Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 ma da. novinari su napravili senzaciju kao i obicno. o.Isaija ne vrsi egzorcizme a jos manje se gordi da je egzorcista. (nebuloza da radi ista mimo vladike svoga, ja sam tamo vidjela vladiku Lavrentija). jednostavno covjek drzi obred jeleosvecenja sa dvojicom svestenika, za punu crkvu normalnih ljudi koji imaju neke zdravstvene tjelesne i/ili dusevne tegobe. ljudi donose i malu djecu (mada ja ne bih, zbog uzasavajucih propratnih efekata). tu se nalaze i ti pacenici, narkomani koji su kod njega jer su ih tu ostavili. onda se desava reakcija, ta uzasna. tako i pri drugim, obicnim molitvama i sluzbama. zanimljivo je to pitanje svijesti i slobodne volje. jedan stepen svijesti postoji i u tim jadnicima, npr. to zlo ne da im da otvore usta da se priceste. pa o.Isaija podvikne na demona pa nesrecnica proguta. pa joj vremenom bude bolje. ja sam gledala kad u subotu u vel.postu kad se iznese Jevandjelje jedna ne moze da pridje, trese se od uzasnog straha i govori 'bojim se, bojim se', kao da je tjeraju pod noz. druga prilazi, i ostatkom, ili probudjenim dijelom svijesti saginje se da cjeliva Jevandjelje, a to je trese kao struja, jer vlada tijelom. a ona istrajava, a ono je trese, dok ne cjeliva konacno. takodje u Velikom postu, ovde u B.Luci, jedna djevojka na vecernju prvo je uzasno plakala nad Jevandjeljem, a onda je sjedeci sa strane se uzasnim glasom cerekala na nas dok se krstimo i vrsimo poklone... jezivo. anajrim, Margareta, Немања Бањалука and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ali koji " rod " ? Po nekima ispada da taj " rod " ne postoji i da je u pitanju neka simbolika jer ljudi starih vremena nisu mogli drugacije da objasne prirodne procese u coveku. Mozda je i greh simolika. Da,đavolom su samo predočeni naši telesni porivi...u stvari on ne postoji to je samo naša priroda,da kako ne...Ajmo sada sve da relativizujemo Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ajmo sada sve da relativizujemoА могли би једноставно да престанете да патетишете... Не сећам се да је неко овде релативизовао и говорио да грех и ђаволи не постојe. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Da, i ja sam videla v.Lavrentija u manastiru, nekoliko puta... Sećam se jedne devojke koja je ranije toliko zavijala da je to bilo žalosno, ja sam plakala svaki put kad je čujem.Imala je strašnu životnu priču, da ne dužim da ne pišem ovde i da ne iznosim njene privatne stvari!Bila je jako loše, nije mogla da celiva ni ikonu na oltaru, a kamoli nešto drugo, bez trešenja, vrištanja i nadljudskih napora. Braća su je unosila u manastir, jer nije htela da uđe. I, pre oko godinu dana srela sam je u manastiru, sa mužem, trudnu, srećnu, ozarenu. anajrim and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Batman Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Nije problem da neko ne razume nesto sto nije video cuo ili doziveo, sta vise to je normalno. Cudno bi bilo, cak nemoguce da razumevanje neke stvari dodje pre ili bez samog opazanje te iste stvari. Tako je isto i sa ovim nevidljivim realnostima. Nije dakle problem da neko kaze: to je meni cudno, neobjasnjivo, izgleda kao nemoguce. Tvrditi pak da ono sto nismo videli, opipali i doziveli ne postoji, svedoci o tvrdiocu dve stvari: 1. Tvrdioc je gord, jer je zadovoljan verom da ne postoji nista sem onog sto on opaza. Zadovoljan je sobom 2. Tvrdioc je glup, jer ne moze ili nece da shvati da buduci da ono sto sada zna, a nekada nije to znao (znanje se menja i prosiruje sa iskustvom) svedoci o tome da postoje znanja izvan naseg dosadasnjeg iskustva. P.S. Ovo naravno nema veze sa temom, ali ne moze da skodi Дијана., Srdjan and anajrim је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Da,đavolom su samo predočeni naši telesni porivi...u stvari on ne postoji to je samo naša priroda,da kako ne... Ajmo sada sve da relativizujemo Pa na kraju ce tako da ispadne. Ja se jesam oslobodio totalistickog bukvalizma u koji sam verovao na pocetku mog boravka na ovom forumu, ali da se sve zivo porice i tumaci simbolicki i ontoloski, to ne mogu da razumem uopste. Ako jasno pise da postoje demoni i dato je prorocanstvo od samog Gospoda koji je izgonio demone da ce njegovi ucenici takodje izgoniti demone, i to se jasno vidi i cak snimi kamerom, a neko i dalje to tumaci na neki deseti nacin............ mislim stvarno. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ali koji " rod " ? Po nekima ispada da taj " rod " ne postoji i da je u pitanju neka simbolika jer ljudi starih vremena nisu mogli drugacije da objasne prirodne procese u coveku. Mozda je i greh simolika. zaista je (duhovna) opasnost kad se bogoslovlje shvati kao nauka, filozofija, ucenost, pa se kao u svakoj nauci traze rasprave, razumska objasnjenja i elegantne forme. to sto mnogi obuceni teolozi imaju ne moze se smatrati znanjem, tj.poznanjem, toga nema bez ociscenja od strasti. to sto oni imaju je ucenost na odredjenu temu, u ovom slucaju teologiju. zbog ucenih teologa svog vremena, Isus i rece 'blazeni nisci duhom'. jesu (neki) sveti oci bili vrlo uceni, ali sto je kljucno, bili su prozeti Duhom Svetim... to sto su oni govorili nije bio plod njihovog ucenog duha, nego Duha. otuda dolazi ne samo ovo umovanje, nego mnoga sablaznjiva umovanja... po plodovima njihovim poznacete ih. a najlakse se poznaju po gordosti, gnjevu i neljubavi. 'tesko onome ko sablazni jednoga od ovih malih koji vjeruju u mene'... a suvise olako se javno sablaznjava velik broj ljudi, i to dodje kao sport, jedna gimnastika uma uz uzivanje u svojoj mudrosti. a lukavi, laza, klevetnik, likuje... Желе Зека, Sanja Т., Ignjatije and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 zaista je (duhovna) opasnost kad se bogoslovlje shvati kao nauka, filozofija, ucenost, pa se kao u svakoj nauci traze rasprave, razumska objasnjenja i elegantne forme. to sto mnogi obuceni teolozi imaju ne moze se smatrati znanjem, tj.poznanjem, toga nema bez ociscenja od strasti. to sto oni imaju je ucenost na odredjenu temu, u ovom slucaju teologiju. zbog ucenih teologa svog vremena, Isus i rece 'blazeni nisci duhom'. jesu (neki) sveti oci bili vrlo uceni, ali sto je kljucno, bili su prozeti Duhom Svetim... to sto su oni govorili nije bio plod njihovog ucenog duha, nego Duha. otuda dolazi ne samo ovo umovanje, nego mnoga sablaznjiva umovanja... po plodovima njihovim poznacete ih. a najlakse se poznaju po gordosti, gnjevu i neljubavi. 'tesko onome ko sablazni jednoga od ovih malih koji vjeruju u mene'... a suvise olako se javno sablaznjava velik broj ljudi, i to dodje kao sport, jedna gimnastika uma uz uzivanje u svojoj mudrosti. a lukavi, laza, klevetnik, likuje... Претерујеш. НИко од теолога (макар овде на форуму) није рекао да демони не постоје. Ја заправо и не знам неког теолога који је то уопште било где рекао. Не ради се о ничијем "умовању", већ о трезвености, а разлика између та два појма и те две ствари је велика. Ради се о чувању од прелести. Душко Дугоушко, Александрида, Анастасија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Je l moze da zaposedne dete? Gde je tu dopustenje coveka, tacnije deteta? Одговорићу ти кад ми кажеш да ли отац и мајка дају свом детету при чину његовог стварања само генетски материјал? Пази, питање је веома сложено и тиче се целокупне личности, не само материје тј. тела. Једна од теза за размишљање је и зашто Црква дозвољава крштење мале деце ако је бар један родитељ верујући, али не сме крштавати без пристанка родитеља? Није ту само ствар прозелитизма, већ и родитељског возглављења у Христу и пружање грана лозе са чокота... Но ако се неко возглави на другу страну-какав ће род донети? Зато се не спомиње џабе још у Старом Завету продужавање грехова на неколико колена... Слободна воља родитеља је чудо...Моли се над дететом и видећеш, куни га, опет ћеш видети. А родитељ има благослов од Бога дат и за једно и за друго. Ето старозаветних Патријараха који су метали руке на своју децу и благосиљали...И како је Јаков благословио кога, тако му и би... Дијана. and Саша M. је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Одговорићу ти кад ми кажеш да ли отац и мајка дају свом детету при чину његовог стварања само генетски материјал? Пази, питање је веома сложено и тиче се целокупне личности, не само материје тј. тела. Једна од теза за размишљање је и зашто Црква дозвољава крштење мале деце ако је бар један родитељ верујући, али не сме крштавати без пристанка родитеља? Није ту само ствар прозелитизма, већ и родитељског возглављења у Христу и пружање грана лозе са чокота... Но ако се неко возглави на другу страну-какав ће род донети? Зато се не спомиње џабе још у Старом Завету продужавање грехова на неколико колена... Слободна воља родитеља је чудо...Моли се над дететом и видећеш, куни га, опет ћеш видети. А родитељ има благослов од Бога дат и за једно и за друго. Ето старозаветних Патријараха који су метали руке на своју децу и благосиљали...И како је Јаков благословио кога, тако му и би...Ово што си написао делује ми одвратно, мада, можда сам те погрешно разумео... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Nek meni neko objasni kako to neko pokazuje znake đavoimanosti kada se sveštenik moli u sebi? I starac Pajsije je govorio da vrši egzorcizam a da osoba ne zna da joj se egzorcizam vrši. Dešavalo se da kada je hteo da vidi da li je neko đavoiman,uzimao je prst svetog Antonija i stavljao ga u šaku da se ne vidi i prinosio ljudima iza leđa. Đavoimani su govrili da osećaju pečenje... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Просто, наше помисли, по Светим Оцима, имају три исходишта-од наше природе, од Бога и од "онога". Да ли је разгневљеност и потезање песнице у гневу осећај и помисао која долази од природе, од Бога или нечастивог? Нема смирења, нема молитве, гнев улази у срце и прва помисао која налети-песница и трас! Јесте мало искарикирано, али "ми нисмо анђели" нису далеко по том питању наговарања нечастивог. А кад усвојиш тај образац, компанија се придружује, потхрањујући гордост, па среброљубље, стомакоугађање, блуд...и тако се напредује лествицом-али оном низбрдо. Неки пожеле и духовну власт, онда крећу "виђења" у глави, визије, слике (давно су Свети Оци указали на опасност од маштарија и при молитви, а камо ли ради свесног општења са оностраним-наравно, на погрешан начин). Мислиш да, на крају, неки сатанисти не предају себе добровољно демонима? Да немају виђења? Да им се не догађа ништа натприродно? Бојим се да, ако одбацујемо тако нешто-по речима Св. владике Николаја из "Мисли о добру и злу", негирамо истински духовно искуство које се реално догађа. Понављам, ово се не коси са Догматиком Аве Јустина, јер се догађа добровољно.. Опет ту нема добровољног пристанка, већ само допуштење да неко буде запосједнту на темељу његових (не)дјела. А знаш шта ме још интересује, а то би могао свако ко мисли да је компетентан да одговори. Да ли посједнуће повлачи за совом физичко оштећење мозга и остатка тијела? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Одговорићу ти кад ми кажеш да ли отац и мајка дају свом детету при чину његовог стварања само генетски материјал? Пази, питање је веома сложено и тиче се целокупне личности, не само материје тј. тела. Једна од теза за размишљање је и зашто Црква дозвољава крштење мале деце ако је бар један родитељ верујући, али не сме крштавати без пристанка родитеља? Није ту само ствар прозелитизма, већ и родитељског возглављења у Христу и пружање грана лозе са чокота... Но ако се неко возглави на другу страну-какав ће род донети? Зато се не спомиње џабе још у Старом Завету продужавање грехова на неколико колена... Слободна воља родитеља је чудо...Моли се над дететом и видећеш, куни га, опет ћеш видети. А родитељ има благослов од Бога дат и за једно и за друго. Ето старозаветних Патријараха који су метали руке на своју децу и благосиљали...И како је Јаков благословио кога, тако му и би... Starac Tadej Štrbulović je ovako učio i govorio da je velika vlast roditelja nad decom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Pošto neki od vas misle da se o.Isaija gordi i da je srebroljubiv, neka mi objasne zašto on onda odbija novac? Ljudi pokušaju da mu tutnu novčanicu u ruku, on odbije i kaže: Ako hoćete nešto da ostavite, ostavite na oltaru.Meni to ne treba. I, šta je onda sa svim onim ljudima? Ok, možda mogu da odglume psovke u crkvi i to. Ali kako onda odglume menjanje glasa? Kako? To je jako teško, da žena promeni glas u muški, pa se opet vrati na ženski! I lajanje? Ljudi ne laju! Neki ljudi tamo su lajali, zavijali kao vukovi! Povraćali! To sam sve svojim očima videla. I, molim vas, veoma je ružno što kažete da je Šabac centar magije. Da ste se raspitali kod nekoga ko je ikada išao u Ilinje, mogao je da vam kaže da od 50 automobila koji su parkirani tamo, možete da vidite registracije SVAKOG grada u Srbiji, bosanske, austrijske, nemačke... Tako da, nemojte se hvatati za informacije koje u suštini ne znate, samo nagađate. da je to sve istina, on bi izgubio darove koje ima... zavist najobicnija i klevete, nista novo... vjerski forum postane kao svojevrsna zuta stampa, princip je isti, sve su ostalo nijanse... ljudi nevoljnici, oni koje je muka natjerala a probali su sve drugo dolaze, koji su u potrebi za duhovnim savjetom i potporom nekoga ko ima znanje i vlast... ko sto rece ovde pop jednom prilikom 'ides prvo kod svog parohijskog svestenika (kucnog doktora). ako ima potrebe, on te uputi (ili sam odes, dodajem ja) specijalisti - ocu Savi (ovdasnjem 'ocu Isaiji'). o.Savo takodje vrsi jeleosvecenje, i takodje ima ovakvih slucajeva. razlika izmedju njih je sto o.Savo narod prima manje, a o.Isaija je s narodom non-stop... anajrim, Желе Зека and feeble је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ово што си написао делује ми одвратно, мада, можда сам те погрешно разумео... Да сам одвратан-сигурно бар некоме. Да си ме погрешно разумео-ти и сам Бог знате, ја немам референцу. Да се коси са твојим начином размишљања-јасно ми је из твојих постова. Свако ти добро желим од Бога. Ратко :( and anajrim је реаговао/ла на ово 2 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука