Jump to content

Свакодневни живот у разним земљама света - искуства форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 595
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

• 2 months later...

Нешто размишљам... имао сам прилику да сарађујем са људима и са запада и са истока, и одређени обрасци ми се просто намећу. Постоји одређена разлика између западних и источних. Са истока човек, колико год да је паметан, приступиће послу некако неодговорно, ноншалантно, док западњак, чак и ако је недорастао послу, приступиће одговорније, завршаваће посао како зна и уме. Зато они и владају...

Подели на овим сајтовима

On 1. 7. 2017 at 15:30, Agaton Vuzman рече

У Пекингу је градски превоз веома јефтин. Постоје две карте које које се могу купити, једна му дође око 16 динара а друга око 32. За ту цену можете се возити око 10-15 километара. Метро је такође јефтин, нов и веома једноставан за коришћење. Генерално, уз апликације које могу да се скину уопште није тешко сналазити се у Пекингу, чак и ако не говорите кинески.

Zanimljivo. Zato je praški metro i praški gradski saobracaj zona sumraka za engleski, njemački itd. govorece strance, ahahahahaha.

Cijele grupe tamo izbezumljeno izlaze na pogrešne stanice, ulaze u pogrešne autobuse i vagone od metra ili vozove. Mučenici! :D 

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
On 29.6.2017. at 17:02, geronymo рече

U Alpskoj republici tačnije u Gornjoj Austriji je danas strašno promjenjiv dan, red kiše sunca i vjetar. 

Vratiće se i Mohikanac kuci , uvjek tako bude.:coolio:

Vratio se mohikanac "kući"

To jest na forum. Ultra jasno je ko je on...al ajde

Pišite nam malo vi dijasporci kako je u Amerikama itd...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драшко рече

Pišite nam malo vi dijasporci kako je u Amerikama itd...

Ево ладно, пингвини падају у несвест... Ударило ово глобално загревање, сви ће се помрзнемо... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Grizzly Adams рече

Ево ладно, пингвини падају у несвест... Ударило ово глобално загревање, сви ће се помрзнемо... :smeh1:

A ovde +10, ko u prolece...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, obi-wan рече

A ovde +10, ko u prolece...

Ево нешто за тебе, @Милан Ракић и остале којима је занимљиво. :)

Био сам недавно у Кенеди Свемирском центру, Кејп Канаверал, пар сличица:

IMG_6151.jpg

Спејс шатл Атлантис - прави. :)

IMG_6167.jpg

Ово је она зграда где састављају ракете, огромна је. Са десне стране могу да се виде аутомобили, а овај мали црни квардратић доле у углу су врата која су иначе дупло већа од нормалних... :)

IMG_6183.jpg
IMG_6192.jpg

Командни и сервисни модул, такође прави, али очигледно нису употребљени:

IMG_6207.jpg

Сатурн 5 ракета подељена на степене:

IMG_6208.jpg
IMG_6210.jpg

Командни модул Апола 14 - све је огромно, ал кад помислиш да се само са тим враћаш на Земљу у ствари је веома мало и тесно:

IMG_6212.jpg

Одело Алена Шепарда из Апола 14 са којим је ходао по Месецу - ова прашина на оделу је "оригинална", тј. Месечева:

IMG_6215.jpg

1024px-Apollo_14_Shepard.jpg

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

:aplauz::aplauz::aplauz:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ајд Медо сад "зачини" и сличицама са оне повијесне плаже у Кити Хоку

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

'Вако, за почетак, Париз прешармантан. Опуштен град. Већ сам негде написала да ме подсећа на Београд какав би био да је срећније време

Затечена сам утиском са Montmartre- а и уопште снагом утиска који оставља Ајфелова кула, поготово увече. Стварно посебно, нема шансе да се види на фоткама. Вришти моћ историје и капитала на све стране.

Не зове се безвезе - град светлости. Изнад целог града у вечерњим сатима се стварно види одсјај, у разним бојама, слично као код логорске ватре. 

Ево прича од пре неки дан која ме одушевила, а тиче се оног да Французи не воле енглески: Улећем у неку радњу на брзину да купим неке украсе за косу, да изненадим девојчице. Радња је типа - све за Афро фризуре. Кратка сам са временом и не видим ништа, полуразочарано пођем да изађем, али преслатка Црнкиња је упорна да ме услужи и, на крају, посустајем и невољно јој одговарам да можемо само на Енглеском. А она ми на то, онако педагошки одржи кратко предавање о томе да у Паризу не треба ни мало да се устручавам, да су многи ту далеко од домовине и да поготово black people ( баш тако се изразила) могу да замолим за помоћ када ми је потребна и да су они пресрећни ако могу да помогну... Срећна, са пуним рукама неких јефтиних украса, за које ми је још и објаснила и како се стављају на косу, изашла сам из радње богатија за цео један свет.

Писаћу још, а шта кога интересује молим да пита, можда ја не знам, али знам ко зна ;)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milica Bajic рече

Ове посебно, кажу да су прављене од морског камена, скоро неуништиве.

милице сестро немој да се шуњаш око тих кућа и сликаш има да те у'апси неко мори... цццц.... :) 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...