Ignjatije Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Drvo se po plodu poznaje,dakle nije baš tako... Ne govorimo da su ljudi bili bolji sami po sebi nego da su ziveli u vremenu koje je bilo prirodnije i u kome su se ljudi vise druzili. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Idealizujes proslost. Ne samo proslost vec i buducnost Katarina.Ako ucimo decu da je sve to normalno da je ok biti materijalista i koristoljubiv kakve licnosti cemo stvoriti za buducnost? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ne govorimo da su ljudi bili bolji sami po sebi nego da su ziveli u vremenu koje je bilo prirodnije i u kome su se ljudi vise druzili. Kompleksno je to pitanje, nekad se zivelo u manjim sredinama, ni gradovi nisu bili tako prenaseljeni. Bas ja u Bg-u razmisljam o svim komsijama, dalekoj rodbini na selu koju u zivotu nisam videla...normalno je da imam neki svoj svet koji meni odgovara i da sam okruzena ljudima koje volim...tako je to u velikim gradovima. Da zivim u nekoj zabiti, normalno je da bih se drzala rodbine, komsiluka itd, ali - daleko lepa kuca takvom nacinu zivota . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ne samo proslost vec i buducnost Katarina.Ako ucimo decu da je sve to normalno da je ok biti materijalista i koristoljubiv kakve licnosti cemo stvoriti za buducnost? Naucis ga da ne bude djubre od coveka, ali i da ume da se snadje u zivotu, da ne bude neki mutavac koga svako moze da iskoristi. Nije lako, ali nikad i nije bilo lako vaspitavati dete . Ignjatije and Apis је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Ne govorimo da su ljudi bili bolji sami po sebi nego da su ziveli u vremenu koje je bilo prirodnije i u kome su se ljudi vise druzili. Pričamo o tome da li su bili bolji ili nisu bili bolji a nisu bili bolji,možda su se više družili ali to ne znači da su bili bolji ljudi. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Naucis ga da ne bude djubre od coveka, ali i da ume da se snadje u zivotu, da ne bude neki mutavac koga svako moze da iskoristi. Nije lako, ali nikad i nije bilo lako vaspitavati dete . Da se i ja i ti jednom slozimo nasznak12 kolce Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Pričamo o tome da li su bili bolji ili nisu bili bolji a nisu bili bolji,možda su se više družili ali to ne znači da su bili bolji ljudi. Па рецимо на примеру моба може да се види да су људи били бољи. Некад је то била нормална ствар, кад неко крене нешто да ради комшије долазе сами без да их зовеш. Сад су мобе скоро замрле. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Da zivim u nekoj zabiti, normalno je da bih se drzala rodbine, komsiluka itd, ali - daleko lepa kuca takvom nacinu zivota . E pa to je ono sto ne valja.Sto se prirodniji nacin zivota proglasava za zabit i ismejava se ili potcenjuje.Sto si veca faca ako si iz grada nego sela. Ne znaci da ako zivis na selu da je zabit ili da ti je losije. Depresija je tamo mnogo manje prisutna nego u "svetom" Beogradu.Zivot je mnogo opusteniji a i ljudi se vise druze i u dobru i u zlu, i kada se slavi i kada se radi. Nekada sam i ja zudeo za tim "svetim" gradom , ali neka je njemu daleka lepa kuca. Ja vise volim prirodu nego beton.U prirodi cu uvek da se snadjem za hranu i vodu, a u gradu kad ljudi izgube posao upadaju u depresili a neki i izvrsavaju samoubojstvo. Ja imam zemljiste i izvor vode za mene sasvim dovoljno. Samo krompirom da ga posadim imacu da prezivim. feeble, Apis and Николa је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 E pa to je ono sto ne valja.Sto se prirodniji nacin zivota proglasava za zabit i ismejava se ili potcenjuje.Sto si veca faca ako si iz grada nego sela. Ne znaci da ako zivis na selu da je zabit ili da ti je losije. Depresija je tamo mnogo manje prisutna nego u "svetom" Beogradu.Zivot je mnogo opusteniji a i ljudi se vise druze i u dobru i u zlu, i kada se slavi i kada se radi. Nekada sam i ja zudeo za tim "svetim" gradom , ali neka je njemu daleka lepa kuca. Ja vise volim prirodu nego beton.U prirodi cu uvek da se snadjem za hranu i vodu, a u gradu kad ljudi izgube posao upadaju u depresili a neki i izvrsavaju samoubojstvo. Ja imam zemljiste i izvor vode za mene sasvim dovoljno. Samo krompirom da ga posadim imacu da prezivim. El to po Miroljubovom receptu? :10900: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 E pa to je ono sto ne valja.Sto se prirodniji nacin zivota proglasava za zabit i ismejava se ili potcenjuje.Sto si veca faca ako si iz grada nego sela. Ne znaci da ako zivis na selu da je zabit ili da ti je losije. Depresija je tamo mnogo manje prisutna nego u "svetom" Beogradu.Zivot je mnogo opusteniji a i ljudi se vise druze i u dobru i u zlu, i kada se slavi i kada se radi. Nekada sam i ja zudeo za tim "svetim" gradom , ali neka je njemu daleka lepa kuca. Ja vise volim prirodu nego beton.U prirodi cu uvek da se snadjem za hranu i vodu, a u gradu kad ljudi izgube posao upadaju u depresili a neki i izvrsavaju samoubojstvo. Ja imam zemljiste i izvor vode za mene sasvim dovoljno. Samo krompirom da ga posadim imacu da prezivim. Ne mislim na prirodniji nacin zivota, i ja vise volim prirodu nego beton, vec na to da ti svako prolazi kroz kucu zato sto ste "nasi". Meni bi uzasno smetala ta "komsijsko - rodbinska bliskost", karakteristicna za selo. Tacno bih se upucala da mi kroz kucu svaki dan prodje citavo selo. Jednostavno mentaliteti nam se razlikuju, mi smo navodno hladni i arogantni, a vi tamo u unutrasnjosti ste navodno neumereni, i to je tako. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Па рецимо на примеру моба може да се види да су људи били бољи. Некад је то била нормална ствар, кад неко крене нешто да ради комшије долазе сами без да их зовеш. Сад су мобе скоро замрле. I amerikanci su stalno nasmejani i ljubazni ali to ne znači da te vole,tako su samo vaspitani da se ponašaju i prema prijatelju i neprijatelju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 A to snalazenje za hranu i vodu okaci macki o rep, da je tako ne bi se svi skupili u Bg <_< http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2012 Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 I amerikanci su stalno nasmejani i ljubazni ali to ne znači da te vole,tako su samo vaspitani da se ponašaju i prema prijatelju i neprijatelju Моба значи да се неко жртвује. Лакше се накезити него горети читав дан и мешати бетон само што си тако васпитан. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 9, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 9, 2012 Моба значи да се неко жртвује. Лакше се накезити него горети читав дан и мешати бетон само што си тако васпитан. Da,ti se žrtvuješ kod njega a on će kod tebe a usput je to neko ustaljeno ponašanje u društvu...jednostavno takva je potreba,efikasno je i jeftino... Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука