DankaM Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Sad bez (previše) zezanja: moj deda, patrijarhalno vaspitani Dalmatinac, je svojim trima ćerkama izričito rekao da obavezno uče i završe fakultete, jer ako ih muž bude izdržavao, "tanko ćete s***ti" (uvek je bio živopisan u svojim mudrostima ). Žena mora imati mogućnost da ne zavisi finansijski ni od koga. Ako je muškarcu to važno, svakako je i ženi. To mu dođe neko ljudsko pravo. Inače, mene Dejo emancipov'o. Ja 'tela da sedim kod kuće, gajim đecu i kuham, al' on rek'o da ne može: "muči, avetinjo, ima da ideš da nadničiš, 'leba da ne 'arčiš" sHa_sarcasticlol To je, @@Драшко, prisilna emancipacija Јефимија Крунић, Лапис Лазули and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa? Poznajem ženu koja je radila u rudniku u Majdanpeku. Ako je neko zanimanje po difoltu nekog tamo ,,muško'' ne mora da znači da nema žena koje žele, mogu i znaju da ga rade. I ja ću se uskoro (za 8 ispita) baviti zanimanjem koje svi povezuju sa muškarcima. Pa da zadesi se da poneka od tih ravnopravnih navrati na takvo zanimanje ali gle cuda uglavnom se sve batrgaju oko direktorskih ministarskih i td zanimanja. Inace cisto kurioziteta radi sve te zemlje koje imaju u svojim vladama jako puno zena kao npr. Svedska imaju sve aferu do aferice. To cisto onaqko da primetim! sHa_sarcasticlol Gle zasto me nista ne cudi da se ti bavis muskim zanimanjima! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Da. Verovatno te ne čudi ni to što je to jedno od najhumanijih zanimanja koje postoje. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa da zadesi se da poneka od tih ravnopravnih navrati na takvo zanimanje ali gle cuda uglavnom se sve batrgaju oko direktorskih ministarskih i td zanimanja. Inace cisto kurioziteta radi sve te zemlje koje imaju u svojim vladama jako puno zena kao npr. Svedska imaju sve aferu do aferice. To cisto onaqko da primetim! sHa_sarcasticlol Gle zasto me nista ne cudi da se ti bavis muskim zanimanjima! Za ta mesta je potrebno visoko obrazovanje. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Sad bez (previše) zezanja: moj deda, patrijarhalno vaspitani Dalmatinac, je svojim trima ćerkama izričito rekao da obavezno uče i završe fakultete, jer ako ih muž bude izdržavao, "tanko ćete s***ti" (uvek je bio živopisan u svojim mudrostima ). Žena mora imati mogućnost da ne zavisi finansijski ni od koga. Ako je muškarcu to važno, svakako je i ženi. To mu dođe neko ljudsko pravo. Inače, mene Dejo emancipov'o. Ja 'tela da sedim kod kuće, gajim đecu i kuham, al' on rek'o da ne može: "muči, avetinjo, ima da ideš da nadničiš, 'leba da ne 'arčiš" sHa_sarcasticlol To je, @@Драшко, prisilna emancipacija Pa tako ti je sestro kada se udas za Crnogorca. Ko te terao/ Sta si trazila to si i nasla! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Za ta mesta je potrebno visoko obrazovanje. Pa kod nas i ne mora mozes da budes recimo i grobar i da budes predsednik. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa tako ti je sestro kada se udas za Crnogorca. Ko te terao/ Sta si trazila to si i nasla! nije Crnogorac, već neka xy-ta generacija Beograđana, ali k'o da je iz neke robovlasničke loze "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa da zadesi se da poneka od tih ravnopravnih navrati na takvo zanimanje ali gle cuda uglavnom se sve batrgaju oko direktorskih ministarskih i td zanimanja. Inace cisto kurioziteta radi sve te zemlje koje imaju u svojim vladama jako puno zena kao npr. Svedska imaju sve aferu do aferice. To cisto onaqko da primetim! sHa_sarcasticlol Gle zasto me nista ne cudi da se ti bavis muskim zanimanjima! Pa sad ako cemo o aferama ( valjda nisi mislio na ljubavne, a i one su u toj prici) mislim da je srpska vlada neprevazidjena po aferama raznoraznih sHa_sarcasticlol Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 nije Crnogorac, već neka xy-ta generacija Beograđana, ali k'o da je iz neke robovlasničke loze Pa to mu dodje isto. Beograd je ionako njihov grad. Tako da me ono :Muci avetinjo u njegovom recniku ne cudi! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ne uzimam ni ja ozbiljno ljude koji su napisali vazda (za mene) gluposti na ovoj temi, ali oni postoje, hodaju, žive, dišu i imaju svoje istomišljenike, i postoje. Postoje i dzinovske lignje, ako nisi znala. Ali na osnovu njih se ne formira opste misljenje o necemu... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa sad ako cemo o aferama ( valjda nisi mislio na ljubavne, a i one su u toj prici) mislim da je srpska vlada neprevazidjena po aferama raznoraznih sHa_sarcasticlol Jok npr vlada svedske sve afera do aferice i to finansijski skandali. Pa Kanade; uzimale zene duple dnevnice i naplacivale svoje godisnje odmore kao sluzbena putovanja. Normalno one su na tim godisnjim odmorima jele samo odpad od kavijara i pile samo tako jadna pica kao sto je sampanjac i to tamo na nekim bezveznim lokacijama kao sto su Maldivi!. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Jok npr vlada svedske sve afera do aferice i to finansijski skandali. Pa Kanade; uzimale zene duple dnevnice i naplacivale svoje godisnje odmore kao sluzbena putovanja. Normalno one su na tim godisnjim odmorima jele samo odpad od kavijara i pile samo tako jadna pica kao sto je sampanjac i to tamo na nekim bezveznim lokacijama kao sto su Maldivi!. Samo što ti ne kontaš da se za te afere saznalo, što znači da su otkrivene, nešto se radi povodom njih. Misliš da ih i kod nas nema? Bolje da ti ne pričam kako prosvetari otplaćuju tuđe kredite za stanove,automobile i putovanja a da to saznaju 10 godina kasnije. Znaš kad će se to otkriti? 31.februara. Za to se nikad neće saznati. Pa kod nas i ne mora mozes da budes recimo i grobar i da budes predsednik. Nisam upućena u zanimanje aktuelnog predsednika, jer me politika nimalo ne zanima. Ali sam upućena u to da naš aktuelni predsednik nije nikada bio ministar ili direktor. Jedno je političko angažovanje, u njega može da uđe i onaj ko ima samo osnovnu školu pa da napreduje do predsednika države. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 "Тако се све објашњава. У корену еманципације и феминистичког покрета није борба против мушкараца уопште, већ подсвесни протест против мушке неуспешности и слабости. Општа еманципација je створила култ „јаке жене" својеврсне „амазонке" што je довело до тога да je правих јаких мушкараца веома мало остало. Мушки род je постао слаб. Уосталом, веома je тешко бити јак крај моћне, самосталне жене снажне воље, захтев je превисок." Vrlo interesantna konstatacija da je "zahtev previsok"!biti jak kraj jake zene. A mozda da krenemo da lecimo grip a ne da skidamo temperaturu? Sto ce reci svaki pravi muskarac ne moze da se oseca ugrozeno od cak i najjace zene,jer je on muskarac.Znaci muskarci budite muskarci i zene ce biti srecne i zadovoljne i cica mica gotova prica. nana, Зорица Бубало, Данче* and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Secas se valjda Indire Gandi? Ako se ne varam i ova je u to vreme bila predsednica ili premijerka. Индиру су уцмекали кад сам био на почетку ОШ Тога се сећам, али Сиримаво је старија ако се не варам, за њу знам са ТВ-а Свидела ми се Сиримаво, имала карактер Голда Меир исто, била и мајка али и жена са ...... Водила своју земљу храбро Марија Кири, исто мајка две девојчице али и научник, барабар са мужем Пуно примера позитивне еманципације Данче* and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Znaci muskarci budite muskarci i zene ce biti srecne i zadovoljne i cica mica gotova prica. Esencijalni kljuc sustine jezgra problema... Лапис Лазули, Јефимија Крунић, Зорица Бубало and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука