Родољуб Лазић Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Нисам читао од речи до речи, не знам на шта тачно мислиш, које увреде су у питању. То што је он "најсветији човек у исламу" је њихова перцепција, не наша. Свакако, без обзира на то, нисам присталица вређања нити било каквог говора мржње. Не видим да је то од користи, а свакако није хришћански. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Пре сат времена, Родољуб Лазић рече Нисам читао од речи до речи, не знам на шта тачно мислиш, које увреде су у питању. То што је он "најсветији човек у исламу" је њихова перцепција, не наша. Свакако, без обзира на то, нисам присталица вређања нити било каквог говора мржње. Не видим да је то од користи, а свакако није хришћански. Жао ми је што си похвалио његово писање а да ниси прочитао оно што је он истакао као најбитније. На прошлој страници друга порука, истакнуто црвеним словима. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Слажем се да нема потребе за таквим изразима, поготову што се тиме не доприноси смиривању страсти и нетрпељивости међу хришћанима и муслиманима, нарочито на овим просторима. Што би рекли Латини, "est modus in rebus". Ја бих се, рецимо, ако је тема Мухамед, задржао на изношењу чињеница из његовог живота, а судове нека свако сам доноси. И мислим да је администрација требало то да уклони. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Мало су Ваши наводи медијски не толико из стварног живота, ево да додам неколико истинтих прича из међувремена јер морах да бјежим од "црквене братјије" углавном ради мојих писанија овде код браће муслимана и живјех једну годину у Тузли овако чупав и брадат, па немах тамо неких непријатности, мало је мјесто сви се знају па кад сједнем у кафану углавном су исле двије приче или о Југославији или је неко из разбио Аркана, често сам са супругом ишао у ресторан " Босанску Кућу" који држе вехабије, па ми рекоше да је све ове етнићки чисто, ми ко сви сретни. Жале се како се нису попунила мјеста за Беч за неку ексузрију, а моја жена што нисте нас звали, још да сам упао у бус пун вехабија, иђах и у кафе турске џамије и ту су били љубазни. Зидах Црквицу у Братунцу и хтједох да купим камен који сам видио поред пута, инаце сам га возио из Сарајева, гранитни ивичњаци, позовем, није на продају, за шта треба, за Цркву, узми џаба, посље ми захвали за још један ред, хало, узми, понесем му литар вискија и остане у Братунцу гдје сам живио, човјек муслиман нисам га видио, брат му најебо од Срба у Братунцу. А неки Срби зову прјете, и смишљају ми зврчке и опадају. У Тузли у кафићу неко дјете са оцем, нашалим се што ниси у школи...каже ми посље човјек са којим сам пио афу, знаш ли онај човјек, све су му побили "Срби", он не мрзи, само се пита зашто. Итд, не кажем да нема и да није било свега другог, али и овог има, стварни живот је мало другачији од медија, а Босна шарена, па кад из Тузле у Мостар дођеш, а и овде и ондје Срба је мало па то као да си на другу планету отишао. Са духовне стране ваљда је јасно, али у практичном животу свашта се дешава, дјевојке се невине удају, или неко неће са мафијом а неко хоће, па ко је ближњи мој? Па онда кад смо ту да кажем и о Сребреници и Јасеновцу, нису су се сви у Јасеновцу држали као свети Вукашин, нити су сви стрељани у Сребреници Орићеви кољачи, невине жртве поштујемо, оне сугурно нису спростављене на небесима, као што се са њима покусава манипулисати у политичком "животу". Сав наш проблем је у нашем одступништву и у мјери и начину нашег одступања, а кад си свој онда си на своме, свугдје. Н И Н Е and geronymo је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Мора да правимо разлику у духовном и грађанском саобраћају, јасно јр да ником не бих препоручио ислам, али сам поправљао Барјакли Џамију. Баш у Тузли неки ја тебе знам опет у кафићу, и сад мало се згледају, а и ја се мислим, реко свима личим на неког, можда на Мешу Селимовића, ма није знам те, тамо вамо, уз Сарајева, није, зна ме са Барјакли џамије, е онда ја да сви чују, то смо ми са Академије Српске Цркве поправљали.... па се покуњише и одоше својим послом, а ја са њим још мало продиваних. Тако се то ради, а не звјезда партизан и српска мафија, нема српске мафије, јужна италија негда православна у најгоре злочинце се изметнула. Српска мафија- српске усташе. Мало сам им предавао Педјину теологију кроз геометрију Мислим шта је православније чувати породицу и бити вјеран или симозујуми о родној теологији? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Christian Prince Live / изобличава лажи/неповезаности у Курану/ Хадисима Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Јул 18, 2024 Пријави Подели Написано Јул 18, 2024 Јуче Албанац уби полицајца у Лозници. Ко може да каже да није тероризам? До сада су били мирни по Србији, али могуће да им НАТО газде дају зелено светло, па буде и већих терористичких напада. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 20, 2024 Пријави Подели Написано Јул 20, 2024 On 18. 7. 2024. at 10:37, Родољуб Лазић рече Оно што ти је мој пријатељски савет - покушај да будеш концизнији, да се не расплињујеш у писању. Поруке ће бити краће и ефектније, занимљивије. И ове три тачке, толико их је да стварно замарају приликом читања. А не видим никакав реалан разлог да их буде толико. Свако добро ти желим! bro/ јахране није ти ово магистарска или докторска дисертација па да то треба/мора све да буде типтоп: граматички, тачке, зарези, мало велико слово итд., АЛИ ево покушаћу да не употребљавам више те силне тачкице у писању. This is just to make your life easier - my small contribution. Поздрав за све људе добре воље - а за оне друге: back off ( f. off) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 20, 2024 Пријави Подели Написано Јул 20, 2024 Захваљујем се свима који су писали на овој теми, тј. свима који дају свој допринос да се сазна права истина везано за муслимане/ куран, хадисе. Да поновим још једном: ја не мрзим муслимане, има добри људи муслимана. Али суштина је у следећем: није проблем у људима од крви и меса, већ је проблем у Курану и Хадисима, шта пише у овим књигама, како ови текстови уче људе, то јест у мухамеду (робовласнику, педофилу, пљачкарошу, лажову, хедонисти, сксуалном манијаку, итд) је проблем: Дакле проблем је у текстовима које је саставио пресвети пророк мухамед. Куран, текст курана (читај Мухамед) каже да признаје Инџил (Јеванђеље) и Таверт (Закон) али не постоји ни једна заповијест из Старог Завјета (Десет Божјих Заповијести) а исто тако и из Јеванђеља а које Мухамед није прекршио погазио. А то се све може доказати текстовима из Курана и Хадиса. Ово је суштина свега, како онда мухамед може бити прави, и последњи пророк? Мухамед је самопроглашени лажни пророк антихрист, представник шејтана/ђавола. Али отом потом шта пише у Курану и Хадисима: ко је био мухамед и које све заповести из Старог и Новог завета је прекришио. Кад стигнем написаћу још понешто. Ајд здраво народе. Саватије звани Ништак је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 21, 2024 Пријави Подели Написано Јул 21, 2024 On 18. 7. 2024. at 14:04, Hadzi Vladimir Petrovic рече Мало су Ваши наводи медијски не толико из стварног живота Кад сам ово прочитао одма си ми се згадио господине хадзи Владимире Петровићу. Види се да се под директним или индиретним утицајем лиценцираних овалштених дистрибутера за опитно-благодантно екстатчко- екстазне визије у лахдовини: ма све је добро све лепо, никавих проблем, нема потребе за забринутост, све је савршено већ се налазимо у предграђима раја/џенета Овакве људе као што си ти само прецртам (или како би то браћа хрвати рекли прекрижим) и више не постоје за мене. Немој више икада, икад, икад случајно да ми се обратиш овде на поукама, сада овде и свој вјечности - и наравно немој у мислима да се покушаш да се сјетиш шта пише у Свештеним Списима, зато што ти то очигледно не разумеш, не знаш ништа. Даље: Шта ви знате о стварном животу? Шта ви знате стварној ситуацији на терену тј. о ситауцији православних Срба који живе у непсоредној средини или у средни са потурицама нашом браћом по крви? аааа ? из вашег наступа види се да не знате ништа. Ево вам још једног примера српкиње прешле на ислам: https://youtu.be/kPSfcEBAf4g?t=26 Трећи примјер српкиње из Сарајева кој ја прешла на ислам: https://youtu.be/essFbwd4zSQ?t=391 Четврти пример из Зенице Синиша оженио муслиманку и прешао на ислам: https://www.youtube.com/watch?v=wWRY29tVPBA Пети пример преласка на ислам породице из Београда: https://www.youtube.com/watch?v=cPQVWW9pYxk Шести пример преласка српкиње на ислам: https://www.youtube.com/watch?v=DhcxoTs6_HM Седми пример од прије мјесец дана (из Сарајева) Мирко пршао на ислам, како су га колеге муслимали лагано елегантно увукли у све то, шта да се ради господин христос митрополит дабробосански епископ није имао времена да упозори мирка: https://youtu.be/zl3JgMLI7h4?t=799 Осми пирмер преласка Српкиње на ислам у Аустрији: https://youtu.be/adg323NWDf8?t=14 Ево девети примера свестеникове ћерке из Мостара која је прешла на ислам, ово је најбољи примјер наивности православаца, мајко мила колико смо наивни да није зано да заштити своје дијете, исламисти су гелдали само да се приближе и да му преузму неко од дјеце, то раде увијек, а господин самопроглашени христоси причају пирчице у лахдовини о опитно-благодатно екстатичко-оргазмичко екстазним визијама, е замислите ви то, самопроглашени христоси у СПЦ падају у екстазе док исламисти разгоне, и кољу повјерено им стадо: https://www.youtube.com/watch?v=lCPFE51ZAfU ИТДддддддддддддддддддддддддд да не небрајам више. Ти/ ви који читате осво: Укуцајте само на јутјубе: прелазка на ислам и слчно, па да видите шта ће све да избаци претраживач. Да ли ви знате колико је знам лично примера преласка на ислам, из реалног живота које нису овде окачени на уоутјуб и то све на превару, муслимани су ту махери, мајстори а наши емотивни јадници епископи (миторполит) причају причице о енергијама, о високофревентним опасним зрачењима радијацима - опитноблагодатим, итддддддддддд. да ли је то њихов посао? дужност? аааааааааааа? Да ли они занју шта они требају да раде? шта пастир треба да ради? Замислите неког пастира на Мањачи или Шарпланини има стадо од 3000 оваца, и пастир се затвори у шатор и прича пирчице од опитно-благодатно екстатичко- оргазмичким екстазним визијама? и да остави стадо да га вуци кољу и разгоне? ааа? А зашто је све ово овако, па људи дошли на положај а незанју шта треба да раде, многи од њих изнесу/однесу их у сандуку а да немају појма шта је то што су требали да раде, ово сам већ рекао, више од пола Сабора СПЦ то су полуписмени људи, за данашње вријме и како црква да има напредак. Наш Српски народ заслужује да има образованији епископат. Велики број у Сабору: Ем што су полуписемни, ем што су многи лоши људи (кад се код нас народски каже за неког лош чоек) ем немају појма шта се дешава на терену нит их интересује већину њих, не треба чоек да гријеши душу има и покоји образован епископ у СПЦ, и који труди се ради. Нажалост СПЦ неће да спреми људе на адекватан начин за епископску службу: потребно је да прође најмање двадесет година да се неко спреми за ту службу, како то Бог заповеда понављам још једном, двадесет година, да човек заврши богословију, теолошки факултет потом да наујчи најмање три или четири језика да живи у страним земљама, да не буде чобан да посјети музеје, да научи друге културе, потом да заврши мастер и докторске студије и тек онда овај човек може да ступи у подвижништво - служење Цркви, ово није моје измишљање већ имамо пример Св. Василија Великог и Григорија Богослова који су прво завршли све што се завшрити треба па тек онда ступали у службу Цркви. А шта ми имамо данас у СПЦ? гледају што прије да неког замонаше, и то са 10 или 15 гоидна старости то је најпожељније, потом у интервалу од 5 до 10 година ти калђероси постуну експерти за опитно - благдатно екстатично - екстазне визије и успут и то само вантредно (туристички) заврше теолошки факултет и што се каже недај ти Боже да заврши ванредно мастер студије, теолошки факултет је навећи домет / просјек у СПЦ у Сабору, и шта чоек да очекује, шта српски народ да очекује од оваквих полуписмених људи, већина их је таквих, нађе се има неких образованих епископа. Узмите направите листу наши епископа СПЦ коико их има и ко је ту шта завршио, које језике говири итд. ивидјећете туга један велика. Али све то се прекрије елегантно погрије,нашминак са причицама о екстазним визијама из лахдовине. Ово горе су неки од главних разлога, да неке особе у СПЦ не интерсује ништа једино власт да неко клекне пред њих да им се поклони, и цкрвена каса новац их интресује. и то је то шта их интересује, а то ако срби константно прелазе у федрацији и другдје на ислам, кажу ма боже мој, тога је увијек било, то није ништа аларматно, ма ништа да покушају, да ураде да имају неки план, итд......... Ово посаније да завршим са следеђим примјером: Као што рекох лично, лично лично чтврти пут понављам, лично знам многе примјере срба који су на превару преведени на силма..... ево једног невјеровтног примјера: Мајка из западног дијела Р. Српске муслиманка (потурица) отац Србин из источног дијела Р. Српске, имај четири сина: најмлађи је прешао на ислам, друга два брата близанаца прешли на ислам, једино четврти најстарији брат се крстио у православној Цркви. Како је ово могуће? Даље на пример најмлађи брат неђе да комуницира уопште са најстраијим братом јер је кијафир за њега, замислите тог лудила - куран текст курана их тако учи да прекину сваки контакт са породимом. Како је ово могуће? па зато што оџе/имами чим виде да је мијешани брак у питању одма крећу у акцију да ступе у контакт, са родитељима, продицом и врше утицај притисак да дјеца буду мсулимани..... а шта наши епископи раде, па више су заокупљени са самопроглашавањем да је он овоземљски христос, више су заокупљени тиме да се задовоље, да виде, да испробају да ли су им свештеници стутденти послушни, и наравно Црквена каса их занима. Наше лиценциране диструботере за визије, не инересу је их стање на терену и да нешто подузму, да повуку неки потез да ураде било шта. Наши јадници причају ајде да се волимо са оцама имама, оџе кажу да тако је ајде да се волимо, али зато на терену оџе раде посао, док наши јадници причају визијама, људи падају у екстазе и то само у лаходивни. Чим се мало удаље из ладховине те екстзе и визије утекну од њих. И то вам је то, ја нисам овде што то волим то, мој сваки секунд је драгоцјен и од недавно знам то да цијеним, некад нисам знао да цијеним своје жувотно вријме, АЛИ сад знам, дошло је до сазривања у мени, био сам слијепац, а сад више нисам- сви пирчају о жртвовању за Цркву а сви (већина) гелда само свој интерес како да се добро ухљеби. АЛИ сад сам увидио шта се ту све дешава и тад цијеним сваку секунду, улижио сам своје набоље године живота у ништа зато што сам вјеровао у лаж о жртвовању за Цркву, а у ствари то је жртвовање за "господина цркву" Дакле са овим што пишем указујем на потребу да господин црква коначно повуче неке потезе да се уради нешто да с уради било шта, везано за ову ситауцију о чему сам горе писао о преласку срба на ислам....оџе (наша браћа по крви потурице) задоје мале муслиманичиће са мржњом према кијафирима, неко женско блавче од 5 година зна да несмије да се уда за кијафира. Не кажем да и ми треба исто да урадимо, али да се народ/паства/млади упозоре да се науче како да се одбране. Више не знам шта да напишем да људе дођу до спознаје шта се ту дешава, чини ми се да је лакше неког из мртвијех дозвати неко живима указати на проблеме, стање на терену и да постоји потреба да се уради ниешта - било шта. Оооо Боже мој, Боже мој зашто ме мучиш? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 21, 2024 Пријави Подели Написано Јул 21, 2024 пре 6 часа, uomo del Ve.Te. рече Кад сам ово прочитао одма си ми се згадио господине хадзи Владимире Петровићу. Види се да се под директним или индиретним утицајем лиценцираних овалштених дистрибутера за опитно-благодантно екстатчко- екстазне визије у лахдовини: ма све је добро све лепо, никавих проблем, нема потребе за забринутост, све је савршено већ се налазимо у предграђима раја/џенета Овакве људе као што си ти само прецртам (или како би то браћа хрвати рекли прекрижим) и више не постоје за мене. Немој више икада, икад, икад случајно да ми се обратиш овде на поукама, сада овде и свој вјечности - и наравно немој у мислима да се покушаш да се сјетиш шта пише у Свештеним Списима, зато што ти то очигледно не разумеш, не знаш ништа. Даље: Шта ви знате о стварном животу? Шта ви знате стварној ситуацији на терену тј. о ситауцији православних Срба који живе у непсоредној средини или у средни са потурицама нашом браћом по крви? аааа ? из вашег наступа види се да не знате ништа. Ево вам још једног примера српкиње прешле на ислам: https://youtu.be/kPSfcEBAf4g?t=26 Трећи примјер српкиње из Сарајева кој ја прешла на ислам: https://youtu.be/essFbwd4zSQ?t=391 Четврти пример из Зенице Синиша оженио муслиманку и прешао на ислам: https://www.youtube.com/watch?v=wWRY29tVPBA Пети пример преласка на ислам породице из Београда: https://www.youtube.com/watch?v=cPQVWW9pYxk Шести пример преласка српкиње на ислам: https://www.youtube.com/watch?v=DhcxoTs6_HM Седми пример од прије мјесец дана (из Сарајева) Мирко пршао на ислам, како су га колеге муслимали лагано елегантно увукли у све то, шта да се ради господин христос митрополит дабробосански епископ није имао времена да упозори мирка: https://youtu.be/zl3JgMLI7h4?t=799 Осми пирмер преласка Српкиње на ислам у Аустрији: https://youtu.be/adg323NWDf8?t=14 Ево девети примера свестеникове ћерке из Мостара која је прешла на ислам, ово је најбољи примјер наивности православаца, мајко мила колико смо наивни да није зано да заштити своје дијете, исламисти су гелдали само да се приближе и да му преузму неко од дјеце, то раде увијек, а господин самопроглашени христоси причају пирчице у лахдовини о опитно-благодатно екстатичко-оргазмичко екстазним визијама, е замислите ви то, самопроглашени христоси у СПЦ падају у екстазе док исламисти разгоне, и кољу повјерено им стадо: https://www.youtube.com/watch?v=lCPFE51ZAfU ИТДддддддддддддддддддддддддд да не небрајам више. Ти/ ви који читате осво: Укуцајте само на јутјубе: прелазка на ислам и слчно, па да видите шта ће све да избаци претраживач. Да ли ви знате колико је знам лично примера преласка на ислам, из реалног живота које нису овде окачени на уоутјуб и то све на превару, муслимани су ту махери, мајстори а наши емотивни јадници епископи (миторполит) причају причице о енергијама, о високофревентним опасним зрачењима радијацима - опитноблагодатим, итддддддддддд. да ли је то њихов посао? дужност? аааааааааааа? Да ли они занју шта они требају да раде? шта пастир треба да ради? Замислите неког пастира на Мањачи или Шарпланини има стадо од 3000 оваца, и пастир се затвори у шатор и прича пирчице од опитно-благодатно екстатичко- оргазмичким екстазним визијама? и да остави стадо да га вуци кољу и разгоне? ааа? А зашто је све ово овако, па људи дошли на положај а незанју шта треба да раде, многи од њих изнесу/однесу их у сандуку а да немају појма шта је то што су требали да раде, ово сам већ рекао, више од пола Сабора СПЦ то су полуписмени људи, за данашње вријме и како црква да има напредак. Наш Српски народ заслужује да има образованији епископат. Велики број у Сабору: Ем што су полуписемни, ем што су многи лоши људи (кад се код нас народски каже за неког лош чоек) ем немају појма шта се дешава на терену нит их интересује већину њих, не треба чоек да гријеши душу има и покоји образован епископ у СПЦ, и који труди се ради. Нажалост СПЦ неће да спреми људе на адекватан начин за епископску службу: потребно је да прође најмање двадесет година да се неко спреми за ту службу, како то Бог заповеда понављам још једном, двадесет година, да човек заврши богословију, теолошки факултет потом да наујчи најмање три или четири језика да живи у страним земљама, да не буде чобан да посјети музеје, да научи друге културе, потом да заврши мастер и докторске студије и тек онда овај човек може да ступи у подвижништво - служење Цркви, ово није моје измишљање већ имамо пример Св. Василија Великог и Григорија Богослова који су прво завршли све што се завшрити треба па тек онда ступали у службу Цркви. А шта ми имамо данас у СПЦ? гледају што прије да неког замонаше, и то са 10 или 15 гоидна старости то је најпожељније, потом у интервалу од 5 до 10 година ти калђероси постуну експерти за опитно - благдатно екстатично - екстазне визије и успут и то само вантредно (туристички) заврше теолошки факултет и што се каже недај ти Боже да заврши ванредно мастер студије, теолошки факултет је навећи домет / просјек у СПЦ у Сабору, и шта чоек да очекује, шта српски народ да очекује од оваквих полуписмених људи, већина их је таквих, нађе се има неких образованих епископа. Узмите направите листу наши епископа СПЦ коико их има и ко је ту шта завршио, које језике говири итд. ивидјећете туга један велика. Али све то се прекрије елегантно погрије,нашминак са причицама о екстазним визијама из лахдовине. Ово горе су неки од главних разлога, да неке особе у СПЦ не интерсује ништа једино власт да неко клекне пред њих да им се поклони, и цкрвена каса новац их интресује. и то је то шта их интересује, а то ако срби константно прелазе у федрацији и другдје на ислам, кажу ма боже мој, тога је увијек било, то није ништа аларматно, ма ништа да покушају, да ураде да имају неки план, итд......... Ово посаније да завршим са следеђим примјером: Као што рекох лично, лично лично чтврти пут понављам, лично знам многе примјере срба који су на превару преведени на силма..... ево једног невјеровтног примјера: Мајка из западног дијела Р. Српске муслиманка (потурица) отац Србин из источног дијела Р. Српске, имај четири сина: најмлађи је прешао на ислам, друга два брата близанаца прешли на ислам, једино четврти најстарији брат се крстио у православној Цркви. Како је ово могуће? Даље на пример најмлађи брат неђе да комуницира уопште са најстраијим братом јер је кијафир за њега, замислите тог лудила - куран текст курана их тако учи да прекину сваки контакт са породимом. Како је ово могуће? па зато што оџе/имами чим виде да је мијешани брак у питању одма крећу у акцију да ступе у контакт, са родитељима, продицом и врше утицај притисак да дјеца буду мсулимани..... а шта наши епископи раде, па више су заокупљени са самопроглашавањем да је он овоземљски христос, више су заокупљени тиме да се задовоље, да виде, да испробају да ли су им свештеници стутденти послушни, и наравно Црквена каса их занима. Наше лиценциране диструботере за визије, не инересу је их стање на терену и да нешто подузму, да повуку неки потез да ураде било шта. Наши јадници причају ајде да се волимо са оцама имама, оџе кажу да тако је ајде да се волимо, али зато на терену оџе раде посао, док наши јадници причају визијама, људи падају у екстазе и то само у лаходивни. Чим се мало удаље из ладховине те екстзе и визије утекну од њих. И то вам је то, ја нисам овде што то волим то, мој сваки секунд је драгоцјен и од недавно знам то да цијеним, некад нисам знао да цијеним своје жувотно вријме, АЛИ сад знам, дошло је до сазривања у мени, био сам слијепац, а сад више нисам- сви пирчају о жртвовању за Цркву а сви (већина) гелда само свој интерес како да се добро ухљеби. АЛИ сад сам увидио шта се ту све дешава и тад цијеним сваку секунду, улижио сам своје набоље године живота у ништа зато што сам вјеровао у лаж о жртвовању за Цркву, а у ствари то је жртвовање за "господина цркву" Дакле са овим што пишем указујем на потребу да господин црква коначно повуче неке потезе да се уради нешто да с уради било шта, везано за ову ситауцију о чему сам горе писао о преласку срба на ислам....оџе (наша браћа по крви потурице) задоје мале муслиманичиће са мржњом према кијафирима, неко женско блавче од 5 година зна да несмије да се уда за кијафира. Не кажем да и ми треба исто да урадимо, али да се народ/паства/млади упозоре да се науче како да се одбране. Више не знам шта да напишем да људе дођу до спознаје шта се ту дешава, чини ми се да је лакше неког из мртвијех дозвати неко живима указати на проблеме, стање на терену и да постоји потреба да се уради ниешта - било шта. Оооо Боже мој, Боже мој зашто ме мучиш? Добро је да си ово све излио биће ти лакше, незадовољан си својим положајем, гледаш и видиш свашта и пиздиш од тога, а има још тога да се каже у томе тону, и када би се све то обзнанило можда би се још бише људи разочарало. Недавно се везано за један од примјера које помињеш, муслиману у сну јавио Атанасије па је се човјек крстио и постао православан. У Саборну у Сарајево је долазио бивши муслиман ММА борац који је убио у рингу неког па допо робије у Алемањи и тамо неки кримос благовјестио и крстио се, о мојој Емила Золе бих могао написати књигу, отпадало се у католичанство, ислам, харекришна, у ништа, у злочин у мафију, у болест читаво моје друштво. Не мислим да је пророк Мухамед, али ако чувају породицу и имају неке врједности зашто их не подржати, да су то људи који су се одрекли Христа, који неће и не смију Христа то је јасно, знам Загребачке србе пред којим правим метанију, јадне Тузласнске Србе, а Сарајевским Србима још нису ни из близа опјевани. Али сам за мир са Муслиманима, кажем им ако ћемо и да се кољемо дај да радимо то кад ми хоћемо, а не кад нас неко у то гурне, знам шта је несрећа и плачем над свима 30 година опорављања није довело до опоравка, па ти види. А сад знам и видим да неко хоће и да ми се прохтје, сутра изгоре све, нема нико то да брани нити да спрјечи и пиздим од тога. Лако је закухати а тешко и готово немогуће бити блажен миротворац. Тај неки Вехабија као боготражитељ, помилих се за њега, ипак неће да му се Бог јави, јер то се не може носити у околини која притиска, неко под тим притиском који се учини колосалан попуст и тако се тај грјех преноси из генерације у генерацију. А ове случајеве које знам, знаш каква је иницијација, рокнеш србина и тако си доказао вјерност, не пијеш више крв Христову него Хришћанску и много жедне, али ја нисам њихове жедан, него Христове. У Цркви се страда чак да су идеалне ствари, па мало погледај само другу половину двадесетог вјека, ко је кадрирао, па још има тих остатака, треба доста да се реформише да дође све на своје мјесто, неко се спасе неко се напасе, али са Црквом се није играти, ипак у Њој Бог обитава, излива своје дарове, надам се да ће они који су нам дати бити умножени. Што рачунаш године вјечност је пред нама, ако си од младости своје послужио Господу немој посустајати... Немој да се раскајаваш, зато што неки господин доживлјава Цркву, овако или онако, нпр као машину за гласаче....него сузбиј Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uomo del Ve.Te. Написано Јул 21, 2024 Пријави Подели Написано Јул 21, 2024 пре 6 часа, uomo del Ve.Te. рече Мајка из западног дијела Р. Српске муслиманка (потурица) отац Србин из источног дијела Р. Српске, имај четири сина: најмлађи је прешао на ислам, Овај намлађи син зове се Дамјан. Прошле годне прешао је на ислам. Кажем ја том младом човјеку, брате мој да ли знаш чије име носиш. Он гледа у мене помало чудно што што га то питам и каже он мени незнам. Кажем ја њему носиш име човјека који је живио у трећем вијеку и који је пострадао, убијен је јер није хтио да се одрекне Христа. Схватио је моју поруку, није му било свеједно видио сам то на његовом лицу. У разговору са њим одма сам видио да он нема појма о Православљу, а исто тако интересовало ме колико зна о исламу, курану хадисима, и видио сам, мој закључак је да је он наивно прихватио ислам, муслимани су га изели на трикове: Православни вјерују у више богова, Бог није могао постати човјек, православни обожавају иконе, крст итд. то је суштина приче. Тај млади човјек више се не зове Дамјан већ AbdulRahim и то вам је то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 22, 2024 Пријави Подели Написано Јул 22, 2024 пре 8 часа, uomo del Ve.Te. рече Овај намлађи син зове се Дамјан. Прошле годне прешао је на ислам. Кажем ја том младом човјеку, брате мој да ли знаш чије име носиш. Он гледа у мене помало чудно што што га то питам и каже он мени незнам. Кажем ја њему носиш име човјека који је живио у трећем вијеку и који је пострадао, убијен је јер није хтио да се одрекне Христа. Гдје му кажеш на јутубу, на вајберу? Гдје ти читаш толике Оце на сунцу окопавајући кромпир? Хајде ти да се ми видимо, па буди у физичком присуству тако безобразан, а онда те водим међ муслимане да им све то што бљујеш у лице кажеш и то да бираш гдје желиш, можемо у у вехабјско насеље иза Аеродрома гдје је довољно да кажеш " добар дан" или хоћеш на Вратник, са којег кад сиђу на Чаршију мисле да су хришћанској европи , па да прођеш тест реалности, подржаћу те. Ти бре ниси ни овде на сунцу, са именом презименом и адресом. Мислиш да је неки поп, епископ у проблему, добар дан, мерхаба, благословите, па кажеш све то. Не ради добро епископ у Сарајеву? хајде дођи буди бар хришћанин у Сарајеву, или само да те проведем да се прошеташ, да ти се олади тиквина. Наводиш неке примере неко се потурчио, па сви су се потурчили море људи, ко се у Босни није потурчио? Закорачи међ њих па проповједај, или се само прошетај, да ти се олади глава, јер због твога малоумног пресеравања можда ће неко да попије још већи притисак, а неће бити тебе да га браниш. Најбоље да се удружиш са архимандритом Луком из манастира Карно који србује у Сребреници кад се окупе на мезарју, дође са шајкачом и кокардом, заштићен, а кад му кажем хајде са мном тако у Тузлу у Сарајево у Дубровник неће, али хоће да мути и опада брата, прогласио се Атанесијевог ученика реко би човјек да је бар три патрологије написао, стара екипа из Папраће, неписмен, окружен безбједносноми снагама разних провининеција, а држи да циљ опрвдава средство, узмеш га за духовника па ћеш да испољиш и то што си читао, предлажем да напишеш патрологију под његовим именом, као псеудонимом, јер од тебе до сад дознадасмо само да читаш много оце, да треба много читати оце, да се морају много читати оци, да је неопходно читати оце, да је недопустиво не читати оце. да треба нарочито читати ране оце. Дај бре нешто из тих отаца, јер ако и читаш, криво читаш , а читати се може само у ладовини. geronymo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Јул 22, 2024 Пријави Подели Написано Јул 22, 2024 Иначе неки дан да Кошевском брду сједим на неким степеницам чекам жену, носе неки намјештај вехавија и панкер са крестом , ваљда браћа, дошло ми да кажем треба ли четник да помогне, али реко боље да се не зајебавам. Милошшш, Н И Н Е and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јул 22, 2024 Пријави Подели Написано Јул 22, 2024 пре 11 часа, uomo del Ve.Te. рече У разговору са њим одма сам видио да он нема појма о Православљу, а исто тако интересовало ме колико зна о исламу, курану хадисима, и видио сам, мој закључак је да је он наивно прихватио ислам, муслимани су га изели на трикове: Православни вјерују у више богова, Бог није могао постати човјек, православни обожавају иконе, крст итд. то је суштина приче. Који су по теби разлози за прелазак на ислам? Збиља религиозни, у смислу боготражитељства, па се онда незнања православља и површног познавања ислама пређе на ислам? Или су неки животнији, практичнији разлози - нпр. оженио се муслиманком или се удала за муслимана, и онда му/јој они причају и мисионаре, а њему/њој мање-више свеједно, не размишља много и пређе у ислам? Ако хоџе имају тих неколико најважнијих "трик-питања" односно тврдњи у вези са хришћанством, на које најчешће "упецају" неупућене, зар није близу памети да се на та најчешћа њихове тврдње ( "...православни вјерују у више богова, Бог није могао постати човјек, православни обожавају иконе, крст...") дају разумљиви и не превише компликовани православни одговори (можда у виду неке мале брошурице, и/или да се постави на интернету) који би могли да служе као противотров исламском врбовању. Ти "против-одговори" вероватно и сада постоје негде на интернету на енглеском, па ако свештенство и епископе мрзи да сами пишу, могу да преведу. Одштампа се и стави по свим црквама и на епархијски/парохијски/манастирски сајт. Може и сам тај човек на кога пикирају да прочита, а може и неко њему близак да му објасни у вези оних питања православне ветре које хоџе погрешно интерпретирају. Збиља, ако то постоји као опасност, а очито да постоји, требало би да се више ангажују и епископи и свештенство. Ако се не ангажују, сваки преверени/преварени хришћанин иде њима на душу. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука