ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Зло само по себи нема биће, можда можемо рећи да га ми отеловљујемо, ми му дајемо биће својим избором. Молимо се: "Оче наш, који си на Небесима Да се свети име ТвојеДа дође Царство ТвојеДа буде Воља ТвојаИ на земљи као што је на Небу..." Овде је на жалост наша (само)воља... Volim_Sina_Bozjeg, Човек Жоја and ivanaika је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Зло само по себи нема биће, можда можемо рећи да га ми отеловљујемо, ми му дајемо биће својим избором. Молимо се: "Оче наш, који си на Небесима Да се свети име Твоје Да дође Царство Твоје Да буде Воља Твоја И на земљи као што је на Небу..." Овде је на жалост наша (само)воља... Па да, јер већина кад говори о Богу,некако склизне у ту врсту сатанизма,који не гледа своје ограничене могућности, већ посматра себе као Богу равним. Погледајмо све време ко је човек и шта је његов смисао и циљ. Зло је лако направити а ко ће сад рећи да је то уствари циљ човека јер ето Бог дозвољава. Дакле отац лажи лаже само самог себе и то видимо у текстовима овде. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ево цитат: Оно није ни природа, ни суштина, ни личност, нити енергија, нити воља, нити хтење, нити однос, већ је зло управо одсуство енергије створених бића да остваре заједницу са Богом у Христу. Св. Максим Исповедник Ето ми сада у потпису и љубав и зло... али љубав на првом месту а зло под ногама покорено Човек Жоја and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Закључак, Бог је створио човјека и као нуспродукт добио пакао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Тако што су одбила да прихвате заједницу са Богом. П.С. Хандри те дуализам, курталиши га се...пробај са Максимом Исповедником, помаже... A odbila su na taj nacin sto su pozelela da budu Bog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Закључак, Бог је створио човјека и као нуспродукт добио пакао. Пре би ми пало на памет да је онај (пали анђео) због гордости који је отпао од Бога предводник тог пакла... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Зло само по себи нема биће, можда можемо рећи да га ми отеловљујемо, ми му дајемо биће својим избором. A kako bi mogli da ga biramo ako ga neko vec pre toga nije uveo u postojanje?Ako nema bice samo po sebi odakle crpi onda svoje postojanje? Ako od djavola onda bi Bog taj problem mogao vrlo lako da resi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Закључак, Бог је створио човјека и као нуспродукт добио пакао. Zakljucak covek je stvorio Boga i kao nusprodukt dobio djavola zbog svoje duhovne dihotomije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Пре би ми пало на памет да је онај (пали анђео) због гордости који је отпао од Бога предводник тог пакла... Је ли то значи да је пакао и зло постојало прије човјека или после човјека? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 A kako bi mogli da ga biramo ako ga neko vec pre toga nije uveo u postojanje?Ako nema bice samo po sebi odakle crpi onda svoje postojanje? Ako od djavola onda bi Bog taj problem mogao vrlo lako da resi. Послао нам Сина јединороднога... али ми и наша самовоља... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Је ли то значи да је пакао и зло постојало прије човјека или после човјека? То значи да мало тролујете Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 То значи да мало тролујете Ја озбиљно питам. Овдје у задњих пар страна имам дојам да је човјек крив за зло због његове слободне воље, а да је Бог неки тамо незаинтересован лик за догађања на Земљи (коју је створио). И Исти не жели да се уплиће у земаљска догађања јер "му се може". То ми је чак и у реду став, јер у конфликту двије особе некад се боље држати по страни. Мени само није јасно како нешто може бити окарактерисано као "вјечне муке" ако то није из вјечности, тј. у одређеном тренутку је имало свој почетак (пад анђела). Значи по неким постоје двије вјечности: Бог и Сотона (или како год да га назовете). Ако ово није дуализам онда не знам шта ли је?? По мени, зло има сврху која је само Богу позната. Вјечне муке не постоје из наведеног разлога што је имало свој почетак а због тога ће итекако имати свој крај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 A kakvo je vaše mišljenje i vera u vezi toga - kako će spaseni osećati sreću ako se istovremeno muče oni koje su voleli? туриста and SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 2 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ништа ти ниси разумео. Ми му дајемо постојање, ми зло уводимо у постојање. Зло црпи своје постојање и човековог одбијања да оствари заједницу са Богом. Znaci cak i kada bi se unistio djavo zlo bi i dalje postojalo jer bi smo mu mi davali postojanje ako to slobodno zelimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Хришћански Бог је Бог Љубави. А ако постоји "вјечна патња" и "вјечне муке", то значи да Бог није апсолутан јер коегзистира заједно са злом која је супротност љубави. Бог 8љубави) једино може бити апсолутан ако пакао нема своју бесконачност јер би ваљда требало да у једном тренутку љубав побједи зло и да оно нестане. Овакво учење о бесконачности зла ми вуче на неко муслиманско учење, јер је код њих бог истворемено и добар и зао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука