Jump to content

Manastir Ilinje - otac Isaija

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

• Одговори 343
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Манастир Илиње је “метох“ манастира Привине главе.

Манастир Илиње није никакав метох манастира било ког, но је задужбина ђед` Илије и баб` Станије Лацковића...

Подели на овим сајтовима

To je napisao Ortofil, to je možda bila nekakva aluzija, zbog navodnika; i ja sam tražila razjašnjenje šta je to sasječeno u korijenu, ali ga ne dobih. 

Подели на овим сајтовима

Зар ја треба да вам објашњавам о везе измеѓу ман. Илиње и Привина Глава? И да је о. Исаијин духовник  о. Гаврило из Привине Главе? Да обоје режу колаче за здравље (и лажу људе)? 

Код нас у МПЦ, био је један монах (о. Спиридон) из Илиње, добар человјек, духовник му је био о.Гаврило, надао се да ќе да постане игуман и јеромонах, живео је у један (српски) манастир, био је добар радник, али потрошио је и много паре и један дан нестао. Схватили су с ким имају посао из Скопске Митрополије, још раније, па јадан м. Спиридон није постао ни јеромонах ни игуман.

Сада има два искушеника (исто Срби из Гаврилово стадо), један је студент на македонски ПБФ.

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Kod oca Isaije ima zadnje dve-tri godine jeromonah Spiridon...

Подели на овим сајтовима

Kod oca Isaije ima zadnje dve-tri godine jeromonah Spiridon...

Јел је млад? Овај “наш“ је био 1986 годиште. Искрено мени се свиѓао, много је лепо говорио. Почне да прича заборави да стане. :)

Ти ме волиш, ал ја не осећам.

Подели на овим сајтовима

Jeste, baš tako nešto, i dosta priča, to mora da je taj.

Ne znam da li sam dobro razumjela, otjerali ste ga?!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

1. У првом делу о свом исцелењу и духовном призиву у монаштво у манастир Илиње код Очага, говори горе споменути отац Спиридон. 

2. У другом делу говоре лекарка, стручни сарадник оца Исаије проф др Владислава Глигоријевић Сермелвал, сам игуман отац Исаија и многобројни  верници.

Емисија "Путопис живота" - West media из Лознице, аутор емисије мр Данијела Радић

Доста доброг сам чуо о оцу Исаији али податак у првој емисији, оца Спиридона да на Јелеосвећењу у манастир Очаге долази од 1.500 до 2.000 људи, ме је оставио без даха.

Подели на овим сајтовима

• 10 months later...
  • 8 months later...
  • 2 weeks later...

Mislim da nije dobronamjeran ko tako prica, u svakom manastiru se obavljaju agape, gdje se izmedju ostalog sluzi vino i rakija, za cigarete cisto sumnjam, mozda se nekad desio prekrsaj a o.Isaija pravio da ne vidi, a to je nesto sasvim drugo. Jer kod njega su najtezi slucajevi heroinske zavisnosti, dusevne bolesti i djavoimanosti, ljudi sa ulice koje su svi odbacili i koji najstrasnije propadaju. Kao sto pricaju da je dozvolio blud a niko ne vidi da on te ljude vaskrsava, izljecuje i vjencava parove od tih bivsih ljudskih rusevina.

Svako vidi ono sto jedino moze jer kakvo je srce onakvo i oko, a ljudi koji pljuju po necemu vrijednom uznoseci svoju toboznju cistotu i velicinu su opisani jednom za svagda kao 'okreceni grobovi'

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...