Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Veliki boooooom i TE su samo jedne od stvari na koje se tema odnosi. Ne raspravljam o samim teorijama vec o filozofiji koja iz njih izlazi. Da li su u skladu sa pravoslavljem ili nisu. Sta govore i da li govore o Bogu. Sta kaze Biblija, predanje......... Znaci, nije tema o evoluciji kao evoluciji nego o tome koliko to odskace od pravoslavlja, ako uopste odskace. Sta za sobom povlaci prihvatanje takvih teorija..... i u kom pravcu to vodi. Filozofija je ta da smo mi svi produkt slucajnosti od velikog praska pa sve do coveka.Nema Bozje promisli u tome.To je poenta.Zasto se ateisti bas drze ko pijani plota velikog praska i Te?Zato sto im podupire ateisticki pogled na svet.Ko to ne vidi meni je stvarno zao ali je slep od ociju.Evolucija se odigrava samo u glavama nekih ljudi ali u prirodi toga nema a i fosili pokazuju da se nikakva evolucija nije odigrala.Mutacije su stetna pojava a ne motor razvoja. Svet je prepun zivih fosila ali dzaba kao sto rece Hristos njima i mrtvi mogu da ustaju al nece verovati i dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Veliki boooooom i TE su samo jedne od stvari na koje se tema odnosi. Ne raspravljam o samim teorijama vec o filozofiji koja iz njih izlazi. Da li su u skladu sa pravoslavljem ili nisu. Sta govore i da li govore o Bogu. Sta kaze Biblija, predanje......... Znaci, nije tema o evoluciji kao evoluciji nego o tome koliko to odskace od pravoslavlja, ako uopste odskace. Sta za sobom povlaci prihvatanje takvih teorija..... i u kom pravcu to vodi. 1.Такав склад не постоји нити ће икад постојати. 2.Не говоре уопште о Богу,нити је то потребно нити озбиљна наука о томе уопште прича. 3.Библија каже Љуби Бога свим умом и срцем и ближњега као самога себе,о овоме висе сви закон и пророци. То што Хокинг и слични исповједају своје лично неверје нема везе са науком као таквом.Наше дубинско улажење у најмању честицу универзума и сазнање да одређене појаве у природи немају своју мистичну позадину,него један свима објашњив узрок не доказују нити претпостављају непостојање Бога.Са дргуге стране Библија је књига која је усмјерена на микрокосмос у нама,у којој се откривају потенцијални механизми наше људске природе открвиене у Богочовеку Христу. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Zato sto te teorije iskljucuju Boga i njegovo stvaranje " po vrstama ". Ne kazem da trebamo da se oblacimo kao u 11 veku, ali ne i da trebamo da idemo "goli". Naravno da se sex pre braka moze desiti cesce nego nekada, ali vera je po tom pitanju jasna. To jednostavno nije hriscanski. Ima i toga, ljudi se i tako "zabavljaju". Naravno, ali dolazi do pretrivanja u tome. Nemoj da okreces pa da kazes " Šta treba da mrzimo ovaj svet? Zna se na sta se misli, pa i ljudi su deo sveta pa ih volimo. Ne trebamo da ucestvujemo u zlim stvarima koje dolaze iz sveta. Ipak, setimo se ovoga : "Znam tvoja dela da nisi ni studen ni vruć. O da si studen ili vruć!Tako, budući mlak, i nisi ni studen ni vruć, izbljuvaću te iz usta svojih." А шта ћемо кад је ТЕ чврста као град Смедерево... Не можемо против очигледног, а и да можемо зашто бисмо. Што се тиче осталог, верујем да сваки пут може одвести до Бога. А и став Цркве је јасан по питањима секса ван брака (ја схватам : ван љубави), рукоблуда, хомосексуализма, промискуитета - то је грех. Забава, мода итд. су релативни појмови и ја верујем да нису ни добри ни лоши, тј. да нису битни у нашем односу са Богом. А иначе верујем све више да се однос са Апсолутним може остварити на апсолутно све начине, јер је Апсолутан. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Kazem ja bice izuzetno zanimljivo na Strasnom Sudu sa ovakvim liberalnim gledanjem na Boga.Mogu ja sve da radim Bog me voli,ljubav trt,mrt.Put do pakla poplocan je dobrim namerama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ми Хришћани смо постали пријатељи света, чак и његов дио, јер смо престали да будемо верници, но смо постали философи. Сви хоћемо да филозофирамо, али нећемо да живимо по Божије и Црквене заповести. Читамо Свете Отце, али заборављамо да читамо црквени календар (са поукама) и Сан Пресвете Богородице. Генерације поштени и часни љди су живели уз ове две књижице, живели су у свету али нису били дио тог света. Данас ми како би оправдале наше грехе проглашавамо да грех не постоји, све је љубав, али љубав се делима доказује. Али како што смо греха релативизирале, тако релативизирамо и љубав, па тако волимо све освен оне који живе око и уз нас. Господ каже да свако ко погледне жену са жељу он чини блуд. Данас ми причамо као ако је блуд из љубави то није блуд! Ми и од Господа смо постали већи. Apis and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ми Хришћани смо постали пријатељи света, чак и његов дио, јер смо престали да будемо верници, но смо постали философи. Сви хоћемо да филозофирамо, али нећемо да живимо по Божије и Црквене заповести. Читамо Свете Отце, али заборављамо да читамо црквени календар (са поукама) и Сан Пресвете Богородице. Генерације поштени и часни љди су живели уз ове две књижице, живели су у свету али нису били дио тог света. Данас ми како би оправдале наше грехе проглашавамо да грех не постоји, све је љубав, али љубав се делима доказује. Али како што смо греха релативизирале, тако релативизирамо и љубав, па тако волимо све освен оне који живе око и уз нас. Господ каже да свако ко погледне жену са жељу он чини блуд. Данас ми причамо као ако је блуд из љубави то није блуд! Ми и од Господа смо постали већи. 138999 klapklap klapklap klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Да, да, наравно. Бог ће нас све окупити и рећи "аха да видимо Срђане шта си ти радио... је'н, 2, 3...аха, и ово овде... 3 143 882 грехова, па синко, шта да ти радим, хајде лепо тамо лево па иза ћошка, јесте, јесте тамо где се дими...". А ја ћу рећи "али Боже па ја сам мислио да ме Ти волиш! Ја стварно желим да будем са Тобом, и не раде ми се више ствари које сам радио" а Он ће непоколебљиво "Па шта да ти радим, касно, не може то тако, служба је служба, јеси грешио, јеси, ај сад лепо...следећи! " И онда ће, мене либералног, да пеку демони у рекама крви других либерала и да ме боцкају трозубцима у задњицу, док ми пред очима пролазе Аписови постови са тачним предсказањима. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Значи, ви не контате да и један и други приступ (и приступ који ви са згражавањем и не мало ироније зовете све је љубав, као и приступ који ви заступате - ће трунеш у пак'о, грешниче, бухахахаха) јесу исправни и користе се према датом контексту. Ви мислите да ми гурамо само једну причу, па сте запели само за друго. Дакле - или или. Е, па братијо, то хришћанство није. То није Павлово свима сам био све. Праштајте, али није. А ти, Игњатије... Ти лицемерно користиш много ствари које су људи смислили не мисливши притом о Богу. Али, о науци боље немој да причаш, јер су многи са овог форума гледали серију Коцка до коцке, коцкица, која се - између осталог - бавила и природним феноменима. Из твоје визуре, то је сатанизам пар екселанс. Тако да џаба говориш онима, који су инфицирани сатанизмом и безбожништвом још од стране архијеретика Бранка Милићевића Коцкице. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Да, да, наравно. Бог ће нас све окупити и рећи "аха да видимо Срђане шта си ти радио... је'н, 2, 3...аха, и ово овде... 3 143 882 грехова, па синко, шта да ти радим, хајде лепо тамо лево па иза ћошка, јесте, јесте тамо где се дими...". А ја ћу рећи "али Боже па ја сам мислио да ме Ти волиш! Ја стварно желим да будем са Тобом, и не раде ми се више ствари које сам радио" а Он ће непоколебљиво "Па шта да ти радим, касно, не може то тако, служба је служба, јеси грешио, јеси, ај сад лепо...следећи! " И онда ће, мене либералног, да пеку демони у рекама крви других либерала и да ме боцкају трозубцима у задњицу, док ми пред очима пролазе Аписови постови са тачним предсказањима. Posto ti je ovo 666 poruka razumem te moja poenta je da Bog prasta samo ako se pokajes i ostavis greh za zivota dakle moze da se pokajes ali iskreno i 5 s pred smrt kao razbojnik na krstu i da ti Bog oprosti.Bez iskrenog pokajanja nema ni ni oprosta.Bog je Ljubav koja te poziva stalno,svakog dana,svake sekunde,svakog trena da se pokajes sto pre to bolje za tebe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Nisam zastupnik TE (prosto ne razmišljam o tome), niti sam zastupnik raznih manastirskih kodeksa (nisam monah), nisam monden (baš me briga da li će neko da ide ulicom u gaćice na tangu ili će se obuče u bundu), nisam puritanac (da mislim da treba deca da se štede za brak i da nema ništa od seksa ili masturbacije), ali ipak i ako ovo nisam, mislim da sam pravoslavan. Moju veru određuje to što mi se fućka za sve ovo gore navedeno, ali me je briga za Liturgiju i za molitvu. Briga me je da se preispitujem i da se pričestim. Briga me je da drugog ne povredim. Briga me je da nekog nasmejem ako mogu, a da ga ne rasplačem. Možda nije dovoljno, ali to je moja prijateljstvo prema svetu. (šta god značia ta rogobatna rečenica). Ne mislim da je neko ko je protiv teorije evolucije, neko ko i ako je u svetu živi ko u manastiru, neko ko i kad ide u wc oblači se ko da je u pozorištu, neko ko se nije sekso do braka (a verovatno ni neće), veći (bolji) pravoslavac. Mislim da je isti pravoslavac ko i bilo ko drugi, osim začkoljice da je takvome mnogo teže. Ali to je sam on odabrao. Pa zašto onda da mrači drugoga i da od njega traži isto??? Sherlock H., DYNABLASTER, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malina :) Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Upravo tako. Slabi smo i padamo i treba se pokajati i bice i nama lepse i Bogu. Ali moramo da prvo prepoznamo sta je greh, a ne da ga odobravamo. А, шта грех јесте? Пуко кршење моралних начела? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Posto ti je ovo 666 poruka razumem te moja poenta je da Bog prasta samo ako se pokajes i ostavis greh za zivota dakle moze da se pokajes ali iskreno i 5 s pred smrt kao razbojnik na krstu i da ti Bog oprosti.Bez iskrenog pokajanja nema ni ni oprosta.Bog je Ljubav koja te poziva stalno,svakog dana,svake sekunde,svakog trena da se pokajes sto pre to bolje za tebe. Оу јеа, број постова све говори је л да, џаба ми све... Хм, видиш ја не схватам грех као нешто што постоји само по себи, у смислу урадио сам нешто што је Бог прогласио за грех и бићу кажњен, без обзира на све друго. Ја грех видим као нешто што нас доводи у одређено стање бића. Какво стање? Стање поробљености, стање у коме нам је за срећу потребан грех, потребно нешто што је пролазно а не само Бог и љубав. Према томе и покајање видим као жудњу за Богом и љубављу, као осећај да ти ништа сем тога не треба да би био срећан. Верујем да је довољно да пожелимо Бога, да пожелимо да будемо у близини Њега и свих других његових бића, у љубави, да бисмо се спасли. То сматрам покајањем, то одустајање од стављања било чега испред Бога, одустајање од налажења среће и смисла у било чему што је пролазно и што не буди у нама љубав према свима, према свету. Па шта год то било, секс, дрога, алкохол, или опсесивно сакупљање бураго аутомобилчића. Верујем да је мало ствари грех, само по себи, већ да сваки појам може да буде грешан ако га поставимо на погрешно место у животу, и обрнутно, ништа не мора да нас осуди уколико нас не одвоји од Бога и заједнице. Идеја о Богу коју ја имам је лепа зато што у себи садржи сву лепоту заједништва, живота ради других. Свако ко је био заљубљен зна колико је леп осећај када ти је најважније на свету само да та особа буде поред тебе. Тада ти није битно ништа од ствари које иначе јесу, ни храна, ни пиће, новац, време, ништа. Замисли да вечно будеш лудо заљубљен у све људе на свету као што си у особе које су ти најближе, жену, децу, па још и јаче јер је и Извор Љубави ту... Сјајно, само за то вреди живети. Е грех је све оно што те тера да не желиш ово, него нешто друго, што је пролазно и себично. Николa је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
исидорица Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Крећемо се од крајности сечења глава до крајности релативизације "прихватања" и љубави према људима који имају слабост, изражену овако или онако, мање или више видно. Морал стаје у хришћанство, иако хришћанство стаје у морал. Живимо у неопаганском свету, новом Риму. Проблеми су ту: педерастија, блуд, абортуси, опијати, итд. Уколико хришћани према томе не заузму стаВ, а не осуду - већ СТАВ, убројаћемо се у неопаганску жетву. Поједини чланови ме слободно могу прогласити апокалиптичарем и теоретичарем завере, то неће умањити грозу наше савремености. Права, Христова, озбиљна и блага љубав је заробљена нашим релативизацијама и шећерастим причама! Љубав захтева, браћо и сестре. Она дуго трпи, али не одустаје од свога максимума - у томе је поента. Vaske, Дијана., -Владимир- and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 I Bog toliko zavole ovaj svet da dade svog jedinorodnog sina... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Крећемо се од крајности сечења глава до крајности релативизације "прихватања" и љубави према људима који имају слабост, изражену овако или онако, мање или више видно. Морал стаје у хришћанство, иако хришћанство стаје у морал. Живимо у неопаганском свету, новом Риму. Проблеми су ту: педерастија, блуд, абортуси, опијати, итд. Уколико хришћани према томе не заузму стаВ, а не осуду - већ СТАВ, убројаћемо се у неопаганску жетву. Поједини чланови ме слободно могу прогласити апокалиптичарем и теоретичарем завере, то неће умањити грозу наше савремености. Права, Христова, озбиљна и блага љубав је заробљена нашим релативизацијама и шећерастим причама! Љубав захтева, браћо и сестре. Она дуго трпи, али не одустаје од свога максимума - у томе је поента. Можеш ли ти, сестро, мало да конкретизујеш ово своје писаније? Дај неки конкретан предлог, решење. Изнеси један проблем - први који ти падне на памет, или пак неки који сматраш посебно важним, па дај свој став, чисто ради оних, који трују својим шећерастим причама. Јер, ако то не урадиш, онда не иносиш свој став, него критизерски осуђујеш демагогијом. Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука