Јанко Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=mvQSYHUzoK8&feature=player_detailpage Ево уместо недељка, да се чују аргументи, мислим да ова госпођа подробно објашњава схватање већине тамо, као и господин после ње... w.a.mozart and Walter је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Dobio sam poruku da ima onih koji su došli na slavu i da nisu svi znali za ovo što se desilo , tj. da će se desiti, te ima i onih ljudi (a ovde su na snimku) koji nisu ništa o ovome znali niti podržavaju tako nešto само да ми је знати што нас двојца нисмо позвани на славу клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 у вези снимка који је поставио јане - дете први разред основне би боље одговарало за оцену ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 31, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 hehehehe pa brate znaš kao je u narodu , barem tako kod nas - na slavu se nepoziva već se zna i sam dođeš kad treba , bez poziva to je nekada tako bilo , danas je sve sa pozivnicom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338423690' post='649317] само да ми је знати што нас двојца нисмо позвани на славу Нисте научили све песмице (Ал` немој да ти буде криво, чује се на снимку да нису ни они баш добро утврдили, па мешају строфе) "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 hehehehe pa brate znaš kao je u narodu , barem tako kod nas - na slavu se nepoziva već se zna i sam dođeš kad treba , bez poziva to je nekada tako bilo , danas je sve sa pozivnicom не знам за тебе, ал ја имам написмено на њиховој фејс групици да ћу да добијем батине ако се појавим код њих клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Нисте научили све песмице (Ал` немој да ти буде криво, чује се на снимку да нису ни они баш добро утврдили, па мешају строфе) ма где не знам, ја сам побего давно од њих клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 31, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 ovakva neka nedaj Bože neprijatna situacija može svakome da se desi, eto ja odem na neku manastirsku slavu , lepo ti ručkam ka desise ovako nešto i šta onda - presedne ti ručak i slava... možda sam šaljivo napisao ali zaista je tako , tako bih se ja barem osetio kada bih sebe video na ovom snimku , a došao sam čisto zbog Liturgije , onako s'puta i ne bi mi bilo lako da čitam neke komentare a verujem da bi svakome to smetalo ako zasigurno zna za sebe da sa ovim nema ništa a pogotovo da ne podražava sve ovo! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338423866' post='649318] у вези снимка који је поставио јане - дете први разред основне би боље одговарало за оцену ... Мени је тужно кад госпођа каже да чувају изворну веру и зато хоће код Артемија, али ако и он застрани-напустиће и њега! Заиста верујем да тако мисли...Што показује да није чак ни Артемије. већ су сами себи мерило истине... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 31, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1338424069' post='649321] не знам за тебе, ал ја имам написмено на њиховој фејс групици да ћу да добијем батине ако се појавим код њих hahahahaha crni ti , onda si ga nadrljosao, očito je to "novotarija" , da se poziva na slavu smiley-dance007 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 31, 2012 Гости Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Мени је тужно кад госпођа каже да чувају изворну веру и зато хоће код Артемија, али ако и он застрани-напустиће и њега! Заиста верујем да тако мисли...Што показује да није чак ни Артемије. већ су сами себи мерило истине... jadna ni sam nezna šta je rekla... šta kaže , pa smo u Gospoda veruje i ako bi svi odpali ( igumanija,Artemije...) niko joj ne treba - dovoljna je sama sebi eto to je rekla! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 благо теби, ја се не би суздржао да не почнем да се смејем и устанем у сред глупетарања и да се покупим и одем. једном сам морао да изађем из цркве у време беседе на литургији да се не бих гласно смејао шта је све напричао један свештеник. и то је било зимус, човек кренуо да прича како је мајка планета земља породила Христа и како је путин малтене свет што је "дозволио" препород православља у русији ... ваљда човеку ударило у главу нека чудна минута кад су извадили камеру да га снимају, има тако људи да се погубе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Књигу сам својевремно почео да читам и једна је од ретких које нисам могао да завршим.. Нисам знао за ово да је можда фалсификат.. и сад кад чујем такву могућност, веома ми је драго због тога... Мислим, знам да је можда писана у не баш ''стрејт'' условима па отуд толико количина -хм.. неких идеја мало недостојних неког попут Вл.Николаја... Али кад већ инсинуирам на Чачак, Овчаро-Каблар, Образ и остале.. Потсетимо се да је дуго ''Берлинска дијаспора'' штампала и протурала књиге Светог Николаја.. Иста та ..удруга из Берлина је одувек и заувек остала Љотино гнијездо... што у духовном што у издавачлком значењу... Тако да ово ако је нечији фалсификат вала њи'ов је... А тако и ''заудара''... '' Дверију ми'' .. .да не кажем ''Образа'' ми... + Лонг лив Чачак... И Свети Јустин Ћелијски је на то упозоравао. Говорећи о развоју европске мисли од ренесансе на овамо у делу " Светосавље као философија живота ", Отац Јустин каже :" Разгледајте хуманистичку изложбу нових људи : получовек до получовека, подчовек до подчовека, нечовек до нечовека, а то значи : карикатура до карикатуре. Све сам човекочуљак до човекочуљка /.../ Ми присуствујемо трагичној изложби: европски човек без Бога кроз хуманистичку просвету дегенерисао је у човекочуљке, у патуљке. /.../ То је, по свему, човек без Бога и без душе. Другим речима обезбожен и обездушен човек - робот. /.../ Господо, фабрика робота, ето у шта се претварала и најзад претворила, Европа од ренесансе до данас. А робот, то је најбеднији тип човека". Беседећи на парастосима Владици Николају, Отац Јустин је грмео : " Шта да кажемо о свеопштем данашњем божанству, европској култури? Шта је европска култура истакла као највећу вредност у овом свету ? - Европског човека, који се демонски гордо осмехује и потсмехује. Потсмехује се на све што није европска гардероба, потсмехује се на све што није европски јеловник. Култура : култура телевизије, култура биоскопа, култура европских позоришта, уметност европска - шта је то ? То је клањање човеку, то је идолопоклонство, то је човекопоклонство. То је, браћо моја и сестре, највећа болест Европе и једина болест Европе. Врши се најстрашнији покољ душа европских. Врши га европска култура и цивилизација. Ми смо сведоци тога. " И још : " Погледајте, данашња Србија је роб луде и безумне европске културе. Луде и безумне. Шта је особина европске културе, шта је то чиме се ви културни хвалите, шта је то ? Среброљубље Јудино. /.../ Јер су људи прогласили одједном да је њихов главни циљ у овоме животу : што више пара што више уживања. А европска култура само то и ради. Стварају се технички изуми, врши се такозвана индустрализација свих земаља, а у ствари трују се људи среброљубљем Јудиним. /.../ А знате : Јуда мора да изврши самоубиство, и Европа мора да изврши самоубиство ! / ... / Чему воде ти ваши изуми ? Колико су људе бољима учинили ? Шта значе ваши телевизори, ваши радио - апарати, шта ваше ткз. културне тековине, ради којих жртвујете све, па и Господа Христа, шта оне значе ? Значе самоубиство ! Не може Јуда другачије да заврши, не може Европа другачије да заврши него тако. Јер је издала Јединог Истинитог Бога, Јединог Истинитог Бога у свим световима ". Зато се не треба чудити што је Свети Николај Жички написао : " Ај браћо моја, зар ви сви то не видите ? Зар ви сви нисте осетили мрак и злочин антихришћанске Европе на својим леђима ? Хоћете ли уз Европу или уз Христа ? Уз смрт или уз живот ? То двоје ставио је некада Мојсије пред свој народ. И ми стављамо пред вас. Знајте : Европа је смрт, Христос је живот. Изаберите живот да будете живи на век. " Заиста се на почетку 21. века, дословце испунише речи србских пророка Јустина и Николаја. Европска унија ( нова Совјетска унија ) избацила је било какав помен Хришћанства из свог устава. Поменути су и древна Грчка и Рим, и хуманизам и ренесанса, и француско просветитељство као темељи Европске Уније - али о Хришћанству ни речи. Бунили су се Ирци, и Пољаци, и Грци - али није вредело. Бунио се и Ватикан - није вредело. Хришћанству, које је темељ Европе, нема места у Уставу Европске уније....... Срби, памет у главу и Христа у срце ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Мени је тужно кад госпођа каже да чувају изворну веру и зато хоће код Артемија, али ако и он застрани-напустиће и њега! Заиста верујем да тако мисли...Што показује да није чак ни Артемије. већ су сами себи мерило истине... пa то је класика за секташки менталитет, шта је ту ново ... шта мислиш што су се онолики старокалендарци у грчкој 1000 пута поделили и међусобно анатемисали? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 31, 2012 Пријави Подели Написано Мај 31, 2012 Срби, памет у главу и Христа у срце ! неко му је притиснуо прави тастер, одма падне у транс ... nedeljko је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука