Jump to content

Биометријски лични документи

Оцени ову тему

Dali su biometriski pasosi zig zveri?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Dali su biometriski pasosi zig zveri?

• Da
      12
    • Ne
      64

Препоручена порука

Ne govori se da se obelezava cipom vec kada se prst stavi na biometrijski skener da se laserom prenese zig koji je nevidljiv za ljudsko oko. 

To nije govorio otac Tadej vec svestenici i monasi iz Rusije.

Te price sire neznalice, i ljudima utjeruju strah na opstu radost djavola protiv koga se toliko bore kao Don Kihot. 

Laser je koncetrisan snop svjetlosti, i pri toj jacini koja se koristi za skeniranje prsta, moze da pise po tijelu isto koliko i sijalica sto nam svaki put ispise gomilu "nevidljivih znakova" kad pritisnemo prekidac na salteru. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 252
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Из закључивања оца Данила о Антихристу, видимо да га он скоро доживљава као племенитог. Ја га не сматрам племенитим, но вештим и лукавим играчем, који никада у историји није сам откривао своју тактику а да није био принуђен и пактирао с човеком на поштени начин који Ви нудите као озбиљан наук. Доћи ће ђаво у Антихристу и понудиће људима пакт са собом!? И тражиће на искреној основи човеков пристанак?
Ја у то не верујем. Човекоубица од почетка, лажљивац и отац лажи, мајстор сваке преваре и обмане, да пред крај човечанства изиђе пред човека поштено и себе прокаже пред човеком?

Моја неверица у ово је ипак заснована на учењу светих Отаца о овом предмету. Сам Господ најпре говори да ће то време да дође тајно, да ће делање да буде скривено, и препуно обмана, да ће само најискуснији у духовном животу бити у стању да прозру превару а отац Данил нам нуди тај највећи дар расуђивања на тацни, по систему: послужите се сви, свима је намењено без разлике?

Такође, знамо и да ће антихрист себе да представи као Христа а не као непријатеља Божијег. Где је ту добровољно одречење које би подразумевало да будем упознат шта чиним и коме се поклањам? Ако ја поверујем да је он Спаситељ човечанства и поклоним му се на било који начин, ја сматрам да сам се поклонио Христу, јер не желим да се поклањам Антихристу. Али џаба је што ја то не желим, као што је и оним светима који се поклонише демонима у својим келијама мислећи да се поклањају Христу било узалудно кад су схватили превару. Последице одречења су наступиле и видимо да су тешком муком биле исцељене и то интервенцијом других. Не сопственим снагама, то је битно да се нагласи.

Допустићу себи да због јасности кажем следеће: присилу представља жигосање коме се никако не можемо одупрети. Жигосање усијаним гвожђем док нас неколицима држи везане, или у несвесном стању од неке супстанце, или обележавање у логорима из којих се не може побећи. То је присила. Суштински различита од „морања“ које власт својим законима намеће. Ја сам слободан да закон власти земље у којој живим послушам ако се он не противи закону Божјем (ово одлучно тврди и свети Василије Велики) али сам такође слободан да се побуним против исте власти кад основано сматрам да се иза њене одлуке крије нешто што би ме одвраћало од Бога. Наравно, моја одлука не обавезује власт да се према њој благонаклоно односи, но може, али не мора, да примењује репресалије. Репресалије у римском царству, кад хришћанин одбије да се повинује одлукама ћесара које се тичу вере су биле мучења разна и грозне смрти. Дакле, хришћанин је и тад имао могућност да се добровољно одлучи да ли ће да се одрекне Христа и кади идолима или ће да пљуне на идоле и изгуби главу. Једино везивање, вођење под стражом и принудно покретање удова од стране других не би представљало издајство и добровољно поклоњење идолима. А суочење са страхом било које врсте укључује појам добровољности.

Откуда тако незрела мисао да добровољност представља лични пристанак без последица?

И ти мученици су могли добровољно да пристану да се поклоне идолима, као што су се добровољно и одрекли па изгубили земаљски живот. Или је дошло до збрке појмова?

Нико нас неће буквално на силу ставити на сто и жигосати, вероватно. Али ће перфидно као и сад да нам понуди уз репресалије жигосање. Шта су репресалије него не имати ништа за храну, одећу и обућу ако се човек добровољно не повинује новом систему вредности?

Шта је то него ултимативни избор!?

Избор између живота и смрти.

И једна и друга страна (Бог и Ђаво) нуде човеку своје. И прихватање једнога за собом вуче последице. Некада су лепе а некада горке. Али увек трезвене и озбиљне. А озбиљност је оно што понајвише фали текстовима који о биометрији говоре у шаљивом тону, спрдајући се с страхом побожних људи. Неки иду тако далеко да их трпају у секташки кош.

Није поштено, оче, да имајући пред собом људе које су јуче ушли у Цркву из комунизма, секте или атеизма, поистовећујете са свим борцима против нових докумената, тј. онога што они носе са собом преварно. Барем у Русији (због величине, положаја, разноликости идеја и сл.) постоје огромне разлике међу верујућима. Заборављате да се обраћате 8 - милионској Србији која не може да се пореди са Русијом, осим што као хришћански народи имамо неких сличности. Ту разноликост секата тј. расколничких група и њихових учења нећете наћи у Србији. У Србији су црквене власти тражиле од световних власти да се обустави издавање нових докумената, слично се дешавало и у Русији. Колико ваших манастира почевши од Тројице – Сергијевог посада која је својевремено издала књижицу јерођакона Авеља Семјонова у којој маестрално показује да нам је свештенство духовно недорасло, је писмено ставило неслагање са ИНН?

Ви сугеришете другима да се не поводе за кулинаријама из протестантских кухиња а сами игноришете одређен број руских манастира и духовника који имају став супротан Вашем? Да живите у Србији, па да држите српске манастире за ништа, у којима је често настојатељ и једини монах, па да Вас разумемо.

Код нас се догодила замена, при чему су ту замену направили секташи. Идеја о томе да ИНН, биометријски пасоши и уопште пасоши јесу печат антихриста долазе из расколничке средине. То за пасоше су смислили расколници. У почетку руски расколници, старообредници, затим бегуни - постојала је таква секта, Јури Максимов је говорио. А што се тиче ИНН, та идеја је дошла од адвентиста седмог дана.[2] 70-их година једна од адвентистичких проповедница је имала некакво "виђење", неки дух јој је открио да је то печат антихриста. Схватате из каквог мутног извора све то долази у стварности?
А због чега сатана све то шири? Због тога да, када се појави реални антихрист, онда ће сви другови који се боје да приме печат, ипак добродушно прави печат примити. Јер ће тражити печат тамо где га не буде било. Они ће тражити печат у неким техничким средствима, који уопште антихристу нису потребни. Сатана жели да научи људе да се, када дође истински непријатељ, већ не боје. А ето, Свети Иполит говори овако: "Шта ће говорити човек, примајући печат антихриста? Он ће говорити: одричем се Бога, Творца неба и земље, Његовог Сина Јединородног, Исуса Христа, Светог Духа, Свете Цркве и предајем се теби сам." Погледајте, Свети Иполит је био у праву: главно чиме антихрист сада узима своје - одбацивање стварања васељене. Еволуција - зар то није припрема доласка антихриста? Наравно, припрема, теистичка еволуција посебно. Када тврде да је Бог стварао помоћу зла, смрти, то води ка антихристу. Тврдња да Христос није јединствени пут ка Богу - ето пута ка антихристу. Тврдња да ван Цркве постоји спасење - ето, то је пут ка антихристу. Тврдња да ми овде на земљи морамо да се скрасимо (како говори Апостол Павле: када буду говорили мир и сигурност, тада ће доћи погибао) - ето, то је пут ка антихристу. У идеологији је пут ка антихристу, не у техници. Ето таква је заиста демонска обмана: заменити техничким средствима реално питање договора. Рећи ћу да су у духовном смислу многи људи сада антихристове идеје већ поделили. Идеја о томе да постоји један Бог, а да је путева много - то је већ антихристова идеја. А против тога нико не пише. Против тога се не боре.

Као одговор на незналачко у духовном смислу тумачење појмова „несвесно“ и „добровољно“ које је узгред и Синод Руске Цркве погрешно разумео и понудио верницима, нудим исечак већ поменутог аутора:

Сада размотримо схватање примања печата антихристовог као "свесног одрицања од Христа." Овај став је изнео Св. Синод наше Цркве у Саопштењу од 7. марта 2000. г, тај став је потом био потврђен и у закључку скупа Богословске комисије, одржаног 19-20. фебруара 2001. Шта то уствари значи?

Два-три протекла руска поколења су се васпитавала у духу атеизма. Из државне идеологије биле су избачене речи као што су „Бог", „Вера" и „Црква", које су се, у најбољем случају, сматрале архаизмом или трагом прошлости. Милиони људи су умирали или гинули у ратовима, за "светлу будућност" и за комунизам, као чланови Партије или Комсомола. Нека би их Господ помиловао бар за то што су волели своју Отаџбину. Али, какву? Ону, која је одбацила Бога. Чији су по духу били ти људи и њихова некрштена деца: да ли Божији или, пак, антихристови? Каква је била њихова свест? Већина њих је била до безумља помрачена идеологијом и у истом таквом помрачењу су васпитавали своју децу.

Али, ако је воља хришћанских родитеља да Црква крсти њихову децу и да их Господ прими за Своје синове у Царству Вечне Славе, онда ће деца, која са сагласношћу родитеља добијају електронско име, бити иницирани као грађани светског антихристовог поретка. Где је, онда, овде свесно одрицање? И уколико одрастао човек из незнања или уопште неверја или нецрквености прихвати идентификациони број - да ли је то, онда, одрицање од Христа у корист глобалног „раја"?

Наравно да је такво одрицање уследило као последица нехришћанског живота човековог, и можда оно и није свесно, али је ипак, у суштини, добровољно. Зато нас Господ у Јеванђељу и упозорава: "А онај слуга који је знао вољу господара својега и није приправио, нити учинио по вољи његовој, биће много бијен; а који није знао, па је учинио што заслужују батине, биће мало бијен." (Лк. 12, 47-48). Блажени Теофилакт Бугарски објашњава ово место: "Зашто се кажњава и онај који не зна? Зато што је и он могао да сазна, али није зажелео, а услед немарности је и сам постао крив због незнања. Дакле, он је достојан казне за то што није добровољно хтео да сазна." О томе како су свесно Јудејци разапели свога Цара, сведочи само Јеванђеље. Тако, Преп. Максим Исповедник пише: Господ, на Кога су хулили, били Га по лицу и Који је трпео друга страдања од Јевреја, подносио је све ове невоље, састрадавајући са онима који су Га вређали, као са онима који живе у незнању или су у заблуди. Зато је и на Крсту рекао: Оче! Опрости им, јер не знају шта чине (Лк. 23, 34)"

Отуда је јасно да нас неће погубити несвесно одбацивање Христа, већ управо добровољно. А оно може да буде и из незнања, и из малодушности, и из маловерја, али свршетак одрицања је увек један те исти: "А страшљивима и невернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удео у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт" (Откр. 21, cool.gif. И више од тога. Уосталом, свесног одбацивања Христа као таквог и неће бити! Доћи ће антихрист и рећи: "Ја сам христос!" и људи се неће одрећи од њега, већ ће му поверовати! "Људи ће веровати ономе што ће антихрист говорити, јер ће он деловати као аутократа и самодржац... Људи ће имати крајње поверење у антихриста... мислиће, да је он Христос Спаситељ" - каже Преподобни Нил. Неће га признати само они који буду знали да он није Христос, јер ће антихрист доћи "у име своје" (Јн. 5, 43).

Зато је, у вези са принципом "добровољности", потребно да се задржимо на два, по нашем мишљењу, нетачна податка у Саопштењу Светог Синода Руске Православне Цркве од 7. марта 2000. У Саопштењу се каже да се у светоотачком Предању такав печат (тј. печат антихристов) схватао као знак који потврђује човеково свесно одрицање од Христа. Према речима Св. Иполита Римског овај печат ће гласити: "Одричем се Твога неба и земље; одричем се Крштења; одричем се служења моме Богу и сједињујем се са тобом и верујем у тебе". Исто то говори и Преп. Нил Мироточиви: „На печату ће бити написано следеће: 'Ја сам твој' - 'Да, ти си мој.'" Даље, у Саопштењу се каже у вези са идентификационим бројем: "Супротно Предању, понекад се тврди да технолошка достигнућа тобоже могу сама по себи да учине преокрет у тајним дубинама душе, доводећи до заборављања на Христа. Такво сујеверје није у складу са православним тумачењем Откривења Светог Јована Богослова, према коме се ''печат звери' даје онима који свесно поверују у њега 'само због његових лажних чудеса' (Св. Јован Златоуст). Никакав спољашњи знак неће нарушити духовно здравље. човека, ако не постане последица свесне издаје Христа и срамоћења вере."

Прва нетачност у овој изјави је у томе да се под печатом подразумева свесно одбацивање Христа. У горњем тексту смо објаснили неистинитост ове тврдње. Не може се рећи да ће сви који су примили или који ће примити печат антихриста то учинити свесно. Свесно ће то учинити они који су већ једном одбацили Христа, и према Св. Јовану Златоустом "повероваће у другога из саме мржње према Христу." Они, који су одбацили Онога Који је дошао по Божијој вољи, нема сумње да ће прихватити Божијег противника. То ће свесно учинити и они који се отворено клањају сатани или који припадају некој од деструктивних секти, култова или ложа. Рећи за друге, који су му поверовали и који му се клањају да ће то учинити свесно у правом смислу те речи јесте нетачно. Јер, рећи да ће они то учинити "свесно", значи исто што и рећи да ће то учинити "при здравој памети", мећутим, тада - како пише Св. Јован Златоуст - они сами себи притиврече. Јер уколико човек не верује Христу, тим пре неће веровати ни антихристу." Зато ће вера у антихриста и поклоњење антихристу код ових људи бити као у стању неког безумља, али ипак добровољно, а ово безумље ће бити последица потпуног окретања људи потребама светског живота, у коме ће лаж самога начина живота постати нормална. "Такво безакоње, наравно подразумева и моралну распуштеност" - пише Св. Теофан Затворник - „и господарење безакоња у последњим временима приказано је у Откривењу као жена 'велика блудница', која има на челу натпис 'тајна' (Откр. 17, 5)". Нема потребе да даље наводимо цитате из Светих Отаца, који потврђују пад морала до кога ће доћи у то време, али суштина је да ће у свести људи доћи до развратне промене која ће имати за последицу да људи зло почну да сматрају добром, пороке - нормом, бешчашће - врлином.

Подели на овим сајтовима

Griso spamujes sa dugackim tekstovima, sto ne postavis link samo. Niti navodis izvor odakle preuzimas ove tekstove. Ivvor mnogo govori o kredibilitetu kriticara. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Плод измене свести ће, пре свега, бити заборављање Бога, јачање одступништва од Бога, и, на крају крајева, супротстављање Богу, које ће ићи чак и до мржње. И противљење Богу, које се огледа у телесном животу, ће прећи у реално признање антихриста и поклоњење њему као ономе који је потпуно супротан Богочовеку. Најјаснији пример тога шта од човека може да учини промењена свест и до чега га може довести јесу Јудејци који не само да су одбацили, већ и распели Христа, свога цара. Ваћ сама та чињеница треба да буде поражавајућа: Јудејци су веома поштовали Бога, и одлазили у храм, и молили се, трудили се да се најстроже придржавају Закона, али су при свему томе ипак распели на Крст Самог Бога и Творца васељене.

Бог ће у последња времена допустити борбу у умовима и срцима људи, као што је то већ сада допустио код многих: „и зато ће им Бог послати силу обмане, да верују лажи; да буду осуђени сви који не вероваше истини, него заволеше неправду“ (2. Сол. 2, 11-12), односно онима који су поверовали у антихриста и који су му се поклонили.

Зато ми не треба себе да умирујемо помислима да, с обзиром да идемо у храм и молимо се и учествујемо у Светим Тајнама, и чувамо веру, нас не може да се дотакне овај тешки грех ума, који може да доведе до богоборства. Таква самоуљуканост је већ предзнак почетка греховне промене свести: "Зато који мисли да стоји пека пази да не падне" (1. Кор. 10, 12), тј. у њему се већ појавио почетак прелашћивања духом антихристовим, чиме антихрист већ постиже свој циљ, јер је почетак поклоњења њему управо у уму човековом, а довршење тог поклоњења је телесно поклоњење. И зато ће му веровати људи "само због лажних чудеса", добровољно их прихвативши, и у том смислу и треба схватити речи Св. Иполита Римског горе наведене из Саопштења Светог Синода.

Уз то, одмах даље у истом Саопштењу се наводи пророчко сведочанство Преп. Нила Мироточивог, које каже да ће на печату бити написано: "Ја сам твој," - "Да, ти си мој". Међутим, зашто у Саопштењу нису наведене и следеће речи Преп. Нила: "Примам својом вољом, а не насилно." "И ја тебе примам по твојој вољи, а не насилно"? Као потврда тога, и у Саопштењу Богословске комисије наводи се овакво мишљење Св. Синода, а ниже наводимо исправно схватање смисла печата из Посланице Св. Синода Грчке Цркве, по коме се примање печата не састоји у његовом несвесном, већ у добровољном примању.

Дакле, покушаћемо да тачније формулишемо смисао печата антихристовог. Он се састоји у добровољном поклоњењу антихристу. Вера у антихриста ће се базирати на његовој обмани, јер ће он као личност бити потпуно супротан Христу, односно биће антитип, како га оштро назива Преп. Нил.

Зашто је толико важно скренути пажњу православних верника наше земље на неправилност формулације о „свесном одрицању" (од Христа)? Зато што формулација о "свесном одрицању" доводи до неправилног схватања деловања будућег лажног месије, до заборављања најглавнијег оружја "оца лажи", а то је обмана, тј. подметање лажи, не директно и отворено, већ подмукло и лукаво. И као светски лидер, као поглавар држава антихрист ће своје обмањивање спроводити лукаво и подмукло, и у политичком деловању, и у економским мерама, и у култури, и у сфери моралних вредности. Све ће бити усмерено на то, да се у свести људи целог света изгради уверење у то да је он заиста Христос. Зато поменуто неправилно тврђење (о „свесном одрицању" од Христа, тј. „свесном прихватању" антихриста) доводи до умртвљавања хришћанске пажње и будности, и фактички означава прихватање става о свршетку света као о једном одређеном историјском тренутку, а на основу кога људи у својој животној пракси почињу да доносе лажне закључаке: немамо се још увек чега бојати, нити збуњивати, јер никакве политичке и економске мере не могу да науде духовном животу човека, а антихриста још увек нема, он се још увек није зацарио и, отуда, још увек не може ни бити ни његовог печата. Односно, у овом моменту то би значило, да наметање целом свету богоборачке антихришћанске идеологије не може да науди ни животу Цркве, ни њеним чедима; то јест да електронске легитимације, укључујући и прихватање идентификационог броја као чин признавања и добровољног ступања у апокалиптички антихристов систем тоталитарне компјутерске контроле, не могу да науде души човековој. Међутим, већ је очигледно, да није тако, тј. да је такав однос према схватању смисла печата антихристовог и свршетка света пут самообмане и духовне погибије. Ако будемо тако расуђивали, ми и нећемо знати да смо дочекали антихриста, јер он ће доћи али неће рећи: "Ја сам антихрист", већ ће рећи: "Ја сам христос!"-

Не смеју се, дакле, поистовећивати, као што је то учињено у Завршном документу Богословске комисије, појмови "свесно" и "добровољно" одрицање од Христа. Зато изнесени став о "свесном одрицању од Христа", у овом контексту, није догматички исправан и истинит, јер не одговара учењу Светих Отаца.

Дакле, да сумирамо оно што смо рекли. Из објашњења смисла печата антихристовог, које је изнесено у Саопштењу Светог Синода од 7. 03. 2000. као и у саопштењу Богословске комисије РПЦ од 19-20. фебруара 2001. г. произлази да, иако суочени са предобразима антихристовог печата, треба да сматрамо да сам тај печат не може да постоји пре антихристовог зацарења, што, пак, није исправан став како смо то већ доказали. Овакав став, са своје стране, доприноси да се у свести Хришћана уврежује став да се према антихристовским печатима односе као према пуким "спољашњим знацима", симболима који, наводно, не могу да утичу на духовни живот. Уствари, овакви "спољашњи знаци" и симболи и јесу предобрази печата антихристовог, и када се добровољно примају и користе они скрнаве савест Хришћанинову, утичу на промену његове свести и лишавају га благодатних дарова вере, а пре свега страха Божијег.

Чињеница да је дошло до грешке у ставу изнесеном у саопштењима Св. Синода и Богословске комисије није за осуду, јер нико није унапред осигуран против промашаја и заблуда, тим пре када се ради о овако сложеним и несвакидашњим питањима.

Боре се против тих ствари које су већ давно застареле. Говорили су да тобож постоји компјутер "Звер" у Бриселу, чули сте? Али извините, компјутер "Звер" из 1976. године слабији је од мог компјутера који лежи ту на столу. Да, у вашим рукама је аудио-рекордер који је моћнији од тог компјутера, који је тобож "захватио" цело човечанство. И ето, том старудијом до сада плаше неке. То је једноставно безумље људи који су упали у прелест. И признак је овде веома једноставан: приметите, што више човек почиње да се занима борбом са ИНН или биометријским пасошима, то више неспокојнији постаје, постаје раздражљив, злобан, агресиван. Зар је то од Духа Светога? Зар је Дух Свети Бог смутње? Како је рекао Апостол Павле, Бог наш није Бог нереда већ мира. А ја нисам видео још ни једног тихог и спокојног човека, који би се активно занимао борбом са ИНН. Сви су они хистерици. Код нас је био један ауторитетни архимандрит, у једном великом манастиру (нећу рећи како се зове, да не би срамотио), он се активно борио са ИНН и као последица сишао је са ума. У правом смислу те речи. Почео је да јури го по манастиру, да виче неке бесмислице и завршио у лудници. Ето такво је духовно помрачење, које је у потпуности повредило човека. Код нас су људи почели да иду у пећине. Знате за пензнеску причу? Зар је то од Бога? Не, то је од сатане. И од сатане је управо зато што сатана хоће да помути људе. Помутио је чак тиме, да су заборавили на Христа и мисле само о сатани. Говорили сте о оцу Пајсију; сетио сам се једне приче, коју знам непосредно. 80-их година Старцу Пајсију су долазили неки ходочасници и почели да се распитују када ће доћи антихрист. А он их пита: "А што, ви га баш чекате?"

Ово помињање рачунара под именом „З В Е Р = B.E.A.S.T.“ који се налази у Бриселу и спрдање с застарелошћу над којом је супериоран сваки десктоп просечног корисника је грубо несхатање поруке или пак, ругање над информационом необавештеношћу народа који узгред уопште не греши кад говори то чему се отац и њему слични подсмевају.

Ако замислимо информациони центар у коме намеравам да похраним информације о сваком човеку на земљи и једног дана кренем с информационим хардвером којим располажем желећи да ту замисао остварим, па током времена схватим да га време у техничком смислу гази, нормално је да ће почетни PC 486  бити у међувремену замењен рачунаром с Core 2 Duo процесором или четворојезагарним процесором или макар замењени хард дискови који су данас страобалног капацитета. Ово мењање самих спремишта информација као што су хард дискови омогућује задржавање чак и те старудије из 1976 године (чак и да неко у то поверује, што је немогуће, јер су рачунари у то време тражили већу бригу о њима него што је изискују одојчад) јер тај рачунар нема намеру да буде употребљен за рендеринг или мултитаксични рад, него просто складишти најобичније информације о човеку у писаној форми које знају сви који имају рачунаре и које уопште не заузимају много места. Нешто слично је оно што се у свакодневној ИТ комуникацији зове „Office komp.“. На само једну флеш меморију од 1 GB може да стане много информација о много људи.

Замислите колико информација стаје на хард диск од једног терабајта који имају многи корисници у убогој Србији?

А тек Брисел!

То је дакле, питање идеје. Идеје да је неко оформио информациону базу у једној згради (сама зграда је такође маловажна) и похрањује податке о људима. Да ли креатори идеје усавршавају почетни рачунар зван Звер дограђујући нове сервере или комплетном променом рачунарског система с времена на време, потпуно је небитно. Оно што је било похрањено у старом рачунару који је за данашње појмове прави убожјак свакако је сачувано, као и кад бисмо купили нови рачунар за исте склоности и потребе и на њега пренели податке са ислуженог рачунара. Ово је крајње неозбиљна примедба а колико видим и саборац на училиштву у Москви проф. Јурија - ђакон Андреј употребљава ову јадну аргументацију. Ово није на нивоу детета а камоли универзитетског професора. Но, време је такво какво је. Да су људи бољи можда би и професори били мање површни.

На крају, отац остаде дужан за одговор на речи старца Пајсија о новим документима. Лако пређе на шаљиве одговоре старца упућене неким путницима туристима који о вери не знају скоро ништа, па га питају „Кад ће да дође Антихрист?“ а он им свакако мудро, светитељски одговара, видећи њихову погрешну устремљеност у стварима вере и неутемељеност.

http://www.pravoslavniforum.com/index.php?PHPSESSID=af51f0026931ceb67ad9d36d547faaae&topic=2884.15

Подели на овим сајтовима

Ja jedva cekam da dodje vreme da nam stvarno ubace cip pod kozu da ne moramo vise da se mlatimo sa cekovima, novcem, karticama... udjes  u prodavnicu uzmes sta ti treba  i samo prodjes kroz prolaz koji te neprimetno skenira i automatski ti skine pare sa racuna... milina ^^

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Људи се хватају за форму, а заборављају суштину. Главна примедба тим документима је да би се њиховом употребом, цитирам: "избрисала анонимност токова новца и отворио пут тоталном надзору државе над појединцем". ОК, у реду. Али дај да се вратимо корак у назад и запитамо - шта је овде заиста проблем?

Парадоксално, већина "противника биометријских докумената" се са друге стране свим срцем залаже за "јачу државу", обично изразито националну. Немају ништа против да држава над грађанима има апсолутну власт и да им се у циљу "вишег добра" одузму елементарна људска права - слобода говора, слобода кретања, могућност самоодбране, неповредивост приватне својине итд. Наводни противници "тоталитарне државе" су често у ствари њени највећи заговорници.

Оно што у ствари треба свим силама бранити јесу индивидуална права. Треба бранити појединца од насиља државе. Нико се не пита - зашто државе уопште људима ограничавају право кретања? Откуда њима право да нама "дозвољавају" да негде идемо и у ту сврху нас "жигошу" пасошима (било које врсте)? Откуд њима право да нас понижавају да сатима стојимо у реду, не само на туђој граници већ и када улазимо у своју сопствену земљу. И још нас дочекују намргођени са сумњичавим и подругљивим питањима?

Или зашто је грађанин Србије дужан да стално са собом носи "доказ о свом сопственом постојању" - личну карту? Откуд некоме право да човека тако "обележава" и понижава? Ту је човеку ускраћено чак и да "постоји" без њихове дозволе...

Откуд држави право да издаје неморални "папирни новац" без покрића? Зар није то највећа превара у историји човечанства? И највећа могућа тотална контрола над народом? Папирни новац омогућава држави да људима у тренутку конфискује све што су уштедели читав живот. И не видим да се било ко против тога буни...

Или зашто грађанин, скоро свих држава на свету, мора да плаћа рекет властима? По чему се онда они разликују од мафије? Ми у суштини и даље живимо у робовласничком друштву. Само нисмо робови 100%, него 50%. Не радимо за господара целе године, већ само шест месеци, а казна за непослушног роба је у суштини иста. Пробајте да не платите порез па ћете видети да је то истина.

И сви врли противници "биометријских докумената" ће се овоме што написах оштро супротставити и рећи да сам неразуман. А не виде да је потпуно небитно да ли су документи овакви или онакви све док ми покорно подржавамо своје робовласнике. Хитлер није имао биометријска документа, па му ништа није сметало. Није ни Стаљин.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Људи се хватају за форму, а заборављају суштину. Главна примедба тим документима је да би се њиховом употребом, цитирам: "избрисала анонимност токова новца и отворио пут тоталном надзору државе над појединцем". ОК, у реду. Али дај да се вратимо корак у назад и запитамо - шта је овде заиста проблем?

Парадоксално, већина "противника биометријских докумената" се са друге стране свим срцем залаже за "јачу државу", обично изразито националну. Немају ништа против да држава над грађанима има апсолутну власт и да им се у циљу "вишег добра" одузму елементарна људска права - слобода говора, слобода кретања, могућност самоодбране, неповредивост приватне својине итд. Наводни противници "тоталитарне државе" су често у ствари њени највећи заговорници.

Оно што у ствари треба свим силама бранити јесу индивидуална права. Треба бранити појединца од насиља државе. Нико се не пита - зашто државе уопште људима ограничавају право кретања? Откуда њима право да нама "дозвољавају" да негде идемо и у ту сврху нас "жигошу" пасошима (било које врсте)? Откуд њима право да нас понижавају да сатима стојимо у реду, не само на туђој граници већ и када улазимо у своју сопствену земљу. И још нас дочекују намргођени са сумњичавим и подругљивим питањима?

Или зашто је грађанин Србије дужан да стално са собом носи "доказ о свом сопственом постојању" - личну карту? Откуд некоме право да човека тако "обележава" и понижава? Ту је човеку ускраћено чак и да "постоји" без њихове дозволе...

Откуд држави право да издаје неморални "папирни новац" без покрића? Зар није то највећа превара у историји човечанства? И највећа могућа тотална контрола над народом? Папирни новац омогућава држави да људима у тренутку конфискује све што су уштедели читав живот. И не видим да се било ко против тога буни...

Или зашто грађанин, скоро свих држава на свету, мора да плаћа рекет властима? По чему се онда они разликују од мафије? Ми у суштини и даље живимо у робовласничком друштву. Само нисмо робови 100%, него 50%. Не радимо за господара целе године, већ само шест месеци, а казна за непослушног роба је у суштини иста. Пробајте да не платите порез па ћете видети да је то истина.

И сви врли противници "биометријских докумената" ће се овоме што написах оштро супротставити и рећи да сам неразуман. А не виде да је потпуно небитно да ли су документи овакви или онакви све док ми покорно подржавамо своје робовласнике. Хитлер није имао биометријска документа, па му ништа није сметало. Није ни Стаљин.

Слажем се са свим у принципу, али ипак чини ми се да није (макар засад) могуће направити друштво без икаквих облика контроле. Једноставно, организована људска заједница мора да има некакву власт. Чини ми се да је то зато јер је у природи људи да траже одређену сигурност од некога, обично државе, и да су спремни да му заузврат дају део своје слободе... Верујем да би све могло да фунскционише и на начин на који ти размишљаш, али само ако би људи били мало освешћенији и способнији (у смислу да се више ослањају сами на себе), у овим условима, иако ми терорисања државе уопште нису симпатична, не видим други начин да колико-толико нормално друштво опстане... :/

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Jesi cula ili procitala? Jako bitna razlika. A sve i da si cula, nije bio u pravu.

Čula :)

U Hrvatsku se moze uci sa licnom kartom, nije ti potreban pasos.

U Hrvatsku, građani BiH NE MOGU ući sa ličnom kartom samo. Treba im ili biometrijiski pasoš, ali viza ako nema gore navedenog pasoša :)

O tom treba razmisljati, a ne zamajavati se sa nekim tehnickim pitanjima koji nemaju veze ni sa zdravim razmisljanjem.

Pa eto mi neki koji nemamo zdrav razum se zamajavamo time...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

U Hrvatsku, građani BiH NE MOGU ući sa ličnom kartom samo. Treba im ili biometrijiski pasoš, ali viza ako nema gore navedenog pasoša :)

Na zvaničnom sajtu MIP-a Hrvatske piše da može:

* državljani Bosne i Hercegovine mogu ući u RH i s osobnom iskaznicom (CIPS). Djeca koja nemaju osobne iskaznice mogu prelaziti državnu granicu samo uz predočenje valjane putne isprave.

Link

Подели на овим сајтовима

Čula :)

E pad saznas da si cula da nije bio u pravu. :)

I ja sam drzavljanin BiH i nebrojeno puta sam prelazio granicu samo sa licnom kartom. Osim toga Genius ti je postavio i zvanican link hrvatskog ministarstva vanjskih poslova gdje se potvrdjue da punoljetni drzavnljani BiH hrvatsku granicu mogu prelaziti sa licnom kartom. 

Dakle ili nisi prelazila hrvatsku granicu u skorije vrijeme ili si prelazila misleci da ti obavezno treba pasos.

Pa eto mi neki koji nemamo zdrav razum se zamajavamo time...

Nasla si se licno prozvanom. 

Pa izvoli ako ti se svidja to zamajavanje oko biometrijskih dokumenata i ziga zveri, samo napred. 

Подели на овим сајтовима

Не мислим. Лично сам извадио ЛК са биометријским чипом. Такав чип постоји и у пасошу, возачкој дозволи, саобраћајној дозволи, банковним картицама. Није проблем чип као такав. Треба водити рачуна шта ће у њега да мећу. Опет, ни то нема везе са жигом звери већ се тиче заштите приватности и права и интегритета личности.

Подели на овим сајтовима

Zasto je prije 5-6 dana, na hrvatskoj televiziji receno da ne mogu, da moraju imati ili vizu ili biometrijskipasoš, i da to Hrvatskoj ne odgovara ali ona sama ne može ništa, mora zahtijevati od EU da to odobri... Nije mi jasno sada ništa. Zoran Milanović izjavio gore navedeno samo ne mogu da se sjetim na kojoj TV tačno... A Justinijane, ja koliko sam upoznata sa ovim forumom, suština je da svako piše i pita za ono što njega zanima... Pa ne vidim zašto tebi ove moje dileme, idu na živce?  A samim tim, ne razumijem zašto pobijaš izjave oca Tadeje? Zar mislis da je lagao? Stvarnoi ne bih rekla za oca Tadeja ništa ružno, naprotiv on je bio predivan! I molim da se njegove izjave ne omalovažavaju...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Neke izjave oca Tadeja su falsifikati ili modifikovane

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...