Jump to content

Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Nije ti nesto odgovor.Sa Biblijom se svakodnevno druzim,i dobro je poznajem.Cudna mi je ta definicija ljubavi prema rogonji ili pak prema gresnicima koji ce u kazancic.Znaci bol je takodjer sinonim za ljubav,a kazna sredstvo irazavanja ljubavi!?

Bilo bi mi shavtljivo da Bog ima tolerancije i ljubavi  posle smrti za pale i nepokajane gresnike(i andjele),kad bi bilo mogucnosti pokajanja u paklu,i kad bi bilo moguce da se neko tim sopstvenim pokajnjem iscupa iz pakla.Al,mi znamo da toga nema,da ti kukavci koji tamo zavrse iskljucivo zavise od Crkve i ljubavi bliznjih.Ovo sto je Ivan 1 napisao je tolika glupost,da se ne moze prodavati ni stocnoj pijaci.Kako bi bilo moguce da se neko ne pokaje u onom zivotu,a oseca strahote pakla?

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Msii sta hoces.I Adama je Bog svorio iz ljubavi,al mu je dao i test kroz zapovesti.Nisam rekao da nas Bog ne voli,al' kazem da nece biti za svakog Bog ljubavi.Bez njegovog dopustenja se ovde nista ne desava ,a kamoli u vecnosti.To sto neko misli da je Bog bezgranicna ljubav prema svima,grdno se vara.Narvno da je zivot svakog coveka test,od Adama,pa do zadnjeg.Napravimo razliku,milostiv je milostivima i trudbenicima.Lbi one koji njega ljube.  

Bog koji se sveti i testira?LOL Pa nije Bog frustrirani čovečuljak ( poput većine nas) koji ima sadističku potrebu za osvetom.To je ljudska dimenzija,a ne Božija.Bog će za svakog na strašnom sudu biti Bog Ljubavi,samo oni koji tu ljubav nisu za života prepoznali i Njega odbacivali, tu ljubav ni na strašnom Sudu neće prepoznati.To ti je otprilike ono,tebe neko jako mnogo voli,a ti prema toj osobi uopšte ne osećaš ljubav već svaki "izliv" ljubavi te osobe doživljavaž kao napad na tebe, smara te, što pre bi da je se otarasiš da te više ne bi " mučila" svojom ljubavlju.Ljubav te osobe za tebe je muka,a ne radost jer ti prema njoj to ne osećaš i protiviš joj se.Otprilike će tako oni koji su Božiju ljubav doživljavali kao mučenje za života i protivili su joj se, tako se i osećati i na strašnom sudu.

A, Bog koji testira pa se još i sveti nije hrišćanski Bog, to je neki čiča sa Olimpa koji leči svoje ljudske frustracije na ljudima.

Hrišćanski Bog pruža izbor.Slobodu izbora,a ne igra se nekakvim testiranjem za ulazak u večni život.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Bog koji se sveti i testira?LOL Pa nije Bog frustrirani čovečuljak ( poput većine nas) koji ima sadističku potrebu za osvetom.To je ljudska dimenzija,a ne Božija.Bog će za svakog na strašnom sudu biti Bog Ljubavi,samo oni koji tu ljubav nisu za života prepoznali i Njega odbacivali, tu ljubav ni na strašnom Sudu neće prepoznati.

Moram se posluziti i ja sa jednim velikim LOL,samo cu ga preoblikovati u"Lots of Laprdanje".Jesi razmisjala o takmicenju na olimpijskim igrama?

Ovo vise nije ni u sferi ekumenistickom ususkavanja i uljuljkavanja,vec samo moze biti fabrikovano u umu liberalno kosmopolitisticke i pacificke  manjine u ljudskom rodu,poznatijem kao moderna zena!

A ti poznajes Boga,bas ono 100% pa mozes da tvrdis kakav je....Koliko znamo sta je bilo pre Adama,toliko nam je otkriveno sta ce biti i u buducem zivotu.

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Moram se posluziti i ja sa jednim velikim LOL,samo cu ga preoblikovati u"Lots of Laprdanje".Jesi razmisjala o takmicenju na olimpijskim igrama?

Ovo vise nije ni u sferi ekumenistickom ususkavanja i uljuljkavanja,vec samo moze biti fabrikovano u umu liberalno kosmopolitisticke i pacificke  manjine u ljudskom rodu,poznatijem kao moderna zena!

A ti poznajes Boga,bas ono 100% pa mozes da tvrdis kakav je....Koliko znamo sta je bilo pre Adama,toliko nam je otkriveno sta ce biti i u buducem zivotu.

Znaš kako to što mi ne znamo šta će biti, ne znači da o tome ne treba da razmišljamo i da ne rasuđujemo.

Ti i poput tebe bi najviše voleli da je Bog strašni sadista koji će na sudu da šiba bije i udara, jda se sveti.A to je zato što ste mu ugradili sosptvene frustracije i očekujete da će Bog da se ponaša onako kako biste se vi sami ponašali prema onima koje smatrate grešnijim od sebe.Pretpostavljam i da misliš da negde geografski postoji pakao sa sve kazančetom, đavolima i vatrom, to bi se baš uklopilo u sliku boga u koga ti veruješ.

Na ovoj temi laprdaš i lupetaš ti, jer pojma nemaš, jer ne tumačiš pravilno ni bibliju a još manje Adama koji je imao izbor a ne test.Za tebe je bog bog sile, osvete i gneva pre nego Bog ljubavi, onaj koji se RASPEO na krstu a mogao je sve da nas kao miševe potamani.

Umesto da poslušaš Midraša koji ti je sasvim lepo objasnio a daaleekooo je stručniji od tebe i ima VIŠE znanja od tebe u vezi tumačenja biblijeti i dalje imaš sopstveno tumačenje koje ni sama crkva tako ne tumači.Nema ništa gore kad neko pokušava da bude veći učitelj od učitelja a pri tom uopšte neće sebi da ostavi mogućnost da ipak greši i da posluša onog koji ipak više zna.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

moderna zena!  

Nema ničeg goreg od moderne žene.To trči,to razmišlja svojom glavom, to se bori za svoj život i samostalnost, umesto da zabije glavu u pesak, ćuti i ljubi muškarcu stope kao svaka istinski pravoslavna hrišćanka. 

Подели на овим сајтовима

Можда је већ неко поменуо, цитираћу ипак старца Порфирија који је говорио ''не кажњава Бог!'', тј. сами себи људи суде, тј. осуђиваће их њихова сопствена савест, то је та иронија коју многи не могу да схвате. 

Подели на овим сајтовима

Nema ničeg goreg od moderne žene.To trči,to razmišlja svojom glavom, to se bori za svoj život i samostalnost, umesto da zabije glavu u pesak, ćuti i ljubi muškarcu stope kao svaka istinski pravoslavna hrišćanka. 

Претпостављам да си ти таква, јел се удајеш? :) :)

Подели на овим сајтовима

TI si bas kompetentna da znas koliko ja znam.Vidim svu tvoju duhovnu inteligenciju kad pripadnika opadnicke,sektaske ZAJEDNICE nazivas kompetentnim.Jel ga mozda jos nazivas i sa "Oce"?Trazis blagoslov od njega?

Tvoja ogranicena nacitanost jasno pokazuje da jos ne znas gde si suplja(ako treba pomoci cu ti u istrazivanjim,osim ako nisi bas toliko liberalna i moderna da preferiras isti pol),jer cim ti kazes da Bog ne kaznjava paklom,vec da je to ljubav,moram sam sebi reci dosta.Ne spustaj se na nivo "onih koji sve znaju". Odakle ti informacije da pako nije geografski moguc pojam,kad je raj bio geografki jasno definisan.

Ne,Nije tacno.To trci i skace na oltar Boziji gola,i vice :"ja sam slobodna" Ja i niko sem Ja!

Подели на овим сајтовима

Ako ispunjavaš ove uslove 

marriage-wedding-husband-funny-quotes.jp

Married-Life-quote_large.jpg

:D :D :D

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

TI si bas kompetentna da znas koliko ja znam.Vidim svu tvoju duhovnu inteligenciju kad pripadnika opadnicke,sektaske ZAJEDNICE nazivas kompetentnim.Jel ga mozda jos nazivas i sa "Oce"?Trazis blagoslov od njega?

Tvoja ogranicena nacitanost jasno pokazuje da jos ne znas gde si suplja(ako treba pomoci cu ti u istrazivanjim,osim ako nisi bas toliko liberalna i moderna da preferiras isti pol),jer cim ti kazes da Bog ne kaznjava paklom,vec da je to ljubav,moram sam sebi reci dosta.Ne spustaj se na nivo "onih koji sve znaju". Odakle ti informacije da pako nije geografski moguc pojam,kad je raj bio geografki jasno definisan.

Ne,Nije tacno.To trci i skace na oltar Boziji gola,i vice :"ja sam slobodna" Ja i niko sem Ja!

Auuuuuuuu, al si se uznemirio,nema problema ja ću da te častim i da te vodim u apoteku na neko pićence koliko god da košta.

Rimokatolička crkva nije ni otpadnička niti je sekta.Ne pakao geografski ne postoji,ali razumem ja tebe da je tebi potrebno da on postoji to te čini sigurnim na neki način.

Za ovo gola na oltaru neću da se ljutim i da te prijavljujem shvatam da sam te baš onako dobro uznemirila.Šta ću ja sam moderna žena 21.veka.To jest žena drugog sistema.

Подели на овим сајтовима

Serafim Rouz?Ne pada mi napamet da čitam nekog ko nije najbolje razumevao teologiju i ko je svoj protestantizam uneo u pravoslavlje.

Подели на овим сајтовима

Има отац петоро деце...пол није битан, може и овако и онако. Отац воли сву своју децу великом родитељском љубављу. Али деца оца воле различито; прво га много воли, друго га воли али мало мање, треће је равнодушно, четврто га не воли а пето дете мрзи оца, не може да га поднесе. И сад отац из те своје велике родитељске љубави жели да загрлли свако своје дете. Првом детету ће тај загрљај бити право блаженство, другом ће бити лепо али по мери сопствене љубави према оцу, трећем ће бити свеједно, четвртом ће бити непријатно и тешко а петом , уколико уопште дозволи загрљај, то ће бити пакао и мучење.

Верујем да Бог јесте Љубав јер та распета Љубав виче са крста - Оче опрости им јер не знају шта чине.

Подели на овим сајтовима

Auuuuuuuu, al si se uznemirio,nema problema ja ću da te častim i da te vodim u apoteku na neko pićence koliko god da košta.

Rimokatolička crkva nije ni otpadnička niti je sekta.Ne pakao geografski ne postoji,ali razumem ja tebe da je tebi potrebno da on postoji to te čini sigurnim na neki način.

Za ovo gola na oltaru neću da se ljutim i da te prijavljujem shvatam da sam te baš onako dobro uznemirila.Šta ću ja sam moderna žena 21.veka.To jest žena drugog sistema.

Nema problema,vidim da imas iskustva sa apotekama.Ja cu tebe ipak pozvati na bolje leciliste,na sv liturgiju.Mada bih predlozio i osnove veronauke.Vidim da apoteke nemaju vise dejstvo na tebe.Bodlovano ,tvrdis ili cenis?Uzgred odgovori na pitanje,ako nije sekta,jel trazis blagoslov od Midrasa i ostalih i jel ih oslovljavas sa oce?To je u domenu prostitucije.Naravno ne fizicke,vec duhovne.Mada,Midras verovano ima pretenzija da dodje do ujedinjenja,konta da bi mogao prestati celibat.

A kako znas da si modrena?Rekao ti Ognjen Amidzic? :D

http://www.youtube.com/watch?v=Wsufq-BeaLU

Serafim Rouz?Ne pada mi napamet da čitam nekog ko nije najbolje razumevao teologiju i ko je svoj protestantizam uneo u pravoslavlje.

Super,Eto,neces citati  savremenog pravoslavnog oca,al ces zato anatemisane nazivati Crkvom Bozijom.ALELUJA!

Подели на овим сајтовима

Nije ti nesto odgovor.Sa Biblijom se svakodnevno druzim,i dobro je poznajem.Cudna mi je ta definicija ljubavi prema rogonji ili pak prema gresnicima koji ce u kazancic.Znaci bol je takodjer sinonim za ljubav,a kazna sredstvo irazavanja ljubavi!?

:) Znaš, i Jehovini svedoci se isto tako svakodnevno druže sa Biblijom, pa vidi na šta ispadoše :) Biblija traži jedno sasvim posebno druženje.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...