миркан Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Recimo da ja citam knjigu ili piskaram na forumu, a moj muz kuva ili mi donese kafu. Naravno, vazi i obrnuto. A prava ravnopravnost je slucaj kada otac uzima godinu dana porodiljskog jer majka duplo vise zaradjuje od njega, a i ima takav posao da ne moze da ga prekine. To je retko, ali postoji. ISvakako da se ne bih ubila da zavisim od nekog, ali bi me to stanje zavisnosti uzasno mucilo pa ne bi moglo dugo ni da traje. Ja sam isla u skolu, studirala sam, magistrirala , zelela da radim, da budem uspeshna u svom poslu, i sada bi po tebi trebalo to sve da bacim niz rijeku i da"slusam" muza? Сестро овај текст као и већину ствари у животу би требало читати са више љубави. Ја нигде нисам прочитао а нисам ни схватио да пише да жена не сме да буде образована ни успешна у животу. Наравно да може али под условом да јој породица не трпи због тога и да се са тим не наруши однос муж и жена у браку у смисли да се они допуњују и да су њих двоје једна целина. Мислим да је отац Гумеров бацио акценат на жене које су у далеко већем проценту, а те жене су запоставиле породицу и брак због каријере, само је питање да ли то хоће да приизнају или неће. А да је далеко мањи број жена које су исто успешне и на послу и у браку - породици. Мислим да је један од главних разлога за то време, родитељи једноставно морају време да посвете својој деци, а поготово жена, као и брачни партнери један другом. Намерно нисам поставио само део о еманципацији него и део пре који говори о мушкарцима и женама. Мушкарац би требао бити савестан, одговоран, пожртвован и ... и из тога произилази да такав мушкарац буде глава жени, а не да се гледа мушкарац као апсолутни владар. Да се на схвати да овде неко поцењује женски пол и да се мисли да су мушкарци виша раса од жена. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Recimo da ja citam knjigu ili piskaram na forumu, a moj muz kuva ili mi donese kafu. Naravno, vazi i obrnuto. A prava ravnopravnost je slucaj kada otac uzima godinu dana porodiljskog jer majka duplo vise zaradjuje od njega, a i ima takav posao da ne moze da ga prekine. To je retko, ali postoji. ISvakako da se ne bih ubila da zavisim od nekog, ali bi me to stanje zavisnosti uzasno mucilo pa ne bi moglo dugo ni da traje. Ja sam isla u skolu, studirala sam, magistrirala , zelela da radim, da budem uspeshna u svom poslu, i sada bi po tebi trebalo to sve da bacim niz rijeku i da"slusam" muza? Ja to nigde nisam rekao. A reci mi, šta bi se desilo da kojim slučajem to muž zatraži od tebe? Samo da dodam - tvoj, sadašnji muž, a ne neki teoretski muž neke tamo uspešne žene? Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Сестро овај текст као и већину ствари у животу би требало читати са више љубави. Ја нигде нисам прочитао а нисам ни схватио да пише да жена не сме да буде образована ни успешна у животу. Наравно да може али под условом да јој породица не трпи због тога и да се са тим не наруши однос муж и жена у браку у смисли да се они допуњују и да су њих двоје једна целина. Мислим да је отац Гумеров бацио акценат на жене које су у далеко већем проценту, а те жене су запоставиле породицу и брак због каријере, само је питање да ли то хоће да приизнају или неће. А да је далеко мањи број жена које су исто успешне и на послу и у браку - породици. Мислим да је један од главних разлога за то време, родитељи једноставно морају време да посвете својој деци, а поготово жена, као и брачни партнери један другом. Намерно нисам поставио само део о еманципацији него и део пре који говори о мушкарцима и женама. Мушкарац би требао бити савестан, одговоран, пожртвован и ... и из тога произилази да такав мушкарац буде глава жени, а не да се гледа мушкарац као апсолутни владар. Да се на схвати да овде неко поцењује женски пол и да се мисли да су мушкарци виша раса од жена. Porodica i deca? Koliko danas jedna porodica ima ukupno dece? Dvoje, uglavnom jedno, a ima i mnogo brakova koji nemaju nijedno. Vi ovde pricate o nekom vremenu od pre 200 godina kada je prodica sasvim drugacije izgledala i na koju se taj uvodni tekst i odnosi. Ali pricati danas o zapostavljenom detetu, a znamo da vec decenijama babe i dede cuvaju decu, pa tako imamo na jedno dete 6 odraslih osoba, a nadje se i poneka tetka, koji brinu o njemu. Zato su nam deca ovako razmazena i nedisciplinovana jer se suvise o njima brinemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 Porodica i deca? Koliko danas jedna porodica ima ukupno dece? Dvoje, uglavnom jedno, a ima i mnogo brakova koji nemaju nijedno. Vi ovde pricate o nekom vremenu od pre 200 godina kada je prodica sasvim drugacije izgledala i na koju se taj uvodni tekst i odnosi. Ali pricati danas o zapostavljenom detetu, a znamo da vec decenijama babe i dede cuvaju decu, pa tako imamo na jedno dete 6 odraslih osoba, a nadje se i poneka tetka, koji brinu o njemu. Zato su nam deca ovako razmazena i nedisciplinovana jer se suvise o njima brinemo. Сестро опрости али нисам схватио какве има везе овај твој пост са темом. А сад кад си то и споменула, по мом схватање то је јако лоше што нам популација рапидно опада и кад боља размислим у има везе овај твој пост са темом тј. само је потврђује. Јер су млади све више посвећени каријери а породица ту испашта. Ми скоро сви заборавимо, да су наши родитељи тако размишљали као већина данас нас никад не би било, а ко зна колико дневно изгубимо деце због начина живота оваквог каквим сад живимо а аборстусе да и не помињем. Сестро потрудите се ти и твој муж да имате бар троје деце и примером васпитања своје деце да не буду размажена и недисциплинована промените оно што је до вас. И једно гарантујем, деца нису крива каква јесу! Trifke and OrthodoxJedi је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 а те жене су запоставиле породицу и брак због каријере, само је питање да ли то хоће да приизнају или неће A kad muškarac uradi isto to se ne računa? Eru and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Јануар 30, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2014 A kad muškarac uradi isto to se ne računa? Наравно да се рачуна, али жена је та од која рађа и она је мајка и за нијансу би требала се више посветити породици. Али ни отац нема оправдање да запостави породицу и брак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa opet, sestro, svi mi zavisimo od nekog, ne samo od Boga, već i od mnogo ljudi koji su oko nas. Često ne primećujemo tu zavisnost, jer mislimo da je to nešto što se ne dovodi u pitanje. Zavisiš od političara, koji uređuju društvo po svome, zavisiš od onoga ko ti daje posao ili ti ne daje, zavisiš od porodice, da li te prihvataju i vole ili ne, zavisiš i od mnogo "sitnijih" stvari, od gradskog prevoza, od lekara u domu zdravlja, od birokratije...samo se treba malo udubiti i razmisliti. Zavisnost nije negativna, ako nije ropska zavisnost. Zavisnost znači da smo povezani jedni sa drugima. Zavisiš od onoga koga voliš - i te kako - ako se toj osobi nešto desi, rušimo se i mi, ako je prava ljubav u pitanju. Sa druge strane, "emancipacija" je često oblanda za vladanje. Dobro je rekao Gumerov. Čovek je pao, i taj njegov pad se odražava na svim nivoima, pa i u želji da se bude "jednak" čak i protiv svoje prirode. Reče da bi se pre ubila nego da zavisiš od nekoga. To znači da nema ljubavi. Jer ako se volite, onda to nije zavisnost, nego funkcionisanje tima, para, zajednice. U zajednici svako ima svoju ulogu, i te uloge se ne dupliraju. To ne znači da žena treba da samo sedi u kući, kuva, sprema i čuva decu, ali i to znači ako tim funkcioniše kako treba. Ali, ne verujem da se to može da promeni. Točak se besno zavrteo i nema nazad. Ljudska samoživost i oholost vlada i u porodici, i u odnosima muško i žensko. No, ako pogledamo one primere koji ponekad dođu u novine, o parovima koji decenijama ostaju zajedno i vole se kao prvi dan, vidimo u njihovim pričama da nisu "jurili" ravnopravnost - već ljubav. To stavlja svakoga na svoje mesto. I muško i žensko....Ali, koga to interesuje danas. У потпуности се слажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 ... Ali pricati danas o zapostavljenom detetu, a znamo da vec decenijama babe i dede cuvaju decu, pa tako imamo na jedno dete 6 odraslih osoba, a nadje se i poneka tetka, koji brinu o njemu. Nisu svi dozvolili to. Ni ja..moja djeca-moja briga. Zato su nam deca ovako razmazena i nedisciplinovana jer se suvise o njima brinemo. Djeca su refleksija roditelja i okruženja. Nisu deca kriva za svoje postupke. Koliko god da pružimo treba još...ne postoji "suviše" kada se pruža djetetu Izvinite, odoh off. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Да се нешто разумемо, на ови просторима има много религије , мало вере. Више има хомосексуалаца међу Србима него искрених православних Хришћана, тако да све то има огроман утицај на мушко-женске односе, или било које односе,сам појам да смо сиромашни и пуцамо по шавовима је доказ томе, а на крају се вера криви за све, а вере нигде... Положај жене на просторима балкана никада није био лак, верујем да ни у Русији није много другачија ситуација . У Скандинавији кад ошамарите жену идете директно на психијатрију, што је нашим балканцима у старту било врло чудно, мислим, ипак је нормално да тучеш жену... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Да се нешто разумемо, на ови просторима има много религије , мало вере. Више има хомосексуалаца међу Србима него искрених православних Хришћана, тако да све то има огроман утицај на мушко-женске односе, или било које односе,сам појам да смо сиромашни и пуцамо по шавовима је доказ томе, а на крају се вера криви за све, а вере нигде... Положај жене на просторима балкана никада није био лак, верујем да ни у Русији није много другачија ситуација . У Скандинавији кад ошамарите жену идете директно на психијатрију, што је нашим балканцима у старту било врло чудно, мислим, ипак је нормално да тучеш жену... Ovo prvo boldovano verovatno je tacno. A u Rusiji zene biju muzeve Ina Ina је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Да се нешто разумемо, на ови просторима има много религије , мало вере. Више има хомосексуалаца међу Србима него искрених православних Хришћана, тако да све то има огроман утицај на мушко-женске односе, или било које односе,сам појам да смо сиромашни и пуцамо по шавовима је доказ томе, а на крају се вера криви за све, а вере нигде... Положај жене на просторима балкана никада није био лак, верујем да ни у Русији није много другачија ситуација . У Скандинавији кад ошамарите жену идете директно на психијатрију, што је нашим балканцима у старту било врло чудно, мислим, ипак је нормално да тучеш жену... Polozaj zene nigde nije bio lak. Zene su te koje su radjale , cuvale decu, odrzavale i poljoprivredu, ali i privredu dok su muskarci ratovali. Komunizam je zenama doneo emancipaciju. Hvala mu i slava Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Polozaj zene nigde nije bio lak. Zene su te koje su radjale , cuvale decu, odrzavale i poljoprivredu, ali i privredu dok su muskarci ratovali. Ово испада као да су мушкарци ишли на paintball Gerhard and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pipava tema; pročitaću više kod kuće, dok budem kuvala ručak Mada, kad malo razmislim, o muško-ženskim odnosima, pošto je pipava tema, najvolem da se razmišlja u terminima pipanja Ovo je za cistu desetku! Bravoooooo! Polozaj zene nigde nije bio lak. Zene su te koje su radjale , cuvale decu, odrzavale i poljoprivredu, ali i privredu dok su muskarci ratovali. Komunizam je zenama doneo emancipaciju. Hvala mu i slava Rece ti i osta ziva. Ako je onaj predhodni bio cistu destku ovaj je za cistu - 10! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ово испада као да су мушкарци ишли на paintball Каунтерстрајк у играоници . Trifke, Gerhard and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Polozaj zene nigde nije bio lak. Zene su te koje su radjale , cuvale decu, odrzavale i poljoprivredu, ali i privredu dok su muskarci ratovali. Komunizam je zenama doneo emancipaciju. Hvala mu i slava +1. Slažem se. Mada, što se tiče emancipacije, to kod mene u glavi nema ideju samo u toj nekoj ravnopravnosti, to svaka žena individualno donekle može da postigne, već i u prestanku nekih gluposti. Seksualizacija žena, pri tom mislim objektifikacija je bolesno uznapredovala, a time se niko ne bavi. Zatim, urođena balkanska ideologija o savršenoj ženi. http://zena.blic.rs/Bebe/19868/Majka-nad-majkama-Doji-dvojke-i-sprema-rucak pokaži ovu fotografiju ljudima iz tvog okruženja, većina će svršiti od sreće. Čist debilizam, Blic žena tvrdi da je ova fotografija vredna divljenja. Na slici vidimo ženu kako doji dve bebe istovremeno i ljušti krompir. Šta je na ovoj slici vredno divljenja? Što žena sve mora da radi sama? Pitam se da li se sama i fotografilsala ili je to ipak uradio neko ko je mogao da joj pomogne makar da oljušti krompir . Samo da napomenem, ne kažem ja da ovo ne treba ni jedna žena da radi, nego da se ovakav model ne treba prezentovati kao idealan i savršen, jer kao takav osuđuje žene koje nisu u stanju da mu odgovore (nisu lude), a većina njih nije. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука