Jump to content

Догађаји у овчарско-кабларском манастиру Вазнесење Господње

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo su neki novi sasvim razumni tonovi koji dolaze sa Ihtusa.

Sara

Уредник

763448644488cdbe0e4a79.jpg

Придружио: 09 Нов 2007

Поруке: 3024

icon_minipost.gifПослао: Уто Мај 29, 2012 12:35 pm Наслов: icon_quote.gif Цитат: Мислим да грешиш (претерујеш) када тврдиш да се ради само о инату а посебно када одричеш сестринству тј. мати Јелени борбу за веру.Све ово што пишеш могу да разумем али не могу да разумем да ли требаш њену или њихове одлуке да осуђујеш. Без обзира "што ништа није припремљено за одлазак" можда је то ипак Божја воља помешана са обећањима Милоја Стевановића, иначе гуруа борбе за веру на тим просторима.Без њега више ништа не бива.

Не одричем ја сестринству борбу за веру генерално, таман посла. Оне су у Овчару најхрабрије, то нико не спори.

У овом конкретном случају видим нестрпљење, и инат, а пре свега ми је јасно да је мати неко нахушкао на овај потез. Довољно сам времена тамо провела да знам како то иде.

Шта је натерало мати да сада приведе искушенице на монашење, а да пре тога не обезбеди све што је потребно за одлазак? Који је притисак Хризостом у овом тренутку вршио да их натера на такав корак?

Да ли их је вл Артемије наговорио да пређу? Не верујем!

Чињеница да је сутрадан мати изјавила да се уопште овоме није надала само потврђује моју претпоставку да је била наговорена од неког душебрижника на овакав корак.

Не знам да ли ме разумеш, али чињеница је да њој нико, па ни Хризостом, није бранио све ове године да исповеда веру онако како хоће!

Ако је нова књига друга члана вредна светиње, вредна живота уложеног у манстир, вредна оних гробова који су тамо, и оца Саве, и материне сестре, и нечије мајке...онда свака част!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 931
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

jedan od komentara sa utuba

Gospod ce da rasturi Srpsku crkvu do temelja i Srpsku drzavu da bi sve ponovo izgradio! Srba ce ostati mozda 10% a samo 5 vladika nece pristati na ekumenizam ostali su vec kupljeni davno! Sad ocekujemo izbijanje gradjanskog rata i da se to sve ostvari...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Gospod ce da rasturi Srpsku crkvu do temelja i Srpsku drzavu da bi sve ponovo izgradio! Srba ce ostati mozda 10% a samo 5 vladika nece pristati na ekumenizam ostali su vec kupljeni davno! Sad ocekujemo izbijanje gradjanskog rata i da se to sve ostvari...

А онда ће да погледа вест како је неки ЛДПовац рекао да је НАТО требало да побије трећину Срба и да се прекрсти, можда чак и да га опсује. А не капира да је ово што је рекао апсолутно исто, само супротног вектора.

И све време ће да мисли да је неки ревнитељ бајни, а исти је ко онај ЛДП-овац. Можда и гори, јер ЛДП-овац не лаже самог себе да воли свој народ и да све што ради ради због свог народа.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Је ли ово 5 владика из пророчанства Гаврила? Они имају нека пророчанства и према томе се одређују као је то све већ извесно. Као што чекају неког руског цара, куку.

Подели на овим сајтовима

Је ли ово 5 владика из пророчанства Гаврила? Они имају нека пророчанства и према томе се одређују као је то све већ извесно. Као што чекају неког руског цара, куку.

Па будућност није сјајна , то углавном лажу ови неки реформатори.

Али недо Бог да се деси то што они предвиђају.

Не разумем у чему је ту сатисфакција.

Подели на овим сајтовима

satisfakcija je u onom čuvenom

JESAM VAM REKO

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Не причај глупости, и не изврћи ствари.

Нико ти није рекао да ће те бановати зато што имаш такво мишљење о Артемију.

Нико ти не тражи личну карту, и нико ти не тражи ако нећеш да се представиш, већ само да не сакриваш ИП адресу, јер је то против правила форума. Ако ти се то не свиђа, не глуми овдје жртву, и слободан си да не долазиш на форум.

Нико није рекао, али се то осећа у ваздуху, пресија је већ почела. Као што рекох, да сам причао исте ствари као што ви причате о Артемију, нико не би споменуо ту ип адресу. А овако испаде "држте провокатора!". Не глумим ја никакву жртву, ви сте жртве сопствене гордости и у већини случајева жртве неостварених живота,каријера па се истресате на Артемију с надом да ће нека виша инстанца приметити колико сте "напредни" и "мудри" и дати вам који поен више или можда бољу парохију.

Станете ли некад мало да размислите о свему томе што радите ?

Замислите да на сабор форумаша дође неко са фантомком на глави и да почне да нас учи о стању у Цркви. Просто да не поверујеш.

Ово није дискусија уживо, а и многи већ носе "фантомке", неко крије свој идентитет, а неко се услед гордости представља "јачим, паметнијим" него што је у стварноме свету. И ти причаш о стању у Цркви, а ја не знам ко си ти, тако да...

Кад већ спомену сабор, ту сам већ био да мало ослушнем што се говори у народу, без фантомке наравно, најтеже ми је пало бежање од фотоапарата.

Подели на овим сајтовима

беш то кад немаш коме да кажеш...

a monolog... to je tek orgazmičko iskustvo

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

savesti, vrlo je prosto... iz nekog razloga koristiš proxy ili program za skrivanje IP adrese... nisi ni prvi ni poslednji koji je to uradio- u čemu je problem da makneš to... admini će videti iz kog si grada i to je sve... eventualno će ti pogledati skrivene foldere

ali moram priznati, simbolika je fenomenalna... Savest se sakrila od pravoslavnih vernika

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Савести уколни програм којим скриваш своју ип адресу, последњи пут те упозоравам!

СА следећом написаном поруком а уколико претходно не искључиш прокси БАНОВАЋУ ТИ НАЛОГ!

Подели на овим сајтовима

Нико није рекао, али се то осећа у ваздуху, пресија је већ почела. Као што рекох, да сам причао исте ствари као што ви причате о Артемију, нико не би споменуо ту ип адресу. А овако испаде "држте провокатора!". Не глумим ја никакву жртву, ви сте жртве сопствене гордости и у већини случајева жртве неостварених живота,каријера па се истресате на Артемију с надом да ће нека виша инстанца приметити колико сте "напредни" и "мудри" и дати вам који поен више или можда бољу парохију.

Не осјећаш ти ништа, зато си измислио да те неко овдје на зуб хвата јер имаш позитивни мишљење о Артемију.

Опоменут си као што и свако други буде опоменут, када скрива ИП адресе, јер је противно правилнику форума, ништа више.

А о каријери, немој да ми причаш. Знам довољно људи из тог круга око Артемија, да сам се увјерио пуно пута, да је Артемије окружен људима који му се увлаче у д.. и који глуме њему неку савјест...исто тако знам вас доста који се кријете иза ИП адресе и кријете идентиет, из разлога јер чините намјере провокације према Цркви, намјерно је минирате, вршите сајбер криминал, упадате у налоге владикама на маилу или фејсбуку и за све то још имате и благослове.

Ако хоћеш пиши и даље и подржавај Артемија, ниси једини који овдје пише а подржава га, само испоштуј правило форума, а то је да не скриваш ИП адресу. Ако нечеш опет кажем, не глуми жртву и окрени се иди својим путем.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...