Jump to content

ЖИВОТИЊЕ упознајмо их боље

Оцени ову тему

Препоручена порука

379605_563762953682343_1480670300_n.jpg

Loddigesia mirabilis ('Marvellous Spatuletail') je vrsta kolibrija koja se može pronaći samo u šumskim rubovima u jednoj udaljenoj dolini u sjevernom Peruu.
Ova vrsta kolibrija je jedinstvena među pticama, jer ima samo četiri perja u repu. Na kraju repa mužijaci imaju i dva ljubičasto-plava diska koje koriste kako bi impresionirli ženke tokom sezone parenja.

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Било велика или мала

43C04300446043001_zpsb69b722b.gif 

мачка је мачка- воли млеко!

maca2_zps84a118c1.gif

Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук.

Подели на овим сајтовима

1000065_519227174797911_1620013147_n.jpg

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Изађем јутрос око 6.20 у двориште, седнем на терасу...лепо, пријатно, свежина нека после ноћашње кише. И у тој јутарњој тишини чујем нешто лупка у правилним интервалима, сваких 10 секунди. Погледам као прозору свог комшије и видим једног врапца како покушава да уђе у комшијску кућу кроз затворен прозор, удари сваки пут у стакло, падне...устане и после опет. Ови моји се у међувремену пробудили, почиње дневни ритам...оставим врапца. Одем на литургију, вратим се, ручам...ево сад опет седнем на терасу и ... туп....туп...погледам, а он још увек ради исто. И сад га гледам док ово пишем...мало је престао. Зашто то ради ?

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

@,

Можда унутра види нешто што жели (храна);можда је млад 'тић, па види  нешто што му личи на гнездо из кога је испао.....Бог ће га знати ... .mislise.  :- 

Ал'  комшиници свака част за чисте прозоре, кад их ни птица не види. :0104cheesy:

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

1487_527574893956520_63734996_n.jpg

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Подели на овим сајтовима

@Doublebreath

Изађем јутрос око 6.20 у двориште, седнем на терасу...лепо, пријатно, свежина нека после ноћашње кише. И у тој јутарњој тишини чујем нешто лупка у правилним интервалима, сваких 10 секунди. Погледам као прозору свог комшије и видим једног врапца како покушава да уђе у комшијску кућу кроз затворен прозор, удари сваки пут у стакло, падне...устане и после опет. Ови моји се у међувремену пробудили, почиње дневни ритам...оставим врапца. Одем на литургију, вратим се, ручам...ево сад опет седнем на терасу и ... туп....туп...погледам, а он још увек ради исто. И сад га гледам док ово пишем...мало је престао. Зашто то ради ?

Ако је птица толико упорна, да уђе, мислим да је свила гнездо и да или има младе ... можда није али асоцијација ми је таква.

beogradski_vrabac1.jpg

Подели на овим сајтовима

Kod mene su ptičice to radile, zimus sam im ostavljala mrvice na simsu prozora, jedno jutro zaboravila kad one lupkaju na prozor :)))

Lidija, joooj, mi smo imali 6 mačića bez majke- neko ih bacio, pa pošto se inače ,,bavim'' vađenjem životinja iz kontejnera, budžaka, šuma, kanala, jaraka pa kupanjem, hranjenjem i na kraju udomljavanem istih, neko je to znao pa ih ostavio- na moja vrata... a ja u tom trenutku imala 6 mojih i 3 na udomljavanju...

Sve je bilo super osim kad je njima hladno... pište kao sirenice... dok nisam provalila foru- napunim flašu vrućom vodom i umotam u peškir, pa stavim u gnezdo :))  oni se okupe oko te flaše i pospe :))

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Zanimljivosti iz životinjskog sveta...

Jedna vrsta mačke, poreklom iz Turske, obožava plivanje.

45464.jpg

120393_mac_f.jpg

Подели на овим сајтовима

Krtice mogu biti izvrsni plivači. U Škotskoj je nađena jedna dok je ronila na udaljenosti od 2.4 kilometra od obale.

x10132140477103877348.jpg

Подели на овим сајтовима

Nojevo jaje ima zapreminu kao 24 kokošja jajeta. Da bi se skuvalo potrebno je od 40 minuta, do 1.5 sati, a njegova ljuska neće pući čak i kada na jaje stane čovek težak 127 kilograma.

553432_372425002838872_989165009_n.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...