Jump to content

Тенис

Оцени ову тему

Vizantiona

Ко побеђује?  

19 члановâ је гласало

1. 1. Ко побеђује?

Препоручена порука

Сутра велико финале. Биће тешко.
da....Nadal je ,na zalost, favorit...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

NJUJORK - Najbolji španski teniser Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača kojeg je ikada video.

Nadal i Đoković sastaće se u finalu Ju-Es opena, a to će biti njihov 37. međusobni duel u karijeri.

"Novak je neverovatan.... Jedan od najboljih kojeg sam ikada video. Više bih voleo da igram protiv nekoga drugog. Na kraju krajeva moram da budem iskren, ne moram da budem glup. Voleo bih da u finalu igram protiv nekoga protiv koga bih imao više šansi za pobedu. Ali igram protiv njega. Igrao sam protiv njega dosta mečeva. Uvek igramo uzbudljive duele. Kada igrate takve mečeve osećate se posebno. Čak i kada sam izgubio onaj meč u Australiji, bio sam srećan jer sam bio deo tog duela. Polufinale Rolan Garosa ove godine je takođe bilo emotivno. Pre nekoliko nedelja u Montrealu odigrali smo meč na veoma visokom nivou. To je dobro za obojicu, igramo na visokom nivou i mečevi postaju sjajni zbog toga. Igramo često duge razmene, dovodimo naše igre do limita i na kraju postaje veoma težak meč za obojicu. Nadam se da ću biti spreman za to. Ne znam, probaću. Moram da nastavim da igram agresivno i odigram veoma dobar meč. Samo u tom slučaju ću imati šansu. To ću pokušati", rekao je španski teniser i dodao:

"Novak je veliki rival. Postoji još rivala, ali je tačno da da smo odigrali već dosta mečeva u karijeri, tako da to čini naše duele posebnim. A kada dobijete priliku da pobedite protiv najtežih rivala, pobeda je onda još posebnija. Ali ne i u finalu Ju-Es opena. U finalu je važan turnir, ne protivnik".

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Гости

понедељак, 09. сеп 2013, 11:58 -> 17:46

Јелена поново у топ 10!

Јелена Јанковић, после две године, поново међу десет најбољих тенисерки на свету.

Напредовала и Ана Ивановић, са 19. на 17. позицију.

Серена Вилијамс и Викторија Азаренка, финалисткиње Ју-Ес опена, заузимају прве две позиције.

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић вратила се, после више од две године, међу десет на ВТА листи, то јест ове недеље заузима десето место са 3.245 бодова. Американка Серена Вилијамс прва, испред Белорускиње Викторије Азаренке и трећепласиране Рускиње Марије Шарапове.

Ana-Ivanovic-6.jpg

Ана Ивановић није више 19. на ВТА листи, напредовала је за два места, па заузима 17. место са 2.720 бодова, док је трећи рекет Србије Бојана Јовановски и даље 58. са 1.046 бодова.

Весна Долонц је назадовала за четири позиције и сада је 94. са 695 бодова, док је велики скок од 24 места остварила Александра Крунић, која је сада 134. са 468 поена.

После титуле освојене на Ју-Ес опену, Американка Серена Вилијамс учврстила је прво место на ВТА листи са 12.260 бодова, испред Белорускиње Викторије Азаренке са 9.505 и трећепласиране Рускиње Марије Шарапове са 7.866 бодова.

Vesna-Dolonc-1.jpg

Поредак првих 20 тенисерки на ВТА листи:
1. (1) Серена Вилијамс (САД) - 12.260
2. (2) Викторија Азаренка (Белорусија) - 9.505
3. (3) Марија Шарапова (Русија) - 7.866
4. (4) Агњешка Радванска (Пољска) - 6.335
5. (6) На Ли (Кина) - 5.565
6. (5) Сара Ерани (Италија) - 4.325
7. (7) Марион Бартоли (Француска) - 3.746
8. (8) Каролина Вознијацки (Данска) - 3.645
9. (9) Ангелика Кербер (Немачка) - 3.420
10. (12) Јелена Јанковић (Србија) - 3.245
11. (10) Петра Квитова (Чешка) - 3.170
12. (13) Роберта Винчи (Италија) - 3.065
13. (16) Слоунс Стивенс (САД) - 3.045
14. (14) Кирстен Флипкенс (Белгија) - 2.806
15. (20) Карла Суарез Наваро (Шпанија) - 2.775
16. (18) Сабине Лисицки (Немачка) - 2.770
17. (15) Ана Ивановић (Србија) - 2.720
18. (11) Саманта Стосур (Аустралија) - 2.715
19. (19) Симона Халеп (Румунија) - 2.630
20. (17) Марија Кириленко (Русија) - 2.620

Подели на овим сајтовима

• Гости
Похвале Рафе и Нолета

Не јењавају одјеци синоћног историјског финала Ју-Ес Опена а велики ривали, као прави спортисти, пуни хвале један за другога. За Надала Новак Ђоковић „један од најбољих играча у историји“, а ова сезона „вероватно најемотивнија у каријери“. Ђоковић: „Свака му част. Нисам успео да се опоравим од губитка трећег сета и зато је заслужио да победи“.

Шпански тенисер Рафаел Надал рекао је да му је ова сезона вероватно најемотивнија у каријери, као и да му много значи победа над Новаком Ђоковићем у финалу Отвореног првенства САД.

Rafa-3.jpg

"Ова сезона ми је вероватно најемотивнија у каријери. Мислим да сам урадио све што треба да дођем до финала. Играти против једног од најбољих играча у историји, против Новака, који је број један, и то на његовој вероватно омиљеној подлози - зато треба да будем скоро савршен на терену. Много ми знаци овај трофеј. Фантастично је. Врло сам, врло срећан", рекао је Надал новинарима у Њујорку.

Надал је славио са 3:1, одигравши сјајан меч, а нарочито у трећем сету.

Rafa-6.jpg

"Био је то заиста важан сет. Почео сам спорије, али је Новак играо фантастично. Кад је он на том нивоу, нисам сигуран да ико може да га заустави. Било је важно да имам само брејк заостатка, тако да сам се борио за сваку лопту и чекао своју шансу... Када је дошла, био сам 0:40 и одиграо сам ас, и невероватан форхенд касније, тако да је то био један од кључних тренутака меча, као и, наравно, брејк после тога", рекао је Надал.

Ово је Шпанцу била 13. гренд слем титула у каријери, а пре ове сезоне је имао седам месеци паузе због повреде. Он није желео да одговори на питање колико је због тога већи човек и зашто га навијачи толико воле.

Rafa-14.jpg

"Нисам права особа за то питање. Ја само покушавам да будем фер и да будем у добрим односима са свима. Покушавам да будем пријатељ са свима. То је све. Мислим да сам на терену позитиван играч. Дајем све од себе у сваком тренутку. Чак и кад ствари не иду добро, нисам тужан нити имам негативан став на терену. Ван њега, покушавам свима да изађем у сусрет и понашам се као нормална особа", рекао је Надал.

Први тенисер света Новак Ђоковић оценио је да га је трећи сет коштао победе у финалу Отвореног првенства САД, али је признао да је Рафаел Надал играо боље у финалу и да је заслужено победио.

Nole-4.jpg

"Био сам разочаран губитком трећег сета, али сам сам крив за то. Правио сам неизнуђене грешке из форхенда у кључним тренуцима, два пута сам губио сервис кад није требало. И одједном, он води 2:1 у сетовима. После тога је почео да игра много, много боље, а ја нисам успео да се опоравим од губитка трећег сета", рекао је Ђоковић новинарима у Њујорку.

Надал је победио са 3:1 у сетовима (6:2, 3:6, 6:4, 6:1), а амерички новинари су констатовали да се јако ретко виђа да неко игра тако добро као Ђоковић у трећем сету, а да га ипак не освоји.

"Разочаран сам. Ово је финале Ју-Ес Опена и гренд слема, тако да морам да будем задовољан финалом, иако бих волео да сам победио. Он је очигледно играо боље у пресудним тренуцима и зато је заслужио да победи. Честитам му, идемо даље", рекао је Ђоковић.

Репрезентативац Србије рекао је да је преломни тренутак меча био девети гем трећег сета, када је имао три брејк лопте, али је на крају изгубио гем.

Nole-12.jpg

"Тада као да се ситуација обрнула. Он је стигао од 0:40... почео је да игра заиста добро. Нисам урадио ништа погрешно у тих неколико поена, али он није грешио, добро је сервирао и излазио на мрежу. Свака му част. Ја сам био у налету од средине другог сета до краја трећег, у коме је требало да искористим шансе које сам имао, али нисам. На крају је заслужено славио", рекао је Ђоковић.

Он није директно одговорио на новинарско питање о томе да ли му можда недостаје и мало самопоуздања.

"Не знам. Играо сам добро две недеље и могу да будем радостан због тога, јер је ово другачија подлога од других тврдих подлога пре Ју-Ес Опена. Мислим да сам био ментално присутнији у мојим ударцима, тако да је бар то позитивна ствар коју могу да понесем са овог турнира", рекао је Ђоковић.

Србин је ове сезоне освојио једну гренд слем титулу. Он је оценио да је сезона била успешна, али да би волео да је освојио још један од четири највећа светска турнира, осим Отвореног првенства Аустралије.

Nole-5.jpg

"Волео бих да сам освојио бар још један слем, пошто сам играо још два финала (Вимблдон и Ју-Ес Опен). Имао сам шансу у свим мечевима које сам играо, али сам их губио. Уопштено, била ми је ово још једна врло успешна гренд слем година. Увек покушавам да имам то на уму, да темпирам форму за највеће турнире, јер ту желим да играм најбоље", рекао је Ђоковић.

Освајач шест гренд слем трофеја у каријери рекао је да ће наставити да се труди и да се развија.

"Често спортисти падну, али треба да научите лекцију и наставите да се борите, да напредујете. Зато и јесмо овде. Имам 26 година и верујем да ће најбољи део каријере тек да дође. Осећам то и верујем у то. Док год је тако, осећам жар љубави за тенисом у себи. Док год је тако, наставићу да играм свим срцем", рекао је Ђоковић.

Ђоковићева позиција број један на АТП листи у озбиљној је опасности и њему ће бити тешко да је задржи до краја године.

Nole-11.jpg

"Шта да кажем? Толико је много трофеја освајао ове године. Ја сам и даље број један на листи, али што се тиче годишње листе, он је далеко, далеко испред и има много више шанси да заврши као први. Има још турнира да се игра, тако да ћемо видети. Од сада се спремам за Кину", рекао је Ђоковић.

Подели на овим сајтовима

Samo 36 sati nakon poraza u finalu US opena Đoković je obišao trening saigrača iz nacionalnog timadejvis-kup-novak-dokovic-1378923634-3648

Foto: TSS

BEOGRAD - Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je danas u Beograd i obišao Arenu gde će igrati za reprezentaciju Srbije u polufinalu Dejvis kupa protiv selekcije Kanade.

Samo 36 sati nakon poraza u finalu US opena od Španca Rafaela Nadala sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:1, Đoković je obišao trening saigrača iz nacionalnog tima.

Meč između Srbije i Kanade počinje u petak, u subotu se igra dubl, a u nedelju su na programu još dva singl duela.

Žreb za polufinale teniskog Dejvis kupa održaće se sutra od 13 sati u Beogradskoj Areni.

dejvis-kup-novak-dokovic-1378923634-3648
dejvis-kup-novak-dokovic-1378923634-3648

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 15. сеп 2013, 16:33 -> 19:57

Дејвис куп уживо: Србија је у финалу!

Јанко Типсаревић победио Вашека Поспишила са 3:0 у сетовима и тиме одвео Србију у финалу Дејвис купа!

svak čast momci :kolcecb3hb8:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

бравоооооооооо!!!!!!!!!!!!!  :uraaaaaa::120286:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Ђоковић: Свака част Надалу, али ова сезона још није готова

Д. Николић | 05. 10. 2013. - 18:09х | Фото: Реутерс | Коментара: 0

После пласмана у финале пекиншког турнира на коме брани титулу, Новак Ђоковић је имао само речи хвале за овогодишње наступе Рафаела Надала, са којим ће играти за трофеј Кина опена, а који ће од понедељка поново бити први на АТП ранг листи.

385200_mdf19059_f.jpg?ver=1380989185

"Честитам му на одличној сезони. Стварно је играо најбољи тенис у 2013, али ова сезона још увек није готова", рекао је Новак.

Рафаел Надал је у полуфиналу Кина опена савладао Томаша Бердиха, који је предао меч при резултату 4:2 за Шпанца, док је Ђоковић савладао Ришара Гаскеа са 6:4, 6:2, иако је Француз повео са 3:1 у првом сету.

"Гаске је почео добро, али није успео да одржи тај ритам током целог меча. Знао сам да ако га 'пратим' и будем агресиван у дугим разменама удараца, да ћу наметнути своју игру и контролисати меч. То сам и урадио, а нарочито ме је служио форхенд", рекао је Ђоковић.

Он је истакао да једва чека финални окршај у Пекингу.

"Једва чекам финале, биће то велики изазов. Моје је да се потрудим и пробам да одиграм најбоље што могу", рекао је Ђоковић.

http://sport.blic.rs/Tenis/240888/Djokovic-Svaka-cast-Nadalu-ali-ova-sezona-jos-nije-gotova

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 06. окт 2013, 08:08 -> 12:41

Маестрални Ноле освојио Пекинг!

Изезетно добром и сигурном игром у финалном мечу против Рафела Надала, српски тенисер Новак Ђоковић је освојио турнир у Пекингу, победом од 2:0 у сетовима (6:3 и 6:4). Ноле је у оба сета направио брејк на старту и чувао ту предност до краја. Ипак, Рафа Надал ће од сутра бити прворангирани на АТП листи.

Српски тенисер Новак Ђоковић одбранио је титулу на турниру у Пекингу, пошто је у финалу победио Рафаела Надала са 2:0 у сетовима (6:3, 6:4).

Победнички гем Новака Ђоковића

Новак је тако забележио 19. узастопну победу у Пекингу и освојио четврти трофеј на турниру у главном граду Кине, укупно свој 38. у каријери. Надал је овим поразом прекинуо низ од 21 победе и претрпео тек четврти пораз на 69 мечева у сезони.

Он се у фебруару вратио на терен после седмомесечне паузе због повреде колена.

Ђоковић је до победе у мечу на Олимпијском стадиону у Пекингу дошао за сат и 27 минута игре.

Наш тенисер је добро играо у првом сету, користио је грешке противника и јаким ударцима правио проблеме Надалу. У другом гему направио је брејк и то вођство је сачувао до краја сета.

Током првог сета Ђоковић је сигурно сервирао и није дозволио Надалу да му одузме више од једног поена у сервис гему.

Novak-Djokovic.jpg

У другом сету виђена је боља игра Рафе али је и у том сету Ноле већ у првом гему одузео сервис противнику и убрзо је стекао два гема предности 3:1.

Шпанца је након тога у игри држао добар сервис, пошто је наредна два сервис гема освојио без изгубљеног поена.

Ђоковић је до краја сачувао предност брејка и у 10. гему, после ас сервиса искористио прву меч лопту и победио Надала.

Надал је пласманом у финале обезбедио повратак на прво место АТП листе, први пут после јула 2011. године. Он је ту позицију преузео управо од Ђоковића, који је на првом месту провео 101. недељу.

Наградни фонд турнира у Пекингу је 2.135.250 долара, победнику је припало 557.100 долара, а пораженом 251.165 долара.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 06. окт 2013, 13:46 -> 13:54

Ноле честитао Рафи, Шпанац узвратио

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је после освајање АТП турнира у Пекингу да је Рафаел Надал заслужио да се врати на прво место ранг листе.

"Заслужио је да буде први на свету, био је најбољи у 2013. години. Срећан сам што сам наставио да играм добро и надам се да ћу задржати такав ритам", рекао је Ноле после меча.

Nole%20i%20Rafa%201.jpg

Ђоковић је после 2009, 2010, 2012. године и четврти пут освојио титулу у главном граду Кине, где има импресивни учинак од 19 мечева без пораза.

"Пекинг је дефинитвно један од најспецифичнијих турнира у мојој каријери, волим да долазим овде, тенис је све популарнији у Кини и задовољство је играти пред оваквом публиком", додао је Ђоковић.

Надал је признао да је Ђоковић данас био бољи и заслужено славио.

"Играо сам против сјајног противника. Честитам Новаку на сјајном турниру и сезони, био је данас много бољи и заслужио је победу. Три године нисам играо у Пекингу, ово је посебно искуство за мене, турнир је много напредовао и осећао сам се као код куће", рекао је Надал, нови владар светског тениса.

Подели на овим сајтовима

• Гости

недеља, 06. окт 2013, 13:17 -> 13:55

Пекинг уживо: Јеца руши Серену за нову титулу

Јанковић - Вилијамс 0:0 (први сет). Најбоља српска тенисeрка Јелена Јанковић игра против Серене Вилијамс ново финале на турниру у Пекингу. Јелена је одлично играла у досадашњем делу турнира али Серена иза себе има фантастичну годину. Све указује да нас чека сјајан тенис.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...