Фарисеј Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Lepo je sve to i izvrsno, oče moj... Ali te novce mislim da treba da tražiš na drugoj adresi. Eparhija, ministarstvo vera, obrazovanja ... Veliki je ulog u pitanju i velike ideje. Ovde ti je raja koja jedava ima tek internet da plati. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 24, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 МИслиш да је много помоћи сајт са 200-300 динара месечно? Наравно, ја ћу свакако видети да ли уопште треба ишта даље радити. За највише 10 дана морам да пребацим сајт на самостални сервер ако сакупим новац најпре за то. Немам времена да се набеђујем са било ким. Већ сам рекао, ко жели може да уплати, ко не жели- не мора. Ове велике пројекте свакако треба да подрже велики улагачи. Али мислим да наш сај може без проблема да сакупи око 200 евра месечно за текуће трошкове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 Lepo je sve to i izvrsno, oče moj... Ali te novce mislim da treba da tražiš na drugoj adresi. Eparhija, ministarstvo vera, obrazovanja ... Veliki je ulog u pitanju i velike ideje. Ovde ti je raja koja jedava ima tek internet da plati. 200 dinara ???? pa to nije ni 2 eura svima je losa finansijska situacija ali da svako uplati po 100 dinara a ima nas ovde puno pa mozemo valjda da uplatimo toliko мирођија је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Фебруар 24, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2012 200 евра месечно = 100 корисника по 200 динара. Мислим да су то претерана очекивања, не што се тиче суме, већ броја уплатилаца. Можда боље да се оријентишемо са неком већом сумом, нпр. 40 корисника по 500 динара, мада је и то велики број људи. Не кажем да неће можда и 200 људи да уплати. Неко мање, неко више. Али са тиме се не може рачунати као са сигурицом. Нарочито на дуже стазе. То је моје мишљење, без икакве намере да било кога увредим и слично. Просто размишљање "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 А да "банујемо" сајт/форум на једно месец дана, 301 е после зикре лепо активирамо поново ову тему. Мислим да би скупили фину кинтицу за бар једно пола године одржавања. .smesko. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Oce Ivane Stvar je jednostavna treba vam server ,uredjaj i opticki internet u vasoj sobi odakle radite . Server u USA kosta oko 1000$ opticki interent 100 mb/s oko 2000 dinara Ukpni troskovi ,poveyivanja servera,podiyanja i svega sto rade sistem administratori bi bio oko 500$ . Server trosi oko 150kw/h struje mesecno ,i to je ono sto vam treba server od 50 eura mesecno je nista . Buduci da vam trebaju ne mala sredstva ,imate samo dve mogucnosti a to je da komercijalizujete sajt ili da se direktno obratite nekom finasijeru( mada sumnjam da bi neko ko ima novca ulozio u jedan ovakav projekat ma koliko da postuje vas rad i delo). Dakle ukoliko marketing eksperti prepoznaju vas sajt i forum kao mesto odakle se moze nesto prodati ili linkovati ,reklame su resenje (ozbiljne ,prave reklame ) Ukoliko ne nadjete finsijera , dali ste apel i na neki nacin ce te testirati koliko ostatak zajednice zaista evaluira vas i vas radi kakva je priroda vaseg sajta ,da li je u pitanju nesto povrsno bez ukorenjenja u stvarnom i realnom ili je u pitanju zaista prava stvar Koliko se secam ovo nije prvi put da pokusavte da nadjete finansije ? Ja sam prodao server koji bi vam odgovarao nedavno (dobio sam ga kompenzaciju za rad ) mogu da nazovem ovog tipa pa da ga pitam ima li jos neki server , kakav vam je internet ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Drago mi je da je ova tema otvorena jer sam mislila da nece biti posle pisanja o. Ivana na njegovom statusu pre par dana. Sto se tice trazenja finansijera, mislim da je to mac sa dve ostrice,jer onaj ko ima pare ne znam da li bi ih ulozio u sajt verskog karaktra (jer ne vidi tu racunicu da mu se one mogu vratiti), a i ako bi, verovatno bi postavio i neke svoje uslove,zahteve i sl. sto treba izbalansirati kako ovo mesto ne bi otislo malo po malo u nekom drugom pravcu, sto opet ne verujem da moze da se desi,ali ipak....sve zavisi kakav je taj neko voljan da ulaze. Zato sam ja licno vise za varijantu da mi clanovi svojim doprinosom pomognemo ovom mestu da funkcionise, da ne budemo samo prosti korisnici koji nicim nisu doprineli radu i postojanju ovog sajta i foruma. Neko ce dati manje , neko vise, ali s obzirom da nas ima dosta koji smo ovde redovni, bez obzira sto ne pisemo svai put, mislim da moze da se sakupi novac za nesmetan rad. Jedino sto bih volela je da se te nagrade i takmicenje za najboljeg clana i sl. sa pocetka price izbegnu, nekako mi se to ne uklapaju u koncepciju ovog sajta i foruma. Moje misljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 А да "банујемо" сајт/форум на једно месец дана, 301 е после зикре лепо активирамо поново ову тему. Мислим да би скупили фину кинтицу за бар једно пола године одржавања. .smesko. Наравно да би се скупило,тако то увек бива,мора човек нешто да изгуби да би видео шта је имао. Да је сваки пут било могуће скратити по џепу сваког ко је писао бљувотине и глупости и брукао овај сајт и искористио велико трпљење и љубав оца Ивана,данас би имали ЗА СВЕ да платимо. Видим да је било преко 1000 прегледа ове теме,надам се од тога бар пола да ће уплатити а ако не,слободно гасите форум,нема сврхе трошити драгоцено време,имате преча посла и веће пројекте,од стражарења шта ко пише и како пише а све то узалуд ако се људи не огласе на позив љубави. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Треба се обратити Министарству вера. Ако је Влада помогла Квиријин сајт, не видим разлога зашто не би помогла и наш. Сувише су озбиљна средстав и озбиљне идеје у питању да бисмо могли да се ослонимо на "добровољне прилоге". Дакле, оче, пресавити табак или, још боље, доћи у БГ, па код господина министра Шијаковића. Лепо све образложити и изнети проблем. То је начин да се проблем трајно и озбиљно реши. Фарисеј, Олимп and Srecko Urosevic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Видим да је било преко 1000 прегледа ове теме,надам се од тога бар пола да ће уплатити а ако не,слободно гасите форум,нема сврхе трошити драгоцено време,имате преча посла и веће пројекте,од стражарења шта ко пише и како пише а све то узалуд ако се људи не огласе на позив љубави. likefaceeeeeeee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Сајт и форум морају, дефинитивно, бити под нечијим покровитељством. Црква (епархија, патријаршија), Министарство вера, неки од јачих манастира. Наравно, ако мисле да ово што радимо има смисла. Ако мисле да нема или их не интересује, онда да се разиђемо. Ипак, убеђен сам да ће обраћање на праву адресу донети позитивне резултате. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Super ako ovde ima sistem administratora onda je to jeftinije ,ako ima resenje onda je to ok .Medjutim moje misljenje dragi moji je da server mora da bude ovde tj ispod nogu oca Ivana dok on tipka i klikce opcije iznajmljivanja servera su jako skupe . Kako i na koji nacin resiti interent protok u Srbiji ? Sto se tice institucija i mog profesora Bogoljuba Sijakovica pisi propalo ,ne trosi pare i ne idi u BGD ni za sta ,pare u ovoj drzavi dobijaju samo oni bliski prvom prstenu partije ,DS i njihovih satelita svi ostali mogu da uloze molbu i zalbu na molbu .Ukoliko niste a verujem da niste u tom taboru nema svrhe trositi sredstva . Moze li nesto da se reklamira na ovom nasem forumu ,muzika,programeri ,kolaci sminka itd ? Ukoliko moze mozda ima resenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 25, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Желим да Вам јавим да су ппоједини људи прешли са речи на дела и ако Бог да за неки дан ће сајт бити на новом серверу који је само наш! То је највећи потез који је један правоославни сајт урадио. Ја Вас молим да сада што мање философирамо (о свему што сте написали сам ваћ размишљао и предузео одговарајуће кораке, али за сада нема некаквог одговора, но нећу стати). Дакле, боље је да се сада овако организујемо и покажемо да смо заиста заједница. То ће бити најјачи аргумент против свихоних који безразложно ниподаштавају нечији рад. Сајт Поуке.орг има и по 20.000 уникатних посета и сваког дана се само увећава. То је огроман потенцијал за информисање православних хришћана правим информацијама из Цркве. Уз то, добили смо, рекох, јуче сајт који има преко 20 гб аудио, видео, текстуалних материјала и око 2000 уникаатних посета у наше власништво, тј. власништво портала Поуке.орг. Да, реч је о сајту Агапе.рс Они који желе да помогну из иностранства могу то урадити преко Вестерн јуниона. Ја ћу му дати све моје податке на мејл или преко приватне поруке. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Da poneka se zanesem i zaboravim gde zivim prastajte . Postoji i opcija da nadjete nekog iz BGD kome verujete ,moj kolega Milojkov je iz BGD pa vidite sa njim i nadjite ko ima taj opticki internet ? Jos jedna opcija da server stoji u Rumuniji ili Madjarskoj a moze i Hrvatskoj kod nekog privatnog lica jer oni svi imaju optiku uglavnom . Dakle ako nekako i nabvim server mora da se resi i ovaj deo sa internetom . Dakle protivim se iznajmljivanju i gotovim varjnatama iz bar milion razloga ,ali to je moj stav Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Фебруар 25, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2012 Iskreno ću reći.... koliko je vladika (Jovan) upoznat sa ovim problemom oko finansiranja? Da li njega baš i briga? On je dao blagoslov za sajt ŽRU. Da li je dao blagoslov i za ovo ostalo? Cela problematika nastaje onog trenutka kada je o.Ivan odlučio da proširi delatnost sajta-foruma i da ga obogati sa brojnim novitetima koji tek treba da se pojave. To je uslovilo potrebu za redizajnom i brojnim promenama na sajtu. Sve te promene su dizajnerske ali specifične i zahtevaju zbog niza aplikacija jaču mašinu... Dobro. Došlo se do toga. To je postignuto. Kvalitet razgovora (što se može videti upoređujući stare teme i diskusije - od pre 2, 3 godine) je opao. Mislim da bi se širenjem ŽRU na nove sajtove (Veronauka, pravoslavna mreža i ostalo) još više oslabilo jezgro izvornog ŽRU, i da to širenje treba da bude nezavisno od Pouke ŽRU. Ne vezivati ideju ŽRU Pouka (sajt-forum) sa idejom (Veronauka, pravoslavna mreža...). Nisam siguran koliko ljudi koji su ŽRU-ovci podržavaju i žele da budu i deo ovog drugog. Samim tim ŽRU Pouke bi mogle da opstanu bez ikakvog problema. Opstajale su i kad je bio onaj uprošćen sajt sa besplatnim softverom. Suviše je veliki let ta ideja o veronauci i pravoslavnoj mreži. Da je tako, potvrđuje mi to i svojevrsni fatalizam. Sve ili ništa. Ili tako ili gasi sajt. Polako. Zašto tako? Mislim da se oko ovakvih ideja uglavnom skupljaju pravoslavni mundžosi i zanesenjaci, ali ne i delatnici. Mislim da Bog i te kako ima učešća u svemu ovome. Mislim da SPC kakva god da jeste, je jedino i najlepše svetlo koje može da nas obasja. U smislu i nekog internet delanja i misije. Mnogo je ideja poteklo i mnogo je toga ostvareno, ali je pokleklo... gde su greške... ne dajte da zbog sujete, surevnjivosti i lažnog pijetizma doživimo sudbinu nekada sjajnih projekata kao što su BSN, Svetosavlje, Verujem (koji su na izdisaju) ili koliko vidim sada Bogotražitelj i Agape koji se gase. U prva tri slučaja, osnivači, pokretači i delatnici na tim sajtovima su bili sveštenici. E pa nije dovoljna mantija da bi se reč Božija delila. Treba i sadejstvo Duha Svetoga. A zašto se gubio Duh Sveti na takvim mestima, i zašto su ona došla do kraja??? Stariji znaju... ja samo molim da pogledate te primere nekada blistavog internet pravoslavlja koji su sada na sprdnju. Učite se na tuđim greškama. Ne dozvolite da se istorija ponovi. To je tako svojstveno vama srbima, ali dajte da bar ohristovljeni srbi nekada nauče tu lekciju, ako ne mogu oni koji nisu. Sa željom da ŽRU-Pouke (sajt i forum) nastave sa uspešnim radom i da se ta ideja upotpuni pre svega dobrim odnosima i dobrim razgovorima, pozdravljam vas. Za sve ostalo će se postarati Gospod, ako je na korist i volju. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука