JESSY Написано Октобар 2, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2013 Milan Rakić - "Iskrena pesma" O, sklopi usne, ne govori, ćuti, ostavi misli nek se bujno roje, i reč nek tvoja ničim ne pomuti bezmerno silne osećaje moje. Ćuti, i pusti da sad žile moje zabrekću novim, zanosnim životom, da zaboravim da smo tu nas dvoje pred veličanstvom prirode; a potom, kad prođe sve, i malaksalo telo ponovo padne u običnu čamu, i život nov i nadahnuće celo nečujno, tiho potone u tamu, ja ću ti, draga, opet reći tada otužnu pesmu o ljubavi, kako čeznem i stradam i ljubim te, mada u tom trenutku ne osećam tako. I ti ćeš, bedna ženo, kao vazda slušati rado ove reči lažne, i zahvalićeš bogu što te sazda, i oči će ti biti suzom vlažne. I gledajući vrh zaspalih njiva kako se spušta nema polutama, ti nećeš znati šta u meni biva - da ja u tebi volim sebe sama, i moju ljubav naspram tebe, kad me obuzme celog silom koju ima, i svaki živac rastrese i nadme, i osećaji navale ko plima! Za taj trenutak života i milja, kad zatreperi cela moja snaga, neka te srce moje blagosilja. Al' ne volim te, ne volim te, draga! I zato ću ti uvek reci: ćuti, ostavi dušu nek spokojno sniva, dok kraj nas lišće na drveću žuti i tama pada vrh zaspalih njiva. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 16, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2013 Čekaj me... Čekaj me, i ja ću doći,samo me čekaj dugo.Čekaj me i kada žute kišenoći ispune tugom.Čekaj me i kada vrućine zapeku,i kada mećava briše,čekaj i kada druge nikone bude čekao više.Čekaj i kada čekanje dojadisvakome koji čeka.Čekaj me, i ja ću sigurno doći.Ne slušaj kad ti kažukako je vreme da se zaboraviši da te nade lažu.Nek poveruju i sin i matida više ne postojim,neka se tako umore čekatii svi drugovi moji,i gorko vino za moju dušunek piju kod ognjišta.Čekaj i nemoj sesti s njima,i nemoj piti ništa.Čekaj me, i ja ću sigurno doći,sve smrti me ubiti neće.Nek kaže ko me čekao nijeTaj je imao sreće!Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti,niti će znati drugida si me spasio ti jediničekanjem svojim dugim.Nas dvoje samo znaćemo kakopreživeh vatru kletu -naprosto, ti si čekati znaokao niko na svetu. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 Aleksa Šantić - "Ne vjeruj" Ne vjeruj u moje stihove i rime Kad ti kazu, draga, da te silno volim, U trenutku svakom da se za te molim I da ti u stabla urezujem ime - Ne vjeruj No kasno, kad se mjesec javi I prelije srmom vrh modrijeh krša, Tamo gdje u grmu proljeće leprša I gdje slatko spava naš jorgovan plavi, Dođi, čekaću te U časima tijem, Kad na grudi moje priljubiš se čvršće, Osjetiš li, draga, da mi tjelo dršće, I da silno gorim ognjevima svijem, Tada vjeruj meni, i ne pitaj više Jer istinska ljubav za riječi ne zna; Ona samo plamti, silna, neoprezna, Niti mari, draga, da stihove piše. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
CecaV Написано Октобар 25, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2013 из Гроб на Ловћену (Б.Миљковић): Šta si ptica ili glas koji lugapod divljim nebom gde te pesma ostavila samogna vrhu Lovćena s čelom punim sunca, tamogde ne postoji vreme, gde jedna svetlost žutanegde u visini čuva otisak tvoga lica. цела песма овде Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2013 ТВОЈЕ ЈЕ ДА КОРАЧАШ Не можеш ти у такве послове да се пачаш,није за тебе тресак нити цепање суво.Буди оно што јеси, цео пређи у уво -твоје је да вибрираш, твоје је да корачаш.У новим пределима слуте се твоји кораци,док палацају муње, плава те тога штити(непробуђени у детету чамују пипци смрти)и твоје опоре речи овде су једини знаци.Не буди разуман, понекад можеш да враћашзелено време апокалипсе, на прескок жита зријузапенушаш у свему, пусти да ти се смију -по стоти пут ти кажем: твоје је да корачаш.Рајко Петров Ного иначе мој омиљени песник и имам анегдоту са њим кад сам био клиња "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 30, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2013 Najljubavnija pesmaOvo je zaista najljubavnija pesma,a ni reči o ljubavi.Svim pajacima i lutkama otkinute su glavei oni tako leže u ćoškubespomoćnii bačeni.Neko u ovoj sobi više neće da bude dete.Neko u ovoj sobi tri dana ne može da ruča.Neko u ovoj sobi samo ćuti,ćuti,i gleda kroz prozor kako jesen sa lišćem i vetromputuje preko pokislih gradskih krovovaza pticama.Ovo je zaista najljubavnija pesma,a ni reči o ljubavi...."Usne jedino zato postojeda s nekim podeliš nešto svoje"......"Sve bi se jednim imenom zvalo.Đacki.I ženski.I naivno.Jedino bi se muški i mangupski preživalo"Miroslav Antic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Poznala sam te kad sneg se topi,topi, i duva vetar mlak.Blizina proleća dušu mi opi,opi, pa žudno udisah zrak.S nežnošću gledah stopa ti trag,trag po snegu belom;i znadoh da ćeš biti mi drag,drag u životu celom.Poznala sam te u zvonak dan,dan pijan, svež i mek.Činjaše mi se već davno znan,znan kad te poznadoh tek.S nežnošću gledah stopa ti trag,trag po snegu belom;i znadoh da ćeš biti mi drag,drag u životu celom.Poznala sam te kad kopni led,led, dok se budi proletnji dah;kad dan je čas rumen, čas setan, bled,kad sretno se i tužno u isti mah.S nežnošću gledah stopa ti trag,trag po snegu belom;i znadoh da ćeš biti mi drag,drag u životu celom.( "PREDOSEĆANJE" , Desanka Maksimović) ines је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 1, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 1, 2014 Повлачим се у своју самоћу тамо где су људи мога кова тамо где се тешко живи ноћу од тишине и опасних снова Дигао сам руке од скандала од прошлости и погрешних жеља од лепоте, извора свих зала од љубави и од пријатеља Повлачим се а остављам људе у њиховој заблуди од злата да ме нађу кад и њима буде закуцала самоћа на врата. -Душко Трифуновић Дуња је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 13, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 13, 2014 Zimsko jutroJutro je. Oštar mraz spalio zeleno lisje,A tanak i beo sneg pokrio polja i ravni,I sniski, trsčani krov, U daljini gube se breziI kruže vidokrug tavni.U selu vlada mir. Još niko ustao nije,A budan petao već, živosno lupnuvši krilom,Pozdravlja zimski dan i zvučnim remeti glasomTaj mir u času milom.Il' kadkad samo tek zviždanje jasno se čujeI težak, promuko glas. To lovac prolazi selom,I brze mameci pse, poguren u polje žuri,Pokriven koprenom belom.Svuda je pustoš i mir. Noćna se kandila gaseA sveži, jutarnji dah, preleće doline mirne,I šum se razleže blag, kad svojim studenim krilomU gole grančice dirne…Vojislav Ilic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 14, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2014 БРОЈАНИЦА I . У грудима бескрај блуди, много је тога за нама, бићемо опет млади, опет луди, жедни погледа што векове слама. Застани пред зеницама од крви, ћутњом пољупца растерај звери, ти си моја нада и мој осмех први, ти једина у молитви отвараш Рајске двери… . Заборави године, све су то стазе стране, чека нас вечност, небо нас зове, огњени ветрови нек спале прошле дане, саградићемо звезде и светове нове… Ход по ивици као ватра спаса образима прија, помисли на поља и љубавну игру покрени, у коси твојој сваки трептај додира сија, ти једина разумеш вулкане у мени… . А памтиш ли оно вече, кад су кораци пролазнике клели? Да ли те онај загрљај снени пече, да ли памтиш и парк у коме смо се срели? Ходали смо дуго, опијени нитима среће, око нас шума, у ракији гушио се трен, око нас тишина, мирисало је неко незнано цвеће, и сва су јутра стихове ткала: био сам заљубљен. . Рекао сам: „Ви сте принцеза, горска вила, због Вас и царства се руше, беже демони, мржња се скрила, само Ви познајете ходнике моје душе…“ Слушала је мудро, ћутала гласно, њене очи путеви прости, будила се ноћ, љубила ме страсно, кроз дрхтај лепоте ледила ми кости. Запевала је, песма беше о мору, у гласу њеном ломили се вали, туга је скидала јесењу одору, на прстима нашим потоци су сневали. . Запевала је, расуле се ноте у стихијама таме, на перлама смрти потрошене маске клече, имала је лице што лечи све трагове осаме, имала је лице које све болести сече. Био сам јој друг, шапат мио и тајни, волела је моју силну младост, тражила у мени идеал, порок случајни, на грудима Шумадије слутила радост. Причала ми о есхатону, о вери, читави векови Православља на њеном длану, доказивала како само Господ може доброту да измери, и молила врагове да се повуку, да одустану. . II . „Сећаш ли се?“, упитао сам понизно, сетно, на пустом гробљу мук, Сунце је зашло, сањао је мермер црни несретно, сањао да се двоје истих нашло. Запалих цигарету, иако не пушим, сиви облаци на хоризонту бола, желео сам у сузама горким да се угушим, да пресечем живот напола. . Епитаф као завет, испод бројаница бела, на камену хладном урезани страх, гробница моје драге ружама посута цела, а у срцу моме патња, у срцу моме севдах. Где луташ сада, које стазе газиш, опрости ми сваку глупост, знаш, дао бих и очи само да ме опет помазиш, да заједно пређемо и самртни мост… . Не знам пречицу, не знам да глумим лет, ово није век страсти и жала, ја сам луда, песник на верност заклет, моја душа је већ унапред пропала. Хоћу да мрем, нисам спреман за бој, биће ми лакше оружје да предам, неспретно да окончам неспокој, али глас твој виче: „Не може, не дам!“ . Скамењен, на раскршћу стојим, дубоки уздах распали све посрнуле сене, подигох главу, болестан од жеље да не постојим, и само песма, песма њена што дрхти ми кроз вене! Ненад Плавшић ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Samo tango i ništa više Ne poniri u bezdan izdajice tugo, ne želim da tražim ulice puste, ne, nisam je video dugo, zaboravila je i Drinu i šume i sve one magle guste. Neće snovi nikada prestati da bole, a možda se izlila negde kao ranjena reka, u nekoj zemlji bez imena, gde ne znaju da vole, ni Boga, ni Otadžbinu, ni čoveka. I dok te vazdušne pruge daleko nose, a tvoja sena nestaje pod prstima drugim, ajde pomisli na ples, na noge naše bose, što hodile su nežno u noćima dugim. Nemoj lice pod maskom da skrivaš, negde u tebi još uvek plamti moj glas, znam da veneš i da sve samotnija bivaš, a pamtiš li, pamtiš li nas? Ne odlazi princezo, oči te mole, zaustavi ludost grešnu, oteraj vetre lažne, usudi se, pogledaj me, pogledaj dole, gde ni suze, ni dubine poraza nisu važne. A onda kad shvatiš da za uspomene nema leka,kada budeš sama na kiši, na stazi smrti, seti se, potraži pesnika koji te čeka, nek ploča Gospodnja poslednji tango zavrti... Nenad Plavsic ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Јануар 27, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 27, 2014 Poznala sam te kad sneg se topi, topi, i duva vetar mlak. Blizina proleća dušu mi opi, opi, pa žudno udisah zrak. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag po snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom. Poznala sam te u zvonak dan, dan pijan, svež i mek. Činjaše mi se već davno znan, znan kad te poznadoh tek. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag po snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom. Poznala sam te kad kopni led, led, dok se budi proletnji dah; kad dan je čas rumen, čas setan, bled, kad sretno se i tužno u isti mah. S nežnošću gledah stopa ti trag, trag po snegu belom; i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom. ( "PREDOSEĆANJE" , Desanka Maksimović) ...da, ova mi je jako draga @Amin and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 MOLITVA Veliki Bože Istine i Pravde,Koji me diže iz gnusnoga kala,U krvi oganj, u ruci mač dade,I reče: "Prkosi vihorima zala!" Bože, koji si u prostor beskrajniDao mi svijet, koji ne zna niko,U dušu moju unio luč sjajniI na bolove me i stradanja svik'o... Daj mi u srcu kap Tvoje milostiI stišaj buru podivljale ćudi:Da mogu praštat gonjenja i zlosti,I cio svijet prigrlit' na grudi... Aleksa Šantić (1913)- Џуманџи, Панарет, Zero and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 22, 2014 Пријави Подели Написано Јун 22, 2014 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука