Jump to content

Sveti Jovan lestvičnik o laži i korišćenju iste... HOT HOT HOT

Препоручена порука

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1338326186' post='648420]

не знам, није ни важно за житије и поуку.

Pa sad...pokajanje je dovoljno 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Šta mislite o boldiranom delu i kako se uklapa u vaš doživljaj crkve i pravoslavlja...

Погледати филм The Doubt са Мерил Стрип из 2008. године. Тако некако.

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Ја често користим лажи попут ''немам времена, радим то и то'' или ''важи, зваћу те'', па никад не назовем. Много ми је лакше тако него да будем искрена и кажем ''веома ми је досадно са тобом'', ''осећам се нелагодно у твом присуству'' и сл.

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

Ја често користим лажи попут ''немам времена, радим то и то'' или ''важи, зваћу те'', па никад не назовем. Много ми је лакше тако него да будем искрена и кажем ''веома ми је досадно са тобом'', ''осећам се нелагодно у твом присуству'' и сл.

Nice social skills :D.

Подели на овим сајтовима

recimo na ispovesti ponekad mi zapne pa ne mogu da izgovorim nešto pa to ti je............i to je neka laž, neka neiskrenost

priznanje mu dodje ko "rastvarač" za laž.....šta mislite? sad razmišljam "naglas" pismeno :)

valjda čovek se boji da nešto ne izgubi a kad kaže istinu sve se skine sa njegovih ledja?!

boji se da ne izgubi "sebe", a upravo je to glavni adut laži i oca laži

sve što je dobro iznosi se na vidjelo, zato i ispovijest i služi,

da nas ne bi više laž držala kao njene taoce

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Ја ипак мислим да је овде нека грешка у преводу. Не верујем да је нама Хришћанима дозвољена лаж било кад и било како. Много ме подсећа на онај случај код муслимана за који сам нажалост заборавио како се зове, кад је под одређеним условима лаж дозвољена. Волео би да ми неко напише како се то зове.

Ако се неко очисти од лажи, па је поново употреби зар се неће њом поново запрљати? Грех је грех. И како било каква лаж може бити богоугодна кад Бог презире лаж?

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

e pa vidiš, ne verujem da je greška u prevodu jer uz Boga i Duh Njegov i laž može da izazove blagoslov... ali ponavljam reči sv Jovana lestvičnika - uz strah Božiji i ne bez krupnog razloga

p.s. znam - izlazi iz ustaljenog šablona

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не знам баш... Ако је Непријатељ отац лажи, а по дрвету се род познаје и не може зло дрво доброг плода рађати није ми логично. Мислим, не градим се ја сад већи од Лествичника, далеко од тога, од свих књига на послу у фијоци баш Лествицу држим и читам кад стигнем, али ово ми је баш-баш необично. Нисам досад обраћао пажњу на то.

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

па јеси погледао да видиш како стоји у књизи... је л исти превод

а знаш како кажу- оно што јенекоме лек за неког је отров... е па управо некоме лаж делује као отров али сам сигуран да у одређеним ситуацијама може да буде и лек-ретко и онако како је Лествичник описао... не знам само шта би Јеротић реко на ово али мислим да би се сложио - мислим на коришћење лажи у психотерапији

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

па јеси погледао да видиш како стоји у књизи... је л исти превод

На руском јесте. .mislise.

Подели на овим сајтовима

Dalibore zamisli situaciju, neki ljudi oce da ucine zlo nekome, i ti imas mogucnost da sprecis zlo tako sto ih slazes, i time pomognes i onome koga bi mucili a mozda i ubili, a pomognes i zlikovcima da to ne urade... tako da nije sve crno belo

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

откад је то лаж, то је еуфемизам ... па ко укапира, укапира.

непотребно је људима копати по очима и срцу, увек је лакше да сами укапирају.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1338390001' post='648726]

откад је то лаж, то је еуфемизам ... па ко укапира, укапира.

непотребно је људима копати по очима и срцу, увек је лакше да сами укапирају.

Е сад, ако укапира онда стварно није лаж, ако не укапира онда јесте лаж.

Подели на овим сајтовима

Е сад, ако укапира онда стварно није лаж, ако не укапира онда јесте лаж.

то је онда "шта се баби снило" и онда немаш никакву одговорност за туђе трипове.

Подели на овим сајтовима

Не знам баш... Ако је Непријатељ отац лажи, а по дрвету се род познаје и не може зло дрво доброг плода рађати није ми логично. Мислим, не градим се ја сад већи од Лествичника, далеко од тога, од свих књига на послу у фијоци баш Лествицу држим и читам кад стигнем, али ово ми је баш-баш необично. Нисам досад обраћао пажњу на то.

не смеш да сводиш реалност на црно-бело, јер није.

на то упозорава Господ фарисеје кад им објашњава следеће:

И говораше им: Субота је начињена човека ради, а није човек ради суботе.

свето Јеванђење по Марку, глава 2, стих 27

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...