Анастасија Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Iskreno da ti kazem ja kad bi bio Bog zmija nikada ne bi mogla da udje u vrt.. greengrin Cekaj aj sad ja tebe ovako da pitam..sta bi ti bilo laksa kazna...da te neko ubije na licu mesta ili da te pusti da zivis i mucis se i opet umres? U hrišćanstvu nema mrtvih Dok god čovek živi, muči se pati,plače,raduje ( sve je to život) ima i nadu u spasenje.Što je život duži, duža je inada da će da se (spasi) - preumi,oboži. SHADOWS OF THE LIGHT and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 U hrišćanstvu nema mrtvih Dok god čovek živi, muči se pati,plače,raduje ( sve je to život) ima i nadu u spasenje.Što je život duži, duža je inada da će da se (spasi) - preumi,oboži. A kako ti zamisljas to spasenje?Mislis da ces i u tom novom svetu da se radujes patis tugujes mucis se....i tako kroz vecnost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Verujem i nadam se da tamo nema patnji i bola.Ne znam zašto to treba da zamišljam, valjda samo večna radost i večno kretanje ka Bogu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Ako gledaš iz ljudske perspektive da to je kazna.Ali ajde malo dopusti sebi da pokušaš da gledaš iz Božije perspektive.A jel Bog mogao zaista da ih kazni i da ih sravni sa zemljom?Mogao je.Ali nije, on je uradio ono na šta ih je upozorio, ali istovremeno OPET dao šansu i "recept" kako da se spasu.Nije ih ostavio.Niti ih poslao u pepeo. Да би се разумело да ли је казна или није треба поставити питање - шта је била алтернатива? Када је окусио од "дрвета познања добра и зла", човек се "заразио" грехом. Каже тамо "отворише им се очи и видеше да су голи", шта то значи? Значи да је постао свестан да своју слободу може да злупотреби. Знате оно када мало дете укапира да може да лаже, претвара се да плаче итд. да би добило шта жели? С` тим што у том идеалном свету ништа није било сакривено - "голи" разумем не као физичку голотињу, већ да су Адам и Ева могли да виде сваки покрет душе један другог. И то је - са грехом у души - био стравичан доживљај. Зато су се "сакрили". Онда их Господ - из милости - облачи у "хаљине од коже". Зашто? Шта то значи? Значи да их привремено облачи у смртност, у овај пропадљиви начин живота у коме ми не видимо једни друге директно већ "као у огледалу, у загонетки ... делимично". Када сретнеш човека не видиш сваки покрет његове душе, већ само ово пропадљиво тело. И то је велика Божија милост и срећа за нас. Зашто? Зато што иначе не би било могуће покајање. Да немамо ове "хаљине од коже" које нас привремено скривају, не би имали могућност да се са својим манама боримо. Грех би био непоправљив - чим си пожелео туђу жену, учинио си прељубу. Тачка. Нема поправке. Зато то "изнанство из Раја" и "смртност" није казна, већ у ствари неизмерна Божија милост. Да Бог није то учинио ми би били као демони - непоправљиви заувек... А једног дана ће се те хаљине од коже поново скинути и ми ћемо познати једни друге "лицем у лице, као што смо познати (од Бога)". И некима ће то бити радост, а некима ужас. Опет неће бити "казна". Анастасија, SHADOWS OF THE LIGHT, Golub and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 To vam pricam.... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Al postavlja se pitanje ako je Bog ljubav...zasto je odmah rigorozno i ostro izbacio Adam i Evu iz raja?Zasto u SZ Bog ne pokazuje gotovo nimalo milosti prema onima koji mu nisu po volji?Ne mogu nikako da spojim Boga SZ sa Hristom...... .mislise. Kad bi se razmišljalo o tome da Pismo NIJE samo Božji govor, već Božji govor kojeg su ljudi izgovorili i zapisali onda bi se razumelo. Bog ne kažnjava Adama i Evu izgonom iz raja, već ih spašava od večnog robovanja i bega od onoga što jesu. Pa pogledaj, pre nego što iz "izbaci" iz vrta on ih sam odene i smesti ih u zemlju gde ih je izgnao. Ali, čovek tu svoju palu prirodu i svet oko sebe u novim okolnostima oseća kao prokletststvo koje je sam sebi napravio - pogledaj šta piše - prokleta je zemlja - a ne proklet si ti! Čovek svoj pad oseća kao nešto teško, ali ne zato što je Bog to tako hteo. Da Bog nije imao milosti, mogao je da ih odmah uništi ili nešto drugo, On je odlučio da čoveku da novu šansu i pri tom mu pomogao maksimalno da bez prisile Njega čovek opet nađe. Ako to nije milosrđe, ako to nije ljubav, onda stvarno ne znam šta je. Uostalom, da čovek to tako shvata govori i često ponavljanje da je Bog spor na srdžbu i bogat dobrotom. Sad videh da je Pontifex to isto napisao Срђан Шијакињић, Анастасија, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 On je odlučio da čoveku da novu šansu i pri tom mu pomogao maksimalno da bez prisile Njega čovek opet nađe. Ako to nije milosrđe, ako to nije ljubav, onda stvarno ne znam šta je. Е то... Христос. ivanaika, Анастасија, Midrash and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Zvonko hegemonko svidja mi se ono sto si napisao... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Е то... Христос. Hristos, brate, Alfa i Omega, Alef i Tau , Dah Božji na početku i Krst Isusov na kraju Анастасија, Grizzly Adams, Срђан Шијакињић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Ја би рекао - нови Дан Божији на крају. Дан осми. Midrash, DYNABLASTER and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Sta si pio daj vamo! :lol: Анастасија and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 @@Berkut, Послушај ово корисно предавање протојереја ставрофора професора Драгана Милина о тумачењу Светог Писма. За почетак ће ти разјаснити много тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Погледао сам оне снимке са прве стране још од прошле године и тотално сам збуњен. И даље ми није јасно оно што покојном патријарху Павлу није било јасно. Ако Бог све зна унапред и ако он по логици оних снимака не доживљава време, онда је Он мене већ осудио на нешто. Испаде да судбина постоји. То ме мало плаши искрено greengrin Он је већ знао шта ћу бити и шта ме чека пре него што сам се родио. Исто тако је знао за Хитлера нпр. шта ће бити. Зашто онда то није променио, не разумем? Може неко на једноставнији начин да објасни, оно ме скроз збунило. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 27, 2013 Пријави Подели Написано Јун 27, 2013 Погледао сам оне снимке са прве стране још од прошле године и тотално сам збуњен. И даље ми није јасно оно што покојном патријарху Павлу није било јасно. Ако Бог све зна унапред и ако он по логици оних снимака не доживљава време, онда је Он мене већ осудио на нешто. Испаде да судбина постоји. То ме мало плаши искрено greengrin Он је већ знао шта ћу бити и шта ме чека пре него што сам се родио. Исто тако је знао за Хитлера нпр. шта ће бити. Зашто онда то није променио, не разумем? Може неко на једноставнији начин да објасни, оно ме скроз збунило. A da se potpuno prepustis Njegovoj Volji onda ces tako ushushkan da razumes da ce Suditi tebi samo po tvojem verovanju da On zna bolje od nas sta nam treba , sto dovodi do zakljucka da je super sto Bog zna sve unapred jer ce ti davati samo ono sto ti treba. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука