Jump to content

Smrtna kazna - da ili ne?

64 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење смртне казне

• Да, обавезно! За све тешке злочинце!
    • Не, највећи цивилизацијски напредак је укидање смртне казне
    • Немам став
    • То се коси са основним хришћанским начелима

Препоручена порука

Против.

Мало је вероватно да то има неки "педагошки" ефекат, јер људи који чине таква злодела су ментално болесни и тешко повезују своја дела са последицама у будућности.

Ili prosto su uracunljivi, ali misle da ce se izvuci, da ce pobjeci, ili toliko su zeljni da pocine zlocin da nemare za posljedice. Uostalom kako napisa genius, od deset zemalja sa najvise pocinjenih zlocina, cak 6 ih ima smrtnu kaznu. Tako da smrtna kazna sigurno nije djelotvoran metod za umanjivanje zlocina. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Crkva daje zapovest, Ne ubij, ista Crkva blagosilja odbrambene ratove. U ratu neprijatelje ne gadjamo cvećem...ali biramo manje zlo, ubijanjem neprijatelja spašavamo naše porodice. I bez ratnog stanja, ukoliko nam neko ugrozi život najmilijih, svako normalan , ako ima mogućnosti, neutralisaće izvor opasnosti.

Са овим се у потпуности слажем и то се не коси са ставом цркве.

Црква је по мени то савршено прецизно рекла , да се то може урадити само у случајевима када живот твојих најближих и твој је дошао у опасност и ја не видим какве ту недоумице не треба да има.Само у тим случајевима је то оправдано , а у свим другим случајевима не.

Против сам смртне казне. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Нисам за враћање...иако сам у први мах помислио да бих био....али јесам за дуго и детаљно батинање у фазону "дан мрмота"

Подели на овим сајтовима

Пратим коментаре на целој интернет мрежи,и сви до једног би га одвели у планину и секли ножем,комад по комад,једно месец дана...

Шта знам,да сам ја родитељ,не бих чекао никакву пресуду, већ бих му сам пресудио , али да се не заваравамо, од истинског хришћанства смо далеко милионима година...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Blic je objavio da je ovo ubica

https://www.facebook.com/dragan.djuric.djuka22

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/486011/Za-ubistvo-Tijane-osumnjicen-Dragan-Djuric

Pogledam iz radoznalosti i vidim na profilu mu sherovano :unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble: :unbelieveble:

293296_485219618188396_2031820656_n.jpg

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Covece,imas jasnu statistiku da u zemljama gde ima smrtne kazne stopa ovakvih zlocina ne da nije manja nego naprotiv cak i veca. I da li realno mislis za nekog coveka koji ima poriv da ubije,siluje da ce mu bilo kakva kazna biti pred ocima ako bude imao priliku da to uradi? 

Coveku koji pocini takav zlocin i zavrsava u zatvoru je mnogo teze,mnogo.

To bi moglo da bude kad bi imao sistem koji sprovodi dozivotne robije sa batinama i teskim radom.

Toga prosto NEMA kod nas, otvorite oci ljudi, sta je vama...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Protiv, ali uz uvodjenje dosta opreznih mera kako bi se kazne za silovanja i pedofiliju povecale uz upotrebu metoda da im ovako nesto vise ikada padne na pamet. Jasno je, kad kazem ,,metode" ne mislim na najsvirepija mucenja. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

To bi moglo da bude kad bi imao sistem koji sprovodi dozivotne robije sa batinama i teskim radom.

Toga prosto NEMA kod nas, otvorite oci ljudi, sta je vama...

Pa jel ne znas kako ubice dece i silovatelji prolaze u zatvoru od drugova robijasa? a kako od cuvara? Veruj mi da je smrtna kazna za to jafa keks.

Подели на овим сајтовима

Mene samo zanima kako je mogao skoro dve nedelje da se ponasa normalno,da radi normalno,da zivi,da jede,da dise...kako se osecao dok je na televiziji gledao o potrazi za Tijanom i teorijama da je u Madjarskoj ili gde vec,kako je mogao ako je radio na pijaci da dok odsluskuje ljude o tom slucaju da se ponasa normalno...ne znam sta mi je gore sam cin ubistva ili ovako nesto.

Подели на овим сајтовима

Ima mnogo svedocanstava o tome sta se radi sa tim ljudima i kroz kakve "traume" prolaze,tako da nije bas samo u filmovima.

Мој добар пријатељ из детињства је осуђен за силовање, ено га у Забели, длака са главе му не фали. Мати га редовно посећује, све је нормално и остало му још годину дана, тако да ипак мислим да су то само филмске приче.

Подели на овим сајтовима

Мој добар пријатељ из детињства је осуђен за силовање, ено га у Забели, длака са главе му не фали. Мати га редовно посећује, све је нормално и остало му још годину дана, тако да ипак мислим да су то само филмске приче.

Tvrdim da silovatelji dece i ubice dece prolaze mnogo gore i mnogo lose...to sam citao od mnogih bivsih osudjenika.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...