetatizaciju braka... Pa kad/ako se dozvole bračne zajednice sa vise od dva čoveka ili deetatizuje brak, onda će opet promeniti izraze i formulare... i opet će se sigurno naći neko da to "tumači" kao da je zabranjen izraz "majka". А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Октобар 4, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 4, 2012 Ja sam isto za tu opciju, ali to nece da gladamo... pa jako dugo u najmanju ruku.A politika mora da ima stepen pragmatizma da bi bila korisna, inace je mlacenje prazne slame. Свакако, само што је из либертаријанске тачке гледишта увођење истополних бракова још горе стање него сада (и ја сам као либертаријанац свакако против те опције), јер уводи још државе тамо где јој није место (уместо да је избаци); и док се нео-конови буне због рушења традиционалних вредности, левичари говоре да је брак застарела институција, а ти исти левичари се залажу за увођење истополних бракова (каквог ли парадокса!). Једино решење где нико није дискриминисан (јер у оба случаја су највише дискриминисани они који нису у браку тј. самци) је деетатизација, па нека склапа ко какав уговор хоће (онда не би било потребе ни за предбрачним уговором, јер би све то било дефинисано јединственим уговором)... Заиста не видим зашто то не би била валидна опција, па да су се сви ти левичари који су по свету издејствовали истополне бракове залагали за деетатизацију, видели би је...Pa kad/ako se dozvole bračne zajednice sa vise od dva čoveka ili deetatizuje brak, onda će opet promeniti izraze i formulare... i opet će se sigurno naći neko da to "tumači" kao da je zabranjen izraz "majka".Па могу да ставе на формулар да пише име (једног од) старатеља или тако нешто (биолошки родитељи који гаје своју децу су уједно и старатељи тој деци, а пошто деца могу бити и у хранитељској породици, или усвојена, а чак и када хетеросексуални пар усвоји дете они су и даље старатељи, а не биолошки родитељи), па би било потребно доста маште да се то тумачи као забрана израза мајка... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Само што ово није либерализам. Мене занима где се завршава либерализам. Има ли он своју крајњу тачку? Ако нисам погрешно разумео ти си породичан човек и имаш децу, или дете...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 5, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Ако нисам погрешно разумео ти си породичан човек и имаш децу, или дете...? Šta sa njima? Ko ih ugrožava? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Šta sa njima? Ko ih ugrožava? Нисам на то мислио... не хистериши (ко што волиш сам да кажеш) Где је граница либерализма када причамо о васпитању деце? Да ли деци допушташ да раде све што желе, како их усмераваш, где су забране, како се спроводи идеја слобода? Ако ниси родитељ, молим те не одговарај на ово питање.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 5, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Где је граница либерализма када причамо о васпитању деце? Да ли деци допушташ да раде све што желе, како их усмераваш, где су забране, како се спроводи идеја слобода? Zabrane apsolutno moraju postojati, za detetovo dobro. A sloboda je kao kod odraslih - sloboda, dok god ne ugrožavaš drugoga, a za dete, ja bih rekao, dok god ne ugrožavaš sebe i drugoga, samo što je tu obaveza roditelja da procenjuje i navodi, jer dete to prosto nije u stanju adekvatno da uradi. Roditelj je i zakonski i neformalno-moralno odgovoran za to dete do osamnaeste godine, kada zakonski "postaješ odrastao", mada psihološki ne postoji takva granica. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Zabrane apsolutno moraju postojati, za detetovo dobro. A sloboda je kao kod odraslih - sloboda, dok god ne ugrožavaš drugoga, a za dete, ja bih rekao, dok god ne ugrožavaš sebe i drugoga, samo što je tu obaveza roditelja da procenjuje i navodi, jer dete to prosto nije u stanju adekvatno da uradi. Roditelj je i zakonski i neformalno-moralno odgovoran za to dete do osamnaeste godine, kada zakonski "postaješ odrastao", mada psihološki ne postoji takva granica. Замолио сам те да се не јављаш ако ниси родитељ...а тако ми се чини из твог одговора...ако грешим, исправи ме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Октобар 5, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Замолио сам те да се не јављаш ако ниси родитељ...а тако ми се чини из твог одговора...ако грешим, исправи ме. Neće meni niko govoriti kada da se javim. 301 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Октобар 5, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2012 Neće meni niko govoriti kada da se javim. У праву си..смао не могу да уважим твој одговор ако немаш искуства... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука