Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Odgovor ovog momka upravo govori u kakvom drustvu i okruzenju rastu mladi i kako to utice na razvoj njihove licnosti.Individualizam i samoljublje-to je moto.Covecanstvo definitivno srlja u propast. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Надам се. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 @Aquilius Cratus Objasnio sam na ovoj temi sta se podrazumeva pod svetom u negativnom smislu. Sve ono sto nas udaljava od Boga i pravoslavlja i sto nas pobudjuje na nemoral i ugrozava nas dusevni mir i usavrsavanje je negativno. Ta negativnost se moze naci svuda,i u stilu oblacenja,muzici,filozofiji,nauci,zabavi,ekumenizmu........... Kazes da Veliki prasak niti iskljucuje niti ukljucuje Boga. Ali na ciju stranu vise naginje ? Ako su vecina naucnika ateisti sigurno postoji neki razlog, zar ne ? Ako smo mi vernici a Veliki prasak nema veze sa Bogom zasto da ga prihvatimo ? Cinjenica je da mi postojimo kao i ovaj nas univerzum/multiverzum. Ili je sve nastalo kao rezultat stvaranja neke "Vise sile" ili je nastalo samo od sebe putem materijalnih principa i zakona bez uticaja neceg natprirodnog iili Bozanskog.Nema treceg. Mogu postojati razna razmisljanja i teorije ali samo u okviru ove dve mogucnosti koje sam naveo. Ako verujemo da postoji Bog i da je On tvorac trebamo prihvatiti teoriju koja ukljucije Boga. Teorija VP,abiogeneze i evolucije se trude da objasne nastanak bez Boga ili bilo kakve "vise sile".Nemojmo da se lazemo. Znam da se nauka ne bavi postojanjem ili ne postojanjem Boga, ali kakve su implikacije samih teorija u odnosu na Bozije stvaranje ? Sve se svodi vise na to da Boga nema nego da Ga ima. Da nije tako veci broj naucnika bi bio religiozan. Postavio sam i predavanje Hokinga koji potvrdjuje ovo sto sam rekao.On je jedan od najcenjenijih naucnika. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Odgovor ovog momka upravo govori u kakvom drustvu i okruzenju rastu mladi i kako to utice na razvoj njihove licnosti.Individualizam i samoljublje-to je moto.Covecanstvo definitivno srlja u propast. Koji si ti smarac vise sa tim !!!! Sta mislis, da ranije nije bilo tako??? Sokratov citat: "The children now love luxury; they have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for elders and love chatter in place of exercise. Children are now tyrants, not the servants of their households. They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and tyrannize their teachers." Tako da, "dobra stara vremena" su iluzija . nishizawa је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Koji si ti smarac vise sa tim !!!! Sta mislis, da ranije nije bilo tako??? Sokratov citat: "The children now love luxury; they have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for elders and love chatter in place of exercise. Children are now tyrants, not the servants of their households. They no longer rise when elders enter the room. They contradict their parents, chatter before company, gobble up dainties at the table, cross their legs, and tyrannize their teachers." Tako da, "dobra stara vremena" su iluzija . Samo se ti tesi.Bolje se zapitaj zasto je decko dao amin na moj odgovor nego sto filozofiras sa nekim sokratovskim citatima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ljudi uvek imaju tendenciju da govore da su prošla vremena bila bolja kao i ljudi,međutim to baš i nije tačno... nishizawa and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Samo se ti tesi.Bolje se zapitaj zasto je decko dao amin na moj odgovor nego sto filozofiras sa nekim sokratovskim citatima. Zato sto je klinac, pubertetlija i nema pojma jos uvek o zivotu :D , ne cudi me sto tebe "aminuje" :P. Svi smo bili takvi :D . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ljudi uvek imaju tendenciju da govore da su prošla vremena bila bolja kao i ljudi,međutim to baš i nije tačno... Ljudi su se vise druzili prethodnih decenija. Iako sam mlad mogu da primetim da se to pogorsalo u odnosu na vreme kad sam ja bio klinac. Sad samo kompjuter. A stariji koji nisu uz kompjuter pritisnuti nemastinom i teskiom situacijom sve vise upadaju u svadjanje,koristoljublje, depresiju i samocu. Naravno da to nije pravilo za sve ali je situacija ipak gora. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Свако време има своје бреме а људи су ипак исти.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ljudi su se vise druzili prethodnih decenija. Iako sam mlad mogu da primetim da se to pogorsalo u odnosu na vreme kad sam ja bio A stariji koji nisu uz kompjuter pritisnuti nemastinom i teskiom situacijom sve vise upadaju u svadjanje,koristoljublje, depresiju i samocu. Naravno da to nije pravilo za sve ali je situacija ipak gora. Ово је дефинитивно тачно и ја могу да потврдим као стари Фочо. Људи су се отуђили и то свако може да види. Охладнела је љубав многих.. Али опет видим и неке добре примере, људи који имају воље и жеље и љубави успевају. Тако да није све готово још Apis and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Свако време има своје бреме а људи су ипак исти.. Nisu,evoluiraju :P Ignjatije and dusha је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ово је дефинитивно тачно и ја могу да потврдим као стари Фочо. Људи су се отуђили и то свако може да види. Охладнела је љубав многих.. Али опет видим и неке добре примере, људи који имају воље и жеље и љубави успевају. Тако да није све готово још Naravno da nije, uvek je bilo dobrih, losih, ljubavi, koristi, ljubomore, prijateljstva...sve sto je ljudski . Stvarno ne razumem cemu ovoliko drame i patetike kako je nekad bilo bolje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Zato sto je .pubertetlija i nema pojma jos uvek o zivotu :D , ne cudi me sto tebe "aminuje" :P. Svi smo bili takvi :D . Kada sam ja bio pubertelija cenilo se ko je kakav covek a ne ko koliko ima.Drugove sam imao da bi se druzio s njima a ne da bi izvlacio neku korist od njih.Sve je sada izvitopereno priznala ti to ili ne.Mislim da znas ali ti je lakse da kazes sam sebi pa da to je oduvek tako.Ali kad pogledas u proslost ili recimo porazgovaras sa svojim starijima videces da je to daleko od istine. Sada se covek prodaje za saku dolara a pre se cenila cast,postenje,odgovornost,hrabrost,skromnost. Олимп and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Kada sam ja bio pubertelija cenilo se ko je kakav covek a ne ko koliko ima.Drugove sam imao da bi se druzio s njima a ne da bi izvlacio neku korist od njih.Sve je sada izvitopereno priznala ti to ili ne.Mislim da znas ali ti je lakse da kazes sam sebi pa da to je oduvek tako.Ali kad pogledas u proslost ili recimo porazgovaras sa svojim starijima videces da je to daleko od istine. Sada se covek prodaje za saku dolara a pre se cenila cast,postenje,odgovornost,hrabrost,skromnost. Idealizujes proslost. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 .Ali kad pogledas u proslost ili recimo porazgovaras sa svojim starijima videces da je to daleko od istine. Sada se covek prodaje za saku dolara a pre se cenila cast,postenje,odgovornost,hrabrost,skromnost. Drvo se po plodu poznaje,dakle nije baš tako... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука