uomo del Ve.Te. Написано Мај 11, 2024 Пријави Подели Написано Мај 11, 2024 Зашто никад нико од исламиста (хоџа/имамa) у Босни никад није барем једном споменуо Српске жртве? на пример у Сарајеву (многобројне логоре за Србе), у Подрињу, око Сребренице, Логоре у Челебићу итд итд итд...? Ево потурица наш брат по крви Хусеин, какав фанатичан, говор у Бањалуци на отварању џамије, опет муслимани жртве, они жрбе и жртве и жртве.... а нигдје ни једном да спомене Српске жрбе, преклане, вратове, стријељане, силовене жене, дјевочице, старице... барем једном.... са овом непрестаном причом, о муслиманима као жртви, само стварају, генеришу мржњу у исламистима у Бих и то непрестано тако... У Српском народ било је Епископа који су споменули отворено да је било Срба који су чинили ствари које нисту требали читити...... код браће хрвата има, исто фратра и бискупа који су говорили од дјелима усташа... а зашто онда нема код исламиста, зашто нема ни један једини оџа, да каже да су мсулимани исто чини злочине, убијали, клали силоваи итдд...... одговр је куран их учи тако, тако их учи разбојник, пљачкарош, педофил, сексуални манијак са пророчком сабљом тј свети пророк мухамед их учи тако да не смомињу жртве кијафира, тако их уче хадиси.... али отом потом шта пише у курану и хадисима.... никако да стигнем да напишем неке веома важне текстове... Ево послушајте фанатични говор, подстицања мржње према Српском народу у Бањалуци.... потуриаца Хусеин прича о Бањалуци аааа? зашто не каже колико је Срба, жена дјеце, побијено, силовано поклано по Сарајеву за вријеме рата а послије дејтона??????ааа барем једном.... то је то шејтанско лицемјерје муслимна (хоца)....које ја презирем, лукави су, намазани су, префиргани су.... а ови наши јадници причају причице из лаходовине..... Ево чујте шта је потурица Хусеин рекао у фанатичном, говору, позиву на мржњу, они жртве па жртве.. а никад никад до сад да је спомеуо једном да су убијали, силовали српскиње клали србе... једном само једном..... хусеин турке назива браћом??? еродгана назива братом?? туго моја муко моја..... .....али зато кад бошњаци оду у Труску да живе да иста браћа турци их натјерају да промијене и име и презиме.... по закону турске је тако.... у Србији и босни могу се звати како хоће и презивати... али зато бато мој.... када бошњаци оду, мигрирају да живе у турској, та њихова браћа турци их натјерају да узму турска имена и презимеа..... паметном доста..... Ево шта је потурица наш брат по Крви рекао за Васкршњи сабор који је најаво наш Патријарх Његова Светост Порфирије, нисам хтио ово да поставим раније због Великог Празника Васкрсења Господа Нашег и Спаса Богочовјека Христа.... https://youtu.be/Ta3SfEoBPyY?t=719 https://youtu.be/Ta3SfEoBPyY?t=816 Али зато је валидан, добар и потребан сабор исламске заједнице: https://youtu.be/Ta3SfEoBPyY?t=905 Шејтанско лукавство/злонамјерност/поквареност ислама, курана, мухамеда, хадиса презирем из дубине душе, срца ума.... Исламисти у Босни (а и свугдје по свијету то им је заједничка особина,стратегија,тактика свих муслимана/исламиста) имају само два начина понашања: 1. Ако су у мањини муслимани: онда играју на карту жрве, себе представљају као обепсрављену жртву и причају о демократији и једнкости, правима мањине.... 2. Ако су у већини исламисти онда бато мој више нема причица о демократији, правима мањине, него уводе шеријат.... Дакле ово је много битан детаљ, кроз историју исламисти су истовремо играли у логе жртве и џелата... све по потреби, према околностима......... ако су у мњини онда себе представе као жртву ако су већини онда бато мој иде шеријат..... и то је то.... нажалост, има слијепаца у СПЦ код нас, и у Држави који овога нису свјесни.... ја то називам "наивна удобност".... Муслимани тренутно имају слоган: данас решавамо суботу (Јевреје, тренутни ситауција у Изрелу) а сутра ће мо недељу (хришћане)... За полуписмене слијепце у Српском народу, ево и примера да то све нацртам, сликовито прикажем да би то било јасније..... Ево како у Србији себе муслимани представљају угроженима, жртвама.... потурица наш брат Хусеин Кавзаовић исто често говори да су муслимани у Србији обепсрављени и жртве.... а држава им дала све, универзитет итд итд..... то није требало да се дозволи....користе све док не постану већина а онда се зна.... https://youtu.be/ALkqNzaqk_c?t=175 Али зато у Босни кавазовић прича о вољи већине, то јест потурица не прича о демократији, једнакости... не него бато мој иде прича о вољи већине (читај увиђење шеријата.... "Nema prostora za političke igre kojima bi se izigrala volja većine građana ove zemlje." https://islamskazajednica.ba/index.php/vijesti/reisu-l-ulema/31563-komentar-reisul-uleme-na-javnu-debatu-o-predstojecim-procesima-u-bosni-i-hercegovini Не треба бити наиван, наивност долази од/из незнања, необраованости, неписмености, лакомислености, емоционалности итд итд итд.....и то је то.......... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Мај 21, 2024 Пријави Подели Написано Мај 21, 2024 Ово писаније започећу са сликовитим примјером, да би каснији дио текста о чему ћу писати био јаснији: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља/најамника............ Е сад вако да напишем неколико ријечи о ономе зашто сам дошао овај пут на поуке..... тако знам неке наше људе који раде у федерацији БиХ (у неколико градова, мостар, тузла, сарајво зеница) као и у рашкој (саџаку), пријепољу..... и пошто ти људи живе са муслиманима ја те људе упозорим са чим све могу да се сусретну у разговору са агресивним, наметљивим, самоувјереним исламистима, овакве човјек може често да сретне...дакле турдим се колико то могу да предупредим људе, да их научим како да се одбране од напада/провокација исламиста..... Прича ми један чоек данас...... дође тај чоек Србенда на посо и једна старија жена замотана була која ради ту.... каже том Србенди, лукаво, шејтански подмукло, повокаторски та жена.... често веома често овако исламисти наступају.... И каже та жена том Србенди.... како је она чула неког (ни мање ни више него) Православног вјероучитеља који говори о томе како је поштовање икона идолопоклоство, и да то није исправно... и онда подмукло шејтански, ваљда је питала тог Србенду јелде да је то тотално погрешно? дакле неписмена була је очекивала да ће србенда рећи да тако је..... АЛИ, тај србенда, прича ми чоек, захваљује ми се што сам му говорио о томе упозорио га, са чим ће се сигурно сусрести, и захваљује ми се..... дакле тај србенда истом мјером је узватио потуркињи, није имао труна милости.... Да не причам у трећем лицу, и да опишем како је текао даљи разговор: тај србенда каже истом мјером јој је одговорио, што би се то рекло око за око, зуб за зуб: Србенда каже њој: Православни не обожавају иконе, то само необразоване оџе и имами погрешно уче муслимане, то није истина да православни обожавају иконе....само неко ко је необразован и неписмен може рећи да православни обожавају иконе.... Даље каже прича мени тај чоек: 1. и ја питам ту булу да ли има иједну фотографију од своје ћерке, и була каже да има, и ја је питам потом добро имате фотографију своје ћерке а да ли ви обожавате фотографију ваше ћерке, и була каже не не обожавам, и ја јој кажем е тако ми исто православни не обожавамо иконе.... 2. даље тај србенда ваљда је питао потуркињу: да ли ваша ћерка живи са вама и була каже ћерка не живи са њом... и ја је питам добро: ваша ћерка не живи са вама, да ли сте ви икада назвали вашу ћерку и замолили је да уради нешто за вас, и була каже да јесам... и ја јој кажем е тако исто и ми православни у својим молитвама телефнски контактирамо светитеље да нам помогну да ураде нешто за нас..... 3. Даље тај србенда је поставио помало незгодно питање були: ....како то да муслимани у Каби клањају се камену и љубе камен да би вам опростио гријехе, ко опрашта гријехе камен или тај алах у кога вјерујете....она отоврила уста и избечила очи, није имала одговора на питање, ништа ћути........... То је невјероватно, код тих исламиста та невјероватна шејтанска дрскост, самоувјереност непсименост, агресивност.... није узела куран уруке а не прочитала и иучила.... али зато су је идоктринирали, оџе имами то је смисао свега: оџе имами их трују, лажу их, погрешно, лажно их уче... никад им неће оџе рећи да узму да прочитају да изуче текстове да упореде са Новим Завјетом........ не бато мој него само слијепо, фанаточно покоравање.... ислам то је тоталиатарна агресиван станистичка секста, исламисти са оним што чине служе и клањају се и обожавају шејтана ђавола непомјаника..... али отом потом детаљно шта пише у курану и хадисима......... Ово горе све што сам написао је само увод у главну тему: Ти који/која читаш ово..........сјети се на почетку сликовитог примјера: да поновим још једном: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља............ Зашто СПЦ не води више рачуна о својм вјерницима, гдје живе у билизини средине гдје живе исламисти, или гдје живе баш у средини са исламистима???? аааа? Епископ, је духвони отац, то је нјавиши изнад/надгалтички узвишени чин, епископ је христос, на земљи.... и епископ (господин христос) није најамник..... или не би трбао да буде.... неки од њих презаузети су са опитно-благодатно екстатичко-екстазним визијам..... тако да немају баш времена неки од господина христоса (епископа) да упозоре, да науче своју паству.... са чим се све могу сусрести кад разговарају са агресивним, подмуклим исламистима....... и ето то је то...... Има неразумни/емотивних људи (лудака) који ће рећи како ја мрзим муслимане, не то није истина, има добри муслимана АЛИ отом потом како је то могуће и у којим границама се то креће.......није проблем у људима од крви и меса: проблем је шта пише, како их учи куран, и хадиси и свети пророк (разбојник, пљачкарош, хедониста, убица, педофил) мухамед.... Е сад вако још нешто: .....неко ко је полуписмен тј. полуписмени неразумни људи, који мисле да разумију писма (Нови Завјет).... рећи ће знаш ли шта Дух Свети реко, у овом или оном Јеванђњу..... Замислите следећу ситацију: ....замислите да некоме дође зимија (кобра, шаран/шарка или поскок у кућу) и да тај неко ради све да буде добар да покаже тој змији како је добар хришћанин, како је милостив како показује, љубав према змији итд..........да ли ће ико нрмалан ово да уради? не не непостоји ништа што тај чоек може да уради.....може да буде незнам колико добар према тој змији, да покаже доброту, неизмјерну љубав, али змија (ислам) змија је змија и првом прилком ће га угристи/убити............ Порука је јасна......да резимирам, не треба бити наиван, а нивност долази из незнања, необразованости, неписмености, емотивности итд....... и то је то.... И још једном трећи пут да поновим а шта сам написао на почетку: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља најамника (види Јован 10) ............ Да ли епископи СПЦ воде рачуна ( да ли упозоравају са чим ће се све сусрести, да ли их уче своју духовну дјецу како да се одбране ) да ли воде рачуна о својој духвној дјеци која живе у непосредној близини или на простору гдје живе исламисти/муслимани? ааааа???? Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Мај 22, 2024 Пријави Подели Написано Мај 22, 2024 @uomo del Ve.Te. вероватно сам једини на форуму који разуме твоје фрустрације што се тиче муслимана и уз тебе сам сто посто! Какво незнање влада међу нашим народом па то је невероватно! До скора ту укључујем и себе. Наиме, када сам отишао у Кину, на докторске студије, био сам смештен у дому са осталим докторантима. Испало је тако да је већина њих била из муслиманских земаља. Дакле из Пакистана, Саудијске Арабије, Бангладеша, Судана, Централне Азије и готово свих других. Пре тога нисам имао готово никаквог искуства са муслиманима тако да нисам имао ни предрасуда. Сви су ми били људи и делио сам их на добре и лоше. Међутим, кренула су предавања, паузе за ручак и генерално једна животна колотечина са тим људима. Мајко мила, какве су то психопате и испрани мозгови! Већина њих били су јако сиромашни, а толико самоуверени и убеђени да су изнад свих само зато што су муслимани да је то било невероватно. Какви нацисти! Нас белце, а нарочито вернике су презирали и на све начине и у свакој прилици су покушавали да прикажу хришћанство као зло. Јако брзо је кренуло да ми се повраћа од тога. Друга ствар. Као што си рекао, добар отац посаветује сина пре одлазак у град… Међутим има и злих очева… Пре напуштања своје земље сви су прошли кроз којекаква саветовања и „тренинге” како требају да разговарају са нама и да нас „усмере на прави пут”. Међутим, ко има само мало мозга могао је одмах да примети велику количину лицемерја и зла која избија из њих. Такође, уколико покажеш незаинтересованост, отпор или једноставно поставиш рационално питање као што је клањање камену, ух баки надрљао си га! Креће маса ад хоминем рафала и ревизија историје. Након неког времена, научио сам да анализирам њихов поглед и нажалост код већине њих сам видео оно што би их у датом тренутку навело да учине најгоре, само да се укаже прилика. Говорим овде о људима који студирају физику, хемију и математику за доктора наука. Просто, замислите чега све онда има у осталим слојевима њиховог друштва. Пре неку годину задесио сам се у Новом Пазару, са супругом Кинескињом, и отишли смо до Сјенице. (У Пекингу, иначе, има доста муслиманских ресторана тако да супруга има неког искуства са њима.) Био сам баш радознао да ли ћу тај поглед видети и у њима и био сам убеђен да нећу. Супруга није ни знала да идемо у муслиманску средину. Међутим, на моје разочарање тај поглед је био ту. Моја супруга је само рекла: „само лице је различито (алудирајући на европски, неазијски изглед) али поглед је исти.” То је онај поглед човекомрсца. Човека коме је ислам испрао мозак. Од тада, просто, не могу да се начудим да ми који смо вековима били под Турцима то не видимо, да ништа нисмо научили, и што је најгоре да ће нас због тога вероватно слична ствар задесити. Не знам шта да кажем, можда су људи из Републике Српске више свесни тога, док ми из Матице или неко као ја, из Баната, смо милион километара од тог схватања. Наши пастири, исто тако, нула. Ухвати ме тако колотечина живота и заборавим на све то али се јави на форуму неко као ти подсети ме тог важног проблема. Требало би више о томе разговарати. Саватије звани Ништак је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Мај 25, 2024 Пријави Подели Написано Мај 25, 2024 On 22. 5. 2024. at 21:49, Agaton Vuzman рече Међутим, ко има само мало мозга могао је одмах да примети велику количину лицемерја и зла *мржње* која избија из њих. Такође, уколико покажеш незаинтересованост, отпор или једноставно поставиш рационално питање као што је клањање камену, ух баки надрљао си га! Хвала за вашу поурку. Да, са исламистима је веома тештко водити нормалан разговор/дијалог/интелектуалну дебату јер они полазе са предпоставком увијек да је то што они говоре да је то истина, а без да су нешто прочитали исчиали, дакле нема ни говора о неком интелектуалној дискусији/дебати.... терба знати како критички читати текстове....... Ради се у скоро већини случајева то су неписмно полуписмни исламисти, али то је невјероватно, превазилази све могућности човјекове имагниације, у којој мјери се манифестује кроз те њихове иступе, та шејтанска мржња према немуслманима, и слијепо вјеровање у ислам без да да су изучили шта је то у шта вјерују, и да упореде на пример са Новим Завјетом ако већ желе да раговарају да убиједе неког да пријеђе на ислам..... У Хришћанству нема слијепог веровања, док се то у исламу подрезумијева и очекује, да сваки муслиман мора да вјерује оно што пише у курану и хадисима, и не свмије да пита ништа а да се не говори да доводи у питње нешто што пише у курану и хадисима..... Већ сам то овде негдје написа: све оно што Хришћанство (православље) јесте то ислам није, и све оно што ислам јесте то православље није....... Све од времена реформације Хришћанство је било изложено великог критици и то све до данањих дана.... што није случај са Исламом (кураном/хадисима)..... куран и хадисис још нису ни један трун били изложени критичкој анализи.... постоје многе контрадикције, нетачности у курану.... научне, космолошке, историјске итд, итд итд итддддддддд.... куран и хадиси не могу/неће да преживе ову критику..... ово је и један о разглога зашто је у исламу строго забрањено да се пита и да се нешто доводи у питање што пише у курану/хадисима...... само, слијепа покорност и неупитно, робовско испуњавање свега што пише како је то мухамед (криминалац, убица, педофил, пљачкарош, хедониста) прописао..... ........ велики славни Његош је то добро тачно реко: **што му срце не жуди то му и не пише у куран** Ако човјек уђе у неки разговор са исламистима, и ако исламисти виде да тај није лак плијен за менипулацију..... ако виде да тај неко зна, да је исчитао куран хадисе онда кажу, вјешто, шејтански лицемјерно: ..... ма не не не....ти то не разумијеш добро, мораш да узмеш тефсир, тамо ти је све објашњено, требаш да одеш на разговор код тог и тог имама/хафиза, он ће да ти објасни (читај покушати да те преведе на ислам).... и онда још кажу ма не ти не разумијеш то, арапск језик је богат и тештко је то да се разумије..... чуј то одједном неписмени пустињски бедуини и меке и медине посташе интелекуталици.......... иначе обичај бедуина је био да у хордама иду и да једни друге пљачкају и убијају..... а што је и мухамед радио...... данашњи исламисти шејтански су вејешти и лицемјерни, да друге нападају....али зато кад њима нешто каже, тако то и то вам пише у курану: поби пикољи све људе који не прихвате ислам..... онда они кажу ма не то је мухамед реко само тамо те неке у оном времену, у некој пустињској оази да треба побити поклати, али то се не односи на данашње вријеме, ти не разимијеш, иако то пише, то не заначи тачно то што пише него неко оџа хафиз мора то да ти објасни ..... укратко речено једно шејтанско ђаволско лукаво лажовско лицемјерје.....змије (ислам) каже ма не не ја сам јуче угризла (закала чоека) али данас нећу....... Неко ће питати шта онда ако је тако са исламистима, како онда човјек да се постави, како уопште да живимо са тим људима, који су индоктринирани шејтанским кураном? Мој лични одговор је сљедећи: Ми као Православни Хришћани, (иако смо то много пута већ покушавали и то на нашу велику штету), можда што се каже реда ради требамо покушати још једном живјети са исламистима, али не треба бити наиван, треба пратити ситацију и бити разборит и ако се види да нема обостраног уважења, поштовања, да то не иде ни на чију штету онда добро.... ако се види да не иде онда се зна........ неко ће рећи а шта се зна? ма живио славни наш ђенерал Господин Ратко Младић Тренутно порблем у Федерацији је то: што је федерација постала сетциште разних исламских фанатика скоро да нема исламске земље чијих становника нема у Федерацији и који активно раде на ширењу мржње према кијафирима (Хришћанима)..... исламска заједница Босне и Херцеговине нема апосолутну никакву конторлу на огрнмним бројем параџемата у федерацији.....дакле господин Хусеин Кавазовић апсолутно нема никакву кокнтролу над многим параџематима..... али господин Кавазовић лично нема ништа против овог, у једом итервјуу је рекао да сви облици/правци ислама су валидни исправни, изнио је став што само потврђује оно што сам већ говорио: а то је да не постоји такозвани ** умерени** или ** неумерени/џихадистички** ислам..... сушти ја у следећем: сви су исти јер уче и следе правила из исте књиге (курана) и хадиса..... једни отоврено иказују мржњу према кијафирима (хрићанима) док други мудро вјешто шејтански то прикривају са слаткорејчивим причама.... и то је то ..... Опет понавањам не треба бити наиван............................ Ево та иста лицемјерна еврома која нас угњетава овде на овим просторима и брани исламисте, ево шта каже о исламу да ислам није компатибилан у европи јер ти људи не желе да се интегришу у друштво, већ желе да освоје да одвоје то што гдје су дошли..... Ево видите од прије неки дан код нас је ова вијст прошла незапажено у Њемчкој исламсити траже: Калифат, и то вам је то, нису дошли да се интегришу у дрштво да потшују државу у којој живе, нико им не брани да вјерују у шта оће, а што није случај у великом броју исламских земаља, гдје убијају сваког ко се изјасни Хрићанино, ово нико не спомење..... А ево видите како наивне јадне Швабе дочекују исламске мигранте у Њемачку, праве добородшлицу змији (исламу) праве добродошлцу јер им змија долази у кућу, а да нису ни свјесни тога, да дочекују свој властиту смрт...... Опет понављам, не треба бити наиван, треба покушат бити човјек према муслиманима, ако се види да се потурце понашају како су се понашали док смо били 500 под турцима, дакле ако умисле да су аге и бегови, онда се зна, неко ће питати опет а шта се то зна: живио славни ђенерал наш Господин Ратко Младић, и то је то.... Неки емотивни Правосланви Срби не размију, не могу то да схавте, ако се погледа хронологија шириња ислама од 7 вијека, како је свети прок мухамед са својом милостивм сабљом раширио исалм, постоје само једна опција у односу са исламистима: они или ми да останемо живи.... и то је то.... Agaton Vuzman and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Мај 25, 2024 Пријави Подели Написано Мај 25, 2024 Sinkretizam ekumenizam problem number 1, slicno i za protestante rimokatolike trebamo da se cuvamo od unije i latinizacije nase pravoslavne vere kao i od islamizacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Мај 26, 2024 Пријави Подели Написано Мај 26, 2024 Исламистичо лицемјерје - по ко зна који пут Наш брат по крви потурица господин Хусеин Кавазовић недавно је дао двије изјаве / имао два иступа у којима се по ко зна који пут види то исламистичко шејтанско лицемјер, неискреност, недобронамјерност, своструки аршини, о чему се ради? Е вако сад: 1. 14. маја 2024 везано за пострадале у Гази наш брат потурица Господин Кавазовић је на конференцији у Истанбулу изјавио/ рекао: "- Ne možemo graditi bolju budućnost svijeta i čovječanstva u kojoj svi životi nisu isto vrijedni." Reisul-ulema na Konsultativnom samitu vjerskih lidera muslimanskog svijeta u Istanbulu ISLAMSKAZAJEDNICA.BA Zvanična web stranica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 2. Да би потом четрнаест дана касније тј. 24. маја наш брат по крви потурица господин Кавазовић изнио саопштење под називом гдје је индиректно прозвао и СПЦрква: "Islamska zajednica osuđuje sramnu kampanju protiv sutrašnjeg usvajanja rezolucije o Srebrenici" Islamska zajednica osuđuje sramnu kampanju protiv sutrašnjeg usvajanja rezolucije o Srebre ISLAMSKAZAJEDNICA.BA Zvanična web stranica Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini .....и он нигдје не спомиње вриједност српских жртва, српске жртве 3500, жене дјецу, старице што су побијени поклани и никад их није споменуо, али зато прича о геноциду у сребреници гдје су само мушкарци страдали...... али зато нариче у Турској на конференцији о жртвама у гази али зато нема ни да спомене никад српске жртве и онда каже али само кад су у питању мслиманске жртве: "- Ne možemo graditi bolju budućnost svijeta i čovječanstva u kojoj svi životi nisu isto vrijedni." .....то вам је та дволчност ислама, жртве муслимана ( потурица) су важне вриједније јер су муслимаснке жртве али жртве кијафира нису вриједне спомена према учењу курана/ хадиса јер су кијафири исто као и животиње, и то је разлго зашто никад исламске вјерске воће неће споменути страдале србе до 11 Јула 1995 године око сребрениц, подриња, сарајева, возуће, челебића итдддддддддддддддддддддддд......................... Ево само једног примјера из курана од небројених други, у Сури 98 ајет 6 у мухамед каже за следбенике књиге тј. Хришћане, и ово је разлог зашто исламски вјерски службеници неће споменути Срспке жртве, јер жртве кијафира су вриједне колико и пси, тако их куран учи: Oni koji ne vjeruju između sljedbenika Knjige i mnogobošci biće, sigurno, u vatri džehennemskoj, u njoj će vječno ostati; oni su najgora ** од свих** stvorenja. Овај превод је ублажен, ако човјек погледа њемачки, енглески превод итд..... стоји: од свих створења да су најгори Хришћани (следбеници Књиге).... У Сури 7 ајет 176 људи књиге се називају псима -- из контекста се види да се говори о људима књиге тј. Хришћанима О сребренци 1995 шта се догодило не може се говорити а да се не спомене шта се догађало прије тога..... ко год спомене сребреницу од Срба ко год говори о томе шта се догодило 1995 треба да спомене и шта 3500 побијених срба жена дјеце старица.... .... ако се одаје почаст страдалим нашој браћи по крви муслиманима, зашто онда неки проклети срби ћуте кад говоре о дашавањима 1995........... дакле неко/свако од Срба ко отвори своја уста и кад год спомиње шта се десило 1995 мора исто тада у том моменту да спомене шта је било прије тога..... неко хоће да се прича о жртвама муслимана а да се истовремено не поштују пострадале жртве Српског народа, ма јелте молим те, аааа? Преслушао сам говор Вучића у УН, моја примједба је да је велика грешка што то није споменуо, ако већ говори у стралим муслиманима требао је и рећи да је прије тога страдало 3500 срба (жена, дјеце, срба)..... иначе на западу у школама у акадмеским круговима, универзитетима, то је правило број један: увијек се мора гледати контекст нечега, шта је претходило прије тог неког догађаја.......... Да резимирам: У Босни неће бити суживота док се не ода почаст и поштовање и Српским жртвама а не само муслиманима/хрватима, Ово је све један велика трагедија, која не постоји на овој земљи / у историји, барем мени није познато: ми Срби, наша браћа по крви муслимани и наш браћа по крви Хрвати, ми смо сви исти народ, браћа по крви, говоримо исти језик, иста словенска крв, толико истих заједнички ствари/детаља које имамо.... и једни смо друге убијали: Први и Други Св. Рат (Јасенова, јадовно итд....) недавни рат што је био... све ово је једна страшна трагедија космичких размејра........... историја, судбина се поиграла са нама........ Погане крви (разни народи) са истока и запада су долазиле овде и звађале нас једну исту словенску крв.......опет кажем један велика трагедија.... P.S. Једна ствар поред многи других је толико чудна, а то је да исламски вјерски службеници па и Кавазовић немају нимало такта, неке одмјерености/ пажљивости кад говоре о овим осјетљивим стварима..... наша Браћа по крви Хрвати, бискупи, фратри су колико толико пажљиви или воде барем мало рачуна како ће и шта ће да кажу, а овај кавазовић ко да се напије па онда даје нека саопштења...... некако ми се чини да нема представе да не види, да се у свијету дешавају промјене, омјер, распоред снага између истока и зпада се мијења.... мислмим да би требао бити мало пажњивији јер никад се не зна шта сутра доноси са собом........................................................... Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Мај 26, 2024 Пријави Подели Написано Мај 26, 2024 Ako znas engleski, uzivaj....ovaj covjek je jeres za muslimanski svijet...dan nakon glasanj u UN se oglasio...o Turcima Srbima, Srebrenici, Isusu i sledbenicima Isusvovim...o suzivotu muslimana i pravoslavaca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јун 8, 2024 Пријави Подели Написано Јун 8, 2024 On 26. 5. 2024. at 16:22, Ćiriličar рече Ako znas engleski, uzivaj....ovaj covjek je jeres za muslimanski svijet...dan nakon glasanj u UN se oglasio...o Turcima Srbima, Srebrenici, Isusu i sledbenicima Isusvovim...o suzivotu muslimana i pravoslavaca. "Radical islam is a snake hiding in the grass. Moderate islam is the grass hiding the snake.'' "Without lies and violence, Islam dies twice." Данас прочитах на интернету........ истина жива.... читајући Куран и упоређујући са Новим Завјетом дошао сам до неких закључака.... тако у проткелих неколико дана мало сам претраживао интернет да видим шта други људи кажу.... има доста људи Хришћана који су дошли до истог закључка, а то је: Муслимани се клањају, моле се, и обожавају ђавола и мухамед (антихрист) је шејтанов представник..... али отом потом, чим стигнем о овоме ћу детаљније писати...аргументовано, позивајући се на Куран и неке текстове из Хадиса.........дакле то неће бити нека моја лична интерпретација.... већ шта куран, криминалац, разбојник, педофил, робовласник, сексуални манијак мухамед и хадиси кажу.....дакле што се каже: црно на бијело... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јун 8, 2024 Пријави Подели Написано Јун 8, 2024 Има ли ишта, барем нешто добро у Исламу? Има неких људи овде на поукама који су веома веома емотивни..... и видим нису баш одушевљени са мојим аргментованим текстовима што пишем о исламу/исламистима.... видим већ неки у себи помишаљу у срцима својим, постављју питање па добро: ....има ли ишта добро позитивно у исламу кад све то пишеш тако.... Наравно да има, мора да има барем нешто добро у исламу.... већ сам писао о томе како исламисти знају често бити подумкли, лукави и аресивни..... али има постоји у исламу нешто што се зове: добра позитивна исламска/муслиманска агресивност... Неко ће сад да пита: да ли је то могуће? .....па наравно да је могуће, да има нешто позитивно и у исламу....дакле постоји и нешто што се зове: добра позитивна исламска/ муслиманска агресивност...... Прије него што сликовито прикажем о чему се ту тачно ради, да напишем следеће.... већ сам то споменуо да се чујем с времена на вријема са неким нашим правосланвим Србима што живе у муслиманским срединама или иду да раде у муслимаснке средине.... ради се о федерацији ( тузла, зеница, сарајево, мостар итд или у рашкој (санџаку) пријпољу....и тако колико могу настојим да упозорим наше људе са каквим све лукавим провокацијама могу да се суоче од сране ислмиста/потурица...или покушајима да их придобију за ислам: угалвном исламисти наступају са два почетна приговора, аргумента: 1. како су православни многобожци јер вјерују у три бога.... а што није тачно, само неко ко је неписмен може рећи да правосланви вјерују у три бога 2. и други најчешћи приговор како су правослани идолопоклоници, јер обожавају иконе и крст итд....а кад се они клањју камну и љубе камен у Меки е онда то није идолопоклоство - ради се о исламистичком лукавом лицејерју... Углавном ово су прва дава најчешћа приговора напада, поред других.... И као што рекох, трудим се колико год могу да упозорим наше људе, са чим све могу да се суоче и кажем им објасним им како да се одбране од овога....видите ја овде радим посао а што би лиценцирани овлашћени дистрибутери за опитно-благодатно екстатичко- екстазне визије требали да раде.... али овлашћени лиценцирани дистрибутери су перзаузети са екстатичко екстазним визијама у лахдовин (у дворцима и замковима) и немају времена кад да се брину о своме стаду (прочитај Јован 10, Матје 23)..... шта да се ради.... Као што споменух горе чујем се с времена на вријеме са нашим људима који живе у исламским сердинама или иду да раде гдје живе муслимани.... и тако чујем од наших људи, разноразне анегдоте, тужне а и смијешне догађаје, искуства.... тако кад стигнем написаћу понешто о овим догађајима.... Ево овај пут да сликовито да прикажем ситауцијау о чему сам пичео горе да пишем на тему: Има ли ишта, барем нешто добро у Исламу? Говорио сам о томе како су исламисти често подмукли, шејтански лукави, агресивни.... ови што су емотивни овде могу питати па добро ишта добро у исламу, као што рекох већ наравно да има.... Постоји и добра позитивна исламска/муслиманска агресивнос.... неко ће питати па да ли је могуће.... јесте могуће је постоји и добра позитиван муслиманска агресивност.... ДА сликовито прикажем ситауцију, препричавам разговор: Прије неког врмена телефоном чујем се са једним нашим чоеком, који живи и ради у исламској средини, ваљда станује сам 10 минута удаљен од радног мјеста....и ту гдје ради на послу, ко и свугдје има и жена (удатих/неудатих) што раде, дакле има колегинице муслиманке....и тако прича мени тај чоек, једна његова несрећно удата колегиница муслиманка навалила на њега не одустаје, колико је агресивна, чоек једва да се одбрани..... И сад тако слушам ја тог чоека преко телефона, и не могу сад ја њега ту нешто пуно да испитујем, како она изгледа, има ли "неких елемената"......итддддддддддддддддддддддддддддд..... и онда реко ајде изокола ћу небили још нешто сазнао.... и питам ја тог чоека: па добро а колико има година та колегиница..... и онда тај чоек почен да прича детаљно цијелу ситуацију..... Та колегиница муслиманка је у средњим тридесетим годинама, правилне црте лица, зрела жена као зрела трешња, кристално јасно зна шта хоће а шта неће, нажалост није баш срећно (несрећно) је удата....висока, витка, дуга коса, стомак раван као стакло, као авионска писта за полијетање боинга 737....никад не би реко да је родила двоје дјеце како жена изгледа, љепота Божија.... у принципу није дроља (курва) већ једноставно тражи некога ко би мога да је разумије, да подијели своју тугу.... и тако она навалила на њега, а он мученик, кукавац, неда се, отима се, бјежи.... а она навалила на њега кода очима мушко није видјела у животу, ко бијесна мачка је... ваљда хоће да проба забрањено тропско воће са Еквдора које једино успијева у Републици Српској.... И тако слушам ја тог чоека док он мени све то прича, и сад не знам шта би му реко на све то: реко ајде у шали да му кажем, да чујем како ће да одреагује, како ће да ми одговри.. и кажем ја том чоеку у шали: реко ако је то баш све тако како ти кажеш, он каже јесте.... и ја кажем њему па добро онда, што не помогнеш жени, видиш да је у белају, видиш да се жане пати мучи се, што јој не помогнеш.... кажем ја том чоеку.... и сад чекам одговор, да видим како шта ће ми рећи, на то што сам му у шали рекао.... И тај чоек мени каже: знаш она јесте муслиманка али је поштујем њу, неки њен чукун дјед је био присиљен од окупатора турака да пријеђе на ислам, да се потурчи, у њој је српска, православна крв, и као он због тога неће...... и тако слушам ја њега и мислим се у себи....... Па добро има ту неке логике има ту смисла како ми је он одговорио..... Да резимирам: И ето то вам је то, ови који су емотивни овде на поукама да се мало утјеше...није све тако црно у исламу ето барем има и нешто добро, позитивно..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саватије звани Ништак Написано Јул 11, 2024 Пријави Подели Написано Јул 11, 2024 Заиста,са исламом нема дијалога.Алах вечни самац. Са Алахом је човек увек на губитку.Нажалост,њихов посланик је за њих најбољи пример, мада из хадиса и осталих извора видимо како је он живео. Треба знати да је веровање у судбину разорно за живот муслимана.У исламу не постоји слободна воља. Алах је творац зла,који жели робове ,не пријатеље. Љубав и милост не постоје у исламу. Ислам забрањује људско лице, уметност.Ислам не постоји без џихада и Шеријата.Ислам забрањује да се муслимани друже са "кјафирима". Дозвољено је да се лаже, постоји и Такија.Оптужују друге за идолатрију а љубе Црни камен који опрашта грехе.Хадиси кажу да је Мухамед рекао да ће на Судњем дану камен да оживи,имаће очи,руке,ноге и опраштаће грехе.Пет пута на дан моле се Мухамеду(Ташахуд) а оптужују друге да се моле "мртвим" људима.Слика џенета,срамно је и говорити о томе- вино,пилав,хурије и тако вечно.Шеријат од човека чини роба. Шеријат каже да се спале људи који не верују у Бога. Следбеници Књиге,имају могућност да постану муслимани,да плате џизју и да буду понижени и трећа опција да буду ликвидирани. Заблуда је да је ислам религија мира. Муслимани морају да рашире џихад по свету. Мухамед је рекао да неће стати док сви људи не кажу да нема Бога осим Алаха.Треба прочитати Омаров пакт. Какво срце може да каже да је Бог,тј Алах творац зла,да намерно тера људе да чине зло. Атрибути Алаха даље кажу да је Алах тиранин,да уводи у заблуду итд.Каже се да Алах сам чини зло.Наша Црква,искуство,наши оци,не познају таквог Бога,и то је хула да се тако говори о Богу.Довољно је прочитати Куран,хадисе,тефсире, и лако се може закључити о чему се ради.Када муслимана суочите са чињеницама,када не може да врда,он каже:"Мени моја вера,теби твоја". То је лаж,то је Мухамед говорио онда када је био слаб,када није могао да спреми војску. Лицемерје у исламу,није ништа ново. Мухамед и Алах немају много тога божанског, нажалост ни људског Са Алахом је човек увек на губитку. Алах, вечни самац. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 11, 2024 Пријави Подели Написано Јул 11, 2024 Питање за познаваоце унутарисламских прилика. Сведоци смо да се често званична исламска тела, национална и наднационална, након терористичких акција исламских организација и покрета ограђују од њих и тврде да је то изопачење исламског учења, нешто што није истински ислам. Али то је, колико знам, само на речима. Нисам чуо да се предузимају реалне акције да се ти "екстремисти" ( који су, наводно, занемарљива мањина у односу на "прави" ислам) преваспитају, убеде, искорене, шта год, како не би кварили слику истинског ислама. У чему је ту квака? Како је могуће да огромна већина истинских следбеника ислама не може да се избори и искорени занемарљиву мањину оних који практикују тероризам, који (наводно) није у складу са исламом и тиме наносе штету и исламу и свим муслиманима? Не само да не може та већина да се избори за "право лице ислама" него се стиче утисак да и не предузима нешто озбиљно, систематски, у том правцу. Све је своди на некаква ад хок саопштења поводом терористичких напада. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Јул 12, 2024 Пријави Подели Написано Јул 12, 2024 On 11. 7. 2024. at 12:04, Родољуб Лазић рече У чему је ту квака? Како је могуће да огромна већина истинских следбеника ислама не може да се избори и искорени занемарљиву мањину оних који практикују тероризам Квака је у томе што то уопште није занемарљива мањина, односно, то што га већина не практикује не значи да га не подржава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 17, 2024 Пријави Подели Написано Јул 17, 2024 Активна, агресивна, непрекидна пропаганда исламиста на интернету.... Видео окачен на јутјубе прије седам сати.... Ево још једна Хришћанка (хрватица) прешла на ислам, насела на лажи..... ево само овај детаљ, који се одности на иконе конкренто у православљу или код римокатолика на статуе.... .... тај муслиман мушкрац (момак) јој је "објаснио" да алах није материјалан, да нема лика ни облика.... и она је на то насјела на лажи...ово је лаж.... Као и све остало ( рај/џенет итд....) све је материјално представљено у курану па тако и сами алах у кога вјерју муслимани, има свије десен руке, браду итд...... али манипулацаија, манипулисанње, лукавство и наравно насиље су оружја којим се служе муслимани.... Ево човјека који зна арапски (и који под именом Christian Princ наступа) који изузетно добро познаје ислам, и који се нуморно бори против лажи муслимана на интернету..... ево како тај алах изгледа: https://youtu.be/WRAjnhouLyk?t=339 Куран има садржи у себи најнижу моралну етику која је усмјерена на физичка/материјалан уживања чак и рај/ џенет је престављен као бесконачно уживање за мушкарце..... дакле у курану мушкарац је у центру и све је подчињено њему да задовољи своје разноразне прохтјеве, пожуде..... сви могу имати четири жене АЛИ великосвети посланик мухамед може имати више жена од четири... јер алах тако жели...... Велики Његош је то добро реко: што му срце не жуди то му и не пише у куран...... .....дакле као и све остало..... алах је престављен у курану матерлијално, физички...... а то не може бити не може бити Једини Истинити Бог.... ......ислам се појављује у 7 вијеку..... прије тога постоје стотине тона текстова у раној Цркви написане шта је Бог по совјој суштини, као и оваплоћењу Вјечне Ријечи Божије, Господа Исуса Христа, како је то могуће.... влики Ориген... то маестрално објашњава... у својим списима: О првим принципима.... као и у дјелу: Портив Целса...... ..... као и све остало у курану и хадисима види се један ниски интелектуални ниво... у сваком погледу........ али отом потом... Хришћанство (православље) је усмјерено тако да се људи боре да све снаге свога бића усмјере у борби против непомјаника/шејтана као и у борби са личним слабостима/пожудама/ страстима..... ДОК у исламу заједница је усмјерена све своје снаге групише и усмјерава у борби против невјерника/кијафира читај Хришћана..... Да резимирам: Муслимани су веома активни на интернету кад је у питању пропаганда.... чим неко пријеђе на ислам одма то снимају и стављају на јутјуб...углавном види се да ти људи/особе који су прешли на ислам види се да су наивно прихватили ислам... и види се одма да нису то ништа изучили исчитали.... упоредили са Новим завјетом.... итд.... нико нормална ко је при здравој свијести.... кад прочита шта све пише у курану и хадисима.... никад неће оставити Хришћанство и пријећи на ислам..... дакле ради се о манипулацији, лукавству муслимана.... На другу страну..... Епископи не да неће да блгосвове са совјим опитно-благодатно екстатичко-екстазним благословом, тј да дају одобрење, да се неко инкогнито.... појави на интеренту и да изобличава лажи и лукавство ислама... него неће и ни да упозоре своју паству, неће да се брину о својој пастви која живи у непосредној сердини, да упозоре људе са чим ће се сусретати..... већ са о томе овде писао: On 22. 5. 2024. at 0:22, uomo del Ve.Te. рече Ово писаније започећу са сликовитим примјером, да би каснији дио текста о чему ћу писати био јаснији: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља/најамника............ Е сад вако да напишем неколико ријечи о ономе зашто сам дошао овај пут на поуке..... тако знам неке наше људе који раде у федерацији БиХ (у неколико градова, мостар, тузла, сарајво зеница) као и у рашкој (саџаку), пријепољу..... и пошто ти људи живе са муслиманима ја те људе упозорим са чим све могу да се сусретну у разговору са агресивним, наметљивим, самоувјереним исламистима, овакве човјек може често да сретне...дакле турдим се колико то могу да предупредим људе, да их научим како да се одбране од напада/провокација исламиста..... Прича ми један чоек данас...... дође тај чоек Србенда на посо и једна старија жена замотана була која ради ту.... каже том Србенди, лукаво, шејтански подмукло, повокаторски та жена.... често веома често овако исламисти наступају.... И каже та жена том Србенди.... како је она чула неког (ни мање ни више него) Православног вјероучитеља који говори о томе како је поштовање икона идолопоклоство, и да то није исправно... и онда подмукло шејтански, ваљда је питала тог Србенду јелде да је то тотално погрешно? дакле неписмена була је очекивала да ће србенда рећи да тако је..... АЛИ, тај србенда, прича ми чоек, захваљује ми се што сам му говорио о томе упозорио га, са чим ће се сигурно сусрести, и захваљује ми се..... дакле тај србенда истом мјером је узватио потуркињи, није имао труна милости.... Да не причам у трећем лицу, и да опишем како је текао даљи разговор: тај србенда каже истом мјером јој је одговорио, што би се то рекло око за око, зуб за зуб: Србенда каже њој: Православни не обожавају иконе, то само необразоване оџе и имами погрешно уче муслимане, то није истина да православни обожавају иконе....само неко ко је необразован и неписмен може рећи да православни обожавају иконе.... Даље каже прича мени тај чоек: 1. и ја питам ту булу да ли има иједну фотографију од своје ћерке, и була каже да има, и ја је питам потом добро имате фотографију своје ћерке а да ли ви обожавате фотографију ваше ћерке, и була каже не не обожавам, и ја јој кажем е тако ми исто православни не обожавамо иконе.... 2. даље тај србенда ваљда је питао потуркињу: да ли ваша ћерка живи са вама и була каже ћерка не живи са њом... и ја је питам добро: ваша ћерка не живи са вама, да ли сте ви икада назвали вашу ћерку и замолили је да уради нешто за вас, и була каже да јесам... и ја јој кажем е тако исто и ми православни у својим молитвама телефнски контактирамо светитеље да нам помогну да ураде нешто за нас..... 3. Даље тај србенда је поставио помало незгодно питање були: ....како то да муслимани у Каби клањају се камену и љубе камен да би вам опростио гријехе, ко опрашта гријехе камен или тај алах у кога вјерујете....она отоврила уста и избечила очи, није имала одговора на питање, ништа ћути........... То је невјероватно, код тих исламиста та невјероватна шејтанска дрскост, самоувјереност непсименост, агресивност.... није узела куран уруке а не прочитала и иучила.... али зато су је идоктринирали, оџе имами то је смисао свега: оџе имами их трују, лажу их, погрешно, лажно их уче... никад им неће оџе рећи да узму да прочитају да изуче текстове да упореде са Новим Завјетом........ не бато мој него само слијепо, фанаточно покоравање.... ислам то је тоталиатарна агресиван станистичка секста, исламисти са оним што чине служе и клањају се и обожавају шејтана ђавола непомјаника..... али отом потом детаљно шта пише у курану и хадисима......... Ово горе све што сам написао је само увод у главну тему: Ти који/која читаш ово..........сјети се на почетку сликовитог примјера: да поновим још једном: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља............ Зашто СПЦ не води више рачуна о својм вјерницима, гдје живе у билизини средине гдје живе исламисти, или гдје живе баш у средини са исламистима???? аааа? Епископ, је духвони отац, то је нјавиши изнад/надгалтички узвишени чин, епископ је христос, на земљи.... и епископ (господин христос) није најамник..... или не би трбао да буде.... неки од њих презаузети су са опитно-благодатно екстатичко-екстазним визијам..... тако да немају баш времена неки од господина христоса (епископа) да упозоре, да науче своју паству.... са чим се све могу сусрести кад разговарају са агресивним, подмуклим исламистима....... и ето то је то...... Има неразумни/емотивних људи (лудака) који ће рећи како ја мрзим муслимане, не то није истина, има добри муслимана АЛИ отом потом како је то могуће и у којим границама се то креће.......није проблем у људима од крви и меса: проблем је шта пише, како их учи куран, и хадиси и свети пророк (разбојник, пљачкарош, хедониста, убица, педофил) мухамед.... Е сад вако још нешто: .....неко ко је полуписмен тј. полуписмени неразумни људи, који мисле да разумију писма (Нови Завјет).... рећи ће знаш ли шта Дух Свети реко, у овом или оном Јеванђњу..... Замислите следећу ситацију: ....замислите да некоме дође зимија (кобра, шаран/шарка или поскок у кућу) и да тај неко ради све да буде добар да покаже тој змији како је добар хришћанин, како је милостив како показује, љубав према змији итд..........да ли ће ико нрмалан ово да уради? не не непостоји ништа што тај чоек може да уради.....може да буде незнам колико добар према тој змији, да покаже доброту, неизмјерну љубав, али змија (ислам) змија је змија и првом прилком ће га угристи/убити............ Порука је јасна......да резимирам, не треба бити наиван, а нивност долази из незнања, необразованости, неписмености, емотивности итд....... и то је то.... И још једном трећи пут да поновим а шта сам написао на почетку: Добар Отац, Домаћин породице са села када шаље своју дјецу негдје у град на даље школовање, каже упозори своју дјецу, да им упуте, упозори на шта ће све наилазити у граду, и како да се одбране од свега тога.... дакле овако чине добри родитељи, али нажалост и ма и злих родитеља најамника (види Јован 10) ............ Да ли епископи СПЦ воде рачуна ( да ли упозоравају са чим ће се све сусрести, да ли их уче своју духовну дјецу како да се одбране ) да ли воде рачуна о својој духвној дјеци која живе у непосредној близини или на простору гдје живе исламисти/муслимани? ааааа???? Господин судбина, ме упутила на неку другу страну....увијек сам био послушан господину судбини.....послушност земаљском самопроглашеном хирстосу је нејвећа врлина и најважнија од свега постојећег и што постоји у Хришћанству, то је та неписана "епископска теологија"...... Немам времена хтио сам да напишем неке битне текстове везано за ислам.... али ето кад стигнем написаћу још понешто.... П.С. Поздрав за све моје велике јахрене у лахдовини..... има једн сецена у једном филму гдје се само четири речи употребљавају.... али нећу то овај пут да окачим овде пошто су неки веома емотивни..... још неколико минута до поноћи, а неки овоземаљски самопроглашени христоси већ мртвијем сном спавају.... Ево и један примјер из Митрополије Дабробоснаске како је српскиња прешла на ислам..... гдје је био митрополит христос аааааа? кад је у питању вјеронаука, ааааа??????????????????????????????' https://youtu.be/U6FnF2uBsoA?t=598 https://youtu.be/U6FnF2uBsoA?t=788 И да ово писаније завршим са овим видеом: https://www.youtube.com/watch?v=q8x0a5pfNc4 Саватије звани Ништак је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Генерално, са твојим порукама на овој теми радиш добру и корисну ствар, дајеш јаснију слику о исламу. Додуше, има и неких ствари са којима се не бих сложио, али небитно. Оно што ти је мој пријатељски савет - покушај да будеш концизнији, да се не расплињујеш у писању. Поруке ће бити краће и ефектније, занимљивије. И ове три тачке, толико их је да стварно замарају приликом читања. А не видим никакав реалан разлог да их буде толико. Свако добро ти желим! Саватије звани Ништак је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Пре сат времена, Родољуб Лазић рече Генерално, са твојим порукама на овој теми радиш добру и корисну ствар, дајеш јаснију слику о исламу. Додуше, има и неких ствари са којима се не бих сложио, али небитно. Не бих се сложио. У својим порукама изриче најгоре увреде према најсветијем човеку у исламу. Каква је корист од тога? Може само неког умереног муслимана, који дође овде ради дијалога, да отера у екстремизам. Пријавио сам последњу такву поруку али администрација не реагује. А да неко Светог Краља Милутина назове педофилом бановали би га одмах. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука