Лидија Миленковић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 На послу децу послужујемо кока колом, коју власник набавља ,баш у паковањима 2х4, и врло ретко се чује шиштање кад је отварам. А раније ми се дешавало да ме добро испрска кад је отварам или док сипам деци. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 нећете веровати али ја волим да пијем хладну изветрену кока колу... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 uuuuuuuuuuh Jessy, kako možeš? izvini, meni akoje uopšte pijam prija samo onako sveže gazirana i hladna (najviše da bih svario nešto ili da me drmne kofein) Перса је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Можда су почели да је праве са "corn syrup" као у САД? То не може да се упореди са оном нашом колом која се прави(ла) са правим шећером. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Можда су почели да је праве са "corn syrup" као у САД? То не може да се упореди са оном нашом колом која се прави(ла) са правим шећером. Нису још. Тај сируп ми се био попео на главу, једино га још у воду нису стављали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Е, а је л` знаш зашто они користе corn syrup уместо шећера свуда? "In the U.S., HFCS is among the sweeteners that have primarily replaced sucrose (table sugar) in the food industry. Factors for this include governmental production quotas of domestic sugar, subsidies of U.S. corn, and an import tariff on foreign sugar; all of which combine to raise the price of sucrose to levels above those of the rest of the world, making HFCS less costly for many sweetener applications." RYLAH, Juan Valdez and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Е, а је л` знаш зашто они користе corn syrup уместо шећера свуда? "In the U.S., HFCS is among the sweeteners that have primarily replaced sucrose (table sugar) in the food industry. Factors for this include governmental production quotas of domestic sugar, subsidies of U.S. corn, and an import tariff on foreign sugar; all of which combine to raise the price of sucrose to levels above those of the rest of the world, making HFCS less costly for many sweetener applications." Могло се претпоставити. Још само да успем да разумем зашто уопште користе било какав шећер у стварима које би требало да буду слане... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Јаооо, то и мене много нервира... Чини ми се да код њих влада неко уверење да слано "није здраво" или тако нешто па је онда све живо слатко. Него ајде да не скрећемо тему. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Могло се претпоставити. Још само да успем да разумем зашто уопште користе било какав шећер у стварима које би требало да буду слане... да дехидрираш брже и онда мораш да купиш ново пиће RYLAH and kron је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bgcz Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Ма немојте људи то смеће да пијете уопште. Кока кола, мек доналдс, и све те глобалне америчке фирме планетарно раширене у свакој земљи света не могу бити добре по здравље. Ја у меку не једем никада, ни када ми плаћају, а попијем чашу кока коле на месец дана. Једнсотавно знам да ми штети здрављу и нећу да је пијем, Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Какве су ти мисли, такав ти је живот. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Što se dogodi našem telu kada popijemo čašu coca cole- kole? Jeste li se ikada zapitali zašto kolu popijemo s osmehom? To se dogodi zato što se s njom drogiramo, iako su kokain iz Coca Cole maknuli još pre sto godina. Zašto su maknuli kokain iz kole? Zato što je bio sasvim suvišan. 10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 čajnih kašikica šećera pukne naš sistem (ta količina je 100% dnevne preporučljive količine šećera). Mi zbog toga nećemo automatski povratiti jer fosforna kiselina u koli anulira ukus slatkoće, tako da je naše telo zadrži. 20 minuta nakon što smo popili kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući insulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako da sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga za pretvaranje u masnoće.) 40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbiran. Šire nam se zenice; raste nam krvni pritisak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šećera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprečava osećaj vrtoglavice. 45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše telo povećava produkciju dopamina, stimulirajući centre za osećaj ugode u mozgu. Ovo je, usput, u stvari isti način na koji na nas deluje i heroin. 60 minuta nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina se spaja s kalcijem, magnezijem i cinkom u debelom crevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplikuje a velikim dozama šećera i umetnih sladila koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće. Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Diuretička svojstva kofeina počinju uticati na naše telo. (Imamo osećaj da trebamo mokriti.) Tada sav kalcijum, magnezij i cink koji su bili namenjeni našim kostima i telu, kao i elektroliti natrijuma i voda izlaze iz tela. Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Kako se haos u našem telu stišava, počinjemo osećati nedostatak šećera. Možemo postati lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo već izmokrili svu vodu iz kole, no tek nakon što se ona spojila s najvažnijim hranjivim tvarima iz našeg tela zajedno s ostalom vodom koja hidrira naše sisteme i koja zajedno s ostalim materijama gradi naše kosti i zube. Nakon toga sledi nedostatak kofeina, koji nastaje tek nakon nekoliko sati. (Što se oseća još više ako ste pušač.) Preuzeto sa What Happens To Your Body Within An Hour Of Drinking A Coke Nutriconistički centar proverite Francukska Detoksinacija http://detoxifynow.c...ang_whang2.html Proverite, popite jednu čašu pre pregleda krvi, urina… Млађони and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Nezavisne novine objavljuju da kvalitet Coca cole za zapadno tržište i istično se razlikuje. Takođe, velika je razlika i u kvaliteti Coca Cole koja je lošije kvalitete u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Naime, u napicima za "istočno tržište" se koristi izoglukoza od kukuruza što je puno jeftinije od običnog šećera (saharoze). U Coca Coli, kao odgovor na to istraživanje, kažu da u nekim zemljama koriste različite vrste zaslađivača, ali da to nema uticaja na kvalitetu proizvoda. Slovačko udruženje potrošača tvrdi kako bi firme trebale ponuditi garancije kvaliteta koji bi trebalao da bude jednako poštivan u svakoj zemlji distribucije. http://www.nezavisne...zavisne novine)i Istraživanje: Coca-Cola i Pepsi sadrže alkohol Balkans Business News Correspondent - 29.06.2012 Najnovije istraživanje koje su sproveli naučnici u Francuskoj pokazalo je da popularna pića Coca-Cola i Pepsi sadrže tragove alkohola. Ovo otkriće moglo bi izrazito uznemiriti sve one koji ova gazirana pića piju iz religijskih, zdravstvenih ili sigurnosnih razloga. Prema ispitivanju koje je sproveo nacionalni institut potrošnje u Parizu (INC), više od polovine pića ovog poznatog proizvođača sadrži tragove alkohola. http://Iz ugla broke...agove alkohola. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Нису још. Тај сируп ми се био попео на главу, једино га још у воду нису стављали. Главни и одговорни за гојење )9 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 Pricam ja al neko misli da razvijam teoriju zavere :mad: Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јул 18, 2012 Пријави Подели Написано Јул 18, 2012 ја ни не улазим у мек, мени тамо смрди до повраћања, а храна ми је огавна ... кад размислим шта могу да поједем и попијем за исте паре, не пада ми на памет ни да погледам у онај измет што деле. поготово откад сам сазнао како се прави, оно је стомак да ти се преврне што од нејестивости што од нечовештва које се уграђује у ту "храну". стварно треба мрзети себе да ставиш оно у уста а најгори су ми родитељи који децу навикавају на то и цео тај хипер конзументски happy-hour-happy-meal трип. од скора не могу ни кока-колу да пијем, стварно су ми огадили иако немам ништа против тих пића док је умерено ... http://gawker.com/5879254/which-companies-are-using-aborted-human-fetuses-in-their-food -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука