Александрида Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Pre nekih pola sata dobih privatnu poruku od jednog našeg člana,koji me je zamolio da ovde postavim njegove predloge.Inače je želeo da ostane anoniman,pa iz tog razloga mu ne pominjem nik.Evo poruke: Видео сам једну лепу тему коју сте покренули - кога бисмо волели да гледамо на ЖРУ предавањима. Ја те молим, сестрице, да уместо мене предложиш оца Доситеја Хиландарца, оца Тихона Студеничког, владику Андреја Ремезијанског, оца Радивоја Панића - старешину храма Светог Саве, оца Герасима из Ђурђевих Ступова, оца Милоша Марковића - некадашњег ђакона владике Источноамеричког Кир Митрофана, а данашњег свештеника цркве Светог Симеона Мироточивог на Нбг-у, и љубљеног нам оца Воју Билбију из Холандије,Тимотејa Придвиричког, као и Владику Јована Ћулибрка и оца Никодима Богосављевића. anajrim and Таша је реаговао/ла на ово 2 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 владика Андреј дефинитивно који би то врло радо прихватио.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
C.A._R.I.A. Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Pa mislim da je jedini problem vreme. Vredi pokusati. Moжда је једини проблем време,не знам,видећемо. Битно да се предавања одржавају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Moжда је једини проблем време,не знам,видећемо. Битно да се предавања одржавају. Pitacemo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Скопљанац Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Људи, ја мислим да би могао отац Драган Милин... И то, могао би да држи предавање о Старом Завету (који заиста неким верницима представља камен спотицања) и да вуче паралеле са Новим, али и са Светом Литургијом и модерном теологијом уопште. Колико пута сам га слушао да говори на те теме, сваки пут ме је одушевио. Читави океани су трунчица у односу на његово знање. Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Loznica-Srbija Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Episkop australijsko-novozelandski Irinej (Dobrijevic),Episkop niski Jovan (Puric),Episkop remezijanski Andrej(Cilerdzic) bi bili zaista divni gosti na predavanjima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Овако ја бих на првом месту волео владику Григорија , па онда Атанасија зашто не Владета Јеротић а зашто не и Амфилохија Радовића , јесте да је понеки пут оштар на језику али је он по мени баш , баш прави за нас овде надам се да немате ништа против уколико је наш отац Иван Цветковић у могућности да ступи у контакт са Амфилохијем . Наравно и оца Гаврила ! ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Ма свако , али баш свако ко има шта да каже.... C.A._R.I.A. and Tristatri је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 trebalo je da se tema zove Кога бисте волели да гледате и слушате на ЖРУ предавањима? a ima realne šanse da se to desi Да! Онда у том светлу реалног, ја бих волео: господина др. Дарка Ђога и госпођу мр. Ирину Радосављевић Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Bravo Lazare! Irinu sam potpuno zaboravio shame on me "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 11, 2012 Пријави Подели Написано Март 11, 2012 Bravo Lazare! Irinu sam potpuno zaboravio shame on me Дааа, она је (према мом скромном мишљењу) један од наших највећих младих теолога (теологиница) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Волео бих да чујем Ђакона Дејана Николића из Нишке Богословије са предавањем о односу теологије са еволуционизмом и креационизмом :0104cheesy: Anette је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јул 16, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Волео бих да чујем Ђакона Дејана Николића из Нишке Богословије са предавањем о односу теологије са еволуционизмом и креационизмом :0104cheesy: Да, веома интересантно. Могли бисмо да га позовемо. Balthasar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Да, веома интересантно. Могли бисмо да га позовемо. Одржао је одлично предавање у Нишу али је дискусија у наставку била још боља и живља, нажалост на аудио снимку је нема. Зато би одлично било у замену за то чути га код вас .smesko. Anette је реаговао/ла на ово 1 Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Balthasar Написано Јул 16, 2012 Пријави Подели Написано Јул 16, 2012 Одржао је одлично предавање у Нишу али је дискусија у наставку била још боља и живља, нажалост на аудио снимку је нема. Зато би одлично било у замену за то чути га код вас .smesko. И још једна ствар, отац Бобан Димитријевић из Нишке Богословије на тему ,,Папски примат данас", то би био пун погодак.Он сада у септембру треба да брани докторат на тему ,,Папски примат и могућност његовог поимања данас" .smesko. Ημεῖς δὲ πάντες ἀνaκεκaλυμμένῳ προσώπῳ τὴν δόξaν Κυρίου κaτοπτριζόμενοι τὴν aὐτὴν εἰκόνa μετaμορφούμεθa ἀπὸ δόξης εἰς δόξaν, κaθάπερ ἀπὸ Κυρίου Πνεύμaτος. (B Κορινθίους 3:18) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука