Jump to content

За и против еутаназије?

За и против еутаназије?  

87 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за или против примене еутаназије?

• За, у свим случајевима
    • Против, у свим случајевима
    • За, осим у неким случајевима
    • Против, осим у неким случајевима
    • Нисам сигуран и не знам
    • Не занима ме

Препоручена порука

Meni je neshvatljivo da 

Јесте злоупотреба СЛОБОДЕ. Бог допушта јер највише цени и неће да дира у људску СЛОБОДУ, макар га одвела далеко од Бога. Врхунац изражене љубави је-дозволити највољенијем бићу да оде, јер је он то слободно изабрао, јер мисли да му је другде лепше и боље. Иако знаш да није...

Meni je neshvatljivo da se Božja sloboda koja nam je darovana, ikako koristi da njome možemo čak i u smrt. Meni je odlazak u smrt Božje dopuštenje ali nikako sloboda. ( ako me razumeš, jer želim da sam precizan u pojmovima )

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

индиректно везано за тему:

Роберт Г. Ингерсол, у "Да ли је самоубиство грех?":

Уосталом, смрт није тако страшнa као живот у константном болу. Упоредива са вечном срећом је вечна тама у хладној земљи, тама коју не ремети ни сан, ни мисао, ни бол, ни страх. Без свести, заувек.

Као што видиш из онога што сам написао-то је само један угао гледања-угао тог човека. Постоје далеко другачија искуства. Где тај бол није вечан, и има свој пуни смисао. Где после није мрак без свести.

Али-ја јесам за то да свако слободно бира свој угао гледања и свој пут кроз живот и смрт. Све дотле док не нарушава туђу слободу, и не приморава га да делује супротно својој савести.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Meni je neshvatljivo da

Meni je neshvatljivo da se Božja sloboda koja nam je darovana, ikako koristi da njome možemo čak i u smrt. Meni je odlazak u smrt Božje dopuštenje ali nikako sloboda. ( ako me razumeš, jer želim da sam precizan u pojmovima )

Немој мешати Божију слободу, Божије допуштење и људску слободу. То су три различите ствари.

Бог је једино апсолутно слободно биће.

Ми смо боголики јер нам је од Бога дарована слобода избора.

Божије допуштење се јавља као нека врста самоограничења свемогућности Бога да би Он сам потпуно испоштовао слободу човека. Али Он који је свезнајући и свемоћни и то окреће на спасење многих, ако не на спасење тог човека, онда на спасење многих око њега (понекад и од самог тог човека).

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Бог је једино апсолутно слободно биће.

Zašto bi  on kao apsolutno slobodan ,dao mogućnost i prostu slobodu  da neko izabere smrt? Sloboda je tamo gde je Hristos a u palim andjelima Ga nema.Sloboda je nešto dragoceno i uzvišeno i prestaje to biti ako se je odrekneš. Sloboda postoji samo u Spasiocu, koji je Put ali i Istina i Život.

Da pokušamo malo i psihosomatski...Ako prilikom izbora izabereš Put, tvoj organizam će biti ispunjen i zadovoljan u potpunoj slobodi. a opet sa druge strane ako izabereš protivan put,  onda se ne može reći da je taj pojam slobode Hristovo delo (nije taj Put) (izaziva nemir, upozorava da nešto nije u redu,nema proste slobode)

Čovek ima izbor ali se po meni ne može reći da ima slobodu od Boga za bilo šta , već je to vrsta dopuštenja.

Sloboda se nalazi u samom Bogu i opet isključivo u Bogu koji nas je stvorio po obličju svojemu.

Подели на овим сајтовима

Ne želim ni na izbor ako ne mogu da slobodno  biram dela apsolutnog dobrog u nama i da pojmim i koristim apsolutnu slobodu koja je jedina moguća na takav način.

Koristim li slobodu da bi birao samo zato da ostanem  bez nje?(slobode)

Подели на овим сајтовима

To me sve podseca na onu zloglasnu akciju T4 (нем. Aktion T4),koja se odigrala u nacistickoj Nemackoj od 1939 do 1941 godine.Tada su pobili 275.000 ljudi (do sada poznato,a mozda i vise).Одређена за убијање су била сва деца испод три године старости код којих се 'сумња' на било које од следећих 'озбиљних наследних обољења': идиотизам и Даунов синдром (посебно кад је повезан са слепилом и глувоћом); микроцефалијахидроцефалија; малформације свих врста, посебно удова, главе и кичме; и парализа, укључујући спазмична стања[24] Извештаје су анализирали конзилијуми медицинских стручњака, од којих је троје морало да да одобрење пре него што би дете било убијено.[25]

Tad je po zakonu legalizovana eutanazija.Tako da ovo sve sto se dogadja me podseca na ta vremena uzasa.

Подели на овим сајтовима

Ко разара храм Божији, у овом случају људско тело, разориће њега Бог. Гореће цела Европа као што је горела свако велико царство када су се дани његовог зла испунили.

Подели на овим сајтовима

To me sve podseca na onu zloglasnu akciju T4 (нем. Aktion T4),koja se odigrala u nacistickoj Nemackoj od 1939 do 1941 godine.

...

Tad je po zakonu legalizovana eutanazija.Tako da ovo sve sto se dogadja me podseca na ta vremena uzasa.

Mene ovo tvoje poređenje podseća na:

Balet i boks su isti, osim što balerine plešu na prstima i ne udaraju jedna drugu pesnicama u glavu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

To me sve podseca na onu zloglasnu akciju T4 (нем. Aktion T4),koja se odigrala u nacistickoj Nemackoj od 1939 do 1941 godine.Tada su pobili 275.000 ljudi (do sada poznato,a mozda i vise).Одређена за убијање су била сва деца испод три године старости код којих се 'сумња' на било које од следећих 'озбиљних наследних обољења': идиотизам и Даунов синдром (посебно кад је повезан са слепилом и глувоћом); микроцефалијахидроцефалија; малформације свих врста, посебно удова, главе и кичме; и парализа, укључујући спазмична стања[24] Извештаје су анализирали конзилијуми медицинских стручњака, од којих је троје морало да да одобрење пре него што би дете било убијено.[25]

Znaci da je za dve godine u nemackoj ubijeno 275.000 ljudi, uglavnom dece do tri godine sa ovim daunovim sindromom.?

Pa toga nema u celom svetu sa recimo 8 miljarde ljudi, danas.

Ubijeno je u trecem rajhu oko 200.000 ljudi, za deset godina, tu je najmanje bilo male dece, uglavnom hendikepirani

ljudi. Danas i ne samo danas je to glavni razlog da Nemacka u dogledno vreme nece donositi nikakve zakone

na temu eutonazija.

Danas je tako da se radja samo 5% dece sa tim sindromom jer je moguce da se vec u trudnoci plod ubije.

Подели на овим сајтовима

Spas od najgoreg moguceg pakla. Kad se vec Bog nije postarao da se neduzno dete ne previja u najgorim mogucim mukama zasto ljudi ne bi uradili sto mogu.

Uh pedja ponašaš se kao ti je život u vlasti pa onaj ko ga je stvorio i koji ga poznaje, ne reaguje, a ti znaš tačno vreme kad se život radja i kad se gasi.

Подели на овим сајтовима

Uh pedja ponašaš se kao ti je život u vlasti pa onaj ko ga je stvorio i koji ga poznaje, ne reaguje, a ti znaš tačno vreme kad se život radja i kad se gasi.

Ako ti zivot nije u vlasti kako onda mozes da imas slobodnu volju i da se upravjas prema Bozijem zakonu?...

Подели на овим сајтовима

Balet i boks su isti, osim što balerine plešu na prstima i ne udaraju jedna drugu pesnicama u glavu...

Boks je jedan vrlo elegantan sport, FYI, ali si svakako u pravu...

Uopšte ne mislim da su ljudi koji stoje iza predloga i izglasavanja ovog zakona većinom imali humane razloge za to.

Ali me zanima koliko će se dece pozvati na pravo koje im ovaj zakon dodeljuje...

Postoje mnoga pitanja u vezi sa ovim, ali ono što me trenutno zanima je šta je to uopše dostojanstvena smrt.

Za mene je smrt-tragedija, koliko god uzvišena bila...Ali, to je opet samo moje mišljenje...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...