bane64 Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Za smrtnu kaznu...kada učine nešto tako svirepo,razmišljaju i to dobro,i prevagne da će opet živeti. Da se razumemo,nisam za osvetu preko smrtne kazne,kao oko za oko...nego mislim da se ipak prizove pameti ako će gledati strljačkom vodu u usta cevi pušaka ili sličnoj kazni... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bane64 Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Mene samo zanima kako je mogao skoro dve nedelje da se ponasa normalno,da radi normalno,da zivi,da jede,da dise...kako se osecao dok je na televiziji gledao o potrazi za Tijanom i teorijama da je u Madjarskoj ili gde vec,kako je mogao ako je radio na pijaci da dok odsluskuje ljude o tom slucaju da se ponasa normalno...ne znam sta mi je gore sam cin ubistva ili ovako nesto. To ti dovoljno govori da za takve ljude nema resocijalizacije,već da će ponovo počiniti isto ili slično nedelo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Tvrdim da silovatelji dece i ubice dece prolaze mnogo gore i mnogo lose...to sam citao od mnogih bivsih osudjenika. Не верујем док не чујем од неког робијаша. А ја знам барем једног који редовно добија оброке, ништа не ради и краде дане Богу. А осуђен је за силовање малолетнице која је из дома за незбринуту децу овде у Белој Цркви. А то да треба да пази на "сапун", да буде добар цимер и слично, то су ипак само филмске сцене. Не кажем да тога нема, има, али у Србији тешко. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Zato ne sme nikad ni da izadje iz zatvora. GeniusAtWork and Рада. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БРЂАНИН Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Свака частна уводном посту (и осталима који га прате) Види се да је написан из истинске хришћ. љубави и одговорности... Рекао бих да сам за али онда помислим даније у реду да неко други буде егзекутор човјека који више не представља опасност ни за кога. Ако смо спремни, не само да примимо кривицу (то је лако, други ће морати убити) него баш да га убијемо па било и убризгавањем ињекције онда смо до краја поштени... Тако да сам против смртне казне! Пг, Suncokret54, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bane64 Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Zato ne sme nikad ni da izadje iz zatvora. To "nikada" su troškovi za državu. Razumem ako je neko bolestan i to se dokaže... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Pa jel ne znas kako ubice dece i silovatelji prolaze u zatvoru od drugova robijasa? a kako od cuvara? Veruj mi da je smrtna kazna za to jafa keks. U nekom filmu mozda je tako. U stvarnosti nije ni blizu toga. Manolis је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па шта ви мислите,да у затвору седе "морални" лопови седамдесетих година,чистог срца и јаких мишица??!! Па гомила затворских ликова попут овог несретног сурчинца су истог кова и размишљања,неће њега нико ту дирати... zuti car, -Владимир-, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Protiv takodje. Dovoljno je samica, 40 godina. Pustati napolje samo pola sata i u dvoristu ga staviti u neki kavez da ne moze ni sa kim da se druzi. A kakva je poenta toga? Tako se u stvari ti izivljavas na njemu, a njemu je potrebna makar jednosmerna pedagogija, makar je on i ne ukapirao i ne prihvatio, prihvatice i ukapirace neko drugi. Dozivotna sa teskim radom i batinama ima smisla. Ali to danas niko ne sprovodi ni na filmu, kamoli ovako. Onda ostaje samo krajnja mera, kao sok terapija. ... Razmislite malo ljudi, dete svirepo ubijeno. Zar njen zivot manje vredi? Zar je bol njenih roditelja tako jeftin? Ne razumem tako lakonska razmisljanja, ne samo feebleta ovde, nego svih koji tako olako mere i odmeravaju... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 To bi moglo da bude kad bi imao sistem koji sprovodi dozivotne robije sa batinama i teskim radom. Toga prosto NEMA kod nas, otvorite oci ljudi, sta je vama... Ниједна казна не може да буде превенција од људи који су психопате, или пате од неког другог јаког обољења, јер они о казни не размишљају уопште, нити би их било каква казна спречила да овако нешто ураде. Постоје ужасне казне у неким деловима света, па то опет не спречава овакве ликове да врше оваква кривична дела. Оно што може да се ради (код нас се у старту одбаци јер није довољно брзо, него захтева дуг, напоран и стрпљив рад) то је рад на смањењу броја лудака који шетају улицама, кроз дуготрајан процес оздрављења нације која је проошла кроз страшне трауме у претходних 25 година, и пролази и даље. На који начин то постићи није питање за мене, него за неког ко је стручан у тој области, али се простим повећањем казни или бруталношћу казни то код оваквих ликова не може постићи. Исто као и убиство на мах (односно убиство из нехата), које, уколико се повећава пре последица него нешто што би могао да излечиш драстичнијим кажњавањем, јер код тих дела то једноставно нема никаквог смисла, психички покретачи на таква дела не реагују на било какву казну у смислу превенције. За нека друга дела да (зависи како и када), али за овакве ствари не. feeble, DYNABLASTER, Лидија Миленковић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Ne, jer se time nista ne postize osim jos jednog ubistva. Н И Н Е, Лазар Нешић, Панарет and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Оно што може да се ради (код нас се у старту одбаци јер није довољно брзо, него захтева дуг, напоран и стрпљив рад) то је рад на смањењу броја лудака који шетају улицама, кроз дуготрајан процес оздрављења нације I ti i ja znamo da od ovog nema nista ni kod nas, niti pak bilo gde u svetu. Ne postoji niti ce da postoji ovakvo drustvo o kome ti pricas. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Kada pričam o smrtnoj kazni, to se odnosi na pedofile i silovatelje. Divljaci treba da imaju i divljačke zakone. Кад се ствари овако искључиво поставе... Нисам за смртну казну уопште. Најлакше је (пог)убити. GeniusAtWork, Suncokret54, Ненад Р. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 Па шта ви мислите,да у затвору седе "морални" лопови седамдесетих година,чистог срца и јаких мишица??!! Па гомила затворских ликова попут овог несретног сурчинца су истог кова и размишљања,неће њега нико ту дирати... Netacno. Tamo tek u mozda 5% sede ovakvi ljudi kao sto je ovaj Surcinac,ostali su kriminalci koji recimo diluju,ljudi koji su napravili saobracajku,ljudi koji su uhapseni jer nisu imali da plate dazbine,ljudi koji su ukrali nesto...dakle ne mozes tvrditi da je ta vecina ista sa zlotvorima koji siluju i ubijaju decu,naprotiv i ti tamo kriminalci imaju svoju decu. Ali dobro. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 7, 2014 Пријави Подели Написано Август 7, 2014 I ti i ja znamo da od ovog nema nista ni kod nas, niti pak bilo gde u svetu. Ne postoji niti ce da postoji ovakvo drustvo o kome ti pricas. Нисам мислио на рад са затвореницима (у коме има великог напретка са неким групама затвореника у Немачкој, рецимо), него на рад са становништвом, у смислу стварања система који је далеко мање стресан. Први корак би био да људи буду поштеђени од ужасних детаља оваквих вести, ја не могу да се саберем откако сам видео шта је све ту било. Као да насилна смрт једне девојчице није довољно тешка вест. Да има воље, било би и начина. А оваква друштва постоје, само прво треба да се одрекну многих ствари. Малобројна, али постоје. Пг, Juanito and LISA је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука