Jump to content

Хитно помози, хришћанине!

Оцени ову тему

Препоручена порука

http://aleksinacke.rs/pomozimo-maloj-mileni-petrovic-da-ozdravi/

Pomozimo maloj Mileni Petrović da ozdraviOBJAVLJENO: 6. NOVEMBAR 2015.

Petogodišnja Milena Petrović boluje od leukemije.

12191785_971955416208215_330403720507695

Nalazi se u kliničkom centru u Nišu, na odeljenju Hematologija. Tamo je nešto više od tri meseca.

Akciju prikupljanja pomoći pokrenula je tetka Bojana Stojković. Tako da svi koji su voljni da pomognu – humanisti, pozivaju se da uplate svoj doprinos na dinarskom računu: 105000040215260196 – Aik banka, na ime Bojana Stojković.

Ova mala devojčica ima dva mlađa brata, trogodišnjeg Mihajla i Mateju – četvoromesečnu bebu.

Njeni roditelji ne rade nigde, žive u staroj – iznajmljenoj kući u Stanici. Uslovi za život su teški, a bolest male Milene zahteva posebne higijenske-dijetske uslove.

Za sva pitanja možete kontaktirati 062/8262119.

POSETITE FB STRANICU

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/pomozimo-iskri-ima-samo-10-meseci-a-zivot-joj-zavisi-od-jedne-operacije/zb226w0

POMOZIMO ISKRI Ima samo 10 meseci, a život joj zavisi od jedne operacije
B. Bojović | 13. 12. 2015 - 15:34h | Foto: Arhiva

Iskra Zejak iz Guče došla je na svet pre deset meseci pod okrijem ljubavi i sreće njenih najbližih. Iskre sreće obasjale su tada dom Zejaka ali, nažalost prva velika prepreka na njenom putu došla je suviše rano. Ova mala slatka devojiča upustiće se u borbu sa opakom bolešću a tek joj je deset meseci. Ima veliku šansu da pobedi samo joj je neophodna naša pomoć.

1fcb9e92da274f0c30508f0a295ff757.jpg
Iskra Zejak
share_v1_pintrest_gray_ico.pngshare_v1_facebook_gray_ico.png

Iskri je dijagnostikovano teško maligno oboljenje oka. Doktori su rekli da je jedino rešenje operacija u belgijskoj klinici Sent Luis za šta će biti potrebno oko 30.000 evra.

Njena majka Ivana veruje u plemenitost ljudi i nada se da će što pre obezbediti novac kako bi Iskra mogla da pogleda svet širom otvorenih očiju.

1f9fdb9927778b1e2a59bc18a73bc95d.jpg
Devojčica je sa 10 meseci obolela opd teške bolesti

- Znamo koliko je to novca, ali to je Iskrina jedina šansa. Mnogo nam je teško ipak nam snagu daju svi ti ljudi dobre volje koji se uključuju i sprovode akcije pomoći za Iskru u Ivanjici i Guči, jer bez pomoći mi smo gotovo nemoćni. Sve se odigralo tako brzo, primetila sam samo da Iskri jedno oko čudno sjaji, kao da u njemu ima neki bljesak. Iskreno, potražila sam odmah na internetu obješnjenje, šokirala sam se od onoga što sam pročitala, nažalost kasnije su stručne analize potvrdile moje sumnje - priča majka Ivana.

Jedini način da Iskra pobedi je da se što pre obezbedi novac za njenu operaciju.

23cb806e671a3d79029f63f7992f4b76.jpg

Prilozi za Iskru sakupljaju se na humanitarnim žurkama u ivanjičkim kafićima Harašo, Smajli, Cyti Lounge, ali i na fudbalskoj utakmici Javor Matis - Crvena zveza u sredu 16. decembra.

Uz ogromnu zahvalnost svim ljudima dobrog srca, porodica Zejak poziva one koji su u mogućnosti da pomognu Iskri da u njenom oku ponovo sija iskra sreće.

Otvoren je račun u Komercijalnoj banci preko kog se mogu donirati sredstva za pomoć.

Tekući račun za uplaćivanje novca je : 205 – 9011006285567 – 43

Devizni račun: IBAN – RS35205903102223903712 SWIFT –

KOBBRSBG

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Хитно потребна крвна група АБ+

http://jugmedia.rs/dramaticno-malom-lazaru-potrebna-retka-krvna-grupa/?fb_ref=Default

DRAMATIČNO Malom Lazaru potrebna retka krvna grupa
Lazar-Rajkovic-s-ocem-Pericom.jpg?ad7a85
Podeli:

LESKOVAC – Posle dvogodišnje bitke s karcinomom i presađivanja matičnih ćelija, dvanaestogodišnjem Lazaru Rajkoviću iz Leskovca život visi o koncu zbog nedostatka donora sa AB pozitivnom krvnom grupom, pa njegovi roditelji mole da se davaoci hitno jave.

Malom Lazaru nedavno je izvršeno presađivanje matičnih ćelija u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu, kao poslednja brana od retkog i malo istraženog oblika kancera pod nazivom Juing sarkom.

“Međutim, stari organizam putem megahemoterapije je u potpunosti uništen,  uništena krvna slika pala na nulu, sada je u izolovanoj sobi i to u totalnoj izolaciji, sve se steriliše, vazduh filtrira kroz specijalne filtere…Faktički sad je Lazar što se tiče životnih parametara na samoj nuli, sve je sada na nuli i treba da krene da se umnožava i da se formira novi imuni sistem, nova krvna slika, što se kaže sve iz početka, i ovo je jedini put  koji je ostao ali jedini, i poslednja mogućnost”, objašnjava za Jugmediu njegov otac Perica Rajković.

Najveći problem je sada obezbediti krv sa krvnom grupom AB+ za obezbeđenje trombocita.

“Problem je što od 100 samo 4-7 ljudi ima tu krvnu grupu, problem je što kad se trombociti uzmu oni su korisni 6 dana i posle opet treba svež donor da ponovo da krv, donor mora da ima isključivo AB+ grupu, da je u punoj snazi, da nema tetovaže, hronične bolesti, pritisak, šećer.. Selekcija je veoma oštra, krv je trenutno uslov nad uslovima”, apeluje zabrinuti otac koji treću godinu bdi nad mailm Lazarom, dečakom, sa čijeg lica ne silazi osmeh, uprkos teškoj bolesti.

Muka je još veća što niko u ovoj porodici nema stalna primanja, pa roditelji jedva uspevaju da sakupe novac za put do Beograda i za hranu u Beogrdau, gde se ne odvajaju od dečakove postelje.

Ukoliko ima humanih ljudi, mole se da se jave ocu malog Lazara na ovaj broj telefona: 0645372636

(Kraj) mil

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Помозите народним кухињама на Косову и Метохији

1_1.jpg

Будимо људи – помозите народним кухињама на Косову и Метохији

Многе претходне зиме са собом су донеле велику несташицу хране, новца и огрева за Народне кухиње на Косову и Метохији, па тако и ова није изузетак.Веома тешка борба за нормално функционисање народних кухиња и даље се наставља, а велику утеху пружанам поновна подршка ЈКП „Инфостан“ и града Београда. Већ традиционално, са децембарским рачуном за Инфостан, у јануару месецу ће стићи и посебна хуманитарна уплатница са којом ће сви заинтересовани Београђани бити у прилици да обезбеде сигуран оброк корисницима Народних кухиња на Косову и Метохији.

Већ годинама, Београђани шаљу значајне донације и помажу преко две хиљаде угрожених Срба. Међутим, и поред тога, наш рад је непрекидно пред искушењима јер у магацинима кухиња и даље недостају веће залихе брашна, уља, пасуља, конзервираног поврћа и осталих потребштина. Бројни проблеми поново су довели кухиње у незавидан положај и улили страх корисницима да би могли остати без свог, веома често и јединог дневног оброка.

Дневни оброк најугроженијих зависи од континуитета у снабдевању кухиња намирницама и новчаних донација. Још увек нередовне донације доводе до потребе да се често организују хуманитарне акције прикупљања хране и новца, да би се рад одржао, и да корисници Народних кухиња не остану ускраћени за једини топли оброк и комад хлеба. Стање у Народним кухињама је критично, преостале намирнице брзо се троше, новца понестаје, а зима, као и обично, ствара додатне проблеме у допремању хране до корисника који због ниских температура нису у могућности да дођу до кухиња по свој оброк.

Стање у Народним кухињама, не доводи у питање само рад кухиња већ и опстанакпреосталог српског народа на Косову и Метохији, па ће борба са почетком ове Нове године бити много већа него што је то било раније. Ипак, не губимо наду да ћемо, и поред ових искушења, уз подршку добрих људи, заједно доћи до победе, и тежак период још једном оставити иза себе.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 360-0012622700003-39, на име "Епархија рашко-призренска", Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: "Помоћ за Народне кухиње". Такође, помоћ се може донирати и слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор. Слањем једне смс поруке донира се 100 динара. Посебан апел за помоћ упућујемо произвођачима и дистрибутерима хране.

У име свих људи којима сте обезбедили редован оброк, Епархија рашко-призренска и њена Добротворна организација "Мајка девет Југовића" од срца се захваљују свим Београђанима на великој, до сада показаној љубави, бризи и жртви према браћи на Косову и Метохији. Исто тако, овим путем, изражавамо посебну захвалност граду Београду и ЈКП „Инфостан“.

Желимо срећне и благословене Божићне празнике и предстојећу Нову годину Господњу уз најрадоснији хришћански поздрав:                                                        

Мир Божји - Христос се роди!

С поштовањем,

Епархијa рашко-призренска

У Грачаници, 4.јануар 2016. године

Додатне информације: 038/64-275, www.eparhija-prizren.com    www.narodnekuhinjekim.com

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Badnjak će i ovog Božića biti u domu Vučinića, u selu Vuča na Kosovu i Metohiji, zahvaljujući malom Marku (13), koji iako je izgubio celu porodicu ne napušta porodični dom.

image.jpg

Marka ne zatičemo u porodičnoj kući gde je mu je živela porodica. Svetla su ugašena, odžak se ne dimi, a u blizini ognjišta grobovi njegovih najmilijih koji svakodnevno podsećaju na tragediju kakvu ovaj kraj ne pamti. Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići.

Vrata od kuće tetke Gorice u Sočanici otvara nam Marko, ali teška srca priča ono što mu je na duši.

Ne plaši se sam u kući

- Volim što sam ostao ovde. Ovde je moj dom, moja škola, drugari, familija - nabraja Marko šta ga još veže za ovaj deo Srbije. - Lepo mi je. Svi brinu o meni. Sedmi sam razred, volim matematiku i odličan sam đak, imam puno drugova sa kojim najviše volim da igram fudbal i navijam za Zvezdu - nastavlja Marko.

image.jpg

Iako praznične dane provodi sa tetkinom porodicom u Sočanici, Marko redovno obilazi svoj dom.

- Idem redovno kući. Založim šporet, počistim, provetrim sobe i ne plašim se kada sam ostanem da prenoćim. I na Badnji dan ću uneti badnjak u moju kuću. Sa bratom i tečom ići ću u šumu po badnjak. Odem i u crkvu, zapalim sveće - priča dečak.

O nesreći ne govori

Teča Radojko prekida ga na tren i pita ga da li hoće da pođe sa njim do kuće u Vuči.

- Neću. Ne mogu ja - kratko odgovori Marko i umesto odgovara kako podnosi sve što mu se dogodilo - muk. Vilica zadrhta i kreću suze.

Ni teča Radojko ne može da zadrži suze.

- Samo on zna kako sve ovo podnosi. Sve zna, ali izbegava da priča o nesreći. Nećemo dozvoliti da se to ognjište ugasi. Pazićemo na Marka i na tu kuću što je ostala. I nedavno smo uz pomoć donatora stavili oluke, zamenili vrata. On će tamo kad-tad da se vrati, moramo da brinemo o kući da ne propadne. Ali teško nam je svima.

Za Markovu budućnost

image.jpg

Za Markovog staratelja određen je brat od tetke Milan Nikolić i njegova supruga Sanja, koji, poput Marka, kažu da im ništa nije teško.

- Obaveza staratelja je velika i odgovorna, ali nije mi ništa teško. Zajedno održavamo i Markovo i naše imanje. Njih sam najviše voleo, bili smo najbliži, kao jedna kuća. Što nemamo mi, imaju oni, što nemaju oni, imamo mi. Zato je Marko i vezan za nas - priča Milan, koji po čitav dan radi u šumi trudeći se da svom sinu, ali i Marku obezbedi normalne uslove za odrastanje.

Na Markovim njivama i danas se seju kukuruz, krompir, kupus...

- Sve ono što su mu radili pokojni roditelji, radimo i mi - dodaje Milan.

Zato o strahu za život na Kosmetu, kažu, nemaju vremena da razmišljaju.

- Brinemo o svojim brigama, a političari neka brinu o granicama i visokoj politici. Mi znamo da moramo da se izborimo za opstanak i da na tuđu pomoć ne možemo da se oslonimo.

A vreme leti.

- O Markovoj budućnosti svi moramo da brinemo, jer kada napuni 18 godina, prestaće mu sva dosadašnja primanja. Zato nijedan dinar sa njegovog računa ne diramo. Na njegovom imanju popisali smo sve što smo zatekli, novac se čuva u banci, a ako mu ne prinovimo nešto, nećemo mu ni uzeti. Izgubio je sve, ali kada sutra ode na svoje imanje, mora da ima sve da bi započeo novi život - kaže teča Radojko.

Primanja

Marko od Srbije prima dečji dodatak 2.000 dinara, a od Opštine Leposavić 5.000. Vukoje Vukojević, direktor preduzeća u kojem je 18 godina radio Markov otac, daje mu penziju, a vlasnik kompanije „Ktitor“ Milija Milosavljević donira 250 evra mesečno za školovanje. Sav novac njegovi staratelji ostavljaju na račun u banci da bi Marko posle 18. godine imao od čega da započne samostalni život.Teško mi je, i sve je teže. Rođendani, slava, praznici prolaze, a njih nema. Noćima ih dozivam, postavljam pitanja i sama odgovaram. Da mi nije Marka i unučeta, poludela bih - priča Markova tetka Gorica.

Ni manjeg čoveka, ni veće hrabrosti

Voli ulogu strica

Marko je preokupiran dvogodišnjim Nikolom, sinom brata od tetke - Milana, koji je i dobio starateljstvo nad njim.

- I ja najviše volim Nikolu, a i on mene. Ja sam mu stric - objašnjava nam Marko dok se smeje i igra sa njim.

Tugu ne pokazuje ili je samo uspešno prikriva. Ponaša se kao da je svu nesreću koja ga je snašla potisnuo. I svima će reći da je dobro i da mu ništa ne treba.

Marko sa porodicom Nikolić: teča Radojko, brat Milan, snaja Sanja i Nikola

AKO STE PLANIRALI DA UČINITE DOBRO DELO DANAS, EVO PRILIKE

Omogućimo Marku Vučiniću zdravije uslove za život. Ako želite da pomognete, možete poslati SMS na broj 2552 ili uplatiti sredstva tekući račun Blic fondacije: 2750010221949709 90 - rsd, Societe Generale Srbija, Beograd. Prilikom uplate potrebno je naglasiti da je pomoć za Marka Vučinića. Za više informacija o tome kako da donirate, pogledajte na ovom linku.
Подели на овим сајтовима

http://www.budihuman.rs/bhuser/detail/82.html

Za Radu!
82_rada_maslarevic.png

Potrebno

14386492

Da Rada

živi

• Uplati na račune: 
    Dinarski: 160-419179-47
    Devizni: 00-540-0001041.6
    IBANRS35160005400001041683
  • Upiši 82 i pošalji SMS na 3030
    Cena poruke: 100 din (PDV se ne naplaćuje)
    Upiši human82 i pošalji SMS na 455
    Cena poruke: 10 CHFe-Doniraj

Humanitarna fondacija Novi Beograd sakuplja sredstva za lečenje dvogodišnje Rade Maslarević. Rođena kao i svako drugo zdravo i veselo dete, rasla je sa svojim vršnjacima u jaslicama radujući se svakom susretu  i igri sa njima sve do drugog rođendana kada je pedijatar u rutinskom pregledu deteta čuo kod Rade jak šum na srcu. Dalja ispitivanja su dala strašne rezultate. Dvogodišnjoj devojčici dijagnostikovana je retka, složena i urođena srčana mana koja preti da ugrozi rad pluća.U razgovoru sa kardiohirurgom u Atini roditelji su obavešteni  o hitnosti i dinamici lečenja deteta. Prva operacija koja je izvršena u julu 2015. godine u dečijoj bolnici u Atini uspešno je prošla, ali stav kardiohirurga je da se urođena anomalija mora rešavati etapno, kako bi se smanjio rizik u cilju uspešnog ishoda lečenja.

Da pomogneš Radi upiši 82 i pošalji na 3030! Takođe, Radi možeš da uplatiš novac i preko dinarskog i deviznog računa, kao i putem platnih kartica na linku e-doniraj.

Vaše malo je maloj Radi život!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

andrijana-miletic-dete-izvrnuta-ruka-145

Devetomesečnoj Andrijani Miletić prilikom rođenja babice izvrnule ručicu, zbog čega sada ne može da je pokreće. Za oporavak neophodna operacija u Beču, zakazana za 9. februar, koja košta 18.000 evra. Roditelji imaju svega 1.000 evra.

BEOGRAD - „Moje dete ne može da sedi, puzi, da uzme cuclu ili se osloni na ruku... Da ne bi ostala invalid do kraja života, mora 9. februara da ide na operaciju u Beč, ali to košta 18.000 evra, a mi zasad imamo samo 1.000...“

Ovako za Kurir počinje svoju ispovest Danijela Miletić (28) iz Kragujevca, čija devetomesečna ćerka Andrijana ne oseća levu ruku zbog greške lekara na porođaju.

Naime, mala Danijela je na rođenju 16. aprila prošle godine težila pet kilograma, ali doktori u Kliničkom centru u Kragujevcu nisu njenu majku porodili carskim rezom i tako izbegli komplikacije.

Hitno potrebna pomoć... Andrijana sa mamom

Totalna paraliza

- Kad sam došla u bolnicu, lekari me nisu ni pregledali na ultrazvuku, već su mi probušili vodenjak i rekli da ću se poroditi ujutru prirodnim putem. Beba je bila prevelika, težila je pet kila i bukvalno su me nasilno porodili! Babice su mi pritiskale stomak i dok su izvlačili Andrijanu - izvrnuli su joj ruku - priseća se bolnih trenutaka Miletićeva. Prilikom takvog porođaja maloj Andrijani su povređeni nervi u ruci, koju sada ne može da pokreće.

- Do dva meseca je imala totalnu paralizu ruke, samo je visila pored nje. Sada, posle intenzivne rehabilitacione terapije, može da je savija u laktu, ali doktori kažu da prognoze nisu dobre. Međutim, da bi ćerka mogla u budućnosti da pomera ruku, potrebna joj je operacija u Beču - kaže Miletićeva i dodaje da su joj srpski lekari rekli da sačeka dok Andrijana ne napuni dve godine „da vidi šta će biti“. Za operaciju nerava u Beču potrebno je 18.000 evra, ali porodica je do sada uspela da sakupi samo 1.000.

Malo vremena

- Nemam vremena da čekam dve godine! Pregledao ju je austrijski neurohirurg, operacija može da se uradi dok dete ne napuni godinu dana i zakazana je za 9. februar u Beču. Međutim, za to je potrebno mnogo novca, koji mi nemamo, a ostalo je vrlo malo vremena, pa molim sve dobre ljude da pomognu - očajna je Danijela. 

Banka Intesa

Dinarski 160-5310200102352-52

Devizni RS 35-160-5330201067080-54 na ime Andrijana Miletić

Извор: Курир

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
Помозимо нашој сестри Јелени!

untitled-1_6.jpg

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, Информативна служба Српске Православне Цркве упућује јавни позив верном народу и свим људима добре воље дa се прикључе хуманитарној акцији чији је циљ набавка медицинског апарата (15.000 евра) за наставак даљег лечења наше сестре Јелене Југовић (26) из Београда, оболеле од Ретовог синдрома (Rett syndorm).

Нашој сестри Јелени можете помоћи уплатом на рачун број 200-70764873-88 (Поштанска штедионица). За више информација обратити се Јелениној мајци Верици на следећи број телефона: 060/6469480.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

eva0-436x330.jpg

Podgoričanka Eva ima 19 mjeseci i tumor na mozgu, za operaciju potrebno 100.000 evra

Čim je dosla na svijet, smijala se. Svako jutro budila se sa osmijehom, osmijehom je osvajala svakog ko je pogleda. Smijala se čak i kada smo mi bili očajni saznavši za njenu bolest. Morala je da se operiše ali se ona i dalje smiješila. U bolnici su je zvali čudo od djeteta jer se oporavljala nevjerovatnom brzinom. Nas je njena dijagnoza uplašila ali njen osmjeh nam daje snagu da se borimo!

Ovo su riječi Marije i Žarka Velimirovića iz Podgorice, čija je mezimica Eva, koja sada ima 19 mjeseci, dobila obashrabrujuću dijagnozu: maligni tumor mozga. Ovi mladi ljudi se ne predaju, i odlučni su da se bore kako bi njihova princeza rasla u podgoričkoj Kosmajskoj ulici.

– Našoj maloj Evi koja ima 19 mjeseci je skoro dijagnostifikovan maligni tumor mozga (Anaplasticni pilocisticni astrocitom gradus III) zbog čega joj predstoji još jedna operacija i hemoterapije. Potražili smo pomoć i stručna mišljenja i najbolje mjesto za liječenje naše ćerke je institut Gustave Roussy u Francuskoj koji je jedan on najboljih svjetskih centara za ovu oblast. Nažalost nismo u mogućnosti da sami snosimo sve troškove pogotovo zbog ograničenog vremena koje imamo. Njeno cjelokupno liječenje koštaće više od 100.000 eura a sav skupljen novac kao i medicinska dokumentacija Evina biće javno dostupni, kažu Velimirovići za portal “Volim Podgoricu”.

Operacija je zakazana za 26.februar u klinici Necker u Parizu a nakon oporavka treba nastaviti sa hemioterapijom na institutu Gustave Roussy.

Oni u Francuskoj nemaju bliskih rodjaka niti mjesto gdje bi mogli da odsjednu tako da osim troskova samog liječenja moraju misliti i o troškovima zivota u Parizu tokom Evine terapije koja će potrajati više mjeseci.

Ukoliko možete na bilo koji način da pomognete da Eva ozdravi, u nastavku su žiro računi na koje možete uplatiti donaciju.

Ukoliko živite u Parizu ili poznajete ljude koji žele da pomognu Evinim roditeljima, tako što bi im ustupili smještaj, i to bi im puno značilo.

ZIRO RACUN:

NLB Montenegrobanka
530-0000300110568-96
Marija Velimirovic-majka

DEVIZNI RACUN:

Hypo Alpe Adria Bank- AD Podgorica
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 143
81000 Podgorica, Montenegro
Zarko Velimirovic -otac
IBAN:ME25555000122105067856
SWIFT: HAABMEPG
Account no.1221050678

>
> Zarko Velimirovic-otac +38268175141
> Marija Velimirovic-majka +38268116233
> Kontakt mail: zvelimirovic80@gmail.com

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

ПОМОЗИМО АЛЕКСАНДРУ!

slika1_resize-710x533.jpg    slika2_resize-710x547.jpg    slika3_resize-710x487.jpg

Александар Бероња, ученик деветог разреда ОШ „Хармани II“ из Бихаћа, иначе одликаш, тешко је оболио.

Родитељи Александрови, Мирослав и Слободанка Бероња, примјетили су код Александра од прије шест година тешкоће приликом пењања уз степенице. Први прегледи су обављени у Кантоналној болници у Бихаћу, а затим на Универзитетском клиничком центру у Сарајеву. Ту налази нису указивали на добро и од тада креће њихова борба са болешћу, али исто тако и са неизвјешношћу.

Љекари су сумњали да се ради о Дишеновој дистрофији, најтежем облику мишићне дистрофије код дјеце. Урађене су бројне анализе, но до данас није установљена тачна дијагноза болести и све је остало на сумњи. А Александру је све горе.

У јануару ове године су Александар и његови родитељи отпутовали у Њемачку у приватну клинику, с надом да ће добити нове информације и ново лијечење. Ту је утврђено да је могуће извршити оперативни захват, који ће помоћи Александру да поново почне ходати, међутим, операција кошта 21.000,00 €, а тај новац Бероње немају.

Стога је покренута акција прикупљања новца за Александрово лијечење. Многи су се укључили у ову акцију, како Бишћани, тако и људи из разних крајева. Они који желе помоћи Александру могу то урадити уплатом на бројеве рачуна:

За уплате из БиХ:

Александар Бероња
Трансакцијски рачун: 3385 0021 7227 1269
Текући рачун: 4055 1385 000

За уплате из иностранства:

"UniCredit bank“ д.д. Мостар, Босна и Херцеговина
S.W.I.F.T. UNCRBA22
Бероња Слободанка, Алије Ђерзелеза 41. Бихаћ
IBAN: BA39 3385 0028 6952 5796
За уплате у Еврима – Acc: 40483304101
За уплате у Америчким доларима: – Acc: 40483304102

Извор: Епархија бихаћко-петровачка

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

http://vukajlija.com/forum/teme/69743-potrebna-pomoc-za-lecenje?strana=1

Dragi prijatelji i prijateljice Vi koji ste otvorili ovaj topic hvala vam na tome. 
Pišem vam u nadi da među vama postoje humani ljudi koji će priteći u pomoć jednoj predivnoj supruzi i majci jednog Nikole.

Fotografija moje supruge 
http://www.4shared.com/download/zt1pyyjRba/Fotogra.....;lgfp=3000

Evo o čemu se radi. 
Moja supruga koju neizmerno volim se od 2012. godine bori sa kancerom. 
Prošla je kroz ozbiljnu operaciju, kroz zračenje i na kraju kroz hemoterapiju. 
Sada ima metastaze, a ona je isprimala maksimalnu dozu hemoterapije i doktori su jo dali da pije neki blaži citostatik u tabletama. Ne smeju da joj daju ništa drugo jer za metastaze od leomiosarkoma ne postoji drugi lekovi koje bi ona mogla da dobije. 
Uporedo sa hemoterapijom i sada ovim lekovima moja supruga koristi neke preparate prirodne medicine. 
Na poslednjim snimcima vidi se delimična regresija bolesti. Metastaze na limfnim čvorovima u stomaku su se smanjili, ali u plućima su ostale iste veličine. 
Na konzilijumu u Onkološkom institutu je velika gužva i doktori ne stižu da se maksimalno posvete pacijentu pa smo zato bili prinuđeni da odemo u privatnu kliniku da bi nam neko pojasnio celu situaciju. 
Prilikom tog pregleda smo dobili informaciju da postoji jedna procedura, odnosno tretman dendričkim ćelijama koja se sprovodi u gradu Ulmu u Nemačkoj kod doktora Franka Gansauge-a. 
On mi je potvrdio da imaju uspeha u lečenju dijagnoze koju ima moja supruga, a naknadnim mejlom sam saznao da mi je potrebno oko 7000 -7500 evra. 
Mi smo jedna obična srpska porodica i od stalnih primanja imamo samo penziju moje supruge od 14.000 dinara. Ja povremeno kada se supruga oseća malo bolje ja uspem da zaradim koliko toliko da preguramo mesec. 
Zahvaljujući dobrim ljudima iz naše okoline dobijamo ponekad i novčanu pomoć, ali 7.500 hiljade evra za nas je trenutno nedostižan san. 
San da mojoj supruzi ima još života sa mnom i sa našim sinom. 
San da može da pobedi jedan od najopasnijih tumora (leomiosarkom), odnosno njegove metastaze. 
Moj najveći strah je da sada kada znam da postoji nešto što bi joj spasilo život neću uspeti da prikupim dovoljno novca za njeno lečenje u Nemačkoj. 
Na žalost jedino što mi je preostalo je da putem ovog foruma i fejsbuka probam da pozovem dobre ljude koji imaju želju i volju da pomognu da to i učine. 
Znam da ćemo sa velikom strepnjom iščekivati svaki nov dan da saznamo da li je neko nešto uplatio i da će trka sa vremenom i smrću biti dobijena. 
Želim da verujem da na ovom svetu postoji dovoljno dobrih ljudi koji će za moju Gagu izdvojiti koliko mogu.

Pošto ne bih nikako želeo da mislite da je svo ovo pisanje prevara priložiću fotografije izveštaja sa onkologije i sa privatnog pregleda i sa CT-a koji je poslednji rađen, kao i prekopirane mejlove koje sam slao u Nemačku kao i njihove odgovore. 
Ljudi, nije prevara. Ovo je trka sa vremenom. Što pre supruga dobije taj tretman veće su šanse da bude izlečena.

Ukoliko nemate novca da uplatite, podelite ovaj apel za pomoć na vašoj fejsbuk stranici jer nikada se ne zna ko želi da pomogne.

Tekući račun moje supruge je

Belobrđanin Dragana – Komercijalna banka 
Broj tekućeg računa 
205-1001526270676-63

Pošto samo naš sin ima devizni račun objavljujemo njegov račun. 
Name of beneficiary NIKOLA BELOBRDJANIN 
Beneficiary’s adres ALEKSANDROVAC BB 12370, ZABARI, SERBIA 
Beneficiary’s acc.number/IBAN RS35170001031091200153 
Beneficiary’s bank Unicredit bank Serbia JSC 
Beneficiary’s bank SWIFT address BACXRSBG

Novi devizni racun u Intesa banci koji sam morao da otvorim zbog placanja u Nemackoj i pej pal naloga. 
U banci kazu da ko u Intesa Sanpaolo banci uplati u Bosni da je provizija manja za sve one koji zele da pomognu. 
Name of beneficiary NENAD BELOBRDJANIN 
Beneficiary’s adres ALEKSANDROVAC BB REPUBLIC OF SERBIA 
Beneficiary’s acc.number/IBAN RS35160543020081076080 
Beneficiary’s bank Banca Intesa ad Beograd 
Beneficiary’s bank SWIFT address DBDBRSBG

Adresa naseg stanovanja za sve one koji zele da uplate preko poste: 
Belobrdjanin Nenad 
Kralja Aleksandra Obrenovica 43 
12370 Aleksandrovac (pozarevacki)

Svima koji uplate novac za Draganino lečenje zahvaljujemo se do neba. Takođe se zahvaljujemo i svima koji ovo podele na svojoj fejsbuk stranici. 
Veliko hvala i svima onima koji se pomole za zdravlje moje Gage. 
Neka vas sve Bog čuva od bolesti i svih nevolja.

Kontaktirao sam doktora sledećim mejlom 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Respected prof. Gansauge, 
i would like to ask for your opinion for my wife. 
Is it possible for her to recive the treatment T-cells in your clinic. 
Her diagnosis is writen below.

Leomyosarcoma uterri FIGO st.IA 
St post hysteroctomian cum adnex bil et lymphadenectomiam selectiva (25.10.2012.) 
St post irrad pevicis (finished in january 1013) 
Meta Igl retroperitonealis. Meta pulmobil multiplices. Meta in ossibus. Trombosis VCI. ST POST ht cum ADM (VI) 
Endoxan in courso.

Oncological treatment of leomyusarcom uteri was started in 25.10.2012. 
Radical histeroctomy and adnexectomian selectiva on both sides were done. 
After that, postoperative radio treatmant was also done. 
Disease progression started in septembar 2015 like meta in retropereritonealis, meta in lungs and meta in ossibus. 
Underwent palliative radio treatment of vertebrae Th 9 – L3. 
After council decision HT mono ADM VI cycles were done. 
After reaching a cumulative dose she started treatment whit ENDOXAN 50mg daily 
since 18.02. 1016. 
Three days after that diarrhea was noticed and treatment was stoped for five days. 
She takes biphosphonanes since January 2015. to September 2015. 
CT from 8.02.2016. showed osteolysis of Th11-12 and most expressed on L2. 
In lungs, on both sides and supleuritic she has nodal changes of 11 mm. 
Retroperitonealitic ig in partial regression size 24 mm now and 34mm before. 
Trombosis was also described in VCI, size of 14mm. 
She took Fraxiparine from September 2015 and she needs to continue to take it.

Thank you for your time 
------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Njegov odgovor je bio sledeći:

Dear Mr. Nenad,

Thank you for your email. So far we have treated many patients with leiomyosarcoma with dendritic cells with very good results. For organisation of coming to Germany please contact Mrs. Baur (Helga.baur@eurosurgery.de).

Best regards

Frank Gansauge 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Po njegovom savetu kontaktirao sam gospođu Helgu Baur sa pitanjima koliko košta tretman i slično. 
Njen odgovor je glasio:

Dear Mr. Nenad Belobrdjanin,

The price is 7.000 Euro for the whole treatment with the dendritic cells. You have to come to us two times, the first to take the blood for the treatment and one week later to get the immunization with the dendritic cells. For example: Your wife com on the 15.3., the immunization will be on the 22.3.2016 as an out-patient for 1,5 hours. After the treatment in the afternoon you are able to take your trip back home.

If you stay the whole time here in Neu-Ulm we are able to treat your wife from the first until the last day every working day with additional high dosed infusions for 1,5 hours/day as an out-patient (6x). The price is 7.500 Euro complete.

The payment mode is in advance cash by starting the therapy or via bank transfer. Please note, if you pay via bank transfer you have to be sure, that the complete price will be transferred on our account. The bank charges of the transferring from country to country are up to your own.

We don’t have a translator Serbian language; we speak English with all our Serbian patients.

Kind regards,

Logo_Ersatz2.gifHelga Baur 
Office Manager 
Center of Oncology, Endocrinology 
and Minimal-Invasive Surgery 
D-89231 Neu-Ulm, Silcherstr. 36 
Phone +49 (0)731 715 76 100 
Fax +49 (0)731 715 76 251 
e-mail helga.baur@eurosurgery.de 
------------------------------------------------------------------------- 
Fotografije dokumentacije

http://www.4shared.com/download/u2yMubp6ba/Fotogra.....;lgfp=3000

http://www.4shared.com/download/Pz9TF6Wmba/Fotogra.....;lgfp=3000

http://www.4shared.com/download/TEGtsxQzce/Fotogra.....;lgfp=3000

Sve ovo sam objavio da ne biste mislili da je sve ovo neka prevara. 
Još jednom hvala svima koji su ovo pročitali do kraja i poverovali da je isključivo ljubav koju osećam prema svojoj supruzi ono što me je pokrenulo na ovu akciju. 
Svako dobro od Boga želimo svima.

Dragana i Nenad Belobrđanin 
Svako ko želi može da me kontaktira i lično na sledeći broj telefona 
060 0254 258

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Aleksandar Rokić operisan u Ćupriji, roditeljima potrebna pomoć za troškove rehabilitacije

Rokic-Aleksandar-715x400.jpg

Osmogodišnji Aleksandar Rokić iz Badovinaca, koji od rođenja boluje od celebrarlne paralize uspešno je operisan u Ćupriji.

– Operaciju je uspešno obavio doktor Andrej Čerešnjev. Izvršene su intervencije na mišićima i to na 15 tačaka. Rekli su nam da je neophodna još jedna operacija, za godinu dana, jer sada zbog Acinog stanja nije moglo da se uradi na svim tačkama. Kontrolni pregled je zakazan za šest meseci, a do tada vodićemo Acu na fizikalnu terapiju  – kaže majka Nedeljka.

Sve troškove operacije, 350.000 dinara, platila je fondacija „Podrži život“.

Aleksandar živi u trošnoj kući sa majkom i ocem u veoma teškim uslovima. Jedini siguran prihod na koji svakog meseca računaju je naknada za tuđu negu i pomoć u iznosu od 26.000 dinara. Otac Slobodan ne bira poslove u selu i radi za nadnicu koju donosi kući, pošto su  troškovi lečenja višestruko veći od državne pomoći.

Rokićima je potrebna finansijska pomoć.

Svim ljudima dobre volje uputili su poziv da u skladu sa svojim mogućnostima novčane priloge uplate na tekući račun  broj 205-9011005106251-13 na ime majke Nedeljke Rokić.

D.G.

http://macvapress.rs/aleksandar-rokic-operisan-u-cupriji-roditeljima-potrebna-pomoc-za-troskove-rehabilitacije/

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...