Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 +1. Slažem se. Mada, što se tiče emancipacije, to kod mene u glavi nema ideju samo u toj nekoj ravnopravnosti, to svaka žena individualno donekle može da postigne, već i u prestanku nekih gluposti. Seksualizacija žena, pri tom mislim objektifikacija je bolesno uznapredovala, a time se niko ne bavi. Zatim, urođena balkanska ideologija o savršenoj ženi. http://zena.blic.rs/Bebe/19868/Majka-nad-majkama-Doji-dvojke-i-sprema-rucak pokaži ovu fotografiju ljudima iz tvog okruženja, većina će svršiti od sreće. Čist debilizam, Blic žena tvrdi da je ova fotografija vredna divljenja. Na slici vidimo ženu kako doji dve bebe istovremeno i ljušti krompir. Šta je na ovoj slici vredno divljenja? Što žena sve mora da radi sama? Pitam se da li se sama i fotografilsala ili je to ipak uradio neko ko je mogao da joj pomogne makar da oljušti krompir . Samo da napomenem, ne kažem ja da ovo ne treba ni jedna žena da radi, nego da se ovakav model ne treba prezentovati kao idealan i savršen, jer kao takav osuđuje žene koje nisu u stanju da mu odgovore (nisu lude), a većina njih nije. Tvoj avtar sve objasnjava pa i ovo pisanje! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ti si verovatno jedan od onih koji će da skinu ovu fotografiju, odštampaju, urame je, postave na ulazna vrata i pokažu budućoj (ili sadašnjoj) partnerki uz naređenje: Ženo! Ovakva da budeš! Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ovo je za cistu desetku! Bravoooooo! Rece ti i osta ziva. Ako je onaj predhodni bio cistu destku ovaj je za cistu - 10! A minus je zbog komunizma? Pa tako je, bas kao sto ja tvrdim, a ja sam em zena, em rodjena pa i rasla u komunizmu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 A minus je zbog komunizma? Pa tako je, bas kao sto ja tvrdim, a ja sam em zena, em rodjena pa i rasla u komunizmu. ...I ti misliš da su to radili zbog ravnopravnosti polova? Pogledaj bilo koju sliku sa kongresa KPJ pa prebroji ženske delegate i uporedi sa muškim. A tek žene direktori, inženjeri u to vreme...minimum minimuma. Jeste, propagirala se ravnopravnost, ali ciljevi su bili drugi - uništiti porodicu, posebno u Srbiji (gde im je izgleda i pošlo za rukom). Ina Ina, Bokisha, Никола Поповић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 A minus je zbog komunizma? Pa tako je, bas kao sto ja tvrdim, a ja sam em zena, em rodjena pa i rasla u komunizmu. Ne samo zbog komunizma vec zbog svega sto si rekla. Znas i ja sam rodjen u vreme komunizma kao i ti pa se nesto ne ponosim time! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ne samo zbog komunizma vec zbog svega sto si rekla. Znas i ja sam rodjen u vreme komunizma kao i ti pa se nesto ne ponosim time! Pa ne ponosim se ni ja, ali se ne ponosim ni novonastalom demokratijom za koju sam se ipak nadala da ce biti humana. Inace, zaista je tako da je socijalizam ( pa ko su bile Roza Luksemburg i Klara Cetkin) mnogo doprineo emancipaciji zene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Bilo nekad, sad se pripoveda. Cilj i svrha emnacipacije nije da zena vodi glavnu rec u porodici nego da partneri budu ravnopravni i u porodici i u drustvu i na radnom mesto. U inteligenciji nema razlika izmedju zena i muskaraca, zasto bi zena zavisila od muskarca? Ja bih se pre ubila nego da zdrava, prava, pametna zavisim od nekoga. Usput, ja znam mnogo oceva koji se isto kao i majke raduju i vole svoju novorodjenu decu. Циљ еманципације жена како се спроводи је жена блудница уместо жене мајке. И ово је циљ без обзира шта говорили они који тај циљ прикривају. Trifke, Ina Ina and Gerhard је реаговао/ла на ово 3 Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 жена блудница уместо жене мајке Uh ovo je koncept o kojem bi psihoanalitičari rado raspravljali "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 ...I ti misliš da su to radili zbog ravnopravnosti polova? Pogledaj bilo koju sliku sa kongresa KPJ pa prebroji ženske delegate i uporedi sa muškim. A tek žene direktori, inženjeri u to vreme...minimum minimuma. Jeste, propagirala se ravnopravnost, ali ciljevi su bili drugi - uništiti porodicu, posebno u Srbiji (gde im je izgleda i pošlo za rukom). Sezdesetih i sedamdesetih nigde i nije bilo zena u politici, a ni na menadzerskim mestima u privredi. Medjutim bilo ih je u medicini, farmaciji, iz moje generacije devojke su studirale tehonologiju, jedna cak i gradjevinu, promenila su se vremena. 1963 Valentina Terjeskova odlazi u svemir ( i vraca se uspesno ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ako neko hoće da bude bludnica, šta će joj emancipacija? Bludnica je bilo i biće, bilo emancipacije ili ne Nek svako bude ono što hoće. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Uh ovo je koncept o kojem bi psihoanalitičari rado raspravljali E pazi ovo: Cilj je sprovodjenje bludnicenja Ti se bese bavis psihologijom? Ima neki strucan termin za ove bisere? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Ako neko hoće da bude bludnica, šta će joj emancipacija? Bludnica je bilo i biće, bilo emancipacije ili ne Nek svako bude ono što hoće. On mesa blud i prostituciju, a ni jedno ni drugo nemaju veze sa temom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 1963 Valentina Terjeskova odlazi u svemir ( i vraca se uspesno ) A lansirali je muškarci pošto je to sve bilo u muškim rukama, a tu nije bilo žena, osim onih koje su preostale iz rata, kao kod nas, i po koje doktorke. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 A lansirali je muškarci pošto je to sve bilo u muškim rukama, a tu nije bilo žena, osim onih koje su preostale iz rata, kao kod nas, i po koje doktorke. Sala na stranu, ali je stvarno tako da tek od 1945 zene studiraju, postaju naucnice, lekari specijalisti, profesori na univerzitetu, novinari. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 31, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2014 Pa ne ponosim se ni ja, ali se ne ponosim ni novonastalom demokratijom za koju sam se ipak nadala da ce biti humana. Inace, zaista je tako da je socijalizam ( pa ko su bile Roza Luksemburg i Klara Cetkin) mnogo doprineo emancipaciji zene. Ako si ti ponosna sa osobama koje si navela i njihovim idejama onda stvarno nemamo sta da pricamo. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука