Deja Vu Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 ево једна прича I na tome treba da ostane, na prici, slikovitom prikazu ljudskog koristoljublja, nazalost prisutnog kod mnogih hriscana i drugih vernika. I to je sustina price, a i citavih metafora o paklu koje bas nije mesto po pravoslavnom ucenju, vec stanje duha i odnosa sa drugima medju kojima je i Bog. Prica nosi pouku da u veri ne trebamo biti koristoljubivi, da nam se ne zasniva na tome: Eee, dacu lukac nesrecnoj zeni i spasicu se. Trgovina - ja tebi lukac, a ti meni nagradu na nebesima. I upravo shvatanje pakla kao mesta mucenja ce ljude navoditi da budu koristoljubivi, jer ce iz straha od pakla poceti da daju tone i tone luka nesrecnima samo da bi otisli u raj. A to vera nije. Човек Жоја and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 А, (да тако кажем) ''када'' се то деси, када будемо видели и осетили пакао, рецимо, зар не постоји могућност да се пређе у рај? Ако сам убила (а ооткрије се тек у Есхатону) и сви они који су волели онога ког сам убила ми опросте, као и Сам Господ, сви које сам вређала, од којих сам крала, итд... И вечно видим вечни опроштај од свих њих... Зар би ми било лоше? :.mislise. Како бих остала сконцентрисана на себе? Да би ти Бог опростио , мораш прво да се искрено покајеш из дна своје душе , што је веома тешко и они који на то рачунају праве најчешће велику грешку . Бог нама даје слободу избора и Он нас не кажњава , већ ми у зависности шта изаберемо сами себе кажњавамо . ivanaika је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 U odnosu Boga sa čovekom i povratno, jeste Njegova Apsolutna Ljubav.Ako u Njegovoj Ljubavi zajedničarimo po blagodati Njegovoj,već smo unutar sebe u Carstvu Božjem, jer Carstvo Stvaralac napravi iz Ljubavi prema stvorenom svetu. Ja verujem.... Tema: odsustvo ljubavi, jesu večne muke. Grešnik još ne shvata, da nema ljubavi u sebi, jer je krade i otima od drugog, kad se bude desio sud, ostaće grešnik bez hrane(tuđih ljubavi) i više je neće videti jer ju je u sebi samome već ubio. Дуња, ivanaika, Човек Жоја and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Мене интересује како пакао може да буде вјечан ако на почетку није ни постојао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ova prica nam kazuje da je pakao nesigurno mesto iz kojeg se, potencijalno, ipak moze pobeci. Sozercavam da andjeli sumnjaju u Bozju presudu da su u paklu samo oni koji to zasluzuju. Takodje, ne postuju hijerearhiju i delaju "na svoju ruku". Zbog toga pomisljam da je i raj nestabilno mesto i da ce i tamo neko da nagrabusi zbog ponasanja. Ukratko, nakon smrti, do vecnosti postoji neprekidno presipanje iz raja u pakao i obratno. то што нам прича казује си изузетно добро промашио. прича није неки историјски дохађај већ је умјетнички текст. мислим да је аутор оригинала Достојевски али нисам баш сигуран. суштина је у томе да се пакао и рај не приказују као неко мјесто казне, нити се даје податак да је пакао црвен нити да је рај зелен нити било шта слично. тема приче је шта пресуђује у томе дали ће неко бити у рају или у паклу. битна је врлина. жена није била милостива и то је пресудило. за рај је битна врлина и то се тражи. закључак је да пакао није мјесто у коме се вјечно кажњавају људи већ мјесто у коме нечастиви има власт над људским душама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Мене интересује како пакао може да буде вјечан ако на почетку није ни постојао? као и душа што је вјечна (безсмртна) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 I upravo shvatanje pakla kao mesta mucenja ce ljude navoditi da budu koristoljubivi, jer ce iz straha od pakla poceti da daju tone i tone luka nesrecnima samo da bi otisli u raj. Па, ово уопште није лоше. Боље икако (да дају лук) него никако (још + са изговором ''нећу да дам...да не испаднем користољубив!''). "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Мене интересује како пакао може да буде вјечан ако на почетку није ни постојао? Zato sto u vecnosti nema pocetka, ni kraja neceg tj. nema nikakvih dogadjaja. A pakao je odnos sa Bogom, na neki nacin mogli bismo reci da je sam Bog pakao za nekog, dok je za drugog raj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Па, ово уопште није лоше. Боље икако (да дају лук) него никако (још + са изговором ''нећу да дам...да не испаднем користољубив!''). Pa za onog ko dobija luk je svakako bolje, dok je za onog ko daje potpuno isto dao iz koristoljublja ili ne dao jer je u grehu (promasaju) u oba slucaja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Pa za onog ko dobija luk je svakako bolje, dok je za onog ko daje potpuno isto Што даље имплицира... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Најгора ствар у паклу је, познавање Љубави Божје, коју су се свесно одрекли а Христос дозволио, да буде по вољи њиховој. Чак шта више, у паклу ће имати увид, којом Љубављу (Богом) се у рају обрадују синови по благодати. Нисам сигуран али чини ми се, да чак и у Светом Писму грешници виде венце небеске. (чини ми се Лазар и богаташ) Прелетање не постоји, покајање.... можда.......(од њих зависи па отуд можда) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 суштина је у томе да се пакао и рај не приказују као неко мјесто казне, докажу они то ђаволима и приморају их да их пусте да је извуку јер је жена милостива и није јој мјесто у паклу. спусте се анђели ухвате је за руке и почну је подизати и у том се још једна жена ухвати њој за ноге да би и њу извукли. O, da, prikazuje se kao mesto i to dole. нити се даје податак да је пакао црвен нити да је рај зелен нити било шта слично. Moj avatar je crven, kao omiljena adminska boja, ali to nisam ni komentarisao, jer se zaista ne daje podatak o obojenju. битна је врлина. жена није била милостива и то је пресудило. за рај је битна врлина и то се тражи. Ja sam izvukao zakljucke iz teksta koje ti nisi pomenuo jer je i tebi jasno da moji zakljucci nisu pogresni. Prica je konstruisana tako da oni sasvim stoje, ali tebi se prica svidela pa ti je lakse da opletes po svom dozivljaju mojeg komentara. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Mocna zver ce da gori u lavi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ja bih izabrao pakao, zato sto mi besmisleni biti bog po blagodati. Vise postujem dobrog kovaca nego pocasnog doktora nauka, pa bih zato uvek pre izabrao da budem mocna zver nego nemocan bog. To zvuci onako Nicheanski.Jos Bog moze da ti uzme blagodat kad oce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Ali ce zato da bude mocna i adaptirana na lavu, a vi cete da budete kilavi citavu vecnost, zato sto tezite tome da sve neko drugi radi umesto vas. Ovaj pa ti udji pec alfa plam, pa ako se adaptiras javi nam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука