Дијана. Написано Април 21, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Па и то опседање од стране демона, наравно, не дешава се само од себе већ по пристанку човека а по Божјем допуштењу. Не уђе демон тек тако у човека без да му овај да повода. А вероватно и Бог не пушта на сваког, у истим ситуацијама и искушењима. Заиста не знам како се то дешава и не желим да знам. Али шта ми пада на памет, рецимо кад се неко опије као ђубре, напуши се марихуане или тако неког средства онда "отвара чакре" за улазак демона. Или кад је неко изузетно горд, сујетан итд. - то све могу да буду начини да човек постане опседнут. citala sam na vise mjesta o tome, i ono gore sto se navodi od Ave Justina se odnosi na pocetnu borbu s demonom - na nivou pomisli, a protiv grehovnih rijeci i djela... prvo idu misli, pa osjecanja, pa volja (covjekov izbor) - rijec i djelo, pa tek onda na kraju, kad covjek ogrezne u necem teskom, natprirodne stvari kao vidjeti, cuti demona, ili cak da prodre u fizicko tijelo... zaista, bez naseg dopustenja, rijec i djelo se nece desiti, same pomisli mogu nam zadati previse muke... ono najteze dolazi kad se padne niz mnogo stepenika. da Bog sacuva. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ја се апсолутно слажем са Нишијевим цитатом. Не може ПРОТИВ ВОЉЕ ЧОВЕКА. Али ако човек добровољно пристане на наговор, е онда може. И то се не коси нимало са догматиком Аве Јустина. Како мислиш да пристане на наговор? Чује некакве гласове у себи, па ако се сложи са тим гласовима онда бива посједнут? Михајло је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 U kakvoj vezi su ovaj Isaija i madjionicar iz Privine Glave tzv. otac Gavrilo? РадиоКамчатка је реаговао/ла на ово 1 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Naravno da je znao, brate, ne stresiraj se. Ovde ima ljudi koji ce vrlo brzo da dodju do tacke kad ce da tvrde da demoni jednostavno ne postoje. Jer je tako njihovom umu udobnije... Potpisujem ovo. Možda nisu mogli da razumeju neke bolesti, ali da demoni postoje i da mogu da zaposedaju ljude,kao i da postoji Božiji dar dat ljudima da mogu da izgone demone, to je jasno kao dan ukoliko verujemo Pismu i ocima Crkve. Ne mogu da poverujem da postoje ozbiljni i školovani ljudi koji ne veruju u tako jasne stvari.Sam Isus je prorekao da će njegovi učenici izgoniti demone, što se dešava i danas.Da baš danas jer živimo u demonsko vreme, i hvala Bogu što još uvek daje pojedinim ljudima dar da izgone demone. A ovi što sve tumače simbolički i što treba i što ne treba, neka se sete Isusa kada je rekao da li će zateći veru kada ponovo dodje. Желе Зека, feeble, Немања Бањалука and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Како мислиш да пристане на наговор? Чује некакве гласове у себи, па ако се сложи са тим гласовима онда бива посједнут? Просто, наше помисли, по Светим Оцима, имају три исходишта-од наше природе, од Бога и од "онога". Да ли је разгневљеност и потезање песнице у гневу осећај и помисао која долази од природе, од Бога или нечастивог? Нема смирења, нема молитве, гнев улази у срце и прва помисао која налети-песница и трас! Јесте мало искарикирано, али "ми нисмо анђели" нису далеко по том питању наговарања нечастивог. А кад усвојиш тај образац, компанија се придружује, потхрањујући гордост, па среброљубље, стомакоугађање, блуд...и тако се напредује лествицом-али оном низбрдо. Неки пожеле и духовну власт, онда крећу "виђења" у глави, визије, слике (давно су Свети Оци указали на опасност од маштарија и при молитви, а камо ли ради свесног општења са оностраним-наравно, на погрешан начин). Мислиш да, на крају, неки сатанисти не предају себе добровољно демонима? Да немају виђења? Да им се не догађа ништа натприродно? Бојим се да, ако одбацујемо тако нешто-по речима Св. владике Николаја из "Мисли о добру и злу", негирамо истински духовно искуство које се реално догађа. Понављам, ово се не коси са Догматиком Аве Јустина, јер се догађа добровољно.. Ignjatije, nedeljko, РадиоКамчатка and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 @ Ignjatije Jeli, jel se ti zezas sa tom budalom na avataru ili si ozbiljan? Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Просто, наше помисли, по Светим Оцима, имају три исходишта-од наше природе, од Бога и од "онога". Да ли је разгневљеност и потезање песнице у гневу осећај и помисао која долази од природе, од Бога или нечастивог? Нема смирења, нема молитве, гнев улази у срце и прва помисао која налети-песница и трас! Јесте мало искарикирано, али "ми нисмо анђели" нису далеко по том питању наговарања нечастивог. А кад усвојиш тај образац, компанија се придружује, потхрањујући гордост, па среброљубље, стомакоугађање, блуд...и тако се напредује лествицом-али оном низбрдо. Неки пожеле и духовну власт, онда крећу "виђења" у глави, визије, слике (давно су Свети Оци указали на опасност од маштарија и при молитви, а камо ли ради свесног општења са оностраним-наравно, на погрешан начин). Мислиш да, на крају, неки сатанисти не предају себе добровољно демонима? Да немају виђења? Да им се не догађа ништа натприродно? Бојим се да, ако одбацујемо тако нешто-по речима Св. владике Николаја из "Мисли о добру и злу", негирамо истински духовно искуство које се реално догађа. Понављам, ово се не коси са Догматиком Аве Јустина, јер се догађа добровољно.. Je l moze da zaposedne dete? Gde je tu dopustenje coveka, tacnije deteta? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Stvarno nisam znao da pravoslavni hriscani veruju u postojanje demona... ja sam stvarno mislio da vi verujete samo u boga... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 @ Ignjatije Jeli, jel se ti zezas sa tom budalom na avataru ili si ozbiljan? Loža mi zabranjuje da dajem bilo kakve informacije. DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Stvarno nisam znao da pravoslavni hriscani veruju u postojanje demona... ja sam stvarno mislio da vi verujete samo u Boga... Naravno da verujemo da postoje demoni, odakle ti ideja da poricemo postojanje djavola, ali ne volimo da ga pominjemo pravopop http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Stvarno nisam znao da pravoslavni hriscani veruju u postojanje demona... ja sam stvarno mislio da vi verujete samo u boga... jel nisi citao Sveto Pismo, ili nam samo dajes savet? Ignjatije and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Starac Pajsije svetogorac je vršio egzorcizme kao i drugi svetogorci. Ja sam slučajno prisustvovao jednom egzorcizmu. Nije bilo ni jelosvećenja niti nekih čitanja molitvina glas . Sveštenik se molio u sebi a djavo u ženi je odreagovao na tu molitvu. Niko u hramu nije znao da se vrši egzorcizam. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ovaj rod se izgoni samo pstom i molitvom... Ignjatije and мирођија је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Ovaj rod se izgoni samo pstom i molitvom... Ali koji " rod " ? Po nekima ispada da taj " rod " ne postoji i da je u pitanju neka simbolika jer ljudi starih vremena nisu mogli drugacije da objasne prirodne procese u coveku. Mozda je i greh simolika. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Април 21, 2012 Пријави Подели Написано Април 21, 2012 Pošto neki od vas misle da se o.Isaija gordi i da je srebroljubiv, neka mi objasne zašto on onda odbija novac? Ljudi pokušaju da mu tutnu novčanicu u ruku, on odbije i kaže: Ako hoćete nešto da ostavite, ostavite na oltaru.Meni to ne treba. I, šta je onda sa svim onim ljudima? Ok, možda mogu da odglume psovke u crkvi i to. Ali kako onda odglume menjanje glasa? Kako? To je jako teško, da žena promeni glas u muški, pa se opet vrati na ženski! I lajanje? Ljudi ne laju! Neki ljudi tamo su lajali, zavijali kao vukovi! Povraćali! To sam sve svojim očima videla. I, molim vas, veoma je ružno što kažete da je Šabac centar magije. Da ste se raspitali kod nekoga ko je ikada išao u Ilinje, mogao je da vam kaže da od 50 automobila koji su parkirani tamo, možete da vidite registracije SVAKOG grada u Srbiji, bosanske, austrijske, nemačke... Tako da, nemojte se hvatati za informacije koje u suštini ne znate, samo nagađate. feeble, anajrim and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука