Данче* Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 КЕКС ТОРТАПотребно је:500 гр четвртастог посног кекса,3-4 веће јабуке,лимун – сок и кора,1 кг банана,750 гр маргарина,1 шоља (2 дл) шећера,2-3 пудинга од ваниле,1-1,5 л воде,3 кашике прах шећера,200 гр кристал шећера,скувана кафа,шећер у праху,шећерне перле.Припрема:Огуљене јабуке нарендати и ставити у дубљу посуду.Додати нарендану кору и сок од лимуна.Умешати изгњечене банане.На крају додати пенасто умућено 500 гр маргарина са шољом шећера у праху и ванилин шећером.Добро умутити да се добије уједначена, кремаста смеса.Истовремено у вријућој водискувати пудинг од ваниле са 3 кашике шећера у праху.Склонити са грејне плоче да се прохлади.Умешати претходно, пенасто умућено 250 гр маргарина са 200 гр шећера.Умутити компактну, пенасту смесу.Један по један кекс натапати у млаку, претходно скувану кафу, а затим слагати један уз други на дубокој тацни за колаче или другој погодној посуди.Преко реда кекса нанети део смесе са бананама, а преко пажљиво нанети тањи слој пудинга од ваниле.Понављати поступак док се не утроши сав припремљени материјал.Завршити редом кекса натопљеним у кафи.Припремљену торту прекрити фолијом или салветом и оставити да стоји пар сати у фризидеру.Охлађену торту посути шећером у праху и посути ситним, шареним шећерним перлама. JESSY, *Blue*, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 On 6. 3. 2014. at 20:53, Дејан Бићанић рече Kupite smrznutog oslića bez glave, odmrznete, kuvate ga 20 minuta i tako svaki dan, ceo post. Smrdi kuća, smrdi garderoba, vremenom odlepiš al je podvig uživajte Kupiš papir za pečenje i čačkalice. Oslića sa obe strane pospeš bag začinom ( ili drugim začinima po ukusu), staviš na taj papir u tepsiju.Papir odcepiš u jednom komadu da imaš za dno tepsije i da ga presaviješ preko oslića. Krajeve papira (tri slobodne preklopljene strane ) lepo presavijes na 1cm pa ušniraš čačkalicama da ne curi ništa iz paketa. Staviš da se peče 1 sat na 60min.Prednosti ukusnije,ništa ne smrdi, manje potrošene struje, čista rerna, čisto posuđe, samo papir baciš. Bude sočno a kao sa roštilja, kost se sama odvoji zato što je dobro pečeno, izvučeš je u jednom potezu i dobiješ kao da ti je sve filet. Ne moraš ni da guliš kožu pre pečenja, kad se ispeče sama se odvoji. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 On 7. 3. 2014. at 21:52, JRada рече 1 sat na 60min zašto ovoliko dugo da ga pečem? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 On 7. 3. 2014. at 22:02, Дејан Бићанић рече zašto ovoliko dugo da ga pečem? bude hrskava korica kao pilence...moze i 40min ali onda je više kao kuvan i mladi krompir pečem na isti način njemu treba 70min kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Baklava sa suvim šljivamaPotrebno je: 2 pakovanja tankih kora za baklavu (pitu), 1 kg mlevenih oraha, 500 gr suvih šljiva, 1,5 kg šećera, 3 kesice vanilin šećera, 1 l vode, 1 limun, ulje. Priprema: Prvo skuvati sirup, odnosno preliv za baklavu na sledeći način: kašiku šećera sipati u šerpu i pustiti da se karamelizuje na vatri. Zatim naliti 1 l vode i sipati 1 kg šećera i sok od jednog limuna i kuvati dok preliv za baklavu ne provri. Sirup za baklavu ostaviti na hladno mesto da se ohladi. Suve šljive staviti u šerpicu, naliti sirupom koji ste kuvali za preliv i kuvati ih dok voda ne provri, odnosno dok šljive malo ne odmekane. Potom sirup iz šljiva vratiti u preliv za baklavu. Uzeti jednu koru, posuti po njoj ulje i šećer. Preko te kore, staviti sledeću i ponoviti postupak, dakle posuti je uljem i šećerom. Preko druge kore, postaviti treću i po njoj posuti, ulje, šećer i mlevene orahe. Zatim, na oko 2 cm od početka kore, poređati po širini suve šljive. Pošto ste poređali suve šljive, srolati koru u rolat, tako da će se suve šljive naći u sredini rolata. Ponovljajte postupak, sve dok ne utrošite sve kore, odnosno ne napunite pleh u kojem ćete peći baklavu. Kada napunite pleh, baklavu isecite oštrim nožem na parčiće željene širine. Uljem nauljite sve rezove i isprskajte baklavu sa malo ulja i vode odozgo, kako ne bi izgorela. U prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni, pecite baklavu oko 45 minuta ili dok ne porumeni. Ispečenu baklavu izvadite iz rerne i odmah je natopite prethodno napravljenim i ohlađenim prelivom i tako prelivenu baklavu prekrijte folijom. Ukoliko želite malo suvlju baklavu, ne morate utrošiti sav preliv, već ga možete dodati i kasnije ako vam se bude jela sočnija baklava. Рада., Данче* and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Март 7, 2014 Пријави Подели Написано Март 7, 2014 Ovo mi se sviđa probaću sutra da napravim ali pola mere zbog cene orasa obi-wan, kirios1 and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 МУСАКА ОД КАРФИОЛАПотребно је:1 већи карфиол,главица црног лука,шољица пиринча,2-3 парадајза,био зачин,со,бибер,першун,презле.Припрема:Опрати, исећи и обарити карфиол у сланој води.Црни лук ситно исећи и бланширати на воду, а затим додати 1 шољицу опраног и очишћеног пиринча.Парадајз опрати, очистити и исећи један део на коцкице, а други на колутове.Затим карфиол, пиринач, парадајз исечен на коцкице, со, бибер и першун измешати и све прекрити колутима парадајза.Залити водом са био зачином, прелити презлом размућеном у води и ставити у загрејану пећницу да се запече. Пс.Ко пости на уље може и тако спремати JESSY, obi-wan, Плутон and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 ПОСНА ВОЋНА ТОРТАПотребно је:1,2 л густог сока од јагоде, 3 кесице пудинга од јагоде, 1 кг посног млевеног кекса, 250 г маргарина, 150 г шећера у праху, 300 г замрзнутих јагода, 3 кесице пудинга од карамеле, 1 л воде, 2 кесице биљног шлагаПрипрема:У 800 мл густог сока од јагоде скувајте пудинг и охладите га. Маргарин умутите са шећером у праху, половину сједините с пудингом и у то умешајте оцеђене и уситњене јагоде.Пудинг од карамеле скувајте с водом и, када се охлади, умешајте преостали умућен маслац.Кекс натопите преосталим соком. У калуп за торту ставите ред натопљеног кекса, преко нанесите фил с јагодама и ставите да се мало стегне.Потом преко фила нанесите други слој кекса и све премажите филом од карамела. Пре служења, када се торта добро стегне, скините обруч калупа и целу торту премажите умућеним шлагом у који сте додали мало сока од јагода. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миомира Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Ne postoji posni slag. U svim tzv. biljnim slagovima i sirevima neizostavni sastojak je kazein (od "caseus" - sir), mlecni protein. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 Kakav bre posna torta, posni sirevi, posne virsle to je za mene ismejavanje posta, gde je podvizavanje, pomalo gladovanja, jednostavna i prosta hrana. Mosda je bolje i ne postiti negoli se toliko u postu gostiti. kirios1 and Crnokosa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 On 8. 3. 2014. at 9:47, Vasa L. рече Kakav bre posna torta, posni sirevi, posne virsle to je za mene ismejavanje posta, gde je podvizavanje, pomalo gladovanja, jednostavna i prosta hrana. Mosda je bolje i ne postiti negoli se toliko u postu gostiti. Свако пости по благослову свог духовника и колико је ко духовно способан. Силити се не треба ни у чему,већ степеник по степеник пењати се на духовној лествици. Мирјани који раде тежак и напоран посао,породични људи где имају деце,болесне и изнемогле,то се све треба узети у обзир.Не треба претеривати ићи од крајност у крајност и да додам шта каже Владика Николај Велимировић: Ништа вам не значи пост, ако немате љубави. Јер није речено, Бог је пост него Бог је љубав. JESSY, Милан Ракић, Anette and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 8, 2014 Пријави Подели Написано Март 8, 2014 On 8. 3. 2014. at 10:43, Данче.Д рече Свако пости по благослову свог духовника и колико је ко духовно способан. Силити се не треба ни у чему,већ степеник по степеник пењати се на духовној лествици. Мирјани који раде тежак и напоран посао,породични људи где имају деце,болесне и изнемогле,то се све треба узети у обзир.Не треба претеривати ићи од крајност у крајност и да додам шта каже Владика Николај Велимировић: Ништа вам не значи пост, ако немате љубави. Јер није речено, Бог је пост него Бог је љубав. :good2: Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 ПИТА СА ВИШЊАМА16 танких кора2 тегле вишања без коштица, или 750 гр свежих вишања1 шоља млевених ораха или презли3-4 кашике шећерауље за помазивање кораВишње добро оцедити ако су из тегле и помешати са млевеним орасима и шећером. Одвојити 4 коре, поређати их једну преко друге. Сваку намазати уљем, осим последње. На последњу кору ставити део фила од вишања па завити. Направити 4 јуфке и пећи на имереној ватри око 40 минута, или док коре не порумене. Пре служења посути шећером у праху. Топло препоручујем јер сам данас спремала.. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 СЛАДАК КУПУС1 главица купуса1 већи кромпир1 шаргарепа2 већа парадајза или 2дл сока од парадајза2 кашике сушеног зачина2 кашике брашнасо, алева паприкаГлавицу купуса исећи крупније него за салату, налити водом испод површине купуса. Додати већи кромпир исецкан на коцке, шаргарепу изрезану на колутове, па све то кувати на тихој ватри. Пред крај додати ољуштене и ситно исецкани парадајз (или сок од пардајза). Посолити по укусу, а зачинити брашном размућеним у хладној води у којој смо додали алеву паприку по жељи, као и сушени зачин. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 9, 2014 Пријави Подели Написано Март 9, 2014 Ја се опет наклатих на ово данас Tahini sauce Falafel Мада ми није баш испало како треба, мораћу дићи руке од куварског заната Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука