Jump to content

Smrtna kazna - da ili ne?

64 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење смртне казне

• Да, обавезно! За све тешке злочинце!
    • Не, највећи цивилизацијски напредак је укидање смртне казне
    • Немам став
    • То се коси са основним хришћанским начелима

Препоручена порука

Нисам мислио на рад са затвореницима (у коме има великог напретка са неким групама затвореника у Немачкој, рецимо), него на рад са становништвом, у смислу стварања система који је далеко мање стресан.

Ja sam te odlicno razumeo sta si napisao, i zato sam ti i rek`o i ponovo ti kazem - od toga nema nista ni kod nas, niti bilo gde na svetu.

Ne postoji niti ce da postoji takvo drustvo. Samo zatvarate oci bezveze.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Први корак би био да људи буду поштеђени од ужасних детаља оваквих вести, ја не могу да се саберем откако сам видео шта је све ту било. Као да насилна смрт једне девојчице није довољно тешка вест.

+10 za ovo...

Подели на овим сајтовима

A kakva je poenta toga? Tako se u stvari ti izivljavas na njemu, a njemu je potrebna makar jednosmerna pedagogija, makar je on i ne ukapirao i ne prihvatio, prihvatice i ukapirace neko drugi.   Dozivotna sa teskim radom i batinama ima smisla.

Ne znam sta ti je jednosmerna pedagogija. A i batinanje je izivljavanje od kojeg ne vidim da moze biti koristi. Ovako dobija adekvatnu kaznu, i mozda moze da se preispita i pokaje jer je ostavljen svojoj savesti da ga protrese, mada tesko. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ali i ranije kad smo pricali, a ni sad, meni niko da odgovori na pitanje, pa cu da budem dosadan i da ga ponovim:

Zar je po vama zivot ove devojcice (npr., ili bilo koga drugog, narocito deteta) manje vredan od zivota ovog monstruma?

Zar je za vas tako jeftin stravicni bol njenih roditelja?

Za mene je izrazito jezivo i uzasno da se tako olako prica o necemu tako neizmerno zastrasujucem...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta ti je jednosmerna pedagogija. A i batinanje je izivljavanje od kojeg ne vidim da moze biti koristi. Ovako dobija adekvatnu kaznu, i mozda moze da se preispita i pokaje jer je ostavljen svojoj savesti da ga protrese, mada tesko. 

Jednosmerna u smislu ako on nema koristi od kazne, imace neko ko to vidi i predomisli se od zlocina. Ako i to, naravno.

Batinanje ne tek onako, nego kao redovna vaspitna mera za svaku neposlusnost na toj robiji ili radu.

Ali za sve to je potreban vrlo stabilan i jasan sistem, koga ovde kod nas nema ni u tragovima...

Подели на овим сајтовима

+10 za ovo...

Nema od tog nista, brale, samo se zavaravate sarenim lazama...

Подели на овим сајтовима

Ali i ranije kad smo pricali, a ni sad, meni niko da odgovori na pitanje, pa cu da budem dosadan i da ga ponovim:

Zar je po vama zivot ove devojcice (npr., ili bilo koga drugog, narocito deteta) manje vredan od zivota ovog monstruma?

Zar je za vas tako jeftin stravicni bol njenih roditelja?

Za mene je izrazito jezivo i uzasno da se tako olako prica o necemu tako neizmerno zastrasujucem...

A evo tebi pitanje ako se izvrsi egzikucija i ovaj lik ubije,to je dokaz da je zivot jadne Tijane vredniji od njegovog koja je samo izasla u grad i imala tu nesrecnu sudbinu da naleti na ubicu,koji ce je muciti i na kraju ubiti i golu zakopati?

Ako se izvrsi egzekucija to znaci da nece biti stravicnog bola roditelja njenih?

Ako se izvrsi egzekucija sve se vraca na staro?

I pritom svi mi pricamo olako,jer je ovo...ne daj Boze nikome nikada...meni je celo jutro samo ovo u meni,veruj mi da nisam stigao ni da se umijem,trazim,gledam,citam...cak mi je zao i one bebe koju ubica drzi u rukama na svom fejs profilu,kako ce ono odrasti? Uzasna stvar i neverovatno losa stvar.

Ali svi mi pricamo olako.

Подели на овим сајтовима

Ми не бирамо између његовог и њеног живота. Њен више нико на овом свету не може да врати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Zar je po vama zivot ove devojcice (npr., ili bilo koga drugog, narocito deteta) manje vredan od zivota ovog monstruma? Zar je za vas tako jeftin stravicni bol njenih roditelja?

Ово је класична замена теза. Нико овде не мери било чији бол или вредност нечијег живота. Мери се оправданост смртне казне генерално, и какво би ми друштво били да је имамо или да је немамо, и колико би смртна казна била ефикасна у ономе што је сврха казне, спречавање понављања овога. Ако хоћеш освету, то је друга ствар, али немаш права било коме да импутираш оно о чему се уопште и не расправља.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Пратим коментаре на целој интернет мрежи,и сви до једног би га одвели у планину и секли ножем,комад по комад,једно месец дана...

Е, управо ми је ово најстрашније... Баш ти, обични, "мали" људи имају у себи толико потенцијала да постану исти као мучитељ(и)...

Занимљив линк, ко жели нека погледа...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Medjutim, kad se glava ohladi i razmisli, smrtna kazna je nagrada za svakog zlocinca.

Веруј ми , смртна казна није награда ни за кога . У Америци се робијаши осуђени на смрт боре до краја да добију доживотну уместо смртне казне јер , сладак је живот, посебно таквим људима. Ја сам за смртну казну . Не из освете, него једноставно , такви људи су већ мртви , неће се покајати . Успе ли да изађе, а са нашим законима хоће,урадиће исто , зато је боље трајно га уклонити из друштва . 

Подели на овим сајтовима

Е, управо ми је ово најстрашније... Баш ти, обични, "мали" људи имају у себи толико потенцијала да постану исти као мучитељ(и)...

Ljudi su u šoku i besni su. Zato i pričaju tako, jedan način pražnjenja. Verovatno niko od njih ne bi stvarno to uradio.

Подели на овим сајтовима

Ми не бирамо између његовог и њеног живота. Њен више нико на овом свету не може да врати.

I? To je to?

Подели на овим сајтовима

Ово је класична замена теза. Нико овде не мери било чији бол или вредност нечијег живота. Мери се оправданост смртне казне генерално, и какво би ми друштво били да је имамо или да је немамо, и колико би смртна казна била ефикасна у ономе што је сврха казне, спречавање понављања овога. Ако хоћеш освету, то је друга ствар, али немаш права било коме да импутираш оно о чему се уопште и не расправља.

Kakva crna zamena teza? Ubijeno dete a prema monstrumu biste da budete fini?

Подели на овим сајтовима

Ljudi su u šoku i besni su. Zato i pričaju tako, jedan način pražnjenja. Verovatno niko od njih ne bi stvarno to uradio.

Говорила сам уопштено, пошто се увек то прича кад је неки свиреп злочин у питању. Некад ми заиста делује да смо темпиране бомбе. Видиш - поштен човек, мирно живи, све ок и једног дана - паф, побије тринаесторо. Мислим, ужас...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...