Jump to content

Smrtna kazna - da ili ne?

64 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за увођење смртне казне

• Да, обавезно! За све тешке злочинце!
    • Не, највећи цивилизацијски напредак је укидање смртне казне
    • Немам став
    • То се коси са основним хришћанским начелима

Препоручена порука

To su sve price iz nekog idealnog drustva, koje ovde prosto ne postoji. Tako da ne kapiram zasto jos o tome pricate.

Sad za trenutak da izopstimo ovaj stravican slucaj koji se desio sa malom Tijanom i da se bavimo tim idealnim drustvom. Da li je idealno drustvo i to koje ce policija iznudjivati priznanje batinama,strujom? da li je idealno drustvo to po kome ce sud suditi ne na osnovu dokaza nego na osnovu medijskih spisa ili partijske presude?  Da li takvo idealno trenutno drustvo mozda ne moze da bi sto brze resili neki slucaj napravi gresku i da posalje na giljotinu coveka koji nije kriv? previse je dokumentaraca o tome.

I kazna ne bi predupredila zlocine dalje,covece covek ti je izneo podatke da u 10 zemalja sa zlocinima, 6 ti je u onim zemljama koji imaju vec smrtne kazne,dakle to nije nekog bolesnika sprecilo da ubije,siluje. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 313
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

A kazna bi svakako predupredila niz slicnih zlocina, i to je ono sto je najvaznije.

Ne bi predupredila, o tome smo vec raspravljali na istoj ovakvoj temi, demon kad obuzme coveka tada ne postoji svest o tome.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Kakva crna zamena teza? Ubijeno dete a prema monstrumu biste da budete fini?

Ко би да буде фин, шта причаш? Ко је икада поменуо да буде фин према било коме? Зар овде није стално наглашавано да ће му живот бити пакао и најгора казна, да би му смрт била награда?!

Одакле ти уопште тако нешто?!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

1. Правно немогуће све док је држава потписник одређених међународних конвенција 2. Цивилизацијски корак уназад јер укида и теоретску могућност покајања и рехабилитације 3. То би била награда за овакве ликове према ономе шта их чека у затвору

1.Немогућност и недозвољавање одређене корекције или делимичног редефинисања правно-законског система у вези са датим проблемом у дубокој је колизији са појмом демократије...на коју се те исте државе непрестано позивају.

2.Дозвољавање настављања живота и благонаклон однос према најтежим преступницима за које се зна и докаже да су социопатолошка чудовишта, која су одемоњена до крајних граница (човек може достићи то стање...ко тврди да је то немогуће, тај не познаје добро живот и људе!) и којима реч "покајање" не значи апсолутно ништа те је у том случају рехабилитација немогућа, јесте цивилизајциски и духовни корак у назад који је последица крајњег поступног историјског напуштања живота у коме, колико год то некоме парадокслано звучало, духовност јесте главна смерница...а то што живи и даље на рачун обичних и нормалних људи, да и не причам. Делује трагикомично да највећи број људи који би га радо видели мртвог у суштини морају да му плаћају храну, смештај и све остало.

3. У затвору их не чека ништа од онога што ти мислиш...напротив...од таквих зазиру сви, таквих се плаше, такви постају вође затворских банди...што већи монструм,пре ће постати главни у затвору.

Овакве се дебате воде нашироко свуда где се десе овакви непојмљиво мрачни и страшни злочини, али не ваља се враћати на оно што док је постојало није давало никаквих резултата у смислу генералне превенције (посебно када су у питању психопате), а правило је штете.

Већа штета се чини када осведочени и непоправљиви злочинци виде да њихови поступци (убиства) немају најстрожију казну као консеквенцу - "нико ме не осуђује на смрт, после извесног времена изаћи ћу из затвроа и могу чинити опет исто ако ми се ћефне, важно да нема смртне казне"...то је логика монструма.

И не знам због чега се вера увлачи у оваква питања, то би само довело до даљих бесконачних расправа, мислим да је оно задње питање у анкети сувишно, вера се не изјашњава по питању друштвеног уређења, а извршења смртне казне су подједнако постојала у друштвима свих религија

Слажем се. 

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Nema potrebe ubijati ih.Kuglu na nogu(na obe noge) ali da je tako zavare da je niko nikada skinuti ne moze,po mogucstvu hirurski kroz kost staviti srafove,pa u rudnik,kamenolom,tamo gde se koristi najteza mehanizacija,poslati sve takve zajedno,sto da trosimo naftu za te masine,kad oni mogu biti od velike koristi,treba ih samo malo usmeriti kako.I tako do kraja zivota.Treba im pomoci i oni su stvorenja Bozja,psihijatri su tu nemocni ali je zato rad tezak mukotrpan po suncu i snegu banja za ovakvu psihu!

Dobro ako neko ne moze da se snadje odma da shvati da je za njegovo dobro,moze malo i bic da radi i razno razne metode koje potsticu razumevanje.Ej covek preko 190cm,pa taman posla to ne upregnuti,zamislite samo njegov dnevni ucinak.Naravno prvo treba da odrade i isplate odstetu ogromnu porodici zrtve,pa onda za dobrobit drustva.

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

1.Немогућност и недозвољавање одређене корекције или делимичног редефинисања правно-законског система у вези са датим проблемом,у у дубокој је колизији са појмом демократије...на коју се те исте државе непрестано позивају.

Непридржавање договореног, које је изгласано консензусом, је још горе, на страну остало. Међународне конвенције су гаранција општег напретка у правцу који је цивилизацијски помак у односу на претходно.

2.Дозвољавање настављања живота и благонаклон однос према најтежим преступницима за које се зна и докаже да су социопатолошка чудовишта, која су одемоњена до крајних граница (човек може достићи то стање...ко тврди да не може, зај не познаје добро живот и људе!) и којима реч "покајање" не значи апсолутно ништа те је у том случају рехабилитација немогућа, јесте цивилизајциски и духовни корак у назад који је последица крајњег поступног историјског напуштања живота у коме духовност јесте главна смерница.

Не можеш да убијеш неког зато што је болестан. На крају крајева, обично је такав постао као последица нечега што му је урађено у ранијем периоду. Али га можеш изоловати тако да заштитиш друштво од њега.

3. У затвору их не чека ништа од онога што ти мислиш...напротив...од таквих зазиру сви, таквих се плаше, такви постају вође затворских банди...што већи монструм,пре ће постати главни у затвору.

Овакви не. Серијске убице, попут Магде и сличних, су оно на шта ти мислиш, овакви прођу лоше. Али нисам мислио само на то, написаћу доле шта сам мислио.

Већа штета се чини када осведочени и непоправљиви злочинци виде да њихови поступци (убиства) немају најстрожију казну као консеквенцу - "нико ме не осуђује на смрт, после извесног времена ћи изаћи из затвроа и могу чинити опет исто ако ми се ћефне...важно да нема смртне казне"...то је логика монструма.

Немају они никакву логику, немају у глави везу злочин - казна. Једноставно не размишљају о последицама својих дела, због тога и јесу болесни, и то је један од разлога због ког не можеш да их убијаш. Таман смо се одлепили од еугенике, ово би био корак уназад. Нек труне доживотно, постоји и могућност да га после 40 година комисија стрпа у лудницу до краја живота, смрт је тренутна.

Овакви се и док чекају смртну казну не боје смрти, неки чак и уживају у томе, јер је притисак на психу који иначе трпе огроман, смрт им је ослобођење. Ако се сећаш крајњег дела Злочина и казне, због чега се Раскољников разболео у затвору (пре преумљења), то је оно што овакви трпе у својој глави сваког дана док су у затвору. Зато сам рекао да му је трајање и битисљање, без икакве могућности да своје болештине спроводи у дело, најгора казна која га чека.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Mislim, da li ste se stavili u polozaj tih roditelja bar na minut? Mozete li sebi da predstavite bar na taj minut u kakvom su oni sad paklu?

Da li uopste razumete sta vas pitam?

Недао Бог да се иком тако нешто више  деси , али сам имао прилике пре извесног времена да слушам једног од родитеља који је у налету беса сматрао да треба извршити смртну  казну , а касније рекао шта ја имам од тога ја дете сада немам па немам .

Та несрећа не  треба више да не види белога дана.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ovako dobija adekvatnu kaznu, i mozda moze da se preispita i pokaje jer je ostavljen svojoj savesti da ga protrese, mada tesko. 

Zatvor je takvima placeno boraviste i hrana, i to mi nikako ne deluje kao adekvatna kazna.

Takva osoba cija se "bolest" zove zlo, nikad ne preispituje svoja nedela, jer se njima "hrani", a o pokajanju u ovakvim slucajevima nema ni u nagovestaju, jer je njihova savest odavno mrtva, ne postoji, a to opet ukazuje da nema ni rehabilitacije.

Подели на овим сајтовима

3. То би била награда за овакве ликове према ономе шта их чека у затвору.

To kaze i "anonimni izvor" iz policije.

Da li je zaista moguce da je ovoj zveri zakonski dozvoljeno da se pozove na neuracinljivost kao sto je napisano u clanku?!

http://www.nadlanu.com/pocetna/aktuelno/hronika/I-policajci-pogodjeni-tragedijom-Najostrija-kazna-ubici.a-245638.866.html

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

To kaze i "anonimni izvor" iz policije.

Da li je zaista moguce da je ovoj zveri zakonski dozvoljeno da se pozove na neuracinljivost kao sto je napisano u clanku?!

http://www.nadlanu.com/pocetna/aktuelno/hronika/I-policajci-pogodjeni-tragedijom-Najostrija-kazna-ubici.a-245638.866.html

Ако се и позове на неурачунљивост, стрпаће га у лудницу прилагођену таквима, што је још црње него затвор.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Непридржавање договореног, које је изгласано консензусом, је још горе, на страну остало. Међународне конвенције су гаранција општег напретка у правцу који је цивилизацијски помак у односу на претходно.

Како год...то не мења чињеницу о којој сам писао...а иначе, цивилизацијски напредак није никакав гарант културно-духовне еволуције свести људи, напротив...и то видимо на сваком кораку. 

Не можеш да убијеш неког зато што је болестан. На крају крајева, обично је такав постао као последица нечега што му је урађено у ранијем периоду. Али га можеш изоловати тако да заштитиш друштво од њега

Постоје људи који дођу до стадијума да воле зло, не дај Боже да их упознаш као што сам ја, и такви људи постоје, веровао ти или не, мој брајко...најлакше је све подвести под душевну болест и тако изузети из реалности могућност добровољног и вољног чињења зла. Ти и ја имамо могућност да опростимо али држава, ради заштите заједнице и коликог толиког предупређења кривичних дела, не би требало да има ту привилегију.

Овакви не. Серијске убице, попут Магде и сличних, су оно на шта ти мислиш, овакви прођу лоше. Али нисам мислио само на то, написаћу доле шта сам мислио.

Убеђен сам да грешиш, али чекам да напишеш то што си хтео па ћу дати одговор.

Немају они никакву логику, немају у глави везу злочин - казна. Једноставно не размишљају о последицама својих дела, због тога и јесу болесни, и то је један од разлога због ког не можеш да их убијаш

Категорија људи о којима ја причам, имају то у себи.

Таман смо се одлепили од еугенике, ово би био корак уназад

Не можеш еугенику поистовећивати са овим о чему причам.

Нек труне доживотно, постоји и могућност да га после 40 година комисија стрпа у лудницу до краја живота, смрт је тренутна.

Не видим потребу за мучењем некога, већ за ослобођењем заједнице од непоправљивог злочинца који може изаћи на слободу, небитно после колико година, и поново узети нечији живот, и ослобођењем заједнице од обавезе да доказаном монструму још и плаћа 40 година живота у затвору.

Овакви се и док чекају смртну казну не боје смрти, неки чак и уживају у томе, јер је притисак на психу који иначе трпе огроман, смрт им је ослобођење

Смрт и треба да буде ослобођење...и њему и заједници...нема потребе, како рекох, ни за каквим мучењем.

Ако се сећаш крајњег дела Злочина и казне, због чега се Раскољников разболео у затвору (пре преумљења), то је оно што овакви трпе у својој глави сваког дана док су у затвору. Зато сам рекао да му је трајање и битисљање, без икакве могућности да своје болештине спроводи у дело, најгора казна која га чека.

Раскољников нема никакве везе са профилом људи о којима причам...изгледа да, на твоју срећу, ниси упознао људе који љубе зло...свесно, вољно и до краја. 

• Волим 1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...