Jump to content

Шта је мој деда нашао

Оцени ову тему

Ел Нињо

Препоручена порука

2rwltv5.jpg

Пре 2-3 недеље је мој деда нашао овај крст на пању док је секао дрва за огрев. Када сам видео ово, био сам запањен, јер сам први пут доживео тако нешто, а у исто време и радостан. Само сам читао о оваквим догађајима и слушао, а сада се и мени десило слично. Целивао сам крст на дрвету, а затим позвао свештеника, који је саветовао да тај пањ исечемо и поклонимо црквама у селу (Велика Ломница, код Крушевца). Шта ви мислите, да ли је ово предсказање неко, или? Било би ми драго да јесте, и то позитивно, будући да сам ове године уписао прву годину Православно богословског факултета у Београду :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 42
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

pa odlično,lepo... ne znam samo kakvo bi to pretskazanje bilo uopšte,nikad mi nije bilo jasno to oko krstova u drvetu i slično

svako drvce je sveto-sad što se u ponekom javi krstić ili konture Bogomajke... možda bi bilo dobro da neko od sveštenika prokomentariše ovo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Поразговарао сам са парохијским протојерејом Томиславом Милуновићем, који је рекао да овако нешто до тада није срео и да сигурно има неко "више" значење. Додао бих још једну занимљивост на ово. 3-4 дана је мој деда пронашао још један пањ са сличним крстом на њему. Интересантно је то да је тај други пањ друга врста дрвета (не сећам се које беше). Распитивао сам се по свом селу и многи старији мештани су ми рекли да је некада, близу те шуме где су исечена та дрва, био манастир. И заиста, тренутна слика тог места упућује на то да је ту било неке светиње, или нечег сличног. Наиме, на том месту где је био манастир има доста кућа, али занимљиво је да се свака "гаси", тј. нема порода, затире се. Док, куће преко пута тог места, односно те парцеле живе сасвим нормалним животом. Заиста, не знам шта да мислим. Имам још једну занимљивост, али је она превише лична, те не бих да је износим.

Подели на овим сајтовима

Е, људи, није у реду спрдати се без објашњења...

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

mene je podsetilo prvo na pik, pa na nuklearku al aj da ne tripujem, uglavnom na krst me uopste ne asocira

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

pa odlično,lepo... ne znam samo kakvo bi to pretskazanje bilo uopšte,nikad mi nije bilo jasno to oko krstova u drvetu i slično

svako drvce je sveto-sad što se u ponekom javi krstić ili konture Bogomajke... možda bi bilo dobro da neko od sveštenika prokomentariše ovo

604px-Sterappel_dwarsdrsn.jpg

Ја сам нашо у пресеченој јабуци петокраку, не знам какво би то предсказање могло да буде ?

Да се неће комунисти поново вратити , мајку му ...

Ако је тако , мораћу да се учланим код Ивице Пачића у странку да ме недирају зато што идем у цркву...

Подели на овим сајтовима

Ово горе може само да лијепо изгледа, иначе обична случајност да се унутар дебла формира мрља налик крсту. Тако да то ништа не значи.

Уосталом, оно може и да личи на египатски АНКХ, све зависи шта се жели видјети.

Иначе нисмо само ми јединствени по тражењу разних знакова, има тога рецимо и код муслимана колико хоћеш, они се исто томе диве да нађу као нешто у природи што наликује исламским симболима

Ево примјера:

Арапско име за Алах изгледа

0-3.jpg?w=645

Код њих се ови обриси појављују на разним мјестима:

Саће код пчела:

beehivebrown.gif

На разним воћкама:

6270394659_f7f43d5a2a_z.jpg

У деблима

409571_10150545225891236_106592221235_8702576_1865492396_n.jpg

Пуни поклон:

pd38463.jpg

Стијена налик пуном поклону:

rock.gif

Полу поклон>

Friday_prayer_Kazakhstan.jpg

Дрво у истом наклону:

untitled5.jpg

* * *

Тако да ако би смо заозбиљно узимали да онај горе крст који се случајно појавио у деблу има неке везе са знацима и предсказањима онда би могли узети за озбиљно и све знаке које муслимани виде, па би могли рећи да је Аллах прави Бог који објављује некакве знаке...

Али то није тако. Људи виде оно што желе да виде. Сматрам да је интерес људи за ове горе појаве искључиво посљедица његовања сујеверја које је још итекако јако међу народом, а и међу неким свештеницима.

Хришћанство је жива религија, живог Бога, у живој евхаристијској заједници. Чуда треба тражити кад се сретнеш са ближњим па видиш његова дјела добра, а не некве знакове тамо по дрвећу тражити гдје их уопште нема.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Па да, него претпостављам да није баш безначајно. Многе цркве су откривене, баш на овај начин. Наравно, не сугеришем на то да сам сада пронашао неко чудо, но, никад се не зна. :) 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Па да, него претпостављам да није баш безначајно. Многе цркве су откривене, баш на овај начин. Наравно, не сугеришем на то да сам сада пронашао неко чудо, но, никад се не зна. :) 0409_feel

Ма то су више народне приче...као нашла се црква. Каква црква коју је прекрило вријеме и земља. То можда ако се случајно, или археолошким методама пронађу остаци неког храма, али крстови помоћу којих се проналазе цркве...чему све то? Храмови Духа Светога нису грађевине него људи. С тога битно је да у некој парохији црква буде што пунија, и ако је могуће што више литургијски освешћених хришћана, и то је пројава Божије благодати, а не крстови-откривачи по гранама, пањевима и деблима који као откривају давно порушене зграде.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Све то стоји брате, и дај Боже да свуда буде тако. Но, народне приче, или не, светиње су светиње. Чуда су чуда. Баш оваква чуда и доводе људе у цркве.

Подели на овим сајтовима

Ел Нињо, није важно на шта (кога) подсећа слика пресеченог пања, важно је оно што си ти у њој видео, тј. препознао, и значење које то има за тебе.

И то је оно што је најлепше у овој причи :)

"Smatraj svaki dan kao jedan ceo, otpočet i završen život. Odživi ga kao celinu, a ne kao deo. Nek se svaki tvoj dan odroni od tebe kao ceo jedan čovek s kojim ćeš želeti da se opet sastaneš kao s prijateljem, i da ga bez stida pokažeš vasioni." - Sveti Vladika Nikolaj Srpski

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...