Милан Меденица :) Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Ne mora ni grubo, nisam ni za sirovost (iako nekad ume bude lekovita i otreznjujuca).Ali ne navoditi svojim postupsima drugoga da bude u zabludi i misli da ima necega cega nema (bilo da je u pitanju prijateljstvo, veza itd.) To sam htela u sustini da kazem, da prvo pogledamo sebe, jer ljudi su danas generalno nedruzeljubivi i hermetizovani, tako da mi je malo verovatno da neko insistira na nekom prijateljstvu tek tako. Mora da ima povoda za to, a taj povod potice od nas. A ako nas u sustini taj neko smara...ko je tu onda lazov? да не бих писао двапут https://www.pouke.org/forum/topic/19330-sveti-jovan-lestvicnik-o-lazi-i-koriscenju-iste-hot-hot-hot/page__st__36#entry648761 и https://www.pouke.org/forum/topic/19330-sveti-jovan-lestvicnik-o-lazi-i-koriscenju-iste-hot-hot-hot/page__st__36#entry648787 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 Корисна ствар везана за еуфемизам је та што саговорник зна шта се крије иза те неке "лепо упаковане реченице" Енглези су махери за то ovo je smajli kojim bih mogla da ilustrujem emociju koju kod mene takvo ponasanje kad ga vidim izaziva :mad: Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 http://upodobljavanje.wordpress.com/2011/08/19/о-лажима/ http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 1, 2012 Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 ovo je smajli kojim bih mogla da ilustrujem emociju koju kod mene takvo ponasanje kad ga vidim izaziva :mad: Хе хе... У сваком случају,најбоље је кад је све јасно и искрено као дан Гост, Милан Меденица :) and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јун 1, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2012 http://upodobljavanj...08/19/о-лажима/ Али, без Литургијског Бога, све истине и лажи овога света се показују као обмане и самообмане. Драшко је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 2, 2012 Пријави Подели Написано Јун 2, 2012 Malo pre uzeh da citam "Kroz tamnicki prozor, " i otvorih nasumicno knjigu i to bas na strani na kojoj pise: "Sta je laz? Pritvorna istina. Sta znaci lagati? Znaci odenuti se u odelo istine;sakriti se iza ledja istine;javiti se pod imenom istine;stavti firmu istine na ducan lazi;predstaviti babu kao mladu,pomocu belila i rumenila.Ne sme laz da krene jedan korak pod svojim imenom.Jer gde god bi se ona predstavila recima:ja sam laz! Niko je ne bi prihvatio.Zato ona ide u senci istine.Samim tim laz potvrdjuje istinu kao stvarnost,jer ne moze bez istine nikud maci. Zloba u srcu i laz na jeziku ,braco moja,to je postalo kob covecanstva u nase vreme.Zloba i laz su dve palikuce koje su proizvele pozar celog sveta u prosla dva Svetska rata.Zloba i laz-te dve vestice sveta,znajte,radice nesustalo da stvore i treci svetski pozar,strasniji od ona dva ranija. Ratujte ,braco ,protic zlobe i lazi. Ratujte protiv zlobe u srcu svome i lazi na jeziku svome da bi sprecili novi Svetski rat medju narodima. To je nauka Hristova: lekaru,izleci prvo sam sebe.To je metod hriscanski:pocni od sebe.Ma s` koje druge strane poceli,necete uspeti nista. Hristos Bog vas je tome naucio.Njemu slava i hvala na vek. Amin. " -Владимир-, DYNABLASTER and зеленизуб је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 ево супер, да постави два светитеља, нек се потуку ко је у праву Malo pre uzeh da citam "Kroz tamnicki prozor, " i otvorih nasumicno knjigu i to bas na strani na kojoj pise: "Sta je laz? Pritvorna istina. Sta znaci lagati? Znaci odenuti se u odelo istine;sakriti se iza ledja istine;javiti se pod imenom istine;stavti firmu istine na ducan lazi;predstaviti babu kao mladu,pomocu belila i rumenila.Ne sme laz da krene jedan korak pod svojim imenom.Jer gde god bi se ona predstavila recima:ja sam laz! Niko je ne bi prihvatio.Zato ona ide u senci istine.Samim tim laz potvrdjuje istinu kao stvarnost,jer ne moze bez istine nikud maci. Zloba u srcu i laz na jeziku ,braco moja,to je postalo kob covecanstva u nase vreme.Zloba i laz su dve palikuce koje su proizvele pozar celog sveta u prosla dva Svetska rata.Zloba i laz-te dve vestice sveta,znajte,radice nesustalo da stvore i treci svetski pozar,strasniji od ona dva ranija. Ratujte ,braco ,protic zlobe i lazi. Ratujte protiv zlobe u srcu svome i lazi na jeziku svome da bi sprecili novi Svetski rat medju narodima. To je nauka Hristova: lekaru,izleci prvo sam sebe.To je metod hriscanski:pocni od sebe.Ma s` koje druge strane poceli,necete uspeti nista. Hristos Bog vas je tome naucio.Njemu slava i hvala na vek. Amin. " [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338323498' post='648352] пример светог епископа Дионисија Закинтоског: човек му је убио рођеног брата и кренуо да бежи од линча сељана ... набасао је на манастир у коме је светитељ био игуман и замолио да га спасе од сигурне смрти, испричавши му целу причу и незнајући чијег је брата убио. светитељ га је сакрио са великом тугом у срцу, не обзнанивши да је његов брат у питању, а сељане послао на другу страну и касније се тај човек покајао и свети епископ га је замонашио временом ... дакле, очигледно је да је поента да реалност није црно-бела, да педагогија рулз ал да живот пише и драме. DYNABLASTER and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 ja nisam ni rekla da jeste crno bela...Govrila sam u svoje ime, sta ja ne volim i kakvo ponasanje prezirem. Neko drugi voli drugacije i takve ljude i ima oko sebe. A sto se citata tice, na nekom nivou, ako ne posmatram sta bih ja uradila na mestu svetitelja, i ne smatram da se radi o lazi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 и тако смо дошли и до појма "благочестиве лажи" клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 mozes i da das definiciju ako vec imas potrebu , mada iz moje perspektive se ne radi, u nekom delu, o lazi. Zavisi u odnosu na koga se posmatra to sakrivanje ...Nego to kilometarsko piskaranje i citanje predugih postova meni ne ide, tako da se ne bih sad ubacivala u neko rasplinjavanje To ti je poznato Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 нажалост, не могу да прихватим ауторска права - читао сам и слушао такве ствари другде, да не исповедам артемите. дакле, остаје питање која је мера написаног/изговореног спасоносна и где је граница греха? шта чинимо лажући, да ли се одричемо Христа таквим грехом или може чак бити христоносан поступак? да екстремизујем: јел може бити и јавно одрицање вере ради чувања свог живота или ближњег спасоносно у Христовим очима, а каже: А ко се одрекне мене пред људима, одрећи ћу се и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. свето Јеванђеље по Матеју, глава 10, стих 23 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 mislis kao Apostol Petar koji se odrekao Hrista cak tri puta u roku od par minuta? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 mislis kao Apostol Petar koji se odrekao Hrista cak tri puta u roku od par minuta? Interesantan argument . Pokajao se ipak . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 on se samo verbalno odrekao al ne u srcu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 6, 2012 Пријави Подели Написано Јун 6, 2012 on se samo verbalno odrekao al ne u srcu Uplasio se... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука