Скопљанац Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 ... Што наравно, не подразумева: За то време слободно убијај, кради, богохули, преједај се, не дај сиротињи, блудничи, напијај се, итд. Макрина and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Наше учење је сагласно са Евхаристијом, а Евхаристија потврђује учење. Св. Иринеј Лионски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 U pravu si. Ali ako prihvatim teoriju Velikog praska, abiogenezu i evoluciju onako kako je savremena nauka prezentuje, gde je tu Bog ? Хајде реци искрено - колико си времена провео проучавајући како савремена наука презентује ствари које си поменуо - не рачунајући при том оно што о томе кажу Мирољуб и слични случајеви? Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ево ти како да препознаш грех: СВЕ чега би се могао стидети пред Судијом и ближњима у последњи дан - то је грех. Је л' довољно? Је л' то јасан принцип? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Само што никако да их разјаснимо. А никако да их разјаснимо зато што нам се никако не да да седнемо и прочитамо нешто о њима, уместо што подучавамо друге о стварима о којима немамо појма... Nisam niti imam nameru da poucavam o stvarima o kojima nemam pojma.Zato sam temu i postavio kao pitanje. Ja nisam teolog i svestan sam da mnoge stvari ne znam, zato i pitam. Namera mi nije da budem ucitelj nego da razjasnimo neke vazne stvari kroz razgovor.E sad, normalno je da se ne slazemo u svemu, zato je zivot i zanimljiv http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 А како ти тачно замишљаш то остављање греха? Pa prosto ostavljas to iz sebe,obrezes svoje srce i okrenes se Bogu.Bog pomaze na putu pokajanja ako verujes u Njega. Ne moze se sluziti i Bogu i djavolu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Sa ovakvim dilemama, Crkva se postavlja u niz unutarsvijetskih stvari koje po pravilu nadiru ka uniformnosti. Život nema uniformu, život jednog hrišćanina ne može biti uniformisan, jer biti hrišćanin, između ostalog može se reći, znači i biti oslobođen za autentični život tj. iskustvo života. Sherlock H., antics, Срђан Шијакињић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Ама, можеш ли ти мени одговорити КО одобрава КОЈИ грех? Јасно, брате, кажи: ТАЈ-И-ТАЈ одобрава ТО-И-ТО, па да разговарамо. Немој овако, у шатро завијеној форми. Као - рек'о би нешто, а опет, као и не би. Znamo da nasem nasem forumu ima onih vernika koji prihvataju da je svet nastao onako kako ga nauka objasnjava i to bukvalno. Po meni to je u suprotnosti sa Bogom.Takodje ima onih koji smatraju predbracne odnose kao nesto prihvatljivo, kao i da je rukoblud dobar za mlade ljude. Nisu bitna imena, dovoljno dugo smo na forumu i znamo da toga ima.Necu nikog da prozivam.. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Па добро - ко има такав став? Ајде да чујемо - ко то из Цркве каже: "Идите крадите, идите абортирајте, убијајте нерођену децу; идите, давите се у блуду, празнословију и опачинама"? Ко? Људи, Господ је блудници рекао (а да претходно од ње није чуо да се појакала): Иди и не греши више. Оно истина, нисам чуо никог из цркве да позива људе да греше, али сем владике Амфилохија нисам нешто посебно чуо ни да их позива да не греше. Људи, Господ је блудници рекао (а да претходно од ње није чуо да се појакала): Иди и не греши више. Ово је плод покајања и не може га бити без покајања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 А после овога, једно лично питање: с ким се бориш ти? Od kud ti ideja da se ja borim sa nekim ? Nisam bas nesto ratoboran http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Мени ова тема није јасна . О чему се овде ради,о борби са сопственим страстима њиховим препознавањем или о " борби " са туђим страстима то јест са осуђивањем страсти неких других људи,хришћана ? Свет је такав какав је једино што је до нас је да се трудимо да не осуђујемо друге у њиховим гресима и да се усмеримо првенствено на себе,а мање на свет око себе " који у злу лежи". :huh: А како наука објашњава да је свет настао Игњате?Наука се не бави тиме осим што има покушаја у абогенези,али она не даје одговоре ко је створио свет или како је настао свет. antics је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Znamo da nasem nasem forumu ima onih vernika koji prihvataju da je svet nastao onako kako ga nauka objasnjava i to bukvalno. Po meni to je u suprotnosti sa Bogom.Takodje ima onih koji smatraju predbracne odnose kao nesto prihvatljivo, kao i da je rukoblud dobar za mlade ljude. Nisu bitna imena, dovoljno dugo smo na forumu i znamo da toga ima.Necu nikog da prozivam.. Неки а то нису многи зар не? Ево,скоро сам имала једну ситуацију.Погледам тему и згрозим се.Ништа горе нисам прочитала ни на једном православном форуму.Одем на профил онога који је поставио ту тему и видим,Бог га веселио,паметан био и ставио колико има година,дете још увек и све придам томе да је веома млад још увек Е,зато треба да постављамо године на свом профилу јер је много корисно,мени је бар било.Знаш и сам,не размишља исто човек у свим годинама свога живота. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Znamo da nasem nasem forumu ima onih vernika koji prihvataju da je svet nastao onako kako ga nauka objasnjava i to bukvalno. Po meni to je u suprotnosti sa Bogom.Takodje ima onih koji smatraju predbracne odnose kao nesto prihvatljivo, kao i da je rukoblud dobar za mlade ljude. Nisu bitna imena, dovoljno dugo smo na forumu i znamo da toga ima.Necu nikog da prozivam.. Еј, немој те приче у фазону друга Раје: "зна се". Ништа се не зна. Кажи. Наведи. А друго, то што је по теби нешто у супротности са вером, то може да значи: 1) да је то заиста у супростности са вером 2) да ти ниси добро схватио то 3) да ти ниси добро схватио веру Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Шта ако ти кажем, да је човека, који тражи доказ за Божије постојање, најлакше у веру привести баш коришћењем теорије великог праска? Вреди ли онда она? Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Хајде реци искрено - колико си времена провео проучавајући како савремена наука презентује ствари које си поменуо - не рачунајући при том оно што о томе кажу Мирољуб и слични случајеви? Pa sad, nisam bas brojao decenije Sta da ti kazem, nisam izucavao nesto previse ali znam da niko nije dokazao Veliki prasak, abioegenezu, evoluciju ( ne mislim na promene u okviru vrste ) , i znam da u skoli nisam ucio da Bog ima bilo kakve veze sa stvaranjem sveta, kao i da On uopste postoji. Da se ne lazemo, savremena nauka nije ateisticka niti religijska, ali vise naginje tome da nema Boga nego da ga ima.Vecina naucnika su ateisti. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antics Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Већина хришћана су грешници. И шта сад? Је л' то треба да значи да је моја вера будалаштина? Скопљанац је реаговао/ла на ово 1 Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .http://www.srdjanantic.blogspot.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука