Jump to content

Да ли је пријатељство према свету непријатељство према Богу

Препоручена порука

Pa sad, nisam bas brojao decenije :)

Sta da ti kazem, nisam izucavao nesto previse ali znam da niko nije dokazao Veliki prasak, abioegenezu, evoluciju ( ne mislim na promene u okviru vrste ) , i znam da u skoli nisam ucio da Bog ima bilo kakve veze sa stvaranjem sveta, kao i da On uopste postoji.

Da se ne lazemo, savremena nauka nije ateisticka niti religijska, ali vise naginje tome da nema Boga nego da ga ima.Vecina naucnika su ateisti.

Или се и ти можда сâм колебаш у вери? Па је најлакше да ампутираш оно што те плаши?

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 256
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Чак не већина, него сви! И то они најгори, који распињу и притом вичу: Крв његова на нас и на децу нашу (Мт. 27,25)!

Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење.

Св. Иринеј Лионски

Подели на овим сајтовима

И опет да додам: Ја сам први!

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Мени ова тема није јасна . О чему се овде ради,о борби са сопственим страстима њиховим препознавањем или о " борби " са туђим страстима то јест са осуђивањем страсти неких других људи,хришћана ? Свет је такав какав је једино што је до нас је да се трудимо да не осуђујемо друге у њиховим гресима и да се усмеримо првенствено на себе,а мање на свет око себе " који у злу лежи". :huh:

А како наука објашњава да је свет настао Игњате?Наука се не бави тиме осим што има покушаја у абогенези,али она не даје одговоре ко је створио свет или како је настао свет.

Radi se u tome da vidimo do koje mere mozemo prihvatati odredjene stvari iz sveta.Kada to prelazi granicu i postajemo oni "prijatelji svetu" u negativnom kontekstu.

Подели на овим сајтовима

Шта ако ти кажем, да је човека, који тражи доказ за Божије постојање, најлакше у веру привести баш коришћењем теорије великог праска? Вреди ли онда она?

Ne, coveka koji trazi dokaz (materijalni) za Bozije postojanje i veru bazira na istim najlakse mozes privesti ili kreacionizmu ili ateizmu.

Dok sam se cvrsto drzao dokaza bio sam kreacionista ( bukvalisticki miroljubovski )

Подели на овим сајтовима

И опет да додам: Ја сам први!

Е сад, не можемо сви да будемо први. Треба бити скроман. gringrin

Подели на овим сајтовима

Већина хришћана су грешници. И шта сад? Је л' то треба да значи да је моја вера будалаштина?

Od kud ti sad to ? ? ?

Jedno je biti gresnik koji je svestan svojih grehova, a drugo biti gresnik koji odobrava grehove.

Подели на овим сајтовима

Od kud ti sad to ? ? ?

Jedno je biti gresnik koji je svestan svojih grehova, a drugo biti gresnik koji odobrava grehove.

Грех, није грех, грех, није грех... Испада да је грех важнији и од самог човека..

Овим никако нећу да кажем да се против греха не треба борити, али постоји нешто много веће и значајније, а то је Божија љубав према нама и наша љубав према Њему.

You catch me every time I fall...

Подели на овим сајтовима

Грех, није грех, грех, није грех... Испада да је грех важнији и од самог човека..

Овим никако нећу да кажем да се против греха не треба борити, али постоји нешто много веће и значајније, а то је Божија љубав према нама и наша љубав према Њему.

Da ali greh odvaja coveka od Boga i Njegove blagodati.

Takva je tema, zato cesto spominjem greh.

Подели на овим сајтовима

Radi se u tome da vidimo do koje mere mozemo prihvatati odredjene stvari iz sveta.Kada to prelazi granicu i postajemo oni "prijatelji svetu" u negativnom kontekstu.

Ako ti smatraš da je svaki seks pre braka protivan Bogu,to je tvoj stav ja se en slažem sa njim ali i ne pokušavam da namećem svoje mišljenje kao jedino ispravno.

Ako ti smatraš da su TE i veliki prasak nedokazane " samo teorije" koje govore protiv Boga,ja se ne slažem ali ne namećem svoje mišljenje kao jedino ispravno a još manje govorimda su ljudi koji ne prihvataju te slabi u veri ili ne daj Bože bezbožni,kao što se stavljaju etikete ljudima koji prihvataju TE da su bezbožnici i ateisti,a svedoci smo da se to i te kako radi ovde.

Ako ti smatraš da je ići obučen u skladu sa vremenom u kojem živimo " prihvatanje zla ovoga sveta",ja se ne slažem jer ne postoji uniforma koja je Bogu ugodna.

I na kraju prijatelj ovog sveta znači voleti svet i truditi se da u tom svetu zavoliš i ljude sa svim njihovim manama greškama promašajima slabostima , a ako ja ljude volim i uprkos njihovim slabostima to ne znači da prihvatam i odobravam njihove slabosti,ali ih razumem jer ih imam i ja,a sebe ne mrzim zbog toga.Znači ako na primer smatram da je današnje oblačenje sablažnjavajuće i znam recimo nekog ko se " sablažnjavajući" oblači ja to neću prihvatiti ali ću pokušati da ne osuditm čoveka koji se tako oblači.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ako ti smatraš da je svaki seks pre braka protivan Bogu,to je tvoj stav ja se en slažem sa njim ali i ne pokušavam da namećem svoje mišljenje kao jedino ispravno.

Bog je jasan po tom pitanju.Nije na nama da odlucujemo o tome da li je to dobro ili lose.To je greh bluda. Ne namecem ni ja nikome taj stav, ali je po nasoj veri to greh.

Ako ti smatraš da je ići obučen u skladu sa vremenom u kojem živimo " prihvatanje zla ovoga sveta",ja se ne slažem jer ne postoji uniforma koja je Bogu ugodna.

Ne postoji uniforma, ali postoji izazovno oblacenje koje pobudjuje i onog ko se oblaci a i ostale na ono sto svi znamo.

I na kraju prijatelj ovog sveta znači voleti svet i truditi se da u tom svetu zavoliš i ljude sa svim njihovim manama greškama promašajima slabostima , a ako ja ljude volim i uprkos njihovim slabostima to ne znači da prihvatam i odobravam njihove slabosti,ali ih razumem jer ih imam i ja,a sebe ne mrzim zbog toga.Znači ako na primer smatram da je današnje oblačenje sablažnjavajuće i znam recimo nekog ko se " sablažnjavajući" oblači ja to neću prihvatiti ali ću pokušati da ne osuditm čoveka koji se tako oblači.

Voleti i razumeti ne podrazumeva i odobravati kao ni nezainteresovanost za sebe i druge.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...